OK, to je ideoloska razlika...KENJAC wrote:E, vidis, ovdje ti moram nesto rec. Kazes ko je preso na drugu stranu sam je sebe cetnikom nazvo. Nemas predstavu koliko znam njih sto su bili sa druge strane a ne podnose ni cetnike ni cetnicki pokret. Cak znam , vrlo dobro, jednog koji je i dan danas zakleti komunista i Jugosloven.Tromblon wrote:Najlakse je sve u isti lonac. Sa mnom su u jedinici bili pravoslavci odlicni borci. Sa nekima bih posao prije nego sa nekim "nasima". Imam i drugova koji su ostali i borili se cijelo vrijeme. Naravno, oni sto su se opredijelili za drugu stranu su se sami tako zvali. Nisam im ja trebao davati ni imena, ni nadimke.
Cak sta vise, siguran sam da vecina ne gaji nikakva osjecanja prema cetnickom pokretu.
Isto kako vecina njih misli da ste vi ustase i sl.
A da je bilo i cetnika i ustasa , bilo je i te kako .... I sto je najgore ima ih i dan danas !
Hajd' mi sad objasni razliku izmedju cetnika koji me granatira i Jugoslavena komuniste koji me takodje granatira.
Prilicno sam siguran da je medju egzekutorima u Srebrenici bilo komunista i Jugoslavena.