Freelancing....all about
Moderator: anex
-
sandra01
#2476 Re: Porez na dohodak na freelancing?
nismo jos poceli previse je ljudi .dok se svi smjestimo.stream ide za 10 minuta.
-
sandra01
#2477 Re: Porez na dohodak na freelancing?
nismo jos poceli previse je ljudi .dok se svi smjestimo.stream ide za 10 minuta.
POCELOOOO
POCELOOOO
-
PeroVelikiZdero
#2478 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Gdje mozemo pratiti, objavite ovdje linksandra01 wrote:nismo jos poceli previse je ljudi .dok se svi smjestimo.stream ide za 10 minuta.
-
bedakb
#2479 Re: Porez na dohodak na freelancing?
https://www.facebook.com/damir.niksic/v ... 841322732/PeroVelikiZdero wrote:Gdje mozemo pratiti, objavite ovdje linksandra01 wrote:nismo jos poceli previse je ljudi .dok se svi smjestimo.stream ide za 10 minuta.
-
sandra01
#2480 Re: Porez na dohodak na freelancing?
ljudi gledajte stream i postavljajte pitanja ovde pa cu ih ja pitati za vas.
-
Rimes87
- vjesticanametli
#2482 Re: Porez na dohodak na freelancing?
sta je sa ljudim koji zive vani a dode im koverta...ne mogu se javiti jer i ne znaju da je mozd doslo....rade i pare idu na racun u bih ali ljudi fizicki nisu tusandra01 wrote:ljudi gledajte stream i postavljajte pitanja ovde pa cu ih ja pitati za vas.
Hvala draga cucemo se...ja ne mogu pratit stopa jbg...vidila sam malo ali imam tebe
-
Junuz_Juka
#2483 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Evo zadnji odgovor od Raiffeisena:Junuz_Juka wrote:Svaka čast majstore! Samo nastavifreeelancer wrote:Al sam se ja zado ovih dana![]()
Glavno sjedište Raiffeisena mi fino odgovara po drugi put da nemaju pojma u radnje svojih kolega u BIH i da još uvijek kontaktiraju sa njima.
GDPR institut me uputio European Data Protection Supervisoru kao ovaj će mi objasniti na osnovu kojeg zakona i procedure su banke dijelile informacije.
Sve u svemu od tog neće biti ništa al bit će zanimljivo vidjeti šta će odgovoriti i RB i ovi "supervajzori"
Da li još neko ima neke kontakte sa matičnim sjedištem svoje banke ili drugim institucijama za zaštitu podataka?Uključi i ostale da pošalju ako možeš.
Za sada Unicredit i Raiffeisen su odgovorili - kao proslijedili smo kolegama u BiH na ispitivanje pa će vam se oni javiti po ovom pitanju.
Čekamo odgovor ostalih banaka.
I dalje se šalju mailovi pa vidjet ćemo na kraju ima li nekog rezultata ...
https://imgur.com/a/2lMlyCQ
https://imgur.com/a/fUkTRw7
Ipak ima nekog pomaka ... Nastavite slati mailove matičnim bankama.
-
bedakb
#2484 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Ajde pitaj ovog ciku iz porezne sta je sa 4% retroaktivno za zdravstveno - sto nema nikakvog smisla.sandra01 wrote:ljudi gledajte stream i postavljajte pitanja ovde pa cu ih ja pitati za vas.
-
sandra01
#2485 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Zalon nevazeci po njima ovo jw sve nelegalno.bedakb wrote:Ajde pitaj ovog ciku iz porezne sta je sa 4% retroaktivno za zdravstveno - sto nema nikakvog smisla.sandra01 wrote:ljudi gledajte stream i postavljajte pitanja ovde pa cu ih ja pitati za vas.
-
sandra01
#2486 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Junuz_Juka wrote:Evo zadnji odgovor od Raiffeisena:Junuz_Juka wrote:Svaka čast majstore! Samo nastavifreeelancer wrote:Al sam se ja zado ovih dana![]()
Glavno sjedište Raiffeisena mi fino odgovara po drugi put da nemaju pojma u radnje svojih kolega u BIH i da još uvijek kontaktiraju sa njima.
