Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

skupljac_zeljeza

#2476 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

Avetinho wrote:
Smrcak15 wrote:
Avetinho wrote:Meni je najljepse kad pocnu tumaciti kvantnu fiziku i jedanaest dimenzija. I onda odjednom to bice koje je sve to stvorilo odluci naredjivati nekoj poluinteligentnoj zivotinjskoj vrsti na izgubljenoj planetici u izgubljenoj galaksijici kojom rukom ce jesti, a kojom prati pakas. Na koju stranu ce se okrenuti kad mu se mole, prema izgubljenoj pustinjskoj pripizdini Meki, da se ne naljuti ako to pogresno rade. Inace je milostiv, i to sve radi kako bi mu se neko divio.

i meni je smijesno da kreatori novog BMW:a izdaju manual kako da se BMW koristi, ko ima slifa shvatit ce ovu recenicu.
Lijeva noga mjenjac, desna gas. Sad sam shvatio zasto Allah zeli da supak peremo lijevom a datule jedemo desnom. To je zbog onog sto zivi u jedanaestoj dimenziji, i zeli da ga svi obozavamo, i klanjamo mu se prema istoku (pitam se sta li je njemu istok u jedanaestoj dimenziji) ili smo najebali.
Hajd' još jednom. Možeš ti i bolje.

Smrcak15

#2477 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:
Smrcak15 wrote:
Avetinho wrote:Meni je najljepse kad pocnu tumaciti kvantnu fiziku i jedanaest dimenzija. I onda odjednom to bice koje je sve to stvorilo odluci naredjivati nekoj poluinteligentnoj zivotinjskoj vrsti na izgubljenoj planetici u izgubljenoj galaksijici kojom rukom ce jesti, a kojom prati pakas. Na koju stranu ce se okrenuti kad mu se mole, prema izgubljenoj pustinjskoj pripizdini Meki, da se ne naljuti ako to pogresno rade. Inace je milostiv, i to sve radi kako bi mu se neko divio.

i meni je smijesno da kreatori novog BMW:a izdaju manual kako da se BMW koristi, ko ima slifa shvatit ce ovu recenicu.
Lijeva noga mjenjac, desna gas. Sad sam shvatio zasto Allah zeli da supak peremo lijevom a datule jedemo desnom. To je zbog onog sto zivi u jedanaestoj dimenziji, i zeli da ga svi obozavamo, i klanjamo mu se prema istoku (pitam se sta li je njemu istok u jedanaestoj dimenziji) ili smo najebali.
Nisi shvatio kao sto mnogo stosta nisi razumio od islama.

To za pranje lijevom i desnom ti fakticki zivot znace. Hajde da se vratimo u pustinju u tom vremenu putujes danima pustinjom a imas samo malo vode za pice i nepomisljas da koristis za pranje poslije nuzde, imas jedan okrugli kamen koji se koristi za ciscenje poslije velike nuzde. Zamisli sad da fekalije dodju do prsta ako bi prao desno rukom a hoces da jedes sa istom rukom pa fekalije se opet vrate u tebe kroz usta dok jedes ono malo hljeba, otrovo bi se ko pacov od otrov. Jeli sad jasno zasto je vazno jednom da se peres da drugom jedes, mozda sad u nasem vremenu ne igra ulogu ali u tim vremenima itekako. Lahko je trabunjati sad kad imas od bidea pa do tusa, d ase operes sa kojom hoces rukom, ali brale vrati se unazad u vrijeme i putuj pustinjom pa ces tek onda da shvatis sto taj gospodar univerzuma daje instrukcije sta treba a sta netreba za koje ti mislis da su banalne stvari a rade ti se o glavi.
Avetinho

#2478 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

A ja mislio da je Kuran "uputstvo za upotrebu" koje zauvijek i za sve na Planeti vazi. Kad ono ispade, samo u vrijeme beduina i kamila prije 1500 godina u pustinjskoj pripizdini. Tako reci.
Smrcak15

#2479 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:A ja mislio da je Kuran "uputstvo za upotrebu" koje zauvijek i za sve na Planeti vazi. Kad ono ispade, samo u vrijeme beduina i kamila prije 1500 godina u pustinjskoj pripizdini. Tako reci.
To je upustvo i za prijasnja i za buduca vremena, a to sto slabo kontas neke stvari i jos neces da shvatis sta ti ja mogu.
Avetinho

