Dan (i) nakon referenduma u RS
-
prog321
#2476 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ? 
-
Ripicipi
#2477 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ne, vec ti vjerovatno ne mozes toliko upregnuti mozak da bi shvatio pitanje.prog321 wrote:Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ?
-
prog321
#2478 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?
Porediti zločinački datum kreacije UZPa sa nečim što ima civilizacijsku multietničku podlogu? Wtf.
Porediti zločinački datum kreacije UZPa sa nečim što ima civilizacijsku multietničku podlogu? Wtf.
-
KENJAC
#2479 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
A moja nesreca je sto sam sa fasistom kao ti dijelio geografsku sirinu i duzinu jedno vrijeme.na moju veliku srecu i mom i u tvom narodu tako zatrovani nacionalisticki mozgovi su u izumiranju. Nece proci jos dugo vremena kad ce takvi kao ti biti izopceni iz porodica i iz drustva. Djecace , mrznja nije vise "in" ! Zar nisi vise skonto gdje to sve vodi ? Za tebe je kasno al za tvoju djecu je jos na vrijeme ! Misli. A njih !Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
...i sreca da sa takvima nisam dijelio jedinicu.
-
Ripicipi
#2480 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pa ako je tako sto onda U. sud jednostavno nije zabranio 9. januar?prog321 wrote:Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?
Zasto trazi da se uskladi bla bla...
Nisam pravnik da bih znao, zato sam i napisao "ako, slucajno", a onda i pitao da li bi bilo vrijedno?
Galama i prijetnje koje su se cule su trebale biti barem za duplo bitniju stvar, a ne za jebeni dan rs-a.
I pored svega, sta smo dobili? Nece pop prskati svetom vodicom?
Nema sta, odlican posao...
-
radostan dan
#2481 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ko kaze da nece prskati vodicom?
Samo je kadjenje tamjanom ukinuto, vodica ostaje ..
Samo je kadjenje tamjanom ukinuto, vodica ostaje ..
- Danguba
#2483 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nemam zivaca viseRipicipi wrote:Ja sam samo pitao sta je u sustini postignuto?Danguba wrote: Vidim ja da ti inace mnoge stvari ne shvatas.
Onaj koji uopste slavi 9.januar(a svi znamo sta je tada uradjeno), trebao bi se sam odreci te slave bez da mu neko to sugerise. Neki se time ponosi a ja ne vidim niti jedan razlog za to.
Da se ukinuo 9 januara ja bih rekao, bravo, svaka cast.
Ja u ovoj odluci nista ne vidim, barem nista bitno sto bi vrijedilo svih onih sranja zadnjih mjeseci.
Wow, izbacice vjerski dio, ono... vjerujem da je svakom Bosnjaku to bila glavna preokupacija, pogotovo nesto sto uopste ne obiljezava, a niti namjerava kakva god da je situacija. Da je Bakir svu tu energiju preusmjerio prema Srebrenici, a ne nebitnim stvarima, danas bi mozda (pored opstine centar), imali i Srebrenicu.
Sta ako slucajno U.sud nadje problem u 1.martu?
Da li bi bilo vrijedno odreci se prvog marta zbog 9 januara?
-
prog321
#2484 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ono kad prespavaš nastavuRipicipi wrote:Pa ako je tako sto onda U. sud jednostavno nije zabranio 9. januar?prog321 wrote:Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?
Zasto trazi da se uskladi bla bla...
Nisam pravnik da bih znao, zato sam i napisao "ako, slucajno", a onda i pitao da li bi bilo vrijedno?
Galama i prijetnje koje su se cule su trebale biti barem za duplo bitniju stvar, a ne za jebeni dan rs-a.
I pored svega, sta smo dobili? Nece pop prskati svetom vodicom?
Nema sta, odlican posao...
Sud BiH je zabranio referendum.
Uzbuna je zbog toga što odluka suda nije poštovana.
-
KENJAC
#2485 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Rjesenjem ovog problema rjesit ce se sve ! Da je meni samo znat po cijem se naredjenju oko ove gluposti digla ovolika prasina. Jebao vas i deveti i deseti i pedeseti Januar.
- Danguba
#2486 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pauza ti istekla kako tahograf rece. Pali i brisi.KENJAC wrote:A moja nesreca je sto sam sa fasistom kao ti dijelio geografsku sirinu i duzinu jedno vrijeme.na moju veliku srecu i mom i u tvom narodu tako zatrovani nacionalisticki mozgovi su u izumiranju. Nece proci jos dugo vremena kad ce takvi kao ti biti izopceni iz porodica i iz drustva. Djecace , mrznja nije vise "in" ! Zar nisi vise skonto gdje to sve vodi ? Za tebe je kasno al za tvoju djecu je jos na vrijeme ! Misli. A njih !Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
salonac
Referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine od SFRJ održan je 29. februara i 1. marta 1992. godine. Većina je Bosanaca i Hercegovaca glasala za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih gradana.
Na glasanje izašlo 64,31 posto birača s pravom glasa, a za suverenost BiH glasalo njih 99,44 posto

