Republika Turska

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2476 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Arteta wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Upravo oni koji kažu da je PKK teroristička organizacija na
drugom mjestu u Palestini će podržavati Hamas.

Apsurdno.
Zabrinjavajuce.
Vecina Bosnjaka podrzava Palestince zato sto su muslimani, a Kurde ne vole zato sto nisu dovoljno veliki muslimani i nlazi se na zemlji koju im je otela Turska.
nije istina
Opetja033

#2477 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Vecina Bosnjaka je protiv PKK ne zato sto su Kurdi nego zato sto se radi o nepopravljivim komunjarama. :mrgreen:
japin_mutapi

#2478 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

jao_situacije wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Upravo oni koji kažu da je PKK teroristička organizacija na

Apsurdno.
i ja kažem, totalno apsurdno upoređivati kurde i palestince pkk i hamas
što opet znači da su turska i izrael isti
Kikibombona

#2479 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote: Ti stvarno imas obraza da pokusavas opravdavati radikalizaciju Kurda i okretanje terorizmu dok onako pises o prihvatanju ekstremizma kod sirijskog naroda? Jedni su strasni islamisti, drugi fini marksisti.

Strasno jebO te. :-)
Gdje oprovdavam?
Imas li kapacitet shvatiti jednostavnu postavku?
Procitaj tri puta ako treba.

Terorizam nikada ne nastaje sam od sebe. Za nastanak terorizma neko snosi krivicu. U slucaju Turske, na njima je ogromna krivica. Njihova politika je MORALA napraviti terorizam. Ako decenijama nastupas agresivno, djelujes na kolektiv i svakog pojedinca u njemu, AGRESIVNA REAKCIJA MORA USLIJEDITI. Da li bi reagovao agresivno da te neko maltretira svakodnevno a ne moze te niko i nista zastiti od njega!? Da li bi cijeli zivot trpio maltretiranje??

Te islamiste je isto tako neko napravio. Ako Amerika zatvori covjeka u Abu Graib. Tamo ga ubiju fizicki i psihicki. Sruse mu kucu i ubiju dijete... Pa sta ocekujes od tog covjeka? Da tuzi Ameriku? Nismo svi isti. Neko ce biti potisten i depresivan, neko ce nastaviti dalje, neko ce si oduzeti zivot... a neko ce uodluciti da uzvrati kako zna i umije.

Ja nikoga ne maltretiram i zato nemam problema sa ljudima. Ne diram te - ne diraj me!

Da li Turska dira Kurde?
Da li Amerika dira Arape?
Udbas

#2480 Re: Republika Turska

Post by Udbas »

Dobit će Kurdi kad tad najveći mogući stepen autonomijie, savim sigurno. Jebo teroriste iz PKK koji se kao pičke kriju među demonstarntima i u civilnim objektima pa onda normalan svijet strada zbog njih.
nego, dokle je restitucija Aje Sofije? Misli li botofoksirani kepec konačno nešto uraditi? Komšije nikako da prođe muka od rušenja aviona.
Do godine u Konstantinopolu!!!
Mlohavi

#2481 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:[
Gdje oprovdavam?
Imas li kapacitet shvatiti jednostavnu postavku?
Procitaj tri puta ako treba.

Terorizam nikada ne nastaje sam od sebe. Za nastanak terorizma neko snosi krivicu. U slucaju Turske, na njima je ogromna krivica. Njihova politika je MORALA napraviti terorizam. Ako decenijama nastupas agresivno, djelujes na kolektiv i svakog pojedinca u njemu, AGRESIVNA REAKCIJA MORA USLIJEDITI. Da li bi reagovao agresivno da te neko maltretira svakodnevno a ne moze te niko i nista zastiti od njega!? Da li bi cijeli zivot trpio maltretiranje??

Te islamiste je isto tako neko napravio. Ako Amerika zatvori covjeka u Abu Graib. Tamo ga ubiju fizicki i psihicki. Sruse mu kucu i ubiju dijete... Pa sta ocekujes od tog covjeka? Da tuzi Ameriku? Nismo svi isti. Neko ce biti potisten i depresivan, neko ce nastaviti dalje, neko ce si oduzeti zivot... a neko ce uodluciti da uzvrati kako zna i umije.

Ja nikoga ne maltretiram i zato nemam problema sa ljudima. Ne diram te - ne diraj me!

