Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#2476 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by muha_sa »

512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
:thumbup: :thumbup:

Ovo je rec coJk sa bogatim životnim iskustvom :thumbup:
sumirprimus

#2477 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by sumirprimus »

pa prica je u bih.
inostranstvo je druga prica.
DearJohn

#2478 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by DearJohn »

sumirprimus wrote:pa prica je u bih.
inostranstvo je druga prica.
Znam, pričati o inostranstvu s obzirom na naslov teme je irelevantno
VladaFBiH

#2479 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by VladaFBiH »

HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.Novi dolaze svakako,i sto vrijedi ostaje...
pravih jarana je jako malo u životu i treba ih čuvati kao nešto najvrijednije a ovih što dolaze sa "uspjehom i parama" ima na pasja preskakala i tolika im je i vrijednost
VladaFBiH

#2480 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by VladaFBiH »

muha_sa wrote:
512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.

meni je ovakvih likova žao... misle da imaju neku raju i usjpešan život a zapravo su usamljeni i obično jadni (bez namjere da vrijeđam pola gigabajta :) ) ali to ne kontaju...
MarlboroGold

#2481 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by MarlboroGold »

Usudiću se reći da nikad nije ni imao prave prijatelje, već je sve gledao isključivo kroz interes. Zato je napretkom i počeo škartirati ljude od kojih više nije imao koristi pa je našao druge.

To su obično, kao što rekoh, ponašanja teških interesdžija.
amidzazeher

#2482 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by amidzazeher »

muha_sa wrote:

:lol:
nepass1

#2483 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by nepass1 »

VladaFBiH wrote:
HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.Novi dolaze svakako,i sto vrijedi ostaje...
pravih jarana je jako malo u životu i treba ih čuvati kao nešto najvrijednije a ovih što dolaze sa "uspjehom i parama" ima na pasja preskakala i tolika im je i vrijednost
upravo to, imam i ja drustva sto izadjemo eto da nisam sam sa zenom :D da ubijem vrijeme, baci se suplja. nisu to ljudi koje cu zvati ako mi treba pomoc, stanem sa autom na cesti itd.
madner

#2484 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by madner »

512MB wrote:
madner wrote:Novi prijatelji ne dolaze, nova poznanstva da.
Zašto ne i novi prijatelji?
Zato sto samo u formativnim godinama sklapas dublja prijateljstva.

Neces sada vaditi utoku iz slajpeka zbog nekog lika sto je isto kupio terenca i probao doci do vrha Bjelasnice istom stazom pa se zarakijalo. :D
512MB

#2485 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

emko1234 wrote:
512MB wrote:
Ne radi se o imovinskom stanju, nego o interesima. Ne znam kako je sa tobom ali ja sada imam sasvim druge interese i hobije nego prije 10 godina.
I sad ti meni govoriš da ćeš se prije družiti s nekim koje je karina od čovjeka zato što imate slične ili iste interese, a ne s čovjekom s kojim si odrastao i koji si možda ne može priušititi da ga interesuju iste stvari kao tebe?

To govori više o tebi nego o tome šta si radio zadnjih 10 godina.
Zašto karina od čovjeka? Družim se sa inteligentnim, interesantnim i zabavnim ljudima koji imaju slične interese. Svejedno znao ih od prije ili ne. Neko skim si odrastao ne mora u suštini biti cool tip. Pola moje raje skojom sam odrastai su papci da ih gore ne möže bit, ak kad si dijete većinom nemaš toliko izbora.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2486 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

To su prije partneri nego prijatelji.
S prijateljem pijem kafu, pivo ili odem na ručak.
On može biti astronaut, ja ekonomist i to je potpuno nebitno.
512MB

#2487 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

muha_sa wrote:

Naravno muha, u četiri različite zemlje živio, u tri različite zemlje studirao, imo trebe iz šest različitih zemalja, posjetio minimum dvaes različitih zemalja, u bezbroj različitih kompanija radio... i veliš pola gige priča na pamet frajer? :mrgreen:
HAVANA

#2488 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
DearJohn wrote: ne, za porodicu, pricamo u bih okvirima.
ima li me ko pogurat sa jedno milju dvije eura :?
U 16h kod tete razapete.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2489 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by Tomahawk11 »

HAVANA wrote: U 16h kod tete razapete.
Uh, tu sam se nekad nalazio s jednom :D
moonca

#2490 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by moonca »

MarlboroGold wrote: Sa uspjehom dolazi novo okruženje i stiču se poznanstva, a iz kojih mogu nastati i prijateljstva. Napredak povezivati sa time sa čime ti povezuješ je neviđena glupost. Doduše zna se često čuti od ljudi koji su teške interesdžije.

U pravu si.... 512- se sali -nadam se... :roll: #stobirekliskorojevic
sumirprimus

#2491 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by sumirprimus »

ima do njekle pravo, tesko je s glupanima boravit. dosadni su.
al brate i ti ga tusis s tom pricom, pravo dosadna ja pa ja :lol:
detroit-mercy

#2492 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:A odrastel sa kime?
Od kad je odrastanje sa nekim referenca za bilo sta :mrgreen:.
Realno sa pola njih se preko nisana gledao :mrgreen:
detroit-mercy

#2493 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

nepass1 wrote:
VladaFBiH wrote:
upravo to, imam i ja drustva sto izadjemo eto da nisam sam sa zenom :D da ubijem vrijeme, baci se suplja. nisu to ljudi koje cu zvati ako mi treba pomoc, stanem sa autom na cesti itd.
Meni je to stajanje autom na cesti kao mjera prijateljstva takvo jedno proseravanje. Ja sam ustajao i vozio ljude za koje nikada ne bih rekao da su prijatelji u ne znam koja doba i ko zna koliko daleko. Samo je kod nas kad se lola digne u dva ujutro jer je nekome auto stalo to odraza bezgranicnog prijateljstva :-). Pa valjda kada treba nekome pomoci a u mogucnosti si da mu pomognes ne gledas jel prijatelj ili poznanik :-) .
emko1234

