Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
GandalfSivi

#2476 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Kome se ne sviđaju GS-ovci i transparentan odnos prema svima, ima na raspolaganju cijelu lepezu stranaka. Bujrum. A ja, zaboravio sam da ti glasaš u Americi, a ovdje samo trolaš. Sorry.

Ja ne mogu da vjerujem da si ovako nesta napisao, kakva greska u koracima, nevjerovatno. Procijtaj jos jednom pa skontaj ironiju situacije...

Anyhow, fino sam raspolozen, pa sam te samo prijavio moderaciji za uvrede, bolje i to nego da ti odgovorim...
Capsicum

#2477 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Haha čuj uvreda :lol:
To je činjenica. Vrijeđaš to ljude iz GS-a da su PTSP-ovci, pričaju gluposti i da su kurve, pa te niko nije prijavio. Grow up.
GandalfSivi

#2478 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Haha čuj uvreda :lol:
To je činjenica. Vrijeđaš to ljude iz GS-a da su PTSP-ovci, pričaju gluposti i da su kurve, pa te niko nije prijavio. Grow up.
Pricam o javnoj licnosti (nevezano u kojoj je stranci) i opstepoznatim cinjenicama. Nebitno, hoces da se igramo, pa hajde...

Jesi skont’o sta si napisao? Koji sam ja trol, zivim u DC-u, a furam se na bosansku politiku :lol: :lol: :lol:

Pa gdje vas nalaze, mene bi sramota bilo...
Capsicum

#2479 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ne kontaš ti šta znači trol. Nisam rekao da si bot.
GandalfSivi

#2480 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Ne kontaš ti šta znači trol. Nisam rekao da si bot.
Skontat ces jednom sta si napisao, samo polako, nadoci ce ti to...
Capsicum

#2481 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Možda, samo tebi kultura neće. To se iz kuće nosi.
Capsicum

#2482 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /180513033
ŽELE UJEDINJENJE

Građanski savez neće podržati Bećirovića, vjeruju u Komšićevu pobjedu

Piše: M. N./Klix.ba

prije 1h 39m

73

Građanska stranka (GS) neće podržati Denisa Bećirovića ukoliko bude kandidovan u ime SDP-a za člana Predsjedništva BiH. Kako nam je rekao predsjednik GS-a Nihad Čolpa, podržat će samo kandidata DF-a, kako su ranije saopćili.

Predsjedništvo je zvaničnike DF-a već obavijestilo da su spremni podržati njihovog kandidata i postigli su načelni dogovor da imaju zajedničke liste. 

"Predsjedništvo GS-a smatra da je historijska odgovornost na SDP-u kao najvećoj lijevoj stranci u BiH. Pozivamo ih još jednom da pređu preko svih eventualnih ličnih razmirica i budu glavna karika zajedničkog nastupa, posebno na izbornim listama. Što se tiče najavljene kandidature Denisa Bećirovića, smatramo da je ona još uvijek neizvjesna s obzirom da je nejasno da li će SDP uopće imati kandidata s obzirom na rok od 25. maja do kada se kandidat mora prijaviti. Naš stav je da je matematički puno izvjesnije da će Željko Komšić odnijeti pobjedu i smatramo da je Dragan Čović atomska bomba u temeljima BiH", rekao je Čolpa.

U GS-u smatraju da osovina Milorad Dodik-Dragan Čović poslije izbora sprema napad na ustavni poredak, proizvodnju pravnog haosa, a vrlo moguće i organizovano nasilno djelovanje, zato cijene da je imperativno važno spriječiti HDZ-u da sačuva mjesto člana Predsjedništva. 

"Uloga članova Predsjedništva BiH biće po našem uvjerenju ključna u smislu očuvanja suvereniteta i međunarodnog subjektiviteta BiH u vremenu koje dolazi nakon izbora u oktobru 2018. godine, s obzirom na mogućnost da svojim simultanim ostavkama Čović i Dodik paralizuju BiH po uzoru na raspad bivše Jugoslavije. Stav GS-a je, također da potencijalni birači građanskih i lijevih stranaka traže ukrupnjavanje i zajednički nastup. Stoga i ovim pokazujemo da smo spremni učiniti sve što je u našoj moći da se to i dogodi", rekao je Čolpa.

