Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kluz franjo

#2476 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

daddy-kool wrote:
kluz franjo wrote:
I opet moram posebno i pozitivno istaći zastupnicu Srna-Bajramović. Ozbiljnost i temeljitost u pripremi za sjednicu je na istom visokom nivou, kao i kada je bila u opoziciji.
Nije loša Segmedina, zastupnik perolake kategorije.
Malo pretjera sa nastupom ponekad, malo čita vijesti, ali u suštini ok.
Konkretno se referišem na njenu jučerašnju diskusiju na tačku 12, kada su ostali već bili u modusu:
"Uvodno izlaganje? Nema. Pitanja? Nema. Diskusije? Nema. Hajmo glasati!"
Vrlo temeljito i kvalitetno izlaganje na temu rada ustanova socijale, uz "drugarsku kritiku" svojima zbog manjka interesovanja i kašnjenja u dostavi materijala za sjednicu.
Styling

#2477 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

daddy-kool wrote:
kluz franjo wrote:
I opet moram posebno i pozitivno istaći zastupnicu Srna-Bajramović. Ozbiljnost i temeljitost u pripremi za sjednicu je na istom visokom nivou, kao i kada je bila u opoziciji.
Ona uvijek cita vijesti. Nikada nista nije rekla iz svoje glave. Kada diskusija krene na nacin kako nije planirano, suti i ceka da se prica vrati na kolosjek kako bi mogla procitati unaprijed pripremljene "talking points".
daddy-kool

#2478 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

kluz franjo wrote:
daddy-kool wrote:
kluz franjo wrote:
Konkretno se referišem na njenu jučerašnju diskusiju na tačku 12, kada su ostali već bili u modusu:
"Uvodno izlaganje? Nema. Pitanja? Nema. Diskusije? Nema. Hajmo glasati!"
Vrlo temeljito i kvalitetno izlaganje na temu rada ustanova socijale, uz "drugarsku kritiku" svojima zbog manjka interesovanja i kašnjenja u dostavi materijala za sjednicu.
Gledao sam to, mislim na isto.
daddy-kool

#2479 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

Styling wrote:

Ona uvijek cita vijesti. Nikada nista nije rekla iz svoje glave. Kada diskusija krene na nacin kako nije planirano, suti i ceka da se prica vrati na kolosjek kako bi mogla procitati unaprijed pripremljene "talking points".
Da, mislim bar se trudi za razliku od velike većine zastupnika, ali nema neku poltičku težinu ili vještinu.
wewa

#2480 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

bolje streberka, nego bahati neznalica.
kluz franjo

#2481 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Styling wrote:
daddy-kool wrote:
kluz franjo wrote:
Očigledno nemamo ista očekivanja po pitanju pripreme, rada i nastupa skupštinskih zastupnika.
To je OK. Ne tvrdim da su moji standardi univerzalno prihvatljivi.
Meni se jako sviđa kada zastupnik (kao dobri đak) dođe na sjednicu pripremljen za tačku dnevnog reda (uklj. i talking points) i kada se u svom izlaganju drži teme.
Ali kao što pametniji rekoše: "O ukusima ne treba raspravljati".
sahara1428

#2482 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Styling wrote:
Sve je iz njene glave, čak i ako čita nešto unaprijed pripremljeno u vezi dnevnog reda, šta treba, da bude Dević, Marić, Stojanović ili ti ne daj Bože Tokić-Bišćević :lol: :lol: :lol:

U moru materijala koje mnogi nisu ni otvorili, uvažena zastupnica se ipak potrudila, itekako potrudila

A nije da ona nema Marić-style "upada" ko se sjeća "naši i vaši" sa Delalićem, a tek onda razmjene vatre sa Konakovićem, pa majka mu stara nije to imala u kompjuteru :-) :-) :-)
Banksy

#2483 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

wewa wrote:bolje streberka, nego bahati neznalica.
Da.
kmirsad

#2484 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

sahara1428 wrote:
Styling wrote:
Sve je iz njene glave, čak i ako čita nešto unaprijed pripremljeno u vezi dnevnog reda, šta treba, da bude Dević, Marić, Stojanović ili ti ne daj Bože Tokić-Bišćević :lol: :lol: :lol:

U moru materijala koje mnogi nisu ni otvorili, uvažena zastupnica se ipak potrudila, itekako potrudila

A nije da ona nema Marić-style "upada" ko se sjeća "naši i vaši" sa Delalićem, a tek onda razmjene vatre sa Konakovićem, pa majka mu stara nije to imala u kompjuteru :-) :-) :-)
čekam i prarim sjednice, ka nekad "Bolji život" što se čekaoo...
A segmedina mi jedna od najboljih... lijepo pripremljeno, lijepo iznešeno, britko...
mirza_15

#2485 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Može li neko zatražiti informaciju od nadležnog tužilaštva postoji li predmet "Kiosk" i informacije u vezi sa istim? Je li iko podnio krivičnu prijavu za kupovinu trafike za 250k KM? Hoće li opet biti "sve po zakonu"?
addy_sa