GDPR institut me uputio European Data Protection Supervisoru kao ovaj će mi objasniti na osnovu kojeg zakona i procedure su banke dijelile informacije.
Sve u svemu od tog neće biti ništa al bit će zanimljivo vidjeti šta će odgovoriti i RB i ovi "supervajzori"
Da li još neko ima neke kontakte sa matičnim sjedištem svoje banke ili drugim institucijama za zaštitu podataka?Uključi i ostale da pošalju ako možeš.
Za sada Unicredit i Raiffeisen su odgovorili - kao proslijedili smo kolegama u BiH na ispitivanje pa će vam se oni javiti po ovom pitanju.
Čekamo odgovor ostalih banaka.
I dalje se šalju mailovi pa vidjet ćemo na kraju ima li nekog rezultata ...
https://imgur.com/a/2lMlyCQ
https://imgur.com/a/fUkTRw7
Ipak ima nekog pomaka ... Nastavite slati mailove matičnim bankama.
Bravo majstoreeeee!!!!
- kica
#2487 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Molim vas da nastavite slati emalove i strankama, pogotovo HDZ i SDA.
- kica
#2488 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Loše vijesti za freelancere, dobre za Poresku upravu FBiH
http://ba.n1info.com/a276290/Vijesti/Vi ... -FBiH.html
Zbogom Bosno i Hercegovino. Nisi omogućila mladima da nađu posao, a sada od njih zahtjevaš ono što im nisi pružila. Vlastima nikad neće biti dovoljno novca. Još retroaktivno primjenjivati zakon. Vaši zločini i kriminal zastarijevaju, a naš trud se naplaćuje onda i kad nije bilo poreza za taj isti trud.
http://ba.n1info.com/a276290/Vijesti/Vi ... -FBiH.html
Zbogom Bosno i Hercegovino. Nisi omogućila mladima da nađu posao, a sada od njih zahtjevaš ono što im nisi pružila. Vlastima nikad neće biti dovoljno novca. Još retroaktivno primjenjivati zakon. Vaši zločini i kriminal zastarijevaju, a naš trud se naplaćuje onda i kad nije bilo poreza za taj isti trud.
-
freeelancer
#2489 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Email odgovor koji šalje RB je isti od riječi do riječi za par nas koji se zna da smo ih kontaktirali.
Na osnovu toga očigledno je da dobijaju veliki broj upita od naših ljudi. Godinama radim u customer supportu i poznato je da kada nema odgovora na određeno pitanje korisnika onda se koristi template odgovor na sve iste upite.
Jedva se čeka odgovor nesposobne uprave RB BIH i drugih banaka.
Na osnovu toga očigledno je da dobijaju veliki broj upita od naših ljudi. Godinama radim u customer supportu i poznato je da kada nema odgovora na određeno pitanje korisnika onda se koristi template odgovor na sve iste upite.
- kica
#2490 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Kakav god bude, vec su dali podatke.
Sad nam jedino ostaje na strankama, da odrade svoj dio posla i da ne ide retroaktivno.
Sad nam jedino ostaje na strankama, da odrade svoj dio posla i da ne ide retroaktivno.
-
PeroVelikiZdero
#2491 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Slazem se, podatke su dali i sad je gotovo
Sad nam ostaje jedino da radimo pritisak na stanke, najvise na HDZ i SDA.
To nam je jedina sansa, saljite njima mailove, zovite ih...
Nama je ostalo jos 10-tak dana, ako se u roku 10 dana ne rjesi ovo popusili smo svi.
Oni koji ne plate, blokira im se racun, sve sto legne na racun im se skida, idu kamate na to retroaktivno.
Kako cete dalje raditi ako vam je blokiran racun?
Jos 10 -tak dana ili smo svi pokojni.
Saljite mailove HDZ-u i SDA, bojim se da nam je to jedina sansa da se ovo sprjeci.
Nama je ostalo jos 10-tak dana, ako se u roku 10 dana ne rjesi ovo popusili smo svi.
Oni koji ne plate, blokira im se racun, sve sto legne na racun im se skida, idu kamate na to retroaktivno.
Saljite mailove HDZ-u i SDA, bojim se da nam je to jedina sansa da se ovo sprjeci.