#2480 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

Je li ovo maloprije pisao isti Smrcak, ili vas ima dvojica.
Smrcak15 wrote:
Avetinho wrote:A ja mislio da je Kuran "uputstvo za upotrebu" koje zauvijek i za sve na Planeti vazi. Kad ono ispade, samo u vrijeme beduina i kamila prije 1500 godina u pustinjskoj pripizdini. Tako reci.
To je upustvo i za prijasnja i za buduca vremena, a to sto slabo kontas neke stvari i jos neces da shvatis sta ti ja mogu.
Smrcak15 wrote:Nisi shvatio kao sto mnogo stosta nisi razumio od islama.

To za pranje lijevom i desnom ti fakticki zivot znace. Hajde da se vratimo u pustinju u tom vremenu putujes danima pustinjom a imas samo malo vode za pice i nepomisljas da koristis za pranje poslije nuzde, imas jedan okrugli kamen koji se koristi za ciscenje poslije velike nuzde. Zamisli sad da fekalije dodju do prsta ako bi prao desno rukom a hoces da jedes sa istom rukom pa fekalije se opet vrate u tebe kroz usta dok jedes ono malo hljeba, otrovo bi se ko pacov od otrov. Jeli sad jasno zasto je vazno jednom da se peres da drugom jedes, mozda sad u nasem vremenu ne igra ulogu ali u tim vremenima itekako. Lahko je trabunjati sad kad imas od bidea pa do tusa, d ase operes sa kojom hoces rukom, ali brale vrati se unazad u vrijeme i putuj pustinjom pa ces tek onda da shvatis sto taj gospodar univerzuma daje instrukcije sta treba a sta netreba za koje ti mislis da su banalne stvari a rade ti se o glavi.
Bas kao sto sam maloprije napisao: uputstvo za vrijeme od prije 1500 godina u nekoj pustinjskoj zabiti.
Last edited by Avetinho on 24/04/2016 15:48, edited 1 time in total.
Lopov-eliminator

#2481 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Opet Smrckovi idoli sa stand-up komedijom.

Safet Kuduzovic o tome zasto muslimani ne trebaju ici na more.

Smrcak15

#2482 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:Je li ovo maloprije pisao isti Smrcak, ili vas ima dvojica.
Smrcak15 wrote:
Smrcak15 wrote:Nisi shvatio kao sto mnogo stosta nisi razumio od islama.

Bas kao sto sam maloprije napisao: uputstvo za vrijeme od prije 1500 godina u nekoj pustinjskoj zabiti.
Kuran vazi i za proslost i za buducnost, sta nama govori hadisi u ajeti, a to je da mi mozemo izvuci pravila iz tih zakona i za danasnje vrijeme.

a to je da se treba strogo voditi racuna o higijeni.
Avetinho

#2483 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

Jeste. Iz slicnog razloga se klanja 5 puta dnevno. Evo dnasnji naucnici tvrde kako se covjek mora razgibavati kako bi ostao zdrav. Ledjne misice i trbusne.
Smrcak15

#2484 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:Jeste. Iz slicnog razloga se klanja 5 puta dnevno. Evo dnasnji naucnici tvrde kako se covjek mora razgibavati kako bi ostao zdrav. Ledjne misice i trbusne.
pa klanjanje pet puta dnevno dobro je iza tijelo, a plus krv se tjera cesce do mozga stalnim sedzdama sto cini mozak zdravijim.

a na stranu to sto je dobro za nase tijelo nego klanjanje je vid zahvalnosti Bogu za sve sto imamo, a plus klanjanje vid poslusnosti Bogu koji je ucinio da mozes lakse do raja doci, jer je omoguceno podosta lahko doci do dzehennema pa je Allah isto tako olaksao da se moze doci lahko do Dzenneta.
Avetinho

#2485 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

U zdravom tijelu zdrav duh. Mislim dzini.

Slicno i za ishranu. Svinjska mast se u pustinji brzo pokvari, a svinja jede svasta iz pijeska, recimo pijesak, zmije i gustere i kaktuse. Fuj. Tako da je to univerzalni recept za cijelu ljudsku rasu. Jest da se radi o pustinji prije 1500 godina, ali tako ti je.
Smrcak15

#2486 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:U zdravom tijelu zdrav duh. Mislim dzini.

