Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2476 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

agent_zero wrote:Kakav je mi5 u odnosu na note 4?

I u čemu je razlika između note 4 i note 4x? Gledam iste specifijkacije. :roll:
Mi5 je flagship. Vjerovatno je bolji kvalitet izrade ,bolji procesor, bolja je kamera sigurno ,ima brzo punjenje, nugat je dobio,
dugonja

#2477 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

svaki Note ne samo kod Xiaomija već i drugih brendova značio je i znači mobitel sa većim ekranom
pa tako Redmi Note ima 5,5 colni displej
Mi5 ima 5,1 cola displej
uz ovo gore što je rečeno
Mi serija je top model Xiaomija sa najjačim chipsetima koji imaju trenutno na tržištu pa Mi5 ima sd820 a Mi6 ima sd 835
Foxx

#2478 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Foxx »

Ulijecem k'o padobranac, al trebam pomoc.... Uzimam telefon, i definitivno sam odlucio da nece biti neko od ovih 'poznatih' proizvodjaca i idem za nekim novijim kineskim modelom. E sad, 100 stranica rasprave, nemam vemena da citam. Najbolji izbor od svih Xiaomi telefona za 200 KM (do 230 max)? Nov naravno....... Hvala unaprijed. :thumbup:
pirpa

#2479 Re: Xiaomi mobiteli

Post by pirpa »

Foxx wrote:Ulijecem k'o padobranac, al trebam pomoc.... Uzimam telefon, i definitivno sam odlucio da nece biti neko od ovih 'poznatih' proizvodjaca i idem za nekim novijim kineskim modelom. E sad, 100 stranica rasprave, nemam vemena da citam. Najbolji izbor od svih Xiaomi telefona za 200 KM (do 230 max)? Nov naravno....... Hvala unaprijed. :thumbup:
protegni se jos cvaju i neces se pokajati ;-)

https://www.olx.ba/artikal/26380590/xia ... -16gb-rom/
dugonja

#2480 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

Foxx wrote:Ulijecem k'o padobranac, al trebam pomoc.... Uzimam telefon, i definitivno sam odlucio da nece biti neko od ovih 'poznatih' proizvodjaca i idem za nekim novijim kineskim modelom. E sad, 100 stranica rasprave, nemam vemena da citam. Najbolji izbor od svih Xiaomi telefona za 200 KM (do 230 max)? Nov naravno....... Hvala unaprijed. :thumbup:
Image
valjuga

#2481 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Kupi OP3,nećeš se pokajati.
dugonja

#2482 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

nema te klase za te pare koje je on naveo
kloniran

#2483 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

nema razlike, na pocetku bila razlika u kameri, sad vec nema razlike nikako, iste komponente ugrađuju

mi5 ima bolju kameru, ima opticku stabilizaciju slike, bolji software za kameru, neuporedivo kvalitetnije nocne snimke, bolji procesor, manji je
ima bolju graficku
manja mu je baterija nego na redmi note 4, znaci cesce ga moras privezati da se napase struje

https://www.kimovil.com/en/compare/xiao ... -43gb-32gb
agent_zero

#2484 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Hvala svima na informacijama.

Sad jedino ako bih uzimao xiaomi, ostaje dilema isplati li se protegnuti za mi5 ili mi5s u odnosu na redmi note 4.
dugonja

#2485 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dugonja »

pa sve ti je rečeno i zavisi šta želiš, sam moraš skontat
ja npr. poslije korištenja Redmi Note 2 sa 5,5 inča definitivno sam odlučio da nikad vise neću tako velik mobitel mada 5,5 cola displej jeste prednost i vratio sam se na idealne kompaktne dimemzije mobitela od 5 cola
indirektno rečeno Mi5 bi bio moj izbor
skafiskafsnjak

#2486 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dugonja wrote:pa sve ti je rečeno i zavisi šta želiš, sam moraš skontat
ja npr. poslije korištenja Redmi Note 2 sa 5,5 inča definitivno sam odlučio da nikad vise neću tako velik mobitel mada 5,5 cola displej jeste prednost i vratio sam se na idealne kompaktne dimemzije mobitela od 5 cola
indirektno rečeno Mi5 bi bio moj izbor
Isti sam, samo sto sam ja sa G3 presao na s6, pa sad s7
kloniran

#2487 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

agent_zero wrote:Hvala svima na informacijama.

Sad jedino ako bih uzimao xiaomi, ostaje dilema isplati li se protegnuti za mi5 ili mi5s u odnosu na redmi note 4.
Ako ti sta znaci mi5s nema opticku stabilizaciju slike
znaci slike ce biti malo losije kvalitete od mi 5 iako ima bolju kameru
rida1976

#2488 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rida1976 »

Koliko davanja mogu očekivati na telefon od 130 eura sa geekbuyinga? cca 80-90 KM?
valjuga

#2489 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

agent_zero wrote:Hvala svima na informacijama.