Uz znacajan procenat Srba(u koje ne ubrajam takve).
-
PM72
#2487 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ripicipi wrote:Ne, vec ti vjerovatno ne mozes toliko upregnuti mozak da bi shvatio pitanje.prog321 wrote:Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ?
Odavno se ovako slatko ne nasmijah.BH fanatikos sa slovenačkim pasošem treba da slavi oba datuma...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2488 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Hajd ba, mlatite mrtvog lava....ili krepanu kobilu...isto 
- muha_sa
#2489 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga

-
PM72
#2490 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Koga? Mileta?muha_sa wrote:nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga![]()
Pa ja pišem ima dva mjeseca da niti će ga hapsiti niti će poslije referenduma biti nešto "značajno".Ovo se toliko razvodnilo i obesmislilo da bi svi najradije stavili tačku ili nam resetovali mozgove da nas ubjede da to nije ni postojalo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2491 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Jok.muha_sa wrote:nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga![]()
- muha_sa
#2492 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ma ja--MiletaPM72 wrote:Koga? Mileta?muha_sa wrote:nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga![]()
![]()
Pa ja pišem ima dva mjeseca da niti će ga hapsiti niti će poslije referenduma biti nešto "značajno".Ovo se toliko razvodnilo i obesmislilo da bi svi najradije stavili tačku ili nam resetovali mozgove da nas ubjede da to nije ni postojalo.
na ovoj se temi pisalo o spektakularnom hapšenju i privodjenju na saslušanje pa kontam more bit bidne da je u hapsani a meni niko javio nije
- LBVIEW
#2493 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Nikako,zato NSRS,i pozicija i opozicija,nagradi one koji su UZP stvorili zlocinom.Takvi su,a ne oni koje u prethodnom postu prozivas,htjeli zemlju samo za sebe,a druge pod nju.KENJAC wrote:A moja nesreca je sto sam sa fasistom kao ti dijelio geografsku sirinu i duzinu jedno vrijeme.na moju veliku srecu i mom i u tvom narodu tako zatrovani nacionalisticki mozgovi su u izumiranju. Nece proci jos dugo vremena kad ce takvi kao ti biti izopceni iz porodica i iz drustva. Djecace , mrznja nije vise "in" ! Zar nisi vise skonto gdje to sve vodi ? Za tebe je kasno al za tvoju djecu je jos na vrijeme ! Misli. A njih !Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
-
costacurta
#2494 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
E jbga.KENJAC wrote:Rjesenjem ovog problema rjesit ce se sve ! Da je meni samo znat po cijem se naredjenju oko ove gluposti digla ovolika prasina. Jebao vas i deveti i deseti i pedeseti Januar.
Ne valja kad se nešto pokrene, ne valja kad se šuti.
- Danguba
#2495 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sta mai?
Ima ona ''tiha voda brijege valja''.
Sabura narode, sabura.
Ima ona ''tiha voda brijege valja''.
Sabura narode, sabura.
- General War
#2496 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
GeeTnT wrote:Nije smijesno, PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama, zato se i okrecu protiv svih, osim naravno svojim suboraca u kojima vide sebe....posebne, drugacije....Mnogi su tu oko nas, neke primjetimo, neke ne...nekih se sa tugom sjecamo (pipidugadevetka)... Neki od njih nam kroz svoje postove i vrijeme koje provode na forumu samo pokazuju kroz kakvu bol i patnju prolaze...Ti Generale War neces nikad shvatit kako je to, jer si navijac i gledalac, a nista drugo nisi u stanju ni biti....General War wrote:PM72 wrote:![]()
Zamišljam onog "potpredsjednika RS" Salkića sa kalašem.On,koji je uhljebio svu familiju u opštinama po RS,od žene pa do zeta i svastike...mladunče međeda i bagera sa onim žvaljama.
![]()
To ti neki racqu da znas kroz sta ko prolazi i ko sta shvata
- GeeTnT
#2497 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Znaci....u zicu..

-
PM72
#2498 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Green,
Možeš li mi ovo pojasnit?
PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama
- GeeTnT
#2499 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zasto? Cini mi se da to nije cijeli tekst...tako da je nemoguce dati kompletan odgovor...PM72 wrote:Green,
PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama
-
PM72
#2500 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
evo ti čitav tekst pa pojasni...Nije smijesno, PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama, zato se i okrecu protiv svih, osim naravno svojim suboraca u kojima vide sebe....posebne, drugacije....Mnogi su tu oko nas, neke primjetimo, neke ne...nekih se sa tugom sjecamo (pipidugadevetka)... Neki od njih nam kroz svoje postove i vrijeme koje provode na forumu samo pokazuju kroz kakvu bol i patnju prolaze...Ti Generale War neces nikad shvatit kako je to, jer si navijac i gledalac, a nista drugo nisi u stanju ni biti....