Da li Turska dira Kurde?
Da li Amerika dira Arape?
Zbog cega nam nisi sastavio onakav jedan lijep sastav kad se radi o radikalizaciji sunita koji su na pobunjenickom teritoriju? Mozemo se valjda sloziti da oni zadnjih godina imaju neoporedivo vise razloga za okretanje ekstremizmu??
Ako si kojim slucajem to uradio i za ostale teroristicke grupe na tim podrucjima dugujem ti izvinjenje i shvatit cu te kranje ozbiljno.

Pak ako nisi, ako si samo za teroristicki PKK naveo 1001 razlog zbog cega je nastao, ja stvarno moram zakljuciti da nisi objektivan. Tako da si izmedu nekoliko teroristickih organizacija svoju naklonost dao samo jednoj, sto bi za mene znacilo da si nekako u svojoj glavi opravdao njihov nastanak.
Normalan covjek se nikad ne priklanja necemu sto mu je strano, odbojno. ;)
Putnik ali stvarno

#2482 Re: Republika Turska

Post by Putnik ali stvarno »

japin_mutapi wrote:
jao_situacije wrote:

Apsurdno.
i ja kažem, totalno apsurdno upoređivati kurde i palestince pkk i hamas
što opet znači da su turska i izrael isti
Kako isti ?

Pa Osmani su dusmani bili, jesu I bice. Sta se nama Izrael zamerio I kada ?

Aj ba malo speka I ljute videces da je sve drugacije :D
Kikibombona

#2483 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:

Zbog cega nam nisi sastavio onakav jedan lijep sastav kad se radi o radikalizaciji sunita koji su na pobunjenickom teritoriju? Mozemo se valjda sloziti da oni zadnjih godina imaju neoporedivo vise razloga za okretanje ekstremizmu??
Ako si kojim slucajem to uradio i za ostale teroristicke grupe na tim podrucjima dugujem ti izvinjenje i shvatit cu te kranje ozbiljno.

Pak ako nisi, ako si samo za teroristicki PKK naveo 1001 razlog zbog cega je nastao, ja stvarno moram zakljuciti da nisi objektivan. Tako da si izmedu nekoliko teroristickih organizacija svoju naklonost dao samo jednoj, sto bi za mene znacilo da si nekako u svojoj glavi opravdao njihov nastanak.
Normalan covjek se nikad ne priklanja necemu sto mu je strano, odbojno. ;)
Nikakva naklonost i nikakvo pravdanje!
Ja ne podrzavam PKK. U vise navrata sam rekao da se njihovo djelovanje moze okarakterisati kao 'terorizam'.

PKK se moze uporediti sa Hamasom. Isto tako se mogu uporediti sa IRA i ETA. Sve ove grupe su se borile i bore se za nezavisnost. Nijedna grupa nema cilj ubijati civile. Konfrontiraju se sa protivnickom vojskom.

S druge strane, ISIL ili Al Kaida imaju za cilj vladati cijelim svijetom i unistiti neke drzave i narode. Njima su cilj civili.

Dakle, ogromna razlika u njihovom djelovanju i ciljevima, iako ih je sve stvorila agresivna politika drzava u kojima su nastali.

I nesto se ne sjecam da si sirijske pobunjenike okarakterisao kao ekstremiste i teroriste, pa se pitam ima li smisla da nastavim dalje. Zasto da odgovaram nekome ko je potencijalni licemjer i ko ima dvostruke standarde?

Da li Hamas teroristicka organizacija?
Da li je PKK teroristicka organizacija?

Ako se odgovor na dva pitanja razlikuje jasno je da u glavi tog covjeka nesto ne stima najbolje. Odlican detektor za islamizam i jos neke izme.
Mlohavi

#2484 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Nikakva naklonost i nikakvo pravdanje!
Ja ne podrzavam PKK. U vise navrata sam rekao da se njihovo djelovanje moze okarakterisati kao 'terorizam'.

PKK se moze uporediti sa Hamasom. Isto tako se mogu uporediti sa IRA i ETA. Sve ove grupe su se borile i bore se za nezavisnost. Nijedna grupa nema cilj ubijati civile. Konfrontiraju se sa protivnickom vojskom.

S druge strane, ISIL ili Al Kaida imaju za cilj vladati cijelim svijetom i unistiti neke drzave i narode. Njima su cilj civili.