Predsjedništvo GS-a je odlučilo da podrži jednog kandidata građanskog bloka za člana Predsjedništva BiH jer smatraju da bi isticanjem kandidata GS-a za člana Predsjedništva BiH smanjili šanse kandidatu DF-a koji, kako u GS-u kažu, prema svim relevantnim istraživanjima ima objektivno najveće šanse za pobjedu i koji je do sada jedini izrazio spremnost da se kandiduje.
GandalfSivi

#2483 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:
GandalfSivi wrote:
Možda, samo tebi kultura neće. To se iz kuće nosi.
Poletarac, izgleda da jos ne znas definiciju kucne kulture. Ponavljanjem izraza koje si cuo a ne znas upotrijebiti samo se uvuces dublje u besmisao. Hajde, mlad si, mozda i tu nadodjes jednom...
Capsicum

#2484 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote: Poletarac, izgleda da jos ne znas definiciju kucne kulture. Ponavljanjem izraza koje si cuo a ne znas upotrijebiti samo se uvuces dublje u besmisao. Hajde, mlad si, mozda i tu nadodjes jednom...
Čiko jel to ono kad ljude zoveš PTSP-ovcima i kurvama i govoriš im da pričaju gluposti?
Banksy

#2485 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

ŽELE UJEDINJENJE

Građanski savez neće podržati Bećirovića, vjeruju u Komšićevu pobjedu
Kme, kme.
GandalfSivi

#2486 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:
GandalfSivi wrote: Poletarac, izgleda da jos ne znas definiciju kucne kulture. Ponavljanjem izraza koje si cuo a ne znas upotrijebiti samo se uvuces dublje u besmisao. Hajde, mlad si, mozda i tu nadodjes jednom...
Čiko jel to ono kad ljude zoveš PTSP-ovcima i kurvama i govoriš im da pričaju gluposti?
Prvo, opstepoznati fakat. Drugo, poslusaj pjesmu, mozda nadodjes (opet), apsolutno nije licno bilo.

Anyhow, ne mogu te ja uciti, fakat sada dosta, ali ono dobronamjerni savjet, cita dosta ljudi ovo, sredi malo tok misli, fokusiraj se na poruku, ne na licna prepocavanja.

Haj sada vozdra...
Capsicum

#2487 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote:
Prvo, opstepoznati fakat. Drugo, poslusaj pjesmu, mozda nadodjes (opet), apsolutno nije licno bilo.

Anyhow, ne mogu te ja uciti, fakat sada dosta, ali ono dobronamjerni savjet, cita dosta ljudi ovo, sredi malo tok misli, fokusiraj se na poruku, ne na licna prepocavanja.

Haj sada vozdra...
Vozdra trolu :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2488 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Chmoljo »

@Capsicum, nauči razliku između javne ličnosti i sagovornika.

spusti lopticu.
Capsicum

#2489 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

https://vijesti.ba/clanak/405862/covice ... c-i-tudman
14.05.2018. / 14:15h BiH - Građanski savez
Čovićev plan B je nastavak puta kojeg su utrli Pavelić i Tuđman

Građanski savez (GS) želi ovim putem poručiti da je danas nakon sjednice organizacije za rušenje ustavnog poretka BiH, tzv. HNS-a konačno postalo jasno da je Čovićev projekat, odnosno prelazak na nove aktivnosti i plan B jasno je izražena namjera za rušenjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine.

Ne vrijedi više ponavljati da Čović i HNS-a lažu kada kažu da nije moguće implementirati izborne rezultate, i da lažu kada govore da je Ustavni sud BiH ukinuo one odredbe Ustava koji su ustavna norma. Upravo je to njihov cilj, kao uvod u rušenje države, i od toga cilja ne namjeravaju odustati. Plan B nije ništa drugo nego napuštanje institucija Bosne i i Hercegovine i projekat obnove zločinačke paratvorevine tzv. Herceg Bosne.

