Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2476 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by _BataZiv_0809 »

Koja ironija kad ti likovi iz dijaspore govore da ne pricas o stanju u drzavi u kojoj ne zivis :D
Fudo387

#2477 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Zaglavljen su u devedesetim. Sve mjeriš prema svojim iskustvima od prije 20 godina.
Ja sam za razliku od vecine imao malo i srece, :D
Izvini, gdje si ti sticala iskustva o zivotu na Zapadu?
moonca

#2478 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

muha_sa wrote:razumijem da raja želi otic iz ove vukojebine

i treba omladina da ide, al treba i da radi na tome da ode a ne da sjedi i kuka na sve živo a klincem ne mrdaju :-)
takvim koji sjede i cekaju da im stari da dvije marke za dopunu i dvije za kafu a laju na državu i ništa ne poduzimaju da nešto promjene moja malenkost se obraca na ovoj temi

samo bujrum :) --al ne na CRNO :-) :-) velik rizik, ako vas šcole noga vam je, velika kazna i zabrana ulaska u sve i jednu emlju EU
Imam radnike 20 god ilegalci-Meksikanci, samo znaju reci yes :-D , peru sudje/$10 na sat
Niemand

#2479 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

uglavnomja wrote:
Niemand wrote: Jezik se naucio na vrijeme, skolovanje se odredilo prema zapadnom trzistu, ako je bolonja icemu valjala, to je kakav takav papir za otici. Ovi sto nisu na vrijeme kontali, upisuju medicinsku sada a i oni silni medicinari sa biroa se rijesili.

.

:shock: :?

kaka ba bolonja? to je samo trogodisnji nacin studiranja, u norveskoj nikad culi za bolonju :-)
meni priznali 4-godisnji fakultet iz onog sistema, ide po godinama, 60 boba po godini, imam 240 za rrazliku od vas koji imate 180 :izet:

apsolutno nebitno, bitno je koja struka ... a malo koja prolazi vise.

osim pranja guzica.

a od toga se zivi ispod nivoa koji zivi prosjecan nezaposlen bosanac kod mame i tate.

skolsko znanje jezika, bez zivota tamo nedje - :-)
Sto bi kolega stakasa reko, ti si poseban slucaj. Pricale smo vec na slicnim temama, ne vrijedi. Ne moze tebi insan objasniti da neko fakat i nauci jezik, ode i radi u struci. Pa cak i u zrelijim godinama. Licno poznajem covjeka koji je otiso sa 40 i kusur godina, zbog braka. U roku od 5 godina je savlado jezik, polozio nekakvu razliku i poceo ponovo da radi u struci. Al nije se samosazaljevao po forumima. O mladjim generacijama je valjda sve receno. Nije svakom isto. Nit je svakom dobro, nit je svakom lose.

Al ta vasa prica je uvreda za citavu naciju. Samo ako si bio izbjeglica mogo si se snaci, ostalo, to cim je iz bosne, to je toliko glupo da zapravo uopste nije u stanju shvatiti kolko je ono nesposobno. Broj onih koji odlaze i zapravo nekom i valjaju vas ipak demantuju.

Peace. :cao:
Banksy

#2480 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Banksy »

I šta kažete, metla i ''pranje guzica''... :D
kloniran

#2481 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by kloniran »

Niemand
:thumbup:
insomnia78

#2482 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Banksy wrote:I šta kažete, metla i ''pranje guzica''... :D
Pa sumnjam da im trebaju politolozi i filozofi
supercali

#2483 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by supercali »

Ne shvatam uopste kako je dosla prica do toga jesu li glupi sto odlaze ili sto ostaju
Odlaze i pametni i glupi i strucni i nestrucni
U biti svaki pojedinac koji ode vani je prica za sebe
Neko mozda upozna nekoga pa mu taj pomogne neko upozna djevojku ili decka neko bitnog nekog covjeka neko se nadje na pravom mjestu u pravo vrijeme a neko ne upozna nikoga pa se sjebe ne bude gdje treba kad treba zakljuca se u sebe ne druzi se nije talent za jezike asocijalan
Sve to utice na to kako ces uspjeti ili neces vani
uglavnomja

#2484 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by uglavnomja »

Niemand wrote:U roku od 5 godina je savladAo jezik, polozio nekakvu razliku i poceo ponovo da radi u struci.