Dakle, ogromna razlika u njihovom djelovanju i ciljevima, iako ih je sve stvorila agresivna politika drzava u kojima su nastali.

I nesto se ne sjecam da si sirijske pobunjenike okarakterisao kao ekstremiste i teroriste, pa se pitam ima li smisla da nastavim dalje. Zasto da odgovaram nekome ko je potencijalni licemjer i ko ima dvostruke standarde?

Da li Hamas teroristicka organizacija?
Da li je PKK teroristicka organizacija?

Ako se odgovor na dva pitanja razlikuje jasno je da u glavi tog covjeka nesto ne stima najbolje. Odlican detektor za islamizam i jos neke izme.
Sto se tice grupacija u Siriji napisao sam da vjerujem da postoje grupe ljudi koji se bore iz valjanih razloga, mozda u haoticnom stanju ali ne zelim niti ih hocu sve nazvati teroristima. Nusru i Ahrar te njima slicne grupacije smtram teroristima i to mislim da mozes pronaci u nekoliko mojih postova.

Iz odgovora da zakljucim da si ipak samo PKK posvetio onu pricicu o nastanku?

Nego, lik napise:
"Ja ne podrzavam PKK. U vise navrata sam rekao da se njihovo djelovanje moze okarakterisati kao 'terorizam'."

Onda se ON pita ima li smisla da nastavi dalje, jer bi ja eto mogao biti potencijalni licemjer. :shock: Gora sam ja budala... :-)
sunceKOtepsija

#2485 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-turske snage pokrenule danas veliku operaciju na siroj teritoriji Tuncelija. Bombarduju brda gdje se nalaze baze PKK. U akciji upotrebljavaju helikoptere Kobra.
-pojedinii mediji najavljuju sutra pocetak velike vojne akcije u Dijarbakiru. Prema njima, "zimski uslovi doveli su do prekida veze izmedu komandnog kadra i operativaca u gradovim, i to ce se iskoristiti za ciscenje grada". Javljaju da su dodatne vojne snage u posljednjih par dana dovedene na podrucje Dijarbakira, "ovo je najveca vojna operacija u Dijarbakiru u posljednjih 10 godina...u ociscenom podrucju uspostavice se stalno vojno prisustvo".
-Davutiglu je ocjenio da je ovo "najznacajnija i najuspjesnija operacija koju vodimo u posljednjih 30 godina...ako bude trebalo ocisticemo svaki od tih gradova kucu po kucu:"
Image
-u Bursi Sevgili Çelik dobila kaznu od 1 500 TL zbog ne odgovaranja na anketu Turskog zavoda za statistiku (TÜİK). Njen muz tvrdi da ona ne razumije turski, "1994 smo dosli u Bursu iz Muş-a. Iz drzavnog ureda za statistiku dosla je anketa, ali posto moja zena ne zna turski nije mogla ni procitati o cemu se radi, tako da se koverta negdje zametnula. Nakon toga na nasa vrata je dolazio neki covjek, a Sevgili je bila sama u kuci i nije ga raumjela kada se je predstavio."
Iz drzavnog ureda za statistiku izdali su kratko saopstenje u kojem kazu:"Prema nasim saznanjima godspoda Sevgili je svjesno odbila da razgovara sa nasim uposlenikom. Ukoliko imaju osnvu za zalbu mogu se zaliti sudu."
Gospoda Sevgili s muzem i kaznom
Image
japin_mutapi

#2486 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Putnik ali stvarno wrote:
Kako isti ?

ne bi ja to pojo
Putnik ali stvarno

#2487 Re: Republika Turska

japin_mutapi wrote:
Kako isti ?

ne bi ja to pojo
Nista tebra, zalicemo pastramu onda Palestincima I Jevrejima za zdravlje I bolji komsiluk :thumbup:
Opetja033

#2488 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Komentar opasno vuce na islamofobiju, ismijavanje muslimana i vjerskih propisa.

Doduse sta drugo i ocekivati od putinoljubca i salonca.

