Ista priča kao kod nas, niko ve voli SDA, SDS, SNSD, HDZ...a uvijek pobjede, tako i sa Trumpom.daddy-kool wrote:Haris.ba wrote:Mislio sam da su šanse da Tramp pobijedi minimalne. I bile su. Jest satro ostale protukandidate republikance, i dovukao rekordne brojke birača. Ali, bruka stvari se trebalo poklopiti da pobjedi.
Tek sad se vidi gdje je sve Hilari pogriješila. Uzela je zdravo za gotovo države u "rust belt". Išla ganjala Floridu, Arizonu i Džorđiju, a zijanila Pensilvaniju i Vinskosin, izgleda i Mičigen. NIje zaliječila priču sa Berni Sandersom, jer u tim državama je i od njega izgubila. Da je slušala Majkla Mora, ne bi izlazila iz tih država. Vodala bi i Bernija i Elizabet Voren i bilo koga ko bi mogao da tim ljudima pruži nadu. A ti ljudi biraju iz očaja guvernere republikance (zadnjih nekoliko izbora).
I pobjedila bi.. Obama je imao kredita oko spašavanja auto kompanija. Ali, trebao joj je odgovor na carine kojima Tramp prijeti za izmještanje pogona iz zemlje. Glasačima jednostavno nije bilo dovoljno njeno mlako odustajanje od trgovinskog sporazuma sa Evropom (kada su već pregovori i bili propali).
I onda se mi čudimo kako Fikret Abdić pobjedi za načelnika općine. Zna li iko je li ijedan osuđeni ratni zločinac izabran direktno na izborima u BiH, a da nisu Bošnjaci glasali za njega?![]()
Ekonomska obećanja su očito bila jača od sve mizoginije, šovinizma i rasizma. Da je Fahro obećao umjesto 14 traka kroz Sarajevo 24, možda bi danas bio u presjedništvu.
Sjećam se Zlajine face i šprdnje sa Bakirovih sto hiljada radnih mijesta. I priče kako on eto, obećava dvjesto hiljada kad se već rasipamo brojevima (ali, on je pokazivao da se šalio, Bake nije).
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Drvosjeca iz Dejcica
#2476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- General War
#2477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo da vidimo kako ce to uraditi...jedno je srati (a biti dio onih protiv kojih sad sere cijeli zivot) a jedno je sad kad nesto mora uraditi...bit ce ovdje tenzija unutar drustva.daddy-kool wrote:Haris.ba wrote:Mislio sam da su šanse da Tramp pobijedi minimalne. I bile su. Jest satro ostale protukandidate republikance, i dovukao rekordne brojke birača. Ali, bruka stvari se trebalo poklopiti da pobjedi.
Tek sad se vidi gdje je sve Hilari pogriješila. Uzela je zdravo za gotovo države u "rust belt". Išla ganjala Floridu, Arizonu i Džorđiju, a zijanila Pensilvaniju i Vinskosin, izgleda i Mičigen. NIje zaliječila priču sa Berni Sandersom, jer u tim državama je i od njega izgubila. Da je slušala Majkla Mora, ne bi izlazila iz tih država. Vodala bi i Bernija i Elizabet Voren i bilo koga ko bi mogao da tim ljudima pruži nadu. A ti ljudi biraju iz očaja guvernere republikance (zadnjih nekoliko izbora).
I pobjedila bi.. Obama je imao kredita oko spašavanja auto kompanija. Ali, trebao joj je odgovor na carine kojima Tramp prijeti za izmještanje pogona iz zemlje. Glasačima jednostavno nije bilo dovoljno njeno mlako odustajanje od trgovinskog sporazuma sa Evropom (kada su već pregovori i bili propali).
I onda se mi čudimo kako Fikret Abdić pobjedi za načelnika općine. Zna li iko je li ijedan osuđeni ratni zločinac izabran direktno na izborima u BiH, a da nisu Bošnjaci glasali za njega?![]()
Ekonomska obećanja su očito bila jača od sve mizoginije, šovinizma i rasizma. Da je Fahro obećao umjesto 14 traka kroz Sarajevo 24, možda bi danas bio u presjedništvu.
Sjećam se Zlajine face i šprdnje sa Bakirovih sto hiljada radnih mijesta. I priče kako on eto, obećava dvjesto hiljada kad se već rasipamo brojevima (ali, on je pokazivao da se šalio, Bake nije).