#2486 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by addy_sa »

Zastupnica Jasna Durakovic SBB, poznatija kao slucaj "vrane" mi je najvece razocarenje.
Primjer kako u zivotu sve dobijes "na guzove".
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2487 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

SUMNJIVI IZNOSI
Konaković: Želimo tačno znati gdje je i kako potrošen novac građana tokom EYOF-a

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /190327062

"Imamo puno pravo znati kako se trošio novac građana. Čudna je priča o dodjeljivanju tendera firmi koja je osnovana u februaru, koja je bila jedina prijavljena i koja nije imala nikakve reference osim podatka da je radila promotivni spot za Stranku demokratske akcije (SDA). Sve to baca sumnju", kazao je Konaković dodavši da otvaranje EYOF-a nije izgledalo kao milionska investicija, već solidno.

"Ali sada se iz TV kuća i portala napada jer su plaćeni budžetskim novcem. To Hayat vodi bjesomučnu kampanju protiv Vlade KS i nas pojedinaca. Neka rade za svoj groš, ali da budu plaćeni budžetskim novcem, nema smisla i na to nećemo šutjeti. To je jedan cjelokupan aranžman - kampanja stranci, TV prijenosi i sve ostalo. Vrlo je to sumnjivo", smatra Konaković.

"Za noćenja je bilo planirano 900.000 KM, a potrošena su dva i po miliona KM. Bio sam predsjednik Košarkaškog saveza kada smo organizovali nekoliko Evropskih prvenstava za mlade i tu ne možete pogriješiti ni jedan posto. Uvijek se zna tačan broj gostiju i u dogovoru s hotelima se pravi cijena. Tu nema varijacija", kazao je Konaković.

"Kao šlag na tortu sada se pojavila informacija da sportisti koji idu na EYOF sami snose troškove. Možda su zapravo pravila EYOF-a da reprezentacije koje dolaze same plaćaju troškove, kao što je to slučaj i u nekim drugim sportovima. A da to ne bi ostalo prekriveno velom tajne, očekujemo detaljne informacije, odnosno da gradonačelnik Sarajeva razjasni sve", dodao je Konaković.

"Sramota je da se u posljednji čas ruše snovi mladih ljudi koji su se spremali za EYOF. Da su nam poslali jedno pismo da se uključimo u finansiranje, pomogli bismo im. Apelujem, ako je moguće, neka nam se obrate i finansirat ćemo odlazak jednog broja sportista kako ne bi sami plaćali troškove", rekao je Konaković.

"Ljudi koji su prije vodili vlade omogućili su monopol za dvije firme koje diriguju cijelim tržištem tzv. outdoor oglašavanja u Kantonu Sarajevo. Bez saglasnoti Europlakata i Metromedije ne može se postaviti nijedan novi bilbord, jer je to uređeno nekim aneksom. Kanton Sarajevo godišnje ubire 500.000 KM od oglašavanja, a ja garantujem da je potencijal veći za 10 puta", izjavio je Konaković.

On je najavio da će inspekcijski organi napraviti analizu stanja na terenu i da će se uklanjati svi nelegalni bilbordi u Kantonu Sarajevo

kifla ne vadi :izet:
daddy-kool

#2488 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

pici wrote:
kifla ne vadi :izet:
Kifla se pravi važan, ima insajderske informacije.
Zna kako sistem funkcioniše iznutra. :D
Styling

#2489 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

addy_sa wrote:Zastupnica Jasna Durakovic SBB, poznatija kao slucaj "vrane" mi je najvece razocarenje.
Primjer kako u zivotu sve dobijes "na guzove".
E, bas tako.
Dr. Kuca

#2490 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Proci ce mu 4 godine u licnom obracunu sa sda. Do sada nista konkretno od ove vlade, svasta se ensto najavljivalo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2491 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

bitno je da se zna sta se iza brda valja... sdO znamo da su pljackasi al nismo znali sistem pljacke... sad se to polako razotkriva... samo inspekcije i tuzbe, pa od sto govana jedno ce se valjda potopit.... selam :bih:
Styling

#2492 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

kmirsad wrote:čekam i prarim sjednice, ka nekad "Bolji život" što se čekaoo...
A segmedina mi jedna od najboljih... lijepo pripremljeno, lijepo iznešeno, britko...
K'o Violeta Popadic. I cickava je kao ona :lol:
baxus

#2493 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Pa nije Nijaz Gracic dzaba i uzalud cuvao Bakira u ratu, kad je prelazio rutu trezor CB - Predsjednistvo.
Kad se dijelio ratni plijen poslije i on je bio medju prvim.
cvrčak_na_hedonizmu

#2494 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

ultima_palabra wrote:
sahara1428 wrote:
malakh wrote:što kaže pecikoza? ja sam samo sa sda razgovarao.

inače klub nbl-boss čine fahrudin pecikoza, amra junuzović-kljajić i haris pleho.