Na administraciji je da odluci sta je u pitanju.
Putnik ali stvarno

#2489 Re: Republika Turska

sunceKOtepsija wrote:-turske snage pokrenule danas veliku operaciju na siroj teritoriji Tuncelija. Bombarduju brda gdje se nalaze baze PKK. U akciji upotrebljavaju helikoptere Kobra.
-pojedinii mediji najavljuju sutra pocetak velike vojne akcije u Dijarbakiru. Prema njima, "zimski uslovi doveli su do prekida veze izmedu komandnog kadra i operativaca u gradovim, i to ce se iskoristiti za ciscenje grada". Javljaju da su dodatne vojne snage u posljednjih par dana dovedene na podrucje Dijarbakira, "ovo je najveca vojna operacija u Dijarbakiru u posljednjih 10 godina...u ociscenom podrucju uspostavice se stalno vojno prisustvo".
-Davutiglu je ocjenio da je ovo "najznacajnija i najuspjesnija operacija koju vodimo u posljednjih 30 godina...ako bude trebalo ocisticemo svaki od tih gradova kucu po kucu:"
Image
-u Bursi Sevgili Çelik dobila kaznu od 1 500 TL zbog ne odgovaranja na anketu Turskog zavoda za statistiku (TÜİK). Njen muz tvrdi da ona ne razumije turski, "1994 smo dosli u Bursu iz Muş-a. Iz drzavnog ureda za statistiku dosla je anketa, ali posto moja zena ne zna turski nije mogla ni procitati o cemu se radi, tako da se koverta negdje zametnula. Nakon toga na nasa vrata je dolazio neki covjek, a Sevgili je bila sama u kuci i nije ga raumjela kada se je predstavio."
Iz drzavnog ureda za statistiku izdali su kratko saopstenje u kojem kazu:"Prema nasim saznanjima godspoda Sevgili je svjesno odbila da razgovara sa nasim uposlenikom. Ukoliko imaju osnvu za zalbu mogu se zaliti sudu."
Gospoda Sevgili s muzem i kaznom
Image
Naci Kobre protiv Sevgili Celik :izet:

Ni nase nane Allahu dragome hvala nikada turski nisu znale, hvala Osmanima, babu svih turaka I Turskoj koja do 1956 nije dala zenama u skolu.

Davutoglu pravi nas je Babo, hebo Obumu & Putka

https://www.youtube.com/watch?v=jFLxUBmqFd0
Kikibombona

#2490 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Sto se tice grupacija u Siriji napisao sam da vjerujem da postoje grupe ljudi koji se bore iz valjanih razloga, mozda u haoticnom stanju ali ne zelim niti ih hocu sve nazvati teroristima. Nusru i Ahrar te njima slicne grupacije smtram teroristima i to mislim da mozes pronaci u nekoliko mojih postova.

Nego, lik napise:
"Ja ne podrzavam PKK. U vise navrata sam rekao da se njihovo djelovanje moze okarakterisati kao 'terorizam'."

Onda se ON pita ima li smisla da nastavi dalje, jer bi ja eto mogao biti potencijalni licemjer. :shock: Gora sam ja budala... :-)
Evo ga, dvostruki standardi.

Sirijska pobuna je jednako nelegalna kao aktivnosti PKK. Sirijski pobunjenici su napali institucije vlasti isto kao PKK.

Propustio si odgovoriti za Hamas.
Mlohavi

#2491 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:

Sirijska pobuna je jednako nelegalna kao aktivnosti PKK. Sirijski pobunjenici su napali institucije vlasti isto kao PKK.

Propustio si odgovoriti za Hamas.
Znaci PKK aktivnost je jednako nelegalna kao aktivnost recimo onih YPG?? :D

Sto se tice Hamasa, da, terorisu svoje okupatore, ali nista veci teroristi nego drzava Izrael.
Kikibombona

#2492 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Znaci PKK aktivnost je jednako nelegalna kao aktivnost recimo onih YPG?? :D

Sto se tice Hamasa, da, terorisu svoje okupatore, ali nista veci teroristi nego drzava Izrael.
YPG je isto tako nelegalna skupina. Medjutim, za razliku od sirijskih pobunjenika oni se nisu organizovali i djelovanje zapoceli terorizmom usjmerenim protiv legalne vlasti. Cak i Asad kaze da YPG jeste nelegalna, ali da nije teroristicka organizacija. Veoma precizno receno. U korijenu sirijskih pobunjenika je terorizam. YPG je osnovan kako bi se zastitio kurdski narod u ratom zahvacenoj zemlji, nakon sto je doslo do sukoba vladinih i teroristickih snaga.

