Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
prog321

#2476 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ? :-)
Ripicipi

#2477 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ripicipi »

prog321 wrote:Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ? :-)
Ne, vec ti vjerovatno ne mozes toliko upregnuti mozak da bi shvatio pitanje.
prog321

#2478 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?

Porediti zločinački datum kreacije UZPa sa nečim što ima civilizacijsku multietničku podlogu? Wtf.
KENJAC

#2479 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KENJAC »

Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
...i sreca da sa takvima nisam dijelio jedinicu. :D
A moja nesreca je sto sam sa fasistom kao ti dijelio geografsku sirinu i duzinu jedno vrijeme.na moju veliku srecu i mom i u tvom narodu tako zatrovani nacionalisticki mozgovi su u izumiranju. Nece proci jos dugo vremena kad ce takvi kao ti biti izopceni iz porodica i iz drustva. Djecace , mrznja nije vise "in" ! Zar nisi vise skonto gdje to sve vodi ? Za tebe je kasno al za tvoju djecu je jos na vrijeme ! Misli. A njih !
Ripicipi

#2480 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ripicipi »

prog321 wrote:Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?

Porediti zločinački datum kreacije UZPa sa nečim što ima civilizacijsku multietničku podlogu? Wtf.
Pa ako je tako sto onda U. sud jednostavno nije zabranio 9. januar?
Zasto trazi da se uskladi bla bla...
Nisam pravnik da bih znao, zato sam i napisao "ako, slucajno", a onda i pitao da li bi bilo vrijedno?
Galama i prijetnje koje su se cule su trebale biti barem za duplo bitniju stvar, a ne za jebeni dan rs-a.
I pored svega, sta smo dobili? Nece pop prskati svetom vodicom?
Nema sta, odlican posao...
radostan dan

#2481 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Ko kaze da nece prskati vodicom?
Samo je kadjenje tamjanom ukinuto, vodica ostaje ..
KENJAC

#2482 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KENJAC »

.
Danguba

#2483 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote: Vidim ja da ti inace mnoge stvari ne shvatas.

Onaj koji uopste slavi 9.januar(a svi znamo sta je tada uradjeno), trebao bi se sam odreci te slave bez da mu neko to sugerise. Neki se time ponosi a ja ne vidim niti jedan razlog za to.
Ja sam samo pitao sta je u sustini postignuto?
Da se ukinuo 9 januara ja bih rekao, bravo, svaka cast.
Ja u ovoj odluci nista ne vidim, barem nista bitno sto bi vrijedilo svih onih sranja zadnjih mjeseci.
Wow, izbacice vjerski dio, ono... vjerujem da je svakom Bosnjaku to bila glavna preokupacija, pogotovo nesto sto uopste ne obiljezava, a niti namjerava kakva god da je situacija. Da je Bakir svu tu energiju preusmjerio prema Srebrenici, a ne nebitnim stvarima, danas bi mozda (pored opstine centar), imali i Srebrenicu.

Sta ako slucajno U.sud nadje problem u 1.martu?
Da li bi bilo vrijedno odreci se prvog marta zbog 9 januara?
Nemam zivaca vise :run:
prog321

#2484 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by prog321 »

Ripicipi wrote:
prog321 wrote:Kojom logikom bi sud našao problem u 1 martu?

Pa ako je tako sto onda U. sud jednostavno nije zabranio 9. januar?
Zasto trazi da se uskladi bla bla...
Nisam pravnik da bih znao, zato sam i napisao "ako, slucajno", a onda i pitao da li bi bilo vrijedno?
Galama i prijetnje koje su se cule su trebale biti barem za duplo bitniju stvar, a ne za jebeni dan rs-a.
I pored svega, sta smo dobili? Nece pop prskati svetom vodicom?
Nema sta, odlican posao...
Ono kad prespavaš nastavu :-)

Sud BiH je zabranio referendum.
Uzbuna je zbog toga što odluka suda nije poštovana.
KENJAC

#2485 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KENJAC »

Rjesenjem ovog problema rjesit ce se sve ! Da je meni samo znat po cijem se naredjenju oko ove gluposti digla ovolika prasina. Jebao vas i deveti i deseti i pedeseti Januar.
Danguba

#2486 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

KENJAC wrote:
Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
A moja nesreca je sto sam sa fasistom kao ti dijelio geografsku sirinu i duzinu jedno vrijeme.na moju veliku srecu i mom i u tvom narodu tako zatrovani nacionalisticki mozgovi su u izumiranju. Nece proci jos dugo vremena kad ce takvi kao ti biti izopceni iz porodica i iz drustva. Djecace , mrznja nije vise "in" ! Zar nisi vise skonto gdje to sve vodi ? Za tebe je kasno al za tvoju djecu je jos na vrijeme ! Misli. A njih !
Pauza ti istekla kako tahograf rece. Pali i brisi.

salonac
Referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine od SFRJ održan je 29. februara i 1. marta 1992. godine. Većina je Bosanaca i Hercegovaca glasala za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih gradana.