▪ Stoga još jednom pozivamo na ozbiljnost lijevo-građanske opcije, kada je riječ o kandidaturama za članove Predsjedništva.

Neposredno nakon izbora Predsjedništvo BiH ostaje jedni funkcionalni organ vlasti koji ima ingerencije da djeluje i zaustavi državni udar. Ako Dragan Čović bude ponovo sjedio u Predsjedništvu, Bosna i Hercegovina će ostati ukraćena za mogućnosti promptne reakcije na najavljeni državni udar.

▪ Osuđujemo sramni govor koji je Dragan Čović održao u Bleiburgu gurajući Bosnu i Hercegovinu uz bok zločinačkog ustaškog režima i ideologije Ante Pavelića. Njegov odlazak na Bleiburg je odlazak u slavu Jasenovca, u slavu hercegovačkih jama, u slavu masovnih ubica koji su četiri godine terorisali Bosnu i Hercegovinu. Čovićeva posjeta i govor na Blajburgu pokazuje da HDZ i on nastavljaju tamo gdje je Vojislav Luburić Maks stao u martu 1945. naređujući vješanje 55 pripadnika ilegalnog pokreta otpora u Sarajevu.

Križni put koji počinje u Blajburgu utrli su Ante Pavelić, Ivo Rojnica i slični, a nastavili Franjo Tuđman i Gojko Šušak udruženim zločinačkim poduhvatom Herceg Bosnom.
O namjerama Čovića i HDZ-a rječito govori i izjava visokog zvaničnika te stranke Nikole Lovrinovića koji prijeti „gubitkom života“ ako rasna vizija Bosne i Hercegovine – u skladu s formulom da jedan Hrvat iz Hercegovine vrijedi kao pet nehrvata – ne bude provedena u djelo.

Mi u GS-u smatramo sramnom i odluku austrijskih vlasti da iz godine u godinu dopušta organizovano veličanje nekih od najgorih zločinaca u povijesti naše zemlje. Festival nacizma pod pokroviteljstvom hrvatske države i uz učešće njihovog klijenta u Bosni i Hercegovini predstavlja napad na fundamentalne evropske vrijednosti.

Sve dok je tako, Vlada Republike Austrije i njen premijer nemaju pravo nikome u Bosni i Hercegovini držati slovo o demokratskim standardima kao što su sebi nedavno dali za pravo. Činjenica da vladajuća većina u Austriji ima i otvoreno neonacističku stranku – Slobodarsku partiju Austrije – obavezuje samo Sebastiana Kurza, ali bez imalo sumnje demonstrira dvostruke standarde: jedne za uljuđene Evropljane neonacističke provinijencije, druge za građansku većinu u BiH u kojoj ima previše onih sa pogrešnom vjerskom pripadnošću.

GS želi i ovom prilikom pozvati Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj da umjesto u Bleiburg svog službenika pošalje na komemoraciju u Jasenovcu: muslimani koji su svoje živote dali za obnovu moderne državnosti Bosne i Hercegovine ubijeni su tamo, ne na Bleiburgu.

(Vijesti.ba)
Roccohljup

#2490 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Ja sam iskreno iznenađen (i uvređen :) ) ovim potezom GSa da pruže podršku komšiću. Hebote, ako iko zna o kakvom se demagogu i šupljikatoru radi, onda su to Emir i Reuf. razumijem potrebu da se covic eliminise iz predsjedništva, ali brate kandidatura ŽK i ova podrška GSa tome su daleko od idealnog rješenja. iskreno, mislio sam da ce se GS približiti NS te da ce mozda i zajednički nastupiti ali ovo sa ŽK mi je baš minus za njih. :-)
Capsicum

#2491 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Ima li bolje i realnije rješenje da se spriječi da Čović uđe u Predsjedništvo? Dodik i Čović su sada već javno obznanili koaliciju, a to znači samo jedno - potpuna blokada države i njena dezintegracija.