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Apsolutno se ništa neće promijeniti za običnog građanina Bosne i Hercegovine. Možemo se i kladiti ako hoćešHakiz wrote:Od njih ti zavisi hoćeš li imati čime da ih plaćaš. Trump, pobjeda, berze, pad, investicije, nema, posao, nema itd.Velkoski wrote:I apsolutno mi je svejedno ko će ih naplaćivati u budućnosti... Jer meni ne gine jedno - plaćati.
Otprilike je to način na koji te se tiče.
-
LSD
#2479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Velkoski wrote:Fakat mi nisu jasne ove vaše rasprave na ovoj temi, kao da vam ovaj izbor utječe na svakodnevni život i k'o da će vam biti bolje/gore u zavisnosti od toga ko je pobijedio.
Ja na sve ovo gledam kao na veliki show koji će mi ubiti malo vremena, stoga mi je poprilično drago što je seljačina poput Trumpa zabiberila ovom američkom kvaziglamuru, medijskom hypeu i razvikanim 'selebritijima', koji u svom životu nisu odradili poštenog radnog dana.
-
Hakiz
#2480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vjerovatno neće. Ionako mi nemamo dovoljno investicija iz svijeta da bi se nešto promijenilo.Velkoski wrote:Apsolutno se ništa neće promijeniti za običnog građanina Bosne i Hercegovine. Možemo se i kladiti ako hoćešHakiz wrote:Od njih ti zavisi hoćeš li imati čime da ih plaćaš. Trump, pobjeda, berze, pad, investicije, nema, posao, nema itd.Velkoski wrote:I apsolutno mi je svejedno ko će ih naplaćivati u budućnosti... Jer meni ne gine jedno - plaćati.
Ono šta će se sigurno desiti je to da će nada da će investicije doći biti još manja. To bi mogla biti posljedica za nas u BiH.
- animals
#2481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hoce ,kako nece..Velkoski wrote:Apsolutno se ništa neće promijeniti za običnog građanina Bosne i Hercegovine. Možemo se i kladiti ako hoćešHakiz wrote:Od njih ti zavisi hoćeš li imati čime da ih plaćaš. Trump, pobjeda, berze, pad, investicije, nema, posao, nema itd.Velkoski wrote:I apsolutno mi je svejedno ko će ih naplaćivati u budućnosti... Jer meni ne gine jedno - plaćati.
Ocekuje se pad svi vazniji berza u BIH..
od Mrkonjicke, preko Travnicke do Sirokobrijeske..
-
palermo
#2482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne samo nada za investicije, nego nada da će uopšte biti bolje. A beznađe sa sobom nužno projicira radikalizam, šovinizam, i razne druge izme.......Hakiz wrote:
Vjerovatno neće. Ionako mi nemamo dovoljno investicija iz svijeta da bi se nešto promijenilo.
Ono šta će se sigurno desiti je to da će nada da će investicije doći biti još manja. To bi mogla biti posljedica za nas u BiH.
Svakako smo sada bliži nekim radikalnim rješenjima u BiH negio što smo bili juče ujutro
- Drvosjeca iz Dejcica
#2483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
animals wrote:Hoce ,kako nece..Velkoski wrote:Apsolutno se ništa neće promijeniti za običnog građanina Bosne i Hercegovine. Možemo se i kladiti ako hoćešHakiz wrote:
Od njih ti zavisi hoćeš li imati čime da ih plaćaš. Trump, pobjeda, berze, pad, investicije, nema, posao, nema itd.
Ocekuje se pad svi vazniji berza u BIH..
od Mrkonjicke, preko Travnicke do Sirokobrijeske..
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
baš me interesuje kako će napraviti makar deset posto svojih nebuloza a pola amerikanaca ga ne mogu smislit, on to konta ko u pripravniku, OTKAZ
da mu nebidnu ispred bijele kuće visili su transparentima ova ne bjelačka plemena
... koda gledam samo prosvijede/proteste čitav mandat... a možda i bidne "odliČan prdCenik"... 
- dobojlija81
#2485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobar ovaj Trump
- jeza u ledja
#2486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj forumas raoul duke mi jutros salje pm i kao ruga mi se sto su demokrate izgubile. Kakav lik, nevjerovatno
Zamisli kako pocnem slati PMove Kospama kad izgube utakmicu.
Pa valjda je logicno da se ovdje na temi izrugivas. On salje pm-ove. Jebote kakve su to psihoze?
Posalji jos koji jarane, ovo treba uokvirit.
- BHCluster
#2487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja došao kući, ka'em: "Mati, Trump pobjedio."
Kaže ona meni: "Dje su trklje?"
Kažem ja njoj: "Mati, Trump pobjedio!"
A ona meni: "Đe su trklje?"
Opet ja njoj: "Ama, mati, Trump pobjedio!!!"
