Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

Roccohljup

#2476 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

wewa wrote: wow! kad je javnost tako mocna poluga u pravosudnim postupcima, sto li onda toliki bivaju oslobodjeni ili dobijaju minimalne kazne?
Da javnost ima tako moćan pritisak na pravosuđe, orvo ne bi bilo toliko kriminalnih tužioca i sudija na prvom mjestu, a drugo niti jedan od političara kriminalaca kojima se do sada sudilo ili sudi (radončić, covic, kukić, branković, sarajlić, d.hadžić, itd.) ne bi prosao bez smrtne kazne a bilo bi i hejbet novih postupaka protiv najvećih.
Nadzorna_ploca

#2477 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Niste mi jasni zasto hranite trollere a vec je 100ta stranica.
MensurM

#2478 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Šta ukoliko Tužilaštvo KS ne izađe u javnosti i ne iznese ime ubice, kako tvrdite?

Onda ću ja iznijeti u javnost ime ubice. Za mene je istraga završena. Ovo nije greška pojedinca nego je sistemska greška.

Godina i po prošla od ove izjave. Gospodin Muriz mi iskače iz paštete, strah me otić do frižidera da me i tamo ne dočeka, al o imenu ni slova.

Vakat je, Murize.
wewa

#2479 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by wewa »

Nadzorna_ploca wrote:Niste mi jasni zasto hranite trollere a vec je 100ta stranica.
zato sto nekoliko puta ponovljena laz biva percipirana kao istina.

vidjeti pod #trump, #10najtezihgodinasnama, #mitougrozenosti
Nadzorna_ploca

#2480 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

wewa wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Niste mi jasni zasto hranite trollere a vec je 100ta stranica.
zato sto nekoliko puta ponovljena laz biva percipirana kao istina.

vidjeti pod #trump, #10najtezihgodinasnama, #mitougrozenosti
U ovom slucaju ne.
uglavnomja

#2481 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

Roccohljup wrote:
wewa wrote: wow! kad je javnost tako mocna poluga u pravosudnim postupcima, sto li onda toliki bivaju oslobodjeni ili dobijaju minimalne kazne?
Da javnost ima tako moćan pritisak na pravosuđe, orvo ne bi bilo toliko kriminalnih tužioca i sudija na prvom mjestu, a drugo niti jedan od političara kriminalaca kojima se do sada sudilo ili sudi (radončić, covic, kukić, branković, sarajlić, d.hadžić, itd.) ne bi prosao bez smrtne kazne a bilo bi i hejbet novih postupaka protiv najvećih.

javnost ne pritisce u takvim slucajevim, znas li ijedne demonstracije, prosvjede ... bilo sta sto ima veze sa pljackom drzave?

osim boraca, koji se opet jedino i iskljucivo brinu za sebe
Roccohljup

#2482 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

uglavnomja wrote:
Roccohljup wrote:

javnost ne pritisce u takvim slucajevim, znas li ijedne demonstracije, prosvjede ... bilo sta sto ima veze sa pljackom drzave?

osim boraca, koji se opet jedino i iskljucivo brinu za sebe
A bogati kakvi su to tako masovni i opasni protesti bili za ovaj slučaj pa da se tuzilatsvo i sud toliko uprpe?
wewa

#2483 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by wewa »

prepao se sudija zena s foruma.
Cherry-Cherry

#2484 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Jadno tužilaštvo kad je na vas dvojicu spalo. :(
Roccohljup

#2485 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

wewa wrote:prepao se sudija zena s foruma.
nemojte tako.....strah od zena je realan i sveprisutan kod svakog muškog insana.....iz ličnog iskustva :D ne do bog zakuhati....pa jedna glava a hiljadu jezika :D :D :D :D
mnjonja

#2486 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mnjonja »

Ova dabl tripl bas prati slucaj
De ti nama reci na koga sumnjas?
petunija

#2487 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by petunija »

MensurM wrote:
petunija wrote:Čovjek je izgubio dijete a ti ga prozivaš kao da je u najmanju ruku on zločinac, pa jel te više stid, fuj
Šta sad ako je izgubio dijete, može lagati cijelu državu i pljuvati po svemu? Ako se može tako, najbolje da ode u Tužilaštvo i pobije sve, od domara do glavnog tužitelja.

