Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#2476 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Fudo387

#2477 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Ziku socijalisticke omladine sto valja gluposti. :D
Rahmetli dedo je nosilac partizanske spomenice '42 a kasnije
pripadnik OZNE, jedino sto je moguce je da su mu vase dede pusile pendrek.
Prema tome, razligu. :oops: :mrgreen:
dust in the wind

#2478 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by dust in the wind »

moram. ozna sve dozna :bih:
piupiu

#2479 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Drugovi i drugarice,

Naša forumska revolucija zahtijeva da vrlo oštro izanaliziramo forumske pojave i da izvršimo kritiku i sami sebe, a boga mi nećemo štediti ni sa kritikom svih drugih. Drugovi i drugarice, ako danas imamo objektivnih teškoća i objektivnih nedostataka, onda su oni rezultat subjektivnih grešaka naših rukovodećih ljudi. I mi smo baš zbog tih pitanja odlučili da nećemo dozvoliti raspirivanje ujedajućeg sarkazma i kontraforumaškog djelovanja, pa bio to Fudo ili revolucionari ili ko mu drago! :D

Politički komesar za citate J.B. Tita
Piu

P.S. Naš se Fudo junački drži ... pravi omladinac ... :thumbup:
P.P.S. Šta ste se natakarili na Fudu. :-)

belfy

#2480 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by belfy »

prog321 wrote:
belfy wrote:
prog321 wrote:MMF je i Jugu ucjenjivao.
Cak joj i drzavnu banku razvalio.
ti si jedan od mazohisticnijih forumasa. od tih skoro 2.5k postova barem si 500 napisao sa "e to nisam znao" ili na slicnom fonu, dok si ostale pisao bas kao i ovaj - ono kad si siguran da je to istina. pospes li se ti ikada pepelom...ili makar pokrijes dekom preko glave?

Procitao si me. :-D
jah, bilo je pravo tesko, no uspjedoh.
detroit-mercy

#2481 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

piupiu wrote:Drugovi i drugarice,

Naša forumska revolucija zahtijeva da vrlo oštro izanaliziramo forumske pojave i da izvršimo kritiku i sami sebe, a boga mi nećemo štediti ni sa kritikom svih drugih. Drugovi i drugarice, ako danas imamo objektivnih teškoća i objektivnih nedostataka, onda su oni rezultat subjektivnih grešaka naših rukovodećih ljudi. I mi smo baš zbog tih pitanja odlučili da nećemo dozvoliti raspirivanje ujedajućeg sarkazma i kontraforumaškog djelovanja, pa bio to Fudo ili revolucionari ili ko mu drago! :D

Politički komesar za citate J.B. Tita
Piu

P.S. Naš se Fudo junački drži ... pravi omladinac ... :thumbup:
P.P.S. Šta ste se natakarili na Fudu. :-)

Nego pile malo, kako to da jedna tako ozbiljna civilizacija nestane tako brzo :mrgreen: mislim za ocekivati je da ozbiljne civilizacije potraju malo duze. Rimu je trebalo par stotina godina, Otomanima isto tako, GB par stotina godina. Gdje je zaskripalo :mrgreen: ozbiljno, sve dobro, svi skijaju i po odmorima vise kad ono cvrc Milojka, od smrti Broza ni 10 godina kako treba.
TheMule

#2482 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by TheMule »

detroit-mercy wrote:
Nego pile malo, kako to da jedna tako ozbiljna civilizacija nestane tako brzo :mrgreen: mislim za ocekivati je da ozbiljne civilizacije potraju malo duze. Rimu je trebalo par stotina godina, Otomanima isto tako, GB par stotina godina. Gdje je zaskripalo :mrgreen: ozbiljno, sve dobro, svi skijaju i po odmorima vise kad ono cvrc Milojka, od smrti Broza ni 10 godina kako treba.