Dakle, ti podrzavas teroriste a ne ja.
Mlohavi

#2493 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
YPG je isto tako nelegalna skupina. Medjutim, za razliku od sirijskih pobunjenika oni se nisu organizovali i djelovanje zapoceli terorizmom usjmerenim protiv legalne vlasti. Cak i Asad kaze da YPG jeste nelegalna, ali da nije teroristicka organizacija. Veoma precizno receno. U korijenu sirijskih pobunjenika je terorizam. YPG je osnovan kako bi se zastitio kurdski narod u ratom zahvacenoj zemlji, nakon sto je doslo do sukoba vladinih i teroristickih snaga.

Dakle, ti podrzavas teroriste a ne ja.
Ponovo Kurde i njihove oruzane grupe dijelis na teroriste i oni koji to nisu a sve sunite pobunjene protiv Asada guras u isti kos? Ponovo dvostruki arsini, bas kako smo i navikli od tebe. Toliko si zaguljen i toliko spreman potegnuti za svim u raspravi da si upravo i Jaish al-Thuwar koji si toliko puta pomenuo kao pozitivce bacio u istu grupu s Nusrom. Cinjenica je da sirijski su pobunjenici, sam kazes da u korijenu im je terorizam. U grupu s Nusrom, jer ti jel' tako ne mrzis muslimane...

Za to da podrzavam teroriste, kad dokazes da su svi pobunjeni suniti u Siriji teroristi(sto naravno ne mozes)mozes mi i tako nesto napisati, do tad caca ti ih podrzava. 8)
Opetja033

#2494 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Mlohavi wrote:

Nego, lik napise:

Opet bisere nizes :lol:

Ne moze se porediti.

U Turskoj na vlast dolazis putem izbora. Dakle glasackih kutija. Naravno da za marskisticke teroriste i njihove simpatizere to ne predstavlja nikakvu razliku, svakom normalnom je to KRUCIJALNA razlika.

Erdogan ima legitimitet o kakvom Assad moze samo sanjati.

Svaka oruzana pobuna protiv vlasti koju nije izabrao narod te zemlje je legitimna i ispravna.

Svaka oruzana pobuna protiv demokratski izabrane vlasti je nelegalna jer se u toj zemlji na vlast dolazi putem demokratskih izbora.

Po obicaju, zaslijepljen fanaticnom mrznjom, ne mozes da vidis ocito i ogromne razlike.
Kikibombona

#2495 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Ponovo Kurde i njihove oruzane grupe dijelis na teroriste i oni koji to nisu a sve sunite pobunjene protiv Asada guras u isti kos? Ponovo dvostruki arsini, bas kako smo i navikli od tebe. Toliko si zaguljen i toliko spreman potegnuti za svim u raspravi da si upravo i Jaish al-Thuwar koji si toliko puta pomenuo kao pozitivce bacio u istu grupu s Nusrom. Cinjenica je da sirijski su pobunjenici, sam kazes da u korijenu im je terorizam. U grupu s Nusrom, jer ti jel' tako ne mrzis muslimane...

Za to da podrzavam teroriste, kad dokazes da su svi pobunjeni suniti u Siriji teroristi(sto naravno ne mozes)mozes mi i tako nesto napisati, do tad caca ti ih podrzava. 8)
Spominjanje rodbine ukazuje na neke stvari, nimalo pozitivne... al sta se moze, takav si - kakav si...

Kurde dijelim na teroriste i one koji to nisu. PKK i YPG.
Suni Arape dijelim na teroriste i one koji to nisu. Sirijski pobunjenici i Sirijska arapska armija.

Dakle, dijelim I Kurde I suni Arape.

Jaysh al-Thuwar su isto tako teroristi. Svako ko je zapoceo pobunu i ko zeli srusiti legalnu vlast je terorista. Veoma jasno i precizno.

Da, sa Nusrom dijele terorizam i gotovo nista vise. Za razliku od Jaysh al-Thuwar, Nusra front je skupina vjerskih fanatika koja cesto ubija civile, siri vjersku mrznju, brutalno ubija neistomisljenike i zarobljenika... Pripadnici su Al Kaide koja ciljano ubija civile diljem svijeta. Jaysh al-Thuwar se bori protiv vladine vojske i to je sve. To nikako ne moze biti isto. Nikako.

Al ti si izgleda kurt covjek, osim sto nemas iste principe za sve... crno-bijeli svijet...