U ovom trenutku je jedino realno da izbor ŽK može spriječiti takav scenario. Kakav god da je, nije neprijatelj ove države. Imam hiljadu zamjerki na njega i nisam ga štedio ni na ovom forumu, ali kad je opstanak države u pitanju, onda nemam nikakvih dilema. A ostale nenacionalističke stranke nek još malo razmisle. Za sad je u ovom pogledu jedino GS pokazao zrelost i spremnost da svoje političke ambicije podredi interesu i opstanku ove zemlje.

Kao da nije i GS mogao recimo kandidovati Suljagića za člana predsjedništva iz Bošnjačkog naroda... Otkinuo bi dobar komad kolača Bećiroviću, koji ionako nema nikakve šanse i koji je kandidovan samo da bi se spriječilo da Komšić uđe u Predsjedništvo (infantilan potez koji može ugroziti opstanak ove zemlje). Dozovite se ljudi. Nije vrijeme za pumpanje ega!
kluz franjo

#2492 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Meni jedna stvar nije jasna.

Prije samo tri mjeseca direktor političkog savjeta GS kaže da "ŽK svojom kandidaturom pokazuje da svoje ambicije smatra važnijim od interesa BiH", da bi eventualna pobjeda ŽK na izborima izazvala krizu u državi i da je kandidatura ŽK "ostvarenje svih snova Čovića i HDZ-a".
Ambicije ŽK naziva "napoleonskim" i stavlja ga u istu ravan sa Lukašenkom.

Sada se ta ista kandidatura pozdravlja, podržava i predstavlja kao "noćna mora za Čovića i HDZ" uz moralnu po(d)uku drugim strankama da se sujete i uskostranački interesi trebaju ostaviti po strani.

Ako sada polazimo od one "da je dan pametniji od jutra", znači li to da su javne izjave date prije 3 mjeseca bile motivirane sujetom i uskostranačkim interesima direktora političkog savjeta GS-a?
Alfons Kauders

#2493 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:Ja sam iskreno iznenađen (i uvređen :) ) ovim potezom GSa da pruže podršku komšiću. Hebote, ako iko zna o kakvom se demagogu i šupljikatoru radi, onda su to Emir i Reuf. razumijem potrebu da se covic eliminise iz predsjedništva, ali brate kandidatura ŽK i ova podrška GSa tome su daleko od idealnog rješenja. iskreno, mislio sam da ce se GS približiti NS te da ce mozda i zajednički nastupiti ali ovo sa ŽK mi je baš minus za njih. :-)
Ni ja nisam odusevljen, ali u situaciji kad sve stranke izlaze sa svojim kandidatima, mozda bi trebalo pitati i njih sta rade?

GS je neuporedivo manja, mladja i slabija stranka od SDP i DF - ali je ujedno i zrelija. SDP i DF su u vise navrata dokazali da nece skupa ne izbore. NS takodjer.

Sve navedene stranke su ponudile kandidate osim GS-a. Umjesto da GS izbaci jos jednog kandidata koji bi rasipao glasove, odlucio se da podrzi jednog od kandidata drugih stranaka. Meni ni Komsic ni Becirevic nisu dobri kandidati, ali jebi ga, izabrale su ih njihove stranke i sta cemo sad?

Valjda GS ne bi trebao podrzati nijednog kandidata opozicije ili nominovati Reufa cisto reda radi?
Capsicum

#2494 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

kluz franjo wrote:Meni jedna stvar nije jasna.

Prije samo tri mjeseca direktor političkog savjeta GS kaže da "ŽK svojom kandidaturom pokazuje da svoje ambicije smatra važnijim od interesa BiH", da bi eventualna pobjeda ŽK na izborima izazvala krizu u državi i da je kandidatura ŽK "ostvarenje svih snova Čovića i HDZ-a".

Sada se ta ista kandidatura pozdravlja, podržava i predstavlja kao "noćna mora za Čovića i HDZ" uz moralnu po(d)uku drugim strankama da se sujete i uskostranački interesi trebaju ostaviti po strani.