"Ama", kaže, "neka je Trump pobjedio, đe su trklje?"
A ja njoj: "AMA, MATI, DA SI ME STO PUT' RODILA, CRKLA DABOGDA!"
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
e, baš takoBHCluster wrote:Ja došao kući, ka'em: "Mati, Trump pobjedio."
- Haris.ba
#2489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je dovoljno što mi imamo dugova u dolarima, što naftni biznis se iskazuje u dolarima, što neka značajna izvozna tržišta za robe koje nam dobro idu su u dolarima.Velkoski wrote:Apsolutno se ništa neće promijeniti za običnog građanina Bosne i Hercegovine. Možemo se i kladiti ako hoćešHakiz wrote:Od njih ti zavisi hoćeš li imati čime da ih plaćaš. Trump, pobjeda, berze, pad, investicije, nema, posao, nema itd.Velkoski wrote:I apsolutno mi je svejedno ko će ih naplaćivati u budućnosti... Jer meni ne gine jedno - plaćati.
Meni je dovoljno što BiH postoji garancijom SAD da će nastaviti podržavati Dejtonski mirovni sporazum.
Meni je dovoljno što SAD nemaju interesa da ovdje budu oružani sukobi (barem dosada nisu imale).
P.S.
Ne znam kad je zadnji put bilo da presjednik republikanac faktički nema opozicije demokrata da ga kontrolišu. Jer republikanci kontrolišu oba doma parlamenta (kongresa). Kroz kontrolu gornjeg doma (senata) mogu izabrati nedostajućeg suca Vrhovnog suda koji odgovara njihovoj ideološkoj matrici.
Tako da Trampu jedina prava opozicija i kočnica biće republikanci u kongresu. Nisu se u politikama oni ništa značajno razlikovali. Barem na ekonomskom planu. Tramp jeste malo više radikalniji oko slobodne trgovine. Oko ostalog oni će se dogovoriti.
-
Korisničkoime
#2490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sjećaš li se 2008 godine u BiH, ja sam poslovno vezan, usko vezan za našu privredu, poduzetnik sam, samostalan, ovisim o tržištu. Ako se ne sjećaš da ti kažem 2008 godina je bila katastrofalna. Uzrok krize kod nas i u Evropi 2008 je bio krah na tržištu nekretnina u SAD kojem je doprinjelo Bushovo viđenje ekonomije i tzv.samoregulacija tržišta, da tržište se samoreguliše potpunim kolapsom u jednom segmetnu, berza, mešetari, hedge fondovi, odsutstvo skoro svake regulacije itd.itd. Naravno ni započete ratne avanture i razvaljeni budžet nisu pomogli. SAD su prevelika ekonomija da bilo kakav potres kod njih prođe nezapaženo u oststku svijeta pa tako i kod nas, a država nije preduzeće u SAD koje možeš xy puta poslati u bankrot.Velkoski wrote:Fakat mi nisu jasne ove vaše rasprave na ovoj temi, kao da vam ovaj izbor utječe na svakodnevni život i k'o da će vam biti bolje/gore u zavisnosti od toga ko je pobijedio.
Ja na sve ovo gledam kao na veliki show koji će mi ubiti malo vremena, stoga mi je poprilično drago što je seljačina poput Trumpa zabiberila ovom američkom kvaziglamuru, medijskom hypeu i razvikanim 'selebritijima', koji u svom životu nisu odradili poštenog radnog dana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#2491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sjećam. Plaćali kredit milju kermi mjesečno, živjeli bolje nego danas i poprilično nas nije interesovalo ko je prezidente Amerike. Jebiga, tako je bilo kod mene.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:![]()
Ovaj forumas raoul duke mi jutros salje pm i kao ruga mi se sto su demokrate izgubile. Kakav lik, nevjerovatno![]()
![]()
![]()
![]()
Zamisli kako pocnem slati PMove Kospama kad izgube utakmicu.![]()
![]()
Pa valjda je logicno da se ovdje na temi izrugivas. On salje pm-ove. Jebote kakve su to psihoze?![]()
Posalji jos koji jarane, ovo treba uokvirit.![]()
-
detroit-mercy
#2493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ne samo to, ne treba zaboraviti da je Hilary dio politickog establismenta koji vlada zadnjih 30tak godina Amerikom, naravno pored familije Bush.Haris.ba wrote:Mislio sam da su šanse da Tramp pobijedi minimalne. I bile su. Jest satro ostale protukandidate republikance, i dovukao rekordne brojke birača. Ali, bruka stvari se trebalo poklopiti da pobjedi.