Nije isti covjek koji ubije jednog i onaj koji ubije 100 000 ljudi, iako su oba ubojice. Evo, da ti i ovako pomognem da ti se otvore prozori...
Co0l

#2496 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Arteta wrote:

Apsurdno.
Zabrinjavajuce.
Vecina Bosnjaka podrzava Palestince zato sto su muslimani, a Kurde ne vole zato sto nisu dovoljno veliki muslimani i nlazi se na zemlji koju im je otela Turska.
Ma vecinu Bosnjaka zaboli kiki i za Palestincima a kamoli da imaju neko misljenje o Kurdima.
Kikibombona

#2497 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Opet bisere nizes :lol:

Ne moze se porediti.

U Turskoj na vlast dolazis putem izbora. Dakle glasackih kutija. Naravno da za marskisticke teroriste i njihove simpatizere to ne predstavlja nikakvu razliku, svakom normalnom je to KRUCIJALNA razlika.

Erdogan ima legitimitet o kakvom Assad moze samo sanjati.

Svaka oruzana pobuna protiv vlasti koju nije izabrao narod te zemlje je legitimna i ispravna.

Svaka oruzana pobuna protiv demokratski izabrane vlasti je nelegalna jer se u toj zemlji na vlast dolazi putem demokratskih izbora.

Po obicaju, zaslijepljen fanaticnom mrznjom, ne mozes da vidis ocito i ogromne razlike.
Narod nije izabrao pravedne halife pa ih opet zovu 'pravednim'! :D

Broza nije izabrao narod pa ga ljudi vise vole nego smradove koje sada biraju! :D
sunceKOtepsija

#2498 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-u Adani napadnuta policijska stanica. Napadaci su na stanicu policije bacali molotovljeve koktele, petarde, a navodno i ispalili nekoliko hitaca. Osim blagog soka nije bilo povrijedenih.
Oko stanice rasporedene jake snage, uvidaj u toku.
Snimak uvidaja

-Mediji iz Dijarbakira i rijetki turski mediji prenose video tenka (s opisom ulice i lokacije gdje se nalazi dok granatira Sur). Navodno tenk se nalazi u ulici koja vodi ka Husrev pasinoj dzamiji. Nevladine organizacije iz Turske upozoravaju da je na jugoistoku na djelu kulturocid. Oko 200 000 gradana Turske je izbjeglo iz podrucja zahvacenih sukobom. Iz Sura je, samo prosle sedmice, prije prekida vatre pred ofanzivom turskih snaga sigurnosti, izbjeglo preko 20 000 ljudi.
Tenk dejstvuje u Sur-u (na kraju se cuje smijeh i i kratko na turskom)

-u Sirnaku-specijalci uhapsili devet ucenica u studentskom domu. Naime na podrucjima pod kontrolom vlade i gdje je uvedeno vanredno stanje gradani udaranjem u serpe i pravljenjem buke protestuju protiv nove ofanzive turskih snaga na jugoistoku zemlje. Preostale ucenice su ispred studentskog doma i tvrde da su specijalci upali naoruzani u dom i hapseci njihove kolegice izrekli niz prijetnji.
Image
Kombat

#2499 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Vrijeme je da se od Zapada podrži umjerena kurdska opozicija, obuči i naoruža.
Stari moj, nikada taj film nećeš gledati.
pa dobro, ne mora zapad - moze i istok - evo kineski instruktori bi sasvim solidan posao uradili dole u misiji sirenja slobode, demokracije i univerzalnih vrijednosti! Turskim fasistima se mora stati na vrat prije nego sto bude kasno! :mrgreen:
Europski dio pripojiti grckoj i bugarskoj a ono ostalo neka se dogovore kurdi, armeni i turci koliko ce ko dobiti - evo mi bi tu mogli sjajno posredovati tako sto cemo ustupiti zracnu bazu Zeljava za mirovne pregovore, te ce se taj sporazum nazivati Zeljavski dogovor - turcima dati 49% maloazijskog dijela a kurde i armene pomijesati i strpati zajedno u onih 51% veceg entiteta!

nema na cemu! :run:
Challenger__

#2500 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Kombat wrote:
Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Vrijeme je da se od Zapada podrži umjerena kurdska opozicija, obuči i naoruža.
Stari moj, nikada taj film nećeš gledati.
pa dobro, ne mora zapad - moze i istok
E, istok (evropski, evroazijski i azijski) je nešto sasvim, sasvim drugo.
Post Reply