Ako sada polazimo od one "da je dan pametniji od jutra", znači li to da su javne izjave date prije 3 mjeseca bile motivirane sujetom i uskostranačkim interesima direktora političkog savjeta GS-a?
Ne mogu govoriti u ime GS-a ili Emira, ali od te izjave se dosta toga iskristalisalo na političkoj sceni. Puno su jasnije i konkretnije namjere HDZ i SNSD da rasture ovu državu. Sada to više ni ne kriju, a sada je i očigledno da ztv. međunarodna zajednica nema namjeru da zaustavi novi pokušaj rasturanja ove države od strane istih aktera kao i 90tih. Osim toga, u međuvremenu su NS i SDP su jasno i nedvosmisleno dali do znanja ne žele zajednički nastup opozicije na izborima, tako da bar neko treba pokazati dozu razuma, makar to bio mali GS.

Ja sam prvi pljuvao po Komšiću i ima brdo stvari koje mu se mogu staviti na teret, a Emir je imao i lične razloge da ga ne voli. Zato mogu razumijeti da u datom momentu, uzimajući u obzir trenutne okolnosti na političkoj sceni, nije mogao podržati Komšića. Ako je i bilo sujete, valjda to što je sad GS podržao Komšića, govori da je interes države stavljen na prvo mjesto. Kao što već rekoh, GS je mogao i još može naškoditi šansama kandidata nenacionalističkih stranaka tako što bi kandidovao svog kandidata za člana predsjedništva. U ovom trenutku ipak iako najmlađa stranka ljevice, pokazuju najveći stepen političke zrelosti.
Roccohljup

#2495 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:Ja sam iskreno iznenađen (i uvređen :) ) ovim potezom GSa da pruže podršku komšiću. Hebote, ako iko zna o kakvom se demagogu i šupljikatoru radi, onda su to Emir i Reuf. razumijem potrebu da se covic eliminise iz predsjedništva, ali brate kandidatura ŽK i ova podrška GSa tome su daleko od idealnog rješenja. iskreno, mislio sam da ce se GS približiti NS te da ce mozda i zajednički nastupiti ali ovo sa ŽK mi je baš minus za njih. :-)
Ni ja nisam odusevljen, ali u situaciji kad sve stranke izlaze sa svojim kandidatima, mozda bi trebalo pitati i njih sta rade?

GS je neuporedivo manja, mladja i slabija stranka od SDP i DF - ali je ujedno i zrelija. SDP i DF su u vise navrata dokazali da nece skupa ne izbore. NS takodjer.

Sve navedene stranke su ponudile kandidate osim GS-a. Umjesto da GS izbaci jos jednog kandidata koji bi rasipao glasove, odlucio se da podrzi jednog od kandidata drugih stranaka. Meni ni Komsic ni Becirevic nisu dobri kandidati, ali jebi ga, izabrale su ih njihove stranke i sta cemo sad?

Valjda GS ne bi trebao podrzati nijednog kandidata opozicije ili nominovati Reufa cisto reda radi?
Ma ja sam odmah rekao kad je DF izašao sa svojim kandidatom da je to šupački potez od strane ŽK. I slažem se da GS nema potrebe da izbacuje svog kandidata ali sam valjda naivno očekivao da ce se ljevica opredjeliti (zajednicki) oko jedinstvenih kandidata ne nuzno povezanih sa bilo kojom strankom, al eto. međutim da bas podrze ŽK mi je bas cudno, mislio sam da više sanse ima da pruze podrsku falataru ili SDP kandidatu nego njemu, al eto.
512MB

#2496 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

Jedina stvar koja mene i moju famiiju moze odvratiti od glasanja za Komsica je kandidatura Reufa.
kluz franjo

#2497 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by kluz franjo »

Capsicum wrote:
kluz franjo wrote:Meni jedna stvar nije jasna.

Ne mogu govoriti u ime GS-a ili Emira, ali od te izjave se dosta toga iskristalisalo na političkoj sceni. Puno su jasnije i konkretnije namjere HDZ i SNSD da rasture ovu državu. Sada to više ni ne kriju, a sada je i očigledno da ztv. međunarodna zajednica nema namjeru da zaustavi novi pokušaj rasturanja ove države od strane istih aktera kao i 90tih. Osim toga, u međuvremenu su NS i SDP su jasno i nedvosmisleno dali do znanja ne žele zajednički nastup opozicije na izborima, tako da bar neko treba pokazati dozu razuma, makar to bio mali GS.