Velike zvijezde bljeste sjajno i umru brzo i velikom eksplozijom.
piupiu

#2483 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Druže Detroit, drug Tito je u gornjem postu samo rekao - ne ujedajte Fudu! :wink: Morali smo ga citirati jer je bio dobar govornik, a govor se slučajno poklopio sa temom. :D O civilizaciji je već sve rečeno.
5 0 5

#2484 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 15:19, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#2485 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:
TheMule wrote:
detroit-mercy wrote:

Velike zvijezde bljeste sjajno i umru brzo i velikom eksplozijom.
zato nam se republika bosna i hercegovina nazivjela... pola aljinog mandata. :lol: :lol: doduse, poklonio nam je drugu republiku. :mrgreen:
Interesantno, Alija je umro 2003 danas je 2015 znaci BiH kao drzava je nadzivjela Aliju punih 12 godina a Yuga Titu nekih 11. Ne vidim da ce ubrzo doci do raspada BiH, zakljucak izvedite sami :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2486 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Samo bahato :oops:
5 0 5

#2487 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
piupiu

#2488 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

5 0 5 wrote: napisao sam republika bosna i hercegovina. ali dobro, bih ce prezivjeti uprkos alijnoj izdajnickoj politici koju je vodio. [/i] :lol:
Zašto 'izdajničkoj'? Mislim da je Alija bio dobar čovjek s dobrim naumom, ali u vrlo teškom istorijskom trenutku - nije se imao gdje 'svrstati' sa nekom svjetski priznatom pobjedničkom politikom, za Zapad je on vjerovatno bio pogrešnije vjere nego komunizam poslije Drugog svjetskog rata. Alija je bio intelektualac, Tito je bio revolucionar i fakin.
detroit-mercy

#2489 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:
detroit-mercy wrote: Interesantno, Alija je umro 2003 danas je 2015 znaci BiH kao drzava je nadzivjela Aliju punih 12 godina a Yuga Titu nekih 11. Ne vidim da ce ubrzo doci do raspada BiH, zakljucak izvedite sami :mrgreen: .
napisao sam republika bosna i hercegovina. ali dobro, bih ce prezivjeti uprkos alijnoj izdajnickoj politici koju je vodio.

no, postoji jedna bitna razlika. tito je vladao suvereno na teritoriji cijele svoje drzave. njemu nisu dolazili cinovnicici iz slovacke da mu kroje drzavu, mjenjaju zakone, smjenjuju politicare i prijete sankcijama. tito je bio svjetski velikan. alija tek lokalni vodja koji se morao sageti i ljubiti stopala svakome ko je ispred njega stao. isto interesantno. :lol:
I koliko je sve to pomoglo da drzava opstane, mislim svo to kurcenje bez pokrica :mrgreen:.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2490 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

piupiu wrote:
5 0 5 wrote: napisao sam republika bosna i hercegovina. ali dobro, bih ce prezivjeti uprkos alijnoj izdajnickoj politici koju je vodio. [/i] :lol:
Zašto 'izdajničkoj'? Mislim da je Alija bio dobar čovjek s dobrim naumom, ali u vrlo teškom istorijskom trenutku - nije se imao gdje 'svrstati' sa nekom svjetski priznatom pobjedničkom politikom, za Zapad je on vjerovatno bio pogrešnije vjere nego komunizam poslije Drugog svjetskog rata. Alija je bio intelektualac, Tito je bio revolucionar i fakin.
I moje misljenje je da je bio dobar covjek, nesumnjivo ostrouman mislilac, ali znas sta samuraji kazu da ljudi kojima je covjek okruzen govori o istom 8-)
5 0 5

#2491 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
5 0 5

#2492 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
5 0 5

#2493 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 15:25, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#2494 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:
detroit-mercy wrote: I koliko je sve to pomoglo da drzava opstane, mislim svo to kurcenje bez pokrica :mrgreen:.
to pitaj one koji su nasljedili drzavu.
Pitam tebe, sto onda ta sila, samouvjerenost, moc ne nadzivi makar 50 godina. Nego nije se ni ohladio kako treba, vec je sve krenulo u materinu. Mada je u materinu krenulo jos za njegova zivota.
piupiu

#2495 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

_BataZiv_0809 wrote:
I moje misljenje je da je bio dobar covjek, nesumnjivo ostrouman mislilac, ali znas sta samuraji kazu da ljudi kojima je covjek okruzen govori o istom 8-)
Baš tu dolazi do izražaja činjenica da je on bio samo intelektualac, a Tito fakin - Tito se borio i u Prvom i u Španskom i u Drugom ratu (plus bio ilegalac) ... mislim da je bio totalno drugačije isprofiliran za opstanak. A, Alija ko dijete otišao u Mlade muslimane i izašao na pogrešnoj strani rata ... nije imao baš izoštren 'nos'.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2496 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