#2494 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by emko1234 »

@512MB

Ovo što si napisao prvobitno implicira da ciljaš na to da ti se s uspjehom kao mjenjaju interesi?
Meni što je bilo interesantno u četvrtom srednje to me zanima i danas, samo što sam način na koji tu zanimaciju praktikujem i konzumiram - promjenio. Kad sam bio klinac, ložio sam se na auta. Danas si sam mogu priuštiti prilično skup auto. Navodim plastičan primjer upgrejda zanimacije.

Nije kao da su me kao klinca privlačila auta, pa sam našao posao i završio fax i sad se ložim na akceleratore partikularnih čestica. Samim tim, velika većina ljudi s kojim sam bio dobar onda, ostali su i sad u mom životu.
Moj "uspjeh" nije uticao na moje odnose. Krug ljudi s kojima se družim mogu proširiti u skladu s aktivnostima kojima se bavim, poslom od kojeg živim i eventualno nekim hobijima koje svako od nas ima. Ali to nužno ne znači da će ti novi ljudi istisnuti stare s kojima sam prošao neke druge stvari.
Opet kažem da ljude ne kategoriziram prema aktivnostima za koje su mi potrebni, nego po ljudskim kvalitetima.
detroit-mercy

#2495 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Vrijeme, bolje receno zivot, iskristalise prijatelje. Ja odrzavam redovan kontakt sa trojicom, sa dvojicom odrastao, sa trecim isao u srednju.

Ovo ostalo su sve poznanstva.
Dvjesto zena cetirsto sisa :mrgreen:.
Madner kaze opet afirmativno doba, prijatelji sa faxa.
Onaj kaze iz djetinjstva.
Onaj iz srednje.
Cetvrti sa posla.
Ne postoji carobna formula od koje do koje godine ali svi potenciraju carobnu formulu i misle da su u pravu :mrgreen:.
Sta je sa promjenama sredine. Znaci ti kada si promijenio mjesto boravka u odredjenim godinama po default-u vise ne mozes imati prijatelje :mrgreen:
Sta je sa procesom sazrijevanja kroz zivot, nadogradnje kroz zivot, zivotnih interesa (ne novcanih).
Ljudi u jednoj ulici provedu cio svoj zivot i onda iz te perspektive gledaju na svijet oko sebe.
nepass1

#2496 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by nepass1 »

detroit-mercy wrote: Meni je to stajanje autom na cesti kao mjera prijateljstva takvo jedno proseravanje. Ja sam ustajao i vozio ljude za koje nikada ne bih rekao da su prijatelji u ne znam koja doba i ko zna koliko daleko. Samo je kod nas kad se lola digne u dva ujutro jer je nekome auto stalo to odraza bezgranicnog prijateljstva :-). Pa valjda kada treba nekome pomoci a u mogucnosti si da mu pomognes ne gledas jel prijatelj ili poznanik :-) .
navodim kao primjer, ne bih ni brata zvao vec bihamk, hocu da kazem da imas nekog da znas da bih ti bar pomogao da se izvuces iz govana.
detroit-mercy

#2497 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by detroit-mercy »

nepass1 wrote:
detroit-mercy wrote: Meni je to stajanje autom na cesti kao mjera prijateljstva takvo jedno proseravanje. Ja sam ustajao i vozio ljude za koje nikada ne bih rekao da su prijatelji u ne znam koja doba i ko zna koliko daleko. Samo je kod nas kad se lola digne u dva ujutro jer je nekome auto stalo to odraza bezgranicnog prijateljstva :-). Pa valjda kada treba nekome pomoci a u mogucnosti si da mu pomognes ne gledas jel prijatelj ili poznanik :-) .
navodim kao primjer, ne bih ni brata zvao vec bihamk, hocu da kazem da imas nekog da znas da bih ti bar pomogao da se izvuces iz govana.
Hocemo li mozda drugi primjer, ja sam u ratu imao ljude za koje bi isao u vatru i vodu jer znam da si se mogao pouzdati u te ljude. Niti smo bili neki prijatelji, niti neka raja niti smo imali ikakvih dodirnih tacaka niti bi ikada u miru bili prijatelji ili raja jer nas nista nije vezalo.
Na drugu stranu imao sam i prijaelje za koje nisam bas siguran da bih smio ici sa njima gdje sam isao sa ovim.
Jesu li ovi prvi meni veci prijatelji i jesu li ovi drugi manje prijatelji :mrgreen: .
512MB

#2498 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by 512MB »

nepass1 wrote:
Zovnem komšiju hebote, došo bi čovjek odma :mrgreen:
HAVANA

#2499 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by HAVANA »

Image
DearJohn

#2500 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?

Post by DearJohn »

512MB wrote:
muha_sa wrote:

Naravno muha, u četiri različite zemlje živio, u tri različite zemlje studirao, imo trebe iz šest različitih zemalja, posjetio minimum dvaes različitih zemalja, u bezbroj različitih kompanija radio... i veliš pola gige priča na pamet frajer? :mrgreen:
Ljudi koji su ostvarili to sto pišeš obično čuvaju to za sebe, svjesni su svojih vrijednosti. Spomenu to možda najužim članovima i ne šire uokolo iz potrebe da se nekome dokazuju i pravdaju. E to su raja, i gospoda. Kužiš?
Post Reply