Fingerprint sensor kod Mi5s je neupotrebljiv.
Probao sam dva komada i znam šta pričam.
agent_zero

#2490 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

Recite mi kakav je gps kod redmi note 4 snapdragon verzije? Jeli brzo hvata signal i ne gubi ga u pokretu?

Trenutnog moba bih se riješio upravo radi toga što slabo hvata gps, pa ne bih na isto da dođem.
kloniran

#2491 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

agent_zero wrote:Recite mi kakav je gps kod redmi note 4 snapdragon verzije? Jeli brzo hvata signal i ne gubi ga u pokretu?

Trenutnog moba bih se riješio upravo radi toga što slabo hvata gps, pa ne bih na isto da dođem.
gubi u tunelu :D
gps dobar i veoma precizan
permanentan

#2492 Re: Xiaomi mobiteli

Post by permanentan »

Koristio Mi5 oko pola godine, stvarno svaka preporuka za mobitel. Nije niti jednom zastopao, leti sve na njemu. Odlicna kamera, ne samo za kineze, nego stvarno odlicna. Baterija uz jako koristenje drzi cijeli dan, plus ima brzo punjenje. Kvalitet izrade je vrhunski, mada sam gledao par snimaka gdje nije bas otporan na savijanje, ali ja nisam imao problema.
Solidno i cijenu drzi, nisam puno izgubio na njemu za 6 mjeseci.
agent_zero

#2493 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

kloniran wrote:
agent_zero wrote:Recite mi kakav je gps kod redmi note 4 snapdragon verzije? Jeli brzo hvata signal i ne gubi ga u pokretu?

Jel brzo hvata?

Ne znam imaš li s čime da usporediš (ne znam šta si prije rn4 koristio), ali recimo mene su prijatno iznenadili samsung modeli i lumije, za sec-dvije uhvate gps i ne gube ga (osim u tunelu :D ).
p206

#2494 Re: Xiaomi mobiteli

Post by p206 »

agent_zero wrote:
kloniran wrote:

Jel brzo hvata?

Ne znam imaš li s čime da usporediš (ne znam šta si prije rn4 koristio), ali recimo mene su prijatno iznenadili samsung modeli i lumije, za sec-dvije uhvate gps i ne gube ga (osim u tunelu :D ).
Kod redmi note 4x ne gubi ni u tunelu, išao sam kroz tunel dug 4km i pokazivao je tačno... Čak i zatamnjen ekran iz tunela vrlo brzo osvijetli kad se izađe..
stachu

#2495 Re: Xiaomi mobiteli

Post by stachu »

kloniran

#2496 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

p206 wrote:
Kod redmi note 4x ne gubi ni u tunelu, išao sam kroz tunel dug 4km i pokazivao je tačno... Čak i zatamnjen ekran iz tunela vrlo brzo osvijetli kad se izađe..
zatamni on i sve to al ide po zamisljenoj putanji i prikupljenim podacima do probaj se skroz zaustaviti u tunelu i sacekati minut :mrgreen:

nema tog gps signala za mobitel koji ce prodrijeti 100m u utrobu zemlje :mrgreen:
kloniran

#2497 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

agent_zero wrote:
kloniran wrote:

Jel brzo hvata?

fata za par sekundi nakon sto ukljucis aplikaciju

a na navigacijama bar kod mene ukljucim gps i kad uđem u mape vec sam lociran, znaci nekoliko sekundi
npr kad dolazim na raskrsnicu prikazuje je u realnom vremenu
drug ima neki samsung i kod njega malo kasni navigacija
imao isto android jedan no name, ali sa odlicnim gps-om, bolji bio gps nego kompletan telefon :lol:
p206

#2498 Re: Xiaomi mobiteli

Post by p206 »

kloniran wrote:
p206 wrote:
zatamni on i sve to al ide po zamisljenoj putanji i prikupljenim podacima do probaj se skroz zaustaviti u tunelu i sacekati minut :mrgreen:

nema tog gps signala za mobitel koji ce prodrijeti 100m u utrobu zemlje :mrgreen:
Garant je to.. I meni je bilo čudno al reko skontali su neki fazon i za to.
kloniran

#2499 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

na koju god drzavu da stavim dobijem cundaru, hebo li ih stabilni rom u pakash :mrgreen:
kloniran

#2500 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

GPS
Image
Image

Redmi Note 4 vs Samsung S8

Image

Image

Image

Image
Post Reply