u tome je caka, trebaju godine da naucis jezik da radis u struci, i to godine u kojima moras da imas neciju punu materijalnu i moralnu podrsku.

koju 99% ovih koji bi navrat nanos napolje, sa diplomom i skolskim znanjem jezika, nemaju ...
smijesni_ste

#2485 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by smijesni_ste »

_BataZiv_0809 wrote:Koja ironija kad ti likovi iz dijaspore govore da ne pricas o stanju u drzavi u kojoj ne zivis :D
:D :D :thumbup:
Niemand

#2486 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

uglavnomja wrote:
Niemand wrote:U roku od 5 godina je savladAo jezik, polozio nekakvu razliku i poceo ponovo da radi u struci.

u tome je caka, trebaju godine da naucis jezik da radis u struci, i to godine u kojima moras da imas neciju punu materijalnu i moralnu podrsku.

koju 99% ovih koji bi navrat nanos napolje, sa diplomom i skolskim znanjem jezika, nemaju ...
Poenta je da se moze i u zrelijim godinama jer se sjecam da si pisala na dijaspori kako je sve tesko. Nije svakom, neko ima i volju, dovoljno dobru memoriju i dalje, ljudi su razliciti. Uostalom, 5 godina na forumu il 5 godina uciti i jezik i ispite, sta je isplatnije. :D

Ono sto je starijoj generaciji tesko shvatiti je da je evo npr ova generacija sto je ove godine trebala upisati faks a toliko mjesta prazno ostalo na sarajevskom univerzitetu se od 14 godine spremala da ide.

Vi niste svjesni koliko svijeta je otislo jer je sarajevo veci grad i to se izjednaci sa manjim mjestima iz bosne. Al u krajini vec radi 10tak afroamerikanaca kao varioci, neam blage odakle su. :D
insomnia78

#2487 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by insomnia78 »

Kus bas varioci. Sace Muha u KKK. Otimaju nam poslove
muha_sa

#2488 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by muha_sa »

insomnia78 wrote:Kus bas varioci. Sace Muha u KKK. Otimaju nam poslove
:lol:

ako navale u Sa osta ja bRez posla :(
Niemand

#2489 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

To je jedna od onih stvari koja me sokirala, ono, kako im se isplati :D

A osoba koja mi je pricala poznaje gazdu i kaze da mu je dojadilo, hajd sto su mu odlazili stariji radnici bez obzira sto je bio spreman podici i platu, vec i omladinu sto zaposli, radi dok se ne nauci i ode. Ne zna insan sta bi reko.
Fudo387

#2490 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

Niemand wrote:
uglavnomja wrote:
Niemand wrote: Jezik se naucio na vrijeme, skolovanje se odredilo prema zapadnom trzistu, ako je bolonja icemu valjala, to je kakav takav papir za otici. Ovi sto nisu na vrijeme kontali, upisuju medicinsku sada a i oni silni medicinari sa biroa se rijesili.

.

:shock: :?

kaka ba bolonja? to je samo trogodisnji nacin studiranja, u norveskoj nikad culi za bolonju :-)
meni priznali 4-godisnji fakultet iz onog sistema, ide po godinama, 60 boba po godini, imam 240 za rrazliku od vas koji imate 180 :izet:

apsolutno nebitno, bitno je koja struka ... a malo koja prolazi vise.

osim pranja guzica.

a od toga se zivi ispod nivoa koji zivi prosjecan nezaposlen bosanac kod mame i tate.

skolsko znanje jezika, bez zivota tamo nedje - :-)
Sto bi kolega stakasa reko, ti si poseban slucaj. Pricale smo vec na slicnim temama, ne vrijedi. Ne moze tebi insan objasniti da neko fakat i nauci jezik, ode i radi u struci. Pa cak i u zrelijim godinama. Licno poznajem covjeka koji je otiso sa 40 i kusur godina, zbog braka. U roku od 5 godina je savlado jezik, polozio nekakvu razliku i poceo ponovo da radi u struci. Al nije se samosazaljevao po forumima. O mladjim generacijama je valjda sve receno. Nije svakom isto. Nit je svakom dobro, nit je svakom lose.

Al ta vasa prica je uvreda za citavu naciju. Samo ako si bio izbjeglica mogo si se snaci, ostalo, to cim je iz bosne, to je toliko glupo da zapravo uopste nije u stanju shvatiti kolko je ono nesposobno. Broj onih koji odlaze i zapravo nekom i valjaju vas ipak demantuju.