čini mi se da konaković ne bi još uvijek sazivao sjednicu oko imenovanja, jer nije baš siguran da će mu proći njegovi kadrovi. zna li tko nešto više?
Mačka-Hadzibajric je u Kini, miševi-Pećanac kolo pokušavaju da vode :izet: :izet: :izet:
Iskreno Hadzibajric je učinio mnoge ustupke koaliciji, ali ove gladne hijene željne budžetskih para poput Pećanca teško nahraniti, Pećanac i Tržnice :-) :-) :-) ja bih mu dao da prodaje kajmak i suho meso nego da bude direktor :-)

A Pleho ce biti nahranjen Gerontološkim centrom :-) :-) :-)

Mjauuuu :run:
Jel to i Pleho podrzava vladu?

A gnjilo Pecanac vazda blizu vlasti :oops:
Mislim da je odradjeno po principu NLB + BOSS = 3 glasa :D sto ce reci da imaju vecinu bez DF-a i SBB-a i to pod uslovom da svi zastupnici poslusaju instrukcije centrale. Trostruki osigurac, mudro. Kilfa rules :lol:

A Plehi baciti nesto i to je to, nije idealno, al jebiga, sta ces, treba se osigurati

Dobro neko napisa, dok se NS, SDP i NiP drze zajedno sa 15 poslanika SDA ne moze tu nista
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 27/03/2019 16:40, edited 1 time in total.
kmirsad

#2495 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Styling wrote:
kmirsad wrote:čekam i prarim sjednice, ka nekad "Bolji život" što se čekaoo...
K'o Violeta Popadic. I cickava je kao ona :lol:
I jedna i druga su mrak koke... :-) :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2496 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Mislim da je odradjeno po principu NLB + BOSS = 3 glasa :D sto ce reci da imaju vecinu bez DF-a i SBB-a i to pod uslovom da svi zastupnici poslusaju instrukcije centrale. Trostruki osigurac, mudro. Kilfa rules :lol:

A Plehi baciti nesto i to je to, nije idealno, al jebiga, sta ces, treba se osigurati

Dobro neko napisa, dok se NS, SDP i NiP drze zajedno sa 15 poslanika SDA ne moze tu nista
niste u pravu kolega. nbl i boss nastupaju zajedno zbog kluba u skupstini, jer po pravilniku o radu iste, klub dobija pare iz budžeta, solidnu lovu, besplatnu kancelariju, clana u kolegiju, sto je jako bitno.

nema to nikakve veze za vecinom, a volim cesto ponoviti tezu da niti jedna druga stranka nema obraza plehi i ekipi dati ono sto im daje sda.
JThomas

#2497 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

ni obraza, ni minule vlasti od frtalj vijeka i njenih plodova, što je mnogo važnije. da se popišmane i df i sbb, pleho bi bio najmanji problem. a ja lično fahri ne vjerujem ni da stvarno skoči s tornja, dok nezavisni obducent ne bi potvrdio smrt.

recimo i ovu današnju "analizu" ne mogu shvatiti drukčije nego kao kmečanje - ej i mi smo još tu, a dragan neće praviti probleme...jes' da smo rekli da nećemo, ali evo vidite da "mora", da ne može drukčije.

https://avaz.ba/vijesti/bih/470240/df-i ... -odbijanja
A_A_AKCIJA

#2498 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

Samo da se podsjetimo na promjenu paradigme.

Konaković prvi daje imena i prezimena kriminalu i korupciji. Ako je istina pola ovoga što govori, nas su vile nosale sve vrijeme.

Zahvaljujući ovoj većini, kriminal i korupcija u KS više nisu mitološka bića bez lica i imena, koja nas unazađuju poput neke nevidljive srednjovjekovne pošasti. Prvi put javno spomenuta imena i prezimena nalogodavaca, izvršilaca, korumpiranih tužilaca...
starisalko

#2499 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

A_A_AKCIJA wrote:Samo da se podsjetimo na promjenu paradigme.

Konaković prvi daje imena i prezimena kriminalu i korupciji. Ako je istina pola ovoga što govori, nas su vile nosale sve vrijeme.

Zahvaljujući ovoj većini, kriminal i korupcija u KS više nisu mitološka bića bez lica i imena, koja nas unazađuju poput neke nevidljive srednjovjekovne pošasti. Prvi put javno spomenuta imena i prezimena nalogodavaca, izvršilaca, korumpiranih tužilaca...
Dobar je Kifla, a jos vise bio dobar kad ga je Lutrija pogurala sa 300.000
JThomas

#2500 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

u nekim predmetima više smrdi tužilaštvo, u nekim sud. sistem je tužiocima dao neproporcionalnu i nekontrolisanu moć da ne urade i da zajebu, o čemu sam pisao više puta. ali glava od koje smrdi oboje je jedna - "nezavisno" vstv. potpuno kontrolisano od: fahre, policijsko-obavještajnog krila sda, dragana i mileta.
Locked