5 0 5 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: I moje misljenje je da je bio dobar covjek, nesumnjivo ostrouman mislilac, ali znas sta samuraji kazu da ljudi kojima je covjek okruzen govori o istom 8-)
zanimljivo je da tako svi kazu za svoje. tudjman je bio dobar, ali oko njega su bili lopovi/zlocinci. isto i milosevic. isto i karadzic. njemu se cak i odbrana zasniva na tome.
Vidi drug, nije mi cilj da aboliram Aliju od katastrofalne politike i naslijedja koje nam je ostavio. Moj je utisak da on nije bio los i pokvaren covjek, da nije imao lose namjere. Ali bio je na zajebanom mjestu u zajebano vrijeme, to takodjer treba biti kristalno jasno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2497 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

piupiu wrote:
Baš tu dolazi do izražaja činjenica da je on bio samo intelektualac, a Tito fakin - Tito se borio i u Prvom i u Španskom i u Drugom ratu ... mislim da je bio totalno drugačije isprofiliran za opstanak. A, Alija ko dijete otišao u Mlade muslimane i izašao na pogrešnoj strani rata ... nije imao baš izoštren 'nos'.
Slozio bih se sa ovom opservacijom. Knjiski moljac vs pravi fajter, razlika je ogromna.

P.S. i off topic: respo se metilja oko tebe, nemoj da mu bude :fazlija:
Fudo387

#2498 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Alija je vrhovni komandant najjace bosanske armade u istoriji nase drzave. Oni koji mrze njega, mrze i vojsku kojom je komandovao.
detroit-mercy

#2499 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

5 0 5 wrote:
piupiu wrote: Zašto 'izdajničkoj'? Mislim da je Alija bio dobar čovjek s dobrim naumom, ali u vrlo teškom istorijskom trenutku - nije se imao gdje 'svrstati' sa nekom svjetski priznatom pobjedničkom politikom, za Zapad je on vjerovatno bio pogrešnije vjere nego komunizam poslije Drugog svjetskog rata. Alija je bio intelektualac, Tito je bio revolucionar i fakin.
1. zbog regionalizacije. (priznanja pola drzave pod imenom republika srpska). na to nije morao pristati.
2. zbog blokiranja zabrane sds-a i zbog posleratne izjave da je krajisnik covjek koji se "borio za svoj narod".
3. zbog korupcije i pljacke donacija i narodnog blaga.
4. zbog odustajanja od ustava republike bosne i hercegovine.
Mi smo komleksna drzava i do regionalizacije bi doslo i ovako i onako.
A to bi bez SDSa bilo bolje, pa iskreno, najvise pomaka je napravljeno za vrijeme SDSa jer su imali strasnu hipoteku rata i ratnih zlocina. Vidjeli smo kasnije kako su se odvijale stvari bez SDSa.
Korupcija/pljacka, tu se vec mogu sloziti
Je li to bila ponuda na stolu ustav republike BiH ili Dejtonski :mrgreen: , ja se jos sjecam one "potpisuj Alija nek je ko avlija".
Mohamad Sissoko

#2500 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

Sto ne mogu izjednacavanja Alije sa Tudjmanom, Milosevicem i slicnima, gadi mi se ko god to pomene.
Da je Alija u sebi imao trunku onog sto ovi djelati su imali, ABiH imala bi svoje Oluje, Vukovare, opsade Sarajeva, Srebrenice i slicno.
Hvala Bogu nije i hvala Aliji na tome a mogli smo i mi vratit istom mjerom.
Ostale greske su tu da mu se spocitaju al ovo izjednacavanje je bas ona usmrdjela politika sto vidis cesto iz RS da dodje.

p.s. i da Alija ne potpisa Deyton, svaka naredna zrtva bi bila na njegovim plecima, jbali bi mu isti majku jer sto ne potpisa mir pa sad moje dijete gine etc etc, naslo bi se da se prigovori.Dakle sta god da je uradio majka bi mu se jbala.
Last edited by Mohamad Sissoko on 01/09/2015 18:54, edited 1 time in total.
Post Reply