Amerikanci ne vole dinastije, to su pokazali i na ovim izborima a izbor Clinton bi bio upravo to, davanje legitimnosti dinastiji. Hilary je vec vidjena prica, nista novo se nije moglo ocekivati od nje.
Druga stvar, stalno se je moglo cuti kako ce Latino odluciti izbore, kako ce Afro oduciti izbore, kako ce Arab Americans odluciti izbore, sto je u neku ruku mobilisalo bijele da daju svoj glas (silent majority), ko vele dokle ce me ovi/oni handriti u mojoj zemlji.
Konacno su Ameri poceli da biraju kandidate koji izlaze iz standardnog kalupa, perfektan brak, familija, Biblija na stolu.
Ako nista biti ce makar interesantno, je sa Trumpom nikada nije dosadno, lik niti je republikanac niti konzervativac, ni politicar, vise od pola republikanaca ga ne moze smisliti.
A oni sto misle da ce se desiti velike promjene, hoce al u kurcu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#2494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Drvosjeca iz Dejcica wrote:jeza u ledja wrote:![]()
Ovaj forumas raoul duke mi jutros salje pm i kao ruga mi se sto su demokrate izgubile. Kakav lik, nevjerovatno![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa valjda je logicno da se ovdje na temi izrugivas. On salje pm-ove. Jebote kakve su to psihoze?![]()
ma nemojte ga lik pati od nejebice
- animals
#2495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema promjena..
mozda malo takticki izmjena na Bliskom Istoku..
Sirija, Irak..dobro ide prodaja oruzja..
nafta jeftina..Arapi placaju sve, i naftom i zivotima..
surovo,ali istinito..
mozda malo takticki izmjena na Bliskom Istoku..
Sirija, Irak..dobro ide prodaja oruzja..
nafta jeftina..Arapi placaju sve, i naftom i zivotima..
surovo,ali istinito..
- SkyLimit
#2496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja da sam bio u SAD i da sam bio pristalica Clinton, promjenio bih odabir nakon onog puštanja Trumpovih snimaka govora o ženama pred same izbore. Znači oni su to imali i čuvali i čekali...nikad nisam volio hinje. Obilo im se o glavu
I Trump ima taj stav nesavršenog političara za kojeg se veže toliko skandala i on toliko ravnodušno reaguje na njih da takve vijesti u vezi njega više i nemaju efekta. Čak je postao i simpatičan. A kad ti je stalo do imidža čistunca kao što je Clintonovoj svaka afera ti nanese štetu.
I Trump ima taj stav nesavršenog političara za kojeg se veže toliko skandala i on toliko ravnodušno reaguje na njih da takve vijesti u vezi njega više i nemaju efekta. Čak je postao i simpatičan. A kad ti je stalo do imidža čistunca kao što je Clintonovoj svaka afera ti nanese štetu.
- jeza u ledja
#2497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema sta da proziva. Debili navijali za njega, debili ga izabrali, debili ce uzivati u njegovoj vladavini.mO k3 wrote:KB9 wrote:cekam neko kvalitetno jezovo javljanje, ostalo je mala maca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hehehheeh de ne prozivaj gacovjek je propoa u zemlju
pravda za @jeza
No u svemu tome neke stvari se nece puno promjeniti, a pri tome najmanje cinjenica sta koga cega kad zatvori forum i pogleda oko sebe.
Kakva je ovo notorna glupost? Nije prozvan rasistom zbog te izjave, vec zbog izjave da su ti imigranti ubice i silovatelji. Isto hitlerovska propaganda jbt.Black swan wrote:O'zone wrote:Čestitke novom Predsjedniku USA.
Kolika god tupina bio pobjedio je mašineriju koja je bila protiv njega i na tome mu treba čestitati.
- raoul duke
#2498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa jeze kako si? Nesto si mi tih od jutros, suze radosnice ili
- raoul duke
#2499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nemojte mi ga dirati. Decko je proveo dane I dane besplatne advokature za Clinton kampanju.mO k3 wrote:KB9 wrote:cekam neko kvalitetno jezovo javljanje, ostalo je mala maca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hehehheeh de ne prozivaj gacovjek je propoa u zemlju
pravda za @jeza
Jedino sto moze uraditi sad je poceti nam lijepiti neke psihoze..
- jeza u ledja
#2500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma mislim ne kontam. Tek sad sam uzeo listati unazad i vidim da me i na temi prozivao.Drvosjeca iz Dejcica wrote:jeza u ledja wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nego frajer se bas ono potrudio da me povuce za komentar pa konta daj da mu posaljem i PM za svaki slucaj.
Pa stani kud si navro jebote mogul odspavat malo.