Slicno i za ishranu. Svinjska mast se u pustinji brzo pokvari, a svinja jede svasta iz pijeska, recimo pijesak, zmije i gustere i kaktuse. Fuj. Tako da je to univerzalni recept za cijelu ljudsku rasu. Jest da se radi o pustinji prije 1500 godina, ali tako ti je.
nesto malo o svinjskom mesu i koliko je ono zdravo :-)
Avetinho

#2487 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

Smrcak15 wrote:

{izrezao jutub, koga zanima eno gore}
Naravno mozes naci ovakvih propagandnih jutubova za sve sto te zanima. Ali ako se svinja gaji kako treba, onda su svinje bas kao i telad, koze i ovce, najsretnija bica na planeti i podobni za najzdraviju ishranu. Ako krave tretiras isto onako kao sto tvoj video sugerise za svinje, zavrsices s istim bolestinama ako ne i gorim. Zaboravio "lude krave"? Ikad probao dalmatinski prsut? Ne znas sta si propustio.

Zasto li je Bog stvorio svinje kad ovako ne valjaju? Znam, samo On zna zasto nesto treba.
Smrcak15

#2488 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:
Smrcak15 wrote:

{izrezao jutub, koga zanima eno gore}
Naravno mozes naci ovakvih propagandnih jutubova za sve sto te zanima. Ali ako se svinja gaji kako treba, onda su svinje bas kao i telad, koze i ovce, najsretnija bica na planeti i podobni za najzdraviju ishranu. Ako krave tretiras isto onako kao sto tvoj video sugerise za svinje, zavrsices s istim bolestinama ako ne i gorim. Zaboravio "lude krave"? Ikad probao dalmatinski prsut? Ne znas sta si propustio.

Zasto li je Bog stvorio svinje kad ovako ne valjaju? Znam, samo On zna zasto nesto treba.
sta znas mozda u sklopu iskusenja za ljude, dali da jedes ili ne jedes, test za tebe, pa bujrum sta ces izabrati.
Avetinho

#2489 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

A fino ti je reko nemoj. Pa ti sad vidi.
Smrcak15

#2490 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:A fino ti je reko nemoj. Pa ti sad vidi.
ako bi se vodili tom logikom, da ne smije stvarati nista sto je stetno za covjeka i za drustvo?? gdje je onda test, kako onda testirati narod?

Mudrost bozija je da ti zabranjuje sto ti je stetno za tijelo i za drustvo, tako isto dozvoljava ono sto je dobro za tijelo i drustvo.

Ako sklonimo sve sto je stetno za covjeka, kako ces ga testirati jeli zasluzuje taj Dzennet ili ne???

Zato mora biti losih stvari i izazovno losijih stvari da bi test bio u punom jeku, tek tad se ispliva na povrsinu ko je vjernik a ko nevjernik.
ja71

#2491 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

Smrcak15 wrote:
ako bi se vodili tom logikom, da ne smije stvarati nista sto je stetno za covjeka i za drustvo?? gdje je onda test, kako onda testirati narod?

Mudrost bozija je da ti zabranjuje sto ti je stetno za tijelo i za drustvo, tako isto dozvoljava ono sto je dobro za tijelo i drustvo.

Ako sklonimo sve sto je stetno za covjeka, kako ces ga testirati jeli zasluzuje taj Dzennet ili ne???

Zato mora biti losih stvari i izazovno losijih stvari da bi test bio u punom jeku, tek tad se ispliva na povrsinu ko je vjernik a ko nevjernik.
cemu test ako je Bog sveznajuci ?
Smrcak15

#2492 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote:
Smrcak15 wrote:

Da sveznajuci je, ali test mora biti jer cemo mi vidjeti na cemu smo na Sudnjem danu, i sta smo zasluzili svojim radim ili neradom. Da nama Bog pokaze , a Bog zna vec sad iz svog sveznanja gdje cemo otici poslije smrti, ali hoce da to protekne pravedno , znaci kad uradis nesto da te nagradi ili kazni ili oprosti zavisi sta je, a ne da direktno raspodjeli po dzennetu i dzehennemu, pa da narod da se pita sta sam to uradio da zasluzim ovo , pogotov onim u Dzehennemu da se pitaju, gdje je ovdje pravda, kaznjavam se a nista nisam uradio, zbog cega Bog Ovako radi ovo nama??