-
MrShadow
#2492 Re: Porez na dohodak na freelancing?
jel vi stvarno mislite da ce vam blokirati racune? Dajte ljudi koji vam je vrag, pa niste pablo escobar, kriminalci ili sta ja znam vec obrazovani ljudi koji zaradjuju za zivot 2,3,5,10 k km mjesecno sto je sica u odnosu na bagru koja rastura drzavu.PeroVelikiZdero wrote:Slazem se, podatke su dali i sad je gotovo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2493 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Mislim da ti ne moze blokirati racun jer nisi doo ili neka slicna organizacija...PeroVelikiZdero wrote:Slazem se, podatke su dali i sad je gotovo
Meni se ne javljaju...
-
she+
#2494 Re: Porez na dohodak na freelancing?
kaze nisam na birou bio dana, nisam koristio zdravstveno jer sam mislio da nije moralno da ja to koristim, pa kad sam se razbolio morao sam se preko supruge prijavit da imam zdravstveno (i Damir? kaze 'ista stvar, i ja isto') 
-
PeroVelikiZdero
#2495 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Danas sam bio kod odvjetnika, rekao mi je da sjedaju na racun.mk ultra wrote:Mislim da ti ne moze blokirati racun jer nisi doo ili neka slicna organizacija...PeroVelikiZdero wrote:Slazem se, podatke su dali i sad je gotovo
Meni se ne javljaju...
-
bedakb
#2496 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Ovaj okrugli sto je izgleda sluzio za iznosenje vlastitog revolta u javnosti.2 dobra pitanja u vrh glave, ostalo sve neke nebitne stvari koje nisu cak ni vezane za stvarni problem.
-
freeelancer
#2497 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Kakvo blokiranje računa, jednostavno preko nekog u porodici otvorite isti račun na njihovo ime pa nek vam novac bude uplaćivan tu.
Ako ti banka nekim čudom blokira račun jednostavno prebacuj novce na te druge i to je to, bar što se tiče paypala vrlo je lako povezati više kartica bez obzira ko je vlasnik kartice.
Možda se ne postiže puno i u jednu ruku ispada utaja ovog "poreza" sa tim dodatnim računima ali valja se snalaziti jer neki od nas žive i zavise od ovog posla.
Ako ti banka nekim čudom blokira račun jednostavno prebacuj novce na te druge i to je to, bar što se tiče paypala vrlo je lako povezati više kartica bez obzira ko je vlasnik kartice.
Možda se ne postiže puno i u jednu ruku ispada utaja ovog "poreza" sa tim dodatnim računima ali valja se snalaziti jer neki od nas žive i zavise od ovog posla.
- kica
#2498 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Tacno, ide blokada racuna, i ako imas imovine prodaja imovine.PeroVelikiZdero wrote:Danas sam bio kod odvjetnika, rekao mi je da sjedaju na racun.mk ultra wrote:Mislim da ti ne moze blokirati racun jer nisi doo ili neka slicna organizacija...PeroVelikiZdero wrote:Slazem se, podatke su dali i sad je gotovo
Meni se ne javljaju...
Zato ko nece da plati, a mrsko mu da salje meailove, neka prebaci licnu imovinu na druga lica.
- kica
#2499 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Druze, ide prodaja nekretnine ako imas, kako bi se PU obezbjedila.freeelancer wrote:Kakvo blokiranje računa, jednostavno preko nekog u porodici otvorite isti račun na njihovo ime pa nek vam novac bude uplaćivan tu.
Zabiljezi ti u C teretnom listu teret da si duznik, ne mozes prodat.
Zato ko nece da plait, neka prebaci svu imovinu.
Last edited by kica on 30/07/2018 20:59, edited 1 time in total.
-
freeelancer
#2500 Re: Porez na dohodak na freelancing?
Slažem se, par ljudi sto je reklo nesto novo i znacajno i sta se moze uraditi. Ostalo sve ponavljanje istog i iznosenje neke agresive.bedakb wrote:Ovaj okrugli sto je izgleda sluzio za iznosenje vlastitog revolta u javnosti.2 dobra pitanja u vrh glave, ostalo sve neke nebitne stvari koje nisu cak ni vezane za stvarni problem.