Peace. :cao:
Bas zbog braka otisao?
Cudno da ga nisu zvali i primili zato sto je strucnjak koji im treba. :lol:
Niemand

#2491 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

Izjesce vas to ismijavanje bolan. Ne kontam cemu, kakvo zadovoljstvo pronalazite u tom uopce. :-?
512MB

#2492 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

madner wrote:Kada salje granicar lovu? Zalomilo se, svake sedmice janje.

Suplja je o izboru, niko normalan ne bi izabrao Salzburg pored Beca i Minhena. Dakle sto nisi otisao u grad?
Pa dje ste, nisam dobio od Havane nish, ti sam nemores do pola dobacit
kloniran

#2493 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by kloniran »

Niemand wrote:To je jedna od onih stvari koja me sokirala, ono, kako im se isplati :D

A osoba koja mi je pricala poznaje gazdu i kaze da mu je dojadilo, hajd sto su mu odlazili stariji radnici bez obzira sto je bio spreman podici i platu, vec i omladinu sto zaposli, radi dok se ne nauci i ode. Ne zna insan sta bi reko.
rekao bih ja da uslovi nisu dobri, jebes platu od 3000 ako si prijavljen na 450, obije se to u zivotu o glavu kad bude najpotrebnije
Niemand

#2494 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

kloniran wrote:
Niemand wrote:To je jedna od onih stvari koja me sokirala, ono, kako im se isplati :D

rekao bih ja da uslovi nisu dobri, jebes platu od 3000 ako si prijavljen na 450, obije se to u zivotu o glavu kad bude najpotrebnije
Mene vise interesuje apdejt i hocel i oni otici :D
kloniran

#2495 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by kloniran »

Niemand wrote:
kloniran wrote:

Mene vise interesuje apdejt i hocel i oni otici :D
hoce sigurno, nismo mi zadnja stanica strancima, nego međustanica :mrgreen:
Niemand

#2496 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

kloniran wrote:
hoce sigurno, nismo mi zadnja stanica strancima, nego međustanica :mrgreen:
Tako nekako. Cak su i oni silni kinezi sto su bili nekako poslije rata po pijacama otisli odavno. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2497 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by _BataZiv_0809 »

Juce sam bas o tome pisao na temu povecanja plata doktorima i zubarima u ZDK.

Pozitivna implikacija iseljavanja. Jedna od rijetkih. Znaci odlaze ti ljudi i samo ih lovom mozes pokolebati.

Isto tako odlaze i oni koji su ovdje rmbacili za 400 KM. Sto manje bude takvih, popravice se i uslovi za ostale.

Samo je jebada jer doktore tesko mozes zamijeniti, a ove sto rmbace mozes uvesti iz Bangladesa :-?

Ti nigeri u Krajini su primjer...
HAVANA

#2498 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by HAVANA »

512MB wrote:

Suplja je o izboru, niko normalan ne bi izabrao Salzburg pored Beca i Minhena. Dakle sto nisi otisao u grad?
Ja sam u nekretninama i automobilima.Vec 20 godina.Koji te zanima? Kamate imam mjesecno 2000 otprilike,da ti rate ne pisem. Revolving kod unicredit,revolving kod bbi,dugorocni u spar kasse,dugorocni u unicredit...Na ime sam dobar. :D Nema puno,otplatio,jos jedan hipotekarni 8 godina i odo ja na peljesac od maja do oktobra. :D Glupa prica skroz. :-) Umjesto da ova tema sluzi kao neko savjetovaliste,skup informacija koje nekome mogu pomoci...obiluje glupostima,vrijedjanjem,hvalisanjem,kukanjem...Kakve ba statistike,internet...Eto vas zivih,pisite sta radite,kako,kolika je plata...jebo vas guglanje.Ovde ja izgleda jedina budala sto napise i sta radi i sve sto neko pita.Eto pomozite ljudima da odu.Uputite ih.Ja kazem i pomognem ko me god sta pita.Od uvoza i zakona,procedura, do nekretnina,kupovine,renoviranja...
Niemand

#2499 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Niemand »

DakleM, ako ostanem dovoljno dugo u bosni, mozda umjesto da ugasim svjetlo na kraju upalim rostilj. Hu nouz.
madner

#2500 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by madner »

512MB wrote:

Gdje si ti ucio konverziju :D
Post Reply