Eh da bi se to izbjeglo da se nema opravdanja, prodjes test pa ces da vidis svojim ocimana cemu si na Sudnjem danu
broj dva

#2493 Re: Svijet bez religija

Post by broj dva »

Lopov-eliminator wrote:Opet Smrckovi idoli sa stand-up komedijom.

----
Jao tipa, je li on ozbiljan ? U stvari, ima li raje sto ga ozbiljno shvata ili je tip marginalac ?
broj dva

#2494 Re: Svijet bez religija

Post by broj dva »

Avetinho wrote:A fino ti je reko nemoj. Pa ti sad vidi.
---
Kako kome, nekome je rekao da ne jede govedinu, nekom da me mjesa meso i mljeko a nekom je zabranjeno jesti halal hranu tako da bog djeluje ili zaboravan ili nekonsekventan.
Lopov-eliminator

#2495 Re: Svijet bez religija

broj dva wrote:

----
Jao tipa, je li on ozbiljan ? U stvari, ima li raje sto ga ozbiljno shvata ili je tip marginalac ?
Vjerovao ili ne, ovaj je mrtav ozbiljan i sto je jos gore, ima raje koja ga ozbiljno shvata i to ne malo, imas ih cak i na forumu, evo ti @Smrcak15 kao primjer, on je istog ovog lika zajedno sa Zukorlicem na drugoj temi svrstavao u bosnjacke velikane. Na zalost 21. vijeka, ovoga selefije smatraju jednim od najvecih sejhova, pa ovaj je s ostatkom svoje ekipe drzao prilicno posjeceno vehabijsko predavanje u BKC-u 14.02.2016. godine, tako da ,nazalost, nije marginalac.
Towelie

#2496 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

broj dva wrote:

----
Ima, burazere, koliko hoces. I sve mu veruju.
ja71

#2497 Re: Svijet bez religija

Post by ja71 »

Smrcak15 wrote:
ja71 wrote:
Smrcak15 wrote:

Da sveznajuci je, ali test mora biti jer cemo mi vidjeti na cemu smo na Sudnjem danu, i sta smo zasluzili svojim radim ili neradom. Da nama Bog pokaze , a Bog zna vec sad iz svog sveznanja gdje cemo otici poslije smrti, ali hoce da to protekne pravedno , znaci kad uradis nesto da te nagradi ili kazni ili oprosti zavisi sta je, a ne da direktno raspodjeli po dzennetu i dzehennemu, pa da narod da se pita sta sam to uradio da zasluzim ovo , pogotov onim u Dzehennemu da se pitaju, gdje je ovdje pravda, kaznjavam se a nista nisam uradio, zbog cega Bog Ovako radi ovo nama??

Eh da bi se to izbjeglo da se nema opravdanja, prodjes test pa ces da vidis svojim ocimana cemu si na Sudnjem danu
a mozemo li mi grijestiti protiv njegove volje ?
aurora313

#2498 Re: Svijet bez religija

Post by aurora313 »

Towelie wrote:
broj dva wrote:
Ima, burazere, koliko hoces. I sve mu veruju.
Pa kako ne vjerovati 'svetom čovjeku'?
Smrcak15

#2499 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

ja71 wrote: a mozemo li mi grijestiti protiv njegove volje ?
nemoze se nista desiti bez njegove volje, to jeste dopustenja, on dopusta mnoge stvari da se dese iako ih mrzi i zabranjuje, jer je to dio testa da ti dopusti da izaberes dobro ili zlo

isto kao sto ti profesor dopustis da pogrijsis iako prodje pored tebe dok pises na testu, profesor moze klimat samo glavom u cudu kako si pogresan odgovor dao ali ti nece ispraviti u toku testa nego ce pustiti da uradis po svome proracunu, tako isto i Allah dopusta da se dese neke stvari iako ih mrzi.
Lopov-eliminator

#2500 Re: Svijet bez religija

A Smrcak15 se mudro usutio za Safeta...
Locked