Ja sam prvi pljuvao po Komšiću i ima brdo stvari koje mu se mogu staviti na teret, a Emir je imao i lične razloge da ga ne voli. Zato mogu razumijeti da u datom momentu, uzimajući u obzir trenutne okolnosti na političkoj sceni, nije mogao podržati Komšića. Ako je i bilo sujete, valjda to što je sad GS podržao Komšića, govori da je interes države stavljen na prvo mjesto. Kao što već rekoh, GS je mogao i još može naškoditi šansama kandidata nenacionalističkih stranaka tako što bi kandidovao svog kandidata za člana predsjedništva. U ovom trenutku ipak iako najmlađa stranka ljevice, pokazuju najveći stepen političke zrelosti.
I u navedenoj izjavi od prije tri mjeseca direktor političkog savjeta govori o "dogovoru Dodika i Čovića i namjeri da se suspenduje institucionalni okvir države", ističe "cilj HDZ-a da uspostavi izborni aparthejd u BiH", ne isključujući i instrumente "izazivanja nasilja".
I pored gore navedenog opisuje kandidaturu ŽK "bolesnom ambicijom" koja je "suprotna interesima države BiH".

Dakle, ili je sporna analiza i zaključak direktora političkog savjeta GS-a od prije 3 mjeseca ili ova trenutna.
Kako nešto što je prije samo 3 mjeseca "nesporno" bilo "suprotno interesima BiH", danas postaje "vrhovni interes BiH" iza kojeg se svi bez obzira na sujete trebaju okupiti?
Kojeg direktora političkog savjeta GS trebamo poslušati, starog ili novog?
Roccohljup

#2498 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

512MB wrote:Jedina stvar koja mene i moju famiiju moze odvratiti od glasanja za Komsica je kandidatura Reufa.
Da je reuf kandidat, odmah bi za njega glasao bez problema, ali za ŽK nema teorije bez obzira na podršku GS. Čović jeste mozda trenutno i najveća opasnost za zemlju, ali da je DF (i ostatak ljevice) bili zaista opredeljeni za ono sto je najbolje za zemlju i narod i nešto sto bi mozda bio i najbolji kompromis za sve građanske stranke i ljevicu, onda bi zajednički predložili Kukića (slavu jok banovićkog mafijaša) i nekog sličnog kalibra za bošnjačkog člana predsjedništva. Ovakvim samovoljnim potezemo ŽK da se samo-kandiduje, ne samo da je izgubio podršku (kako on tako i DF kao stranka) određenog broja glasača već je u samom startu unistio sve nade za ujedinjenje ili zajednički nastup ljevice i građanske opcije.
512MB

#2499 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by 512MB »

Roccohljup wrote:
512MB wrote:Jedina stvar koja mene i moju famiiju moze odvratiti od glasanja za Komsica je kandidatura Reufa.
Da je reuf kandidat, odmah bi za njega glasao bez problema, ali za ŽK nema teorije bez obzira na podršku GS. Čović jeste mozda trenutno i najveća opasnost za zemlju, ali da je DF (i ostatak ljevice) bili zaista opredeljeni za ono sto je najbolje za zemlju i narod i nešto sto bi mozda bio i najbolji kompromis za sve građanske stranke i ljevicu, onda bi zajednički predložili Kukića (slavu jok banovićkog mafijaša) i nekog sličnog kalibra za bošnjačkog člana predsjedništva. Ovakvim samovoljnim potezemo ŽK da se samo-kandiduje, ne samo da je izgubio podršku (kako on tako i DF kao stranka) određenog broja glasača već je u samom startu unistio sve nade za ujedinjenje ili zajednički nastup ljevice i građanske opcije.
ma njajbolje je za narod da Covic i Dodik sjede u predsjednistvu..
Roccohljup

#2500 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

512MB wrote:
Roccohljup wrote:
ma njajbolje je za narod da Covic i Dodik sjede u predsjednistvu..
I meni se tako cini..........sve vuče na to da je alfonsije u pravu :D
Locked