A ovo što su uradile katalonske vođe je glupost.
Ko je glavom platio?!
Kako ima Brisel na grbači?
Jelde....političaru, tenkovima
Pa i Mile Dodik bi da prizna ali mu se ne pika. A Mile je bogami i jači od tih Flanders političarahrle1976 wrote:Nije odbila da prizna. To su mediji malo pogresno pisali. Flanders politicari hoce da priznaju jer i samo hoce da sjeverni dio odcjepe od Belgije. Odnosno hoce da uniste Belgiju. Juzni dio je naklonjen Francuskoj i oni su protivili se priznavanju Katalonije. Zato je on u Flandersu, koji je ponudio brojnim ETA i ostalim slicnim njima utociste od Spanije. I tu Belgija kao cjelina je nemocna.Tito_i_Partija wrote:Ne mogu da vjerujem da je onaj supak pobjeg'o u Belgiju.![]()
Hajde sto je to jedan totalno kukavicki, beskicmeni potez koji te sramoti do kraja zivota pred tvojim narodom, al' zar on stvarno misli da je tamo siguran? U Belgiji? U centrali EU, koja je od samog pocetka odbila da prizna nezavisnu Kataloniju?
To sto je sjediste EU tamo nema veze jer imas ga i u Strasburgu. Kada bi Valonci i Flandersi bili jednaki oko sjedista oni sutra mogu zamoliti EU da nadje drugi grad za sjediste.
Tomahawk11 wrote:Ja i nisam političar, odnosno apolitična sam osoba.
A ovo što su uradile katalonske vođe je glupost.
Ko je glavom platio?!![]()
![]()
Kako ima Brisel na grbači?
Jelde....političaru, tenkovima
Genijalac, Brisel nije dio ni flamanskog, ni valonskog dijela Belgijehrle1976 wrote:Brisle je glavni grad Belgije i sad Belgija tj. sjeverni dio nje jedan od dva entiteta je utociste lideru odcjepljenja Katalonije.
de, u par riječi...mislim prepričaj konferencijucyprus wrote:Genijalac, Brisel nije dio ni flamanskog, ni valonskog dijela Belgijehrle1976 wrote:Brisle je glavni grad Belgije i sad Belgija tj. sjeverni dio nje jedan od dva entiteta je utociste lideru odcjepljenja Katalonije.![]()
Nego, jel ko maloprije gledo Pujdinu press konferenciju? Pa mene sramota za njega
A gdje sam ja to rekao da je?cyprus wrote:Genijalac, Brisel nije dio ni flamanskog, ni valonskog dijela Belgijehrle1976 wrote:Brisle je glavni grad Belgije i sad Belgija tj. sjeverni dio nje jedan od dva entiteta je utociste lideru odcjepljenja Katalonije.![]()
Nego, jel ko maloprije gledo Pujdinu press konferenciju? Pa mene sramota za njega
Tomahawk11 wrote:Iz moje perspektive, zaboli me lijevi đon za tim. Nek rade šta hoće.
Ja samo kažem da je ovo ispao cirkus i da je bilo nepotrebno.
Ako su spemni ko Katalonci, onda nećemo vidjeti puno.
Ko je, bolan, spreman napustiti sadašnji život u tim krajevima zarad belaja nekakvih?!
Nema od tog ništa, bar ne još.
Da će krahirati nekad i ovi sadašnji sistemi, definitivno, ko i svi prije njih.
Samo, nije još ni vrijeme ni mjesto.
Teoretski moguće kad je Katalonija u pitanju.pasha078 wrote:Tehnicki i te kako moguce, nije katalonija al u narednu dekadu mozes ocekivati teritoriju il drzavu da to primjeni. To je ko samovozece auto tehnologiju ne mozes zaustaviti.Tomahawk11 wrote:Ono sa valutom je bilo najjače.
Dakle, u srcu EU, ide nova valuta....kripto, dakako.
I nije problem, kriptovalute su budućnost, samo je pogrešno vrijeme i mjesto.
hrle1976 wrote:Bolje Spaniji sad da se pakuje jer su zidovi se poceli mjesati i njihovi lobiji za Kataloniju zbog fasizma i Hitlerizma iz Madrida kako prenose Izraelske medijske kuce.
U sjeza anketa:
Do you think Catalonia should be an independent state? Yes: 48.7% No: 43.6% Don't Know 6.5% No Answer: 1.3%
Rahatluk i BiH idu skupa jer dosta zivi od rodbine iz inostransva a po citav dan nadju vremena da vise po kaficima i kaldionicama. Time nije receno da su svi na ovoj razini ali 3/4 je.
Da u BiH se nema za mrve nebi bilo cega sve nema a najvise restorana i kafica a da ne pricam o kladionicama, ko ide u te lokale sve i trosi pare i vrijeme ako ne gradjani BiH. Da mozda vikendom ne dolaze Uzbekistanci, Argentinci, Englezi i Ugandjani carter letovima?
U BiH se super zivi na odnosu koliko se ko trudi - nego mentalitete malo macku teleci mozak pa bi jos, je druga stvar.
Naravno. Ja sam vjerovao da barem kontrolišu lokalnu policiju i da imaju neki plan kontrole teritorija. Ali ovo? Budale na kvadrat.Renta wrote:Nije ozbiljno proglašenje neovisnosti bez policijske ili vojne kontrole teritorija koji proglašavaš neovisnim - države. Nisi država ako nemaš tu kontrolu i ako ti tuđa policija radi reda u Barceloni.
hrle1976 wrote:Nece akademicar se drziti s smetljarom niti ce politicae se druziti s narkomanom. Tako isto i drustva. Nece jedno drustvo da bude sluga drugog ili da se mjesa s drugim koji pokusaje mozda sebe menatnuti ili cisto da se mjesaju. BiH ti je zivi dokaz takog necega samo u varijati kako se simbolima oznacava ta razlicitost. Ides od Mostara prema Sajaevu tacno znas gdje je da nevidljiva granica. Cak ti veliki grb BiH armije oznacava. Znas i koji gradovi su Herceg-Bosna pomocu zastava. Ako su mjesanci uz pomoc zastave znas gejd se dijele. Ciji je ciji kvart. RS ima velike table - dobrodosli itd. Sjeverna Irska. Znas da li krocis na trotvaru protenstanskom ili katolickom. Bitne stvari za bolji zivot. Parom taj rahatluk ne mozes kupiti.
Nisam gledao cijelu nego samo dio... Ono što sam čuo:palermo wrote:de, u par riječi...mislim prepričaj konferenciju