Na glasanje izašlo 64,31 posto birača s pravom glasa, a za suverenost BiH glasalo njih 99,44 posto
Image

Uz znacajan procenat Srba(u koje ne ubrajam takve). :mrgreen:
PM72

#2487 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Ripicipi wrote:
prog321 wrote:Je li ti pri zdravoj pameti poredis 1 mart sa 9 januarom ? :-)
Ne, vec ti vjerovatno ne mozes toliko upregnuti mozak da bi shvatio pitanje.
:D :D :D :D :D :D :D

Odavno se ovako slatko ne nasmijah.BH fanatikos sa slovenačkim pasošem treba da slavi oba datuma...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2488 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

Hajd ba, mlatite mrtvog lava....ili krepanu kobilu...isto :mrgreen:
muha_sa

#2489 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by muha_sa »

nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga :? :D
PM72

#2490 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

muha_sa wrote:nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga :? :D
Koga? Mileta? :lol:
Pa ja pišem ima dva mjeseca da niti će ga hapsiti niti će poslije referenduma biti nešto "značajno".Ovo se toliko razvodnilo i obesmislilo da bi svi najradije stavili tačku ili nam resetovali mozgove da nas ubjede da to nije ni postojalo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2491 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:nisam imAo vremena da uNIlazim na forum i evo me ko padobranac sa pitanjem----uhapsiše li ga :? :D
Jok.
muha_sa

#2492 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by muha_sa »

PM72 wrote:
Koga? Mileta? :lol:
Pa ja pišem ima dva mjeseca da niti će ga hapsiti niti će poslije referenduma biti nešto "značajno".Ovo se toliko razvodnilo i obesmislilo da bi svi najradije stavili tačku ili nam resetovali mozgove da nas ubjede da to nije ni postojalo.
ma ja--Mileta :D

na ovoj se temi pisalo o spektakularnom hapšenju i privodjenju na saslušanje pa kontam more bit bidne da je u hapsani a meni niko javio nije :lol: :lol:
LBVIEW

#2493 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:
Danguba wrote:
Hvala lEpo salonac.
Nikako,zato NSRS,i pozicija i opozicija,nagradi one koji su UZP stvorili zlocinom.Takvi su,a ne oni koje u prethodnom postu prozivas,htjeli zemlju samo za sebe,a druge pod nju.
costacurta

#2494 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by costacurta »

KENJAC wrote:Rjesenjem ovog problema rjesit ce se sve ! Da je meni samo znat po cijem se naredjenju oko ove gluposti digla ovolika prasina. Jebao vas i deveti i deseti i pedeseti Januar.
E jbga.
Ne valja kad se nešto pokrene, ne valja kad se šuti. :roll:
Danguba

#2495 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

Sta mai?

Ima ona ''tiha voda brijege valja''. :izet:

Sabura narode, sabura. :wink:
General War

#2496 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by General War »

GeeTnT wrote:
General War wrote:
PM72 wrote::lol:
Zamišljam onog "potpredsjednika RS" Salkića sa kalašem. :D On,koji je uhljebio svu familiju u opštinama po RS,od žene pa do zeta i svastike...mladunče međeda i bagera sa onim žvaljama.
:lol: :thumbup:
Nije smijesno, PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama, zato se i okrecu protiv svih, osim naravno svojim suboraca u kojima vide sebe....posebne, drugacije....Mnogi su tu oko nas, neke primjetimo, neke ne...nekih se sa tugom sjecamo (pipidugadevetka)... Neki od njih nam kroz svoje postove i vrijeme koje provode na forumu samo pokazuju kroz kakvu bol i patnju prolaze...Ti Generale War neces nikad shvatit kako je to, jer si navijac i gledalac, a nista drugo nisi u stanju ni biti....
:shock: :-)
To ti neki racqu da znas kroz sta ko prolazi i ko sta shvata :roll:
GeeTnT

#2497 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by GeeTnT »

Znaci....u zicu.. :lol: :lol:
PM72

#2498 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Green,

Možeš li mi ovo pojasnit?
PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama
GeeTnT

#2499 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:Green,

Možeš li mi ovo pojasnit?
PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama
Zasto? Cini mi se da to nije cijeli tekst...tako da je nemoguce dati kompletan odgovor...
PM72

#2500 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Nije smijesno, PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama, zato se i okrecu protiv svih, osim naravno svojim suboraca u kojima vide sebe....posebne, drugacije....Mnogi su tu oko nas, neke primjetimo, neke ne...nekih se sa tugom sjecamo (pipidugadevetka)... Neki od njih nam kroz svoje postove i vrijeme koje provode na forumu samo pokazuju kroz kakvu bol i patnju prolaze...Ti Generale War neces nikad shvatit kako je to, jer si navijac i gledalac, a nista drugo nisi u stanju ni biti....
evo ti čitav tekst pa pojasni...
Post Reply