Došlo je vrijeme da se kaže ime. Ajmo, Murize. Ili ako ne smiješ, daj meni reci. Ja se ne bojim nikog. Ne želim više grad dijeliti s ubicom, želim sigurniji grad i pomoći ću ti u tome. Ti samo konačno reci ko je ubica.
I još jednom fuj,
izgubio je sina a ne cipelu, imaj poštovanja bar prema tome
g. Muriz je herojski sve ovo odradio, nadam se da će imati snage stvar istjerati do kraja, na tvoju žalost
Od mene, g Murizu naklon do zemlje
mrgreen

#2488 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mrgreen »

tripple dubble svaka čast :thumbup: :thumbup: :thumbup:
mnjonja

#2489 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mnjonja »

Ovdje jedino razrjesenje ostaje pritisnuti alisu. Bacite je u zatvor dok ne propjeva, do tad kazna za ubistvo i to na svirep nacin
Jer evo, cigani nisu, ona je jedina bila tu, pa ako se ne sjeca onda je to ona
bosanska senzacija

#2490 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bosanska senzacija »

Istina je da Ljubo Sefereovic ako vec nije optuzen za ubistvo onda je jednostavno morao biti optuzen kao saucesnik u prikrivanju dokaza. Da on nakon svega ode kao slobodan covjek nema nikakvog smisla.
Cherry-Cherry

#2491 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Propjevala bi ona, da se fino pozabave s njom. Batina je iz raja izašla.
Roccohljup

#2492 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Roccohljup »

Cherry-Cherry wrote:Propjevala bi ona, da se fino pozabave s njom. Batina je iz raja izašla.
eh d aje titina milicija.......propjevala bi alisa hjos iste veceri....a i Romi vrlo brzo.
mnjonja

#2493 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by mnjonja »

Zasto ne traziti podizanje optiznice protiv nje? Mora postojati nacin da i ona “okusi” dio kazne
Nevina nije sigurno, svjesno je ucestvovala u obmanjivanju tuzilastva
Izracunati koliko je to para kostalo ovo sudjenje odn serada a sve zbog obmane glavne svjedokinje
Janjicar

#2494 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Janjicar »

Jesu li u Suboti protesti ? Aj tu ce se vidjet dal' vam je stalo do Dzenana il ne.
JThomas

#2495 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

podmetnuti su i uzeli su pare.
foton

#2496 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

MensurM wrote:Šta ukoliko Tužilaštvo KS ne izađe u javnosti i ne iznese ime ubice, kako tvrdite?

Onda ću ja iznijeti u javnost ime ubice. Za mene je istraga završena. Ovo nije greška pojedinca nego je sistemska greška.

Godina i po prošla od ove izjave. Gospodin Muriz mi iskače iz paštete, strah me otić do frižidera da me i tamo ne dočeka, al o imenu ni slova.

Vakat je, Murize.
Iole pametan covjek bi ocekivao da neko kome je POSAO da trazi i kaznjava ubice kaze koju rijec o ovom slucaju. I koji su naredni koraci... Strah te pogresnog covjeka. I ja koji placam porez i finansiram rad policije i tuzilastva ocekujem od NADLEZNIH da objasni ko je ubica a ne neki civil. Ako je tuzilastvo nesposobno za to, onda nisam zadovoljan kako radi. Ako je "pod pritiskom javnosti", opet su nekompetentni levati. To sa "pritiskom javnosti" ostaviti za neku drugu priliku, eno gorila je opstina i nista. A mirni protest 200 ljudi kao neki pritisak... Ako ne znaju raditi pod "pritiskom" onda ne trebaju biti na tom mjestu. Vise me zato interesuje hoce li Muriz podici koju optuznicu i kako ce to proci...

Meni samo i dalje nije jasno da je MENSUR otvorio ovu temu. Koji autogol...
JThomas

#2497 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

ostao mu je budnjin alibi, i što muriz ne kaže. i on će sad to dvoje ponavljati različitim riječima i redovima riječi.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2498 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Velkoski »

Čim je ovaj oslobođen nešto smrdi i nije u redu, tako common sense nalaže :D
tripple_dubble

