Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
brazzo19 wrote:Nabacio sam oreo i fino izgleda samo imam dva sitna pitanja
1. ne mogu da nadjem u opcijama a bilo mi je al sam slucajno izasao i nisam podesio kada mi dodje notifikacija i pojavi se gore na statusnoj traci recimo poruka na viberu onda mi ima i iznad vibera recimo broj 1 za poruku objavjestenje medjutim kada ocisitim statusnu traku skloni mi se i broj iznad ikonice sto prije nije radio, jer ja ocistim notifikacije sa statusne trake da mi ne smetaju ali iznad svake stoji broj poruka ili obavjesti tako da ne zaboravim da pogledam poslije a ovako moram uci u aplikaciju i tek onda mi pise koliko imam recimo neprocitanih prouka
2. ovaj sat me nervira na zakljucanom zaslonu prije mi je bilo fino recimo 12:24 a sada stoji gore sati dole minute jedno ispod drugog moze li se kako napraviti da "normalno" stoji sat
1. Ides na postavke/obavjestenja/bedzevi ikone aplikacije...treba da bude ukljuceno a ako udjes tu imas dodatna podesavanja
2. Ides na postavke/zakljucan ekran i zastita/sat i facewidgets/stil sata....i tu izaberes koji ces sat da ti bude na zakljucanom ekranu
Kako da viber prebacim na nas jezik, bio je na nasem ali sada kako sam ubacio 8.0 i ponovo ga instalirao na engleskom mi je ma da sam kad sam podesavao telefon iz pocetka izabrao Bosanski jezik ?
brazzo19 wrote:Kako da viber prebacim na nas jezik, bio je na nasem ali sada kako sam ubacio 8.0 i ponovo ga instalirao na engleskom mi je ma da sam kad sam podesavao telefon iz pocetka izabrao Bosanski jezik ?
Viber, kao i mnoge druge aplikacije nemaju bosanski jezik, samo hrvatski, a uzimaju automatski jezik telefona. U postavkama telefona podesi sekundarni jezik hrvatski, a primarni nek stoji bosanski tako da ce aplikacije koje podrzavaju povuce bosanski a viber npr hrvatski.
Csc_home se stavlja ukoliko ne zelite reset na tvornicke postavke, bez toga ce biti sve na nuli
Samo ja kako znam treba se sa svog trenutnog sistema povuci csc_home a sada nisam siguran, nisam dugo flashao.
Uglavnom, cuvajte se uputa na xda jer ljudi tamo ne pišu radi reda, ako samo jeda korak propustite ili pogresno uradite mozete zeznuti sistem pa se morate "patiti" da vratite na stok.
Last edited by arnes_king on 05/05/2018 17:38, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak wrote:Mislis, ako ga ne ubacim nikako , bice sve na nuli ?
ili ako ubacim onaj drugi, bice sve na nuli ?
Trebalp bi bez njega da se resetuje, opet kazem trebalo bi. Nisam sad kuci a mrsko mi preko mob tratit po xda, ima milion tutoriala cak i na sammobile detaljno pise, pa se samo toga drzite.
Eto postavio sam gore sliku znaci 1:40 minuta "screen on.a" u potrosio 50% baterije, 3G mobilni podaci ugaseni i lokacija stavljena na stednju baterije , svjetlost ekrana nekih 60-65% .....
avaks wrote:S tim da su sa sigurnosni ažuriranjima kasnili i po 3-4 mjeseca, ne očekuj uskoro...
Skini sebi sa sammobile i flešuj da se ne peglaš vala
Skinuo sam,samo nisam nikad to radio pa reko da necu zeznut sta (mada znam svu proceduru,gledao sam puno tutorijala).
Trebal nastimat jos sta na mob prije povezivanja sa pc.
Napravi backup na računar za svaki slučaj (bitne stvari, brojevi, fotke šta već) i samo prati upute sa sammobile... Nemaš šta zeznuti i preko odina ti je oficijelno, znači ne gubiš garanciju
avaks wrote:S tim da su sa sigurnosni ažuriranjima kasnili i po 3-4 mjeseca, ne očekuj uskoro...
Skini sebi sa sammobile i flešuj da se ne peglaš vala
Skinuo sam,samo nisam nikad to radio pa reko da necu zeznut sta (mada znam svu proceduru,gledao sam puno tutorijala).
Trebal nastimat jos sta na mob prije povezivanja sa pc.