#2499 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:Lakše je biti nedosljedan kad je tu toliko žena ;)
tripple_dubble wrote:
8. "Sta je sa Alisom? Ona je u soku ili od udara kombijem ili od traumatucnog svjedocenja ubistvu.Ali poligraf prolazi, sto znaci da nista svjesno ne sakriva. Njena amnezija vjerovatno nije od mehanickog udara, nego od soka svjedocenja brutalnom ubistvu svog momka."
- Amnezija je pod tim uslovima moguca. Amnezija i jeste nesto o cemu ni strucnjaci ne znaju dati 100%-tnu prognozu, KADA se desi. Ona sa sobom nosi niz drugih manjih i vecih poremecaja u ponasanju, pa se na osnovu toga i CT snimaka, moze sa poprilicnom sigurnoscu reci da li je neko uopce dozivio amneziju ili ne. U ovom slucaju je 6 doktora (neurologa, neuropsihijatara, psihologa) u sustini reklo da Alisa ili NIJE dozivjela amneziju ili je to moglo biti samo kratkorocno gubljenje pamcenja, koje bi se odnosilo na desavanja neposredno pred sami dogadjaj. Obzirom da se Alisa sjeca, to je i sama potvrdila, svega neposredno pred sami dogadjaj, pa i ljudima koji su ih nasli navodi kako je "digla glavu, vidjela covjeka prljave kose i MALO zeleno auto velikom brzinom", a kasnije to negira, i kaze da je to "sanjala", doktori su zakljucili da nije upitanju amnezija. Nasao se jedan doktor, rekao da jeste EVENTUALNO moguca. Cak ni on nije rekao "Alisa ima amneziju". Tuzilastvu je to bilo dovoljno da je oslobodi svake odgovornosti. A odakle podatak da je Alisa bila na poligrafu? To nigdje nikad nije objavljeno i ne zna se sa sigurnoscu da li je stvarno radila poligrafsko testiranje ili ne. Odnosno, javnost ne zna.
Nezamislivo je da bi u datoj situaciji amnezije i potrage za dokazima moglo ne doći do poligrafskog testiranja Alise Mutap.
Zašto ste gospodine Memiću sakrili od javnosti da je Alisa odmah bila na poligrafskom testiranju? Čak ste tvrdili u prisustvu nama bliskih osoba, da je poligraf položila zato što joj je dozvoljeno da psiholog prisustvuje testiranju? Niko ne može prisustvovati navedenom testiranju i koji psiholog može zaustaviti prirodne ljudske reakcije?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otvoren ... /161025081

tripple_dubble wrote: 10. "Sama cinjenica da se u magnovenju sjeca zelenog kombija i covjeka prljavog lica govori o tome da je kombi stao, a Ljubo bio van kombija. "
- Gore vec navedeno, nije rekla da je zeleni kombi vec "malo zeleno auto, velikom brzinom".
Mutap je kazala da se ne sjeća zvučnih ni svjetlosnih signala koje je vozilo moglo dati. Dva dana kasnije se sjetila da je vidjela kombi tamnozelene boje i osobu prljavog lica i raščupane kose. Sjetila se vozila koje se udaljavalo s mjesta nesreće, ali se nije mogla sjetiti u kojem smjeru je vozilo otišlo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/rociste ... /161024053

tripple_dubble wrote:Eto, i nemoj molim te vise da siris lazi, jer pokazujes samo da il si GLUP pa ne mozes logicno da mislis, il si placen. Trece nema.
Ustvari ima i treca, ali ako si fakat Memsur pod drugim nick-om, onda ne znam dal' bih se prije smijala il te zalila. :skoljka:
1. Alisin poligraf - Tekst porodice Mutap
- To su oni naveli tu, uzmimo u obzir da govore istinu - onda sam ja "fulila" taj detalj i Alisa jeste bila na poligrafskom testiranju.
Uzmimo u obzir da govore istinu, onda pogledajmo i prvo otvoreno pismo porodice Mutap, a u kojem kazu:
Javnosti je malo poznato, da je ona također pretučena te kobne noći. Zadobila je povrede glave, potres mozga, povrede vrata, povrede leđa i povrede prstiju.

Ubica/e rahmetli Dženana Memića je pokušao ubiti i Alisu. Ona nije bila nijemi svijedok koji je posmatrao, kako se nagađa u medijima, nego je pronađena krvava i pretučena. Zbog čega i zbog koga se kriju takve informacije?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/porodic ... /160305102

2. Alisina izjava pred sudom
- Ja sam govorila o Alisinoj izjavi u datoj noci kada je:

a) Rekla momcima koji su ih nasli "pomozite, udarilo nas je malo zeleno auto velikom brzinom"

U hitnoj pomoci nekoliko sati poslije toga

b) Rekla Dzenanovoj sestri "ko je vama rekao da nas je udarilo auto?"
c) Rekla svome ocu "Tata, zovi svoje ljude, znam ko je ovo uradio."

Na rekonstrukciji (drugoj):

d) Rekla da se ne sjeca nista vise od trenutka kad su Dzenan i ona setali, dodirivali se ramenima i on pogledao u nju, pa prepadnuto zamahnuo glavom u nazad, a na pitanje tuzioca (mislim da je bio Cato) na toj rekonstrukciji sta je sa onim da je vidjela osobu prljave kose i auto kako se udaljava u nekom smjeru, Alisa je rekla: "To sam mislila da se sjecam, ali sam to ustvari sanjala."
tripple_dubble

#2500 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

JThomas wrote:ostao mu je budnjin alibi, i što muriz ne kaže. i on će sad to dvoje ponavljati različitim riječima i redovima riječi.
Da, ali nema strpljenja da saceka. Doci ce mu objasnjenje i dokazi i za jedno i za drugo. Samo sabura, sabura :mrgreen:
Locked