Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#2476 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

JoseMujica wrote:Autanazija pasa koje niko ne udomi provode sve zemlje svijeta....vi što ste protiv autanazije fino u azile pa udomljavajte. A ako ih pustite ponovo na ulice treba vas odrat kaznama.
sumnjam da iko provodi Autanaziju :lol:
Luca36 wrote:Al' niko da reaguje na izjave cukoljubaca kada su nas javno na tv emisijama ubjeđivali da je eutanazija skuplja od sterilizacije i izgradnje azila (naravno i održavanje azila i gostiju u azilu).
ideja koju su imali, tj. da na sadasnji zakon samo dodaju "Autanaziju" ispada skuplje.. jer su htjeli veterinarski obraditi pse, smjestiti ih u azil i onda "Autanazirati".. kad saberes, ispadne skuplje :izet:
Alfons Kauders

#2477 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

pakica_ wrote:
JoseMujica wrote:Autanazija pasa koje niko ne udomi provode sve zemlje svijeta....vi što ste protiv autanazije fino u azile pa udomljavajte. A ako ih pustite ponovo na ulice treba vas odrat kaznama.
Luca36 wrote:Al' niko da reaguje na izjave cukoljubaca kada su nas javno na tv emisijama ubjeđivali da je eutanazija skuplja od sterilizacije i izgradnje azila (naravno i održavanje azila i gostiju u azilu).
ideja koju su imali, tj. da na sadasnji zakon samo dodaju "Autanaziju" ispada skuplje.. jer su htjeli veterinarski obraditi pse, smjestiti ih u azil i onda "Autanazirati".. kad saberes, ispadne skuplje :izet:
Istina

Autan je vraski skup. Jos ove godine bilo previse vlage, nakotilo se komaraca. Siguran sam da sam na moru potrosio barem 40-50 maraka na Autan.
pakica_

#2478 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Alfons Kauders wrote:
pakica_ wrote:
Istina

Autan je vraski skup. Jos ove godine bilo previse vlage, nakotilo se komaraca. Siguran sam da sam na moru potrosio barem 40-50 maraka na Autan.
:lol: :lol: :lol:
Hemera

#2479 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Ne moraju se psi veterinarski obraditi pa eutanazirati.
Dovoljno je izvršiti prihvat,početni pregled i ustanoviti zdravstveno stanje,ako je bolestan odmah izvršiti eutanaziju,ako nije staviti putem web-a fotku pa ko hoće da udomi,bujrum,ko neće,ima isto eutanazija,ko hoće da udomi nek se veterinarski obradi,evidentira čipuje i sve ostalo.
pakica_

#2480 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Hemera wrote:Ne moraju se psi veterinarski obraditi pa eutanazirati.
Dovoljno je izvršiti prihvat,početni pregled i ustanoviti zdravstveno stanje,ako je bolestan odmah izvršiti eutanaziju,ako nije staviti putem web-a fotku pa ko hoće da udomi,bujrum,ko neće,ima isto eutanazija,ko hoće da udomi nek se veterinarski obradi,evidentira čipuje i sve ostalo.
znam to ja, znas to ti, ja samo govorim koji je bio njihov prijedlog izmjene zakona, a to je na do sad postojeci da samo dodaju eutanaziju nakon 15 dana
Alfons Kauders

#2481 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

pakica_ wrote:
znam to ja, znas to ti, ja samo govorim koji je bio njihov prijedlog izmjene zakona, a to je na do sad postojeci da samo dodaju eutanaziju nakon 15 dana
a zasto bi se u tih 15 dana morao provesti pregled, sterilizacija itd? ako je vec ocito da te pse nece udomiti niko? uostalom to je nehumano - zasto bezveze muciti zivotinje ako ce svakako biti eutanizirane?
pakica_

#2482 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Alfons Kauders wrote:
pakica_ wrote:
a zasto bi se u tih 15 dana morao provesti pregled, sterilizacija itd? ako je vec ocito da te pse nece udomiti niko? uostalom to je nehumano - zasto bezveze muciti zivotinje ako ce svakako biti eutanizirane?
otkud ja znam, nisam ja nermina uzunovic zaimovic, to je adresa koja ti treba..
oni su one iz clana 14. htjeli eutanazirati svakako, a ove "udomljive" obraditi i staviti u azile i ako ih niko ne uzme onda nina buba.. ako bi se drzali slova zakona.. to je bio njihov prijedlog, ne moj :run:
Luca36

#2483 Re: Problem pasa lutalica

Post by Luca36 »

pakica_ wrote:

Pakice znam da se ložiš na mene al' nemoj. Prođi me se ja nevolim ušćule na pašćad ženske. I nemojte se sada vadit' sa tim nekakvim proširenim tumačenjima zakona. Nismo toliko glupi i zaboravni, znamo dobro šta ste govorili.
pakica_

#2484 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Luca36 wrote:
pakica_ wrote:

Pakice znam da se ložiš na mene al' nemoj. Prođi me se ja nevolim ušćule na pašćad ženske. I nemojte se sada vadit' sa tim nekakvim proširenim tumačenjima zakona. Nismo toliko glupi i zaboravni, znamo dobro šta ste govorili.
sine, ja na sta se lozim, ja to :izet: tako da me ti ne zanimas ;)
ocito jesi zaboravan, jer ja sam svaki put nakon sto sam izjavila da bi bilo skuplje objasnila i zasto.. nas'o si nezgodnog sagovornika :lol:
Luca36

#2485 Re: Problem pasa lutalica

Post by Luca36 »

Jeste, al' ovi iz DT hoće sve da ih udome al' na ulicu. Pa onda opet da ih ovi hvataju pa ovi da "udomljavaju" a u međuvremenu i međuprostoru da obrnu gutu love na sterilizacijama i talovima sa veterinarima. Boca i abu-ba.
Kada se broj pasa lutalica svede na prijeratni nivo i popis iz '91 onda možemo pričati o azilima i DT.
Luca36

#2486 Re: Problem pasa lutalica

Post by Luca36 »

Pakice ja tebe volim i ti to znaš.
pakica_

#2487 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Image
Red Wolf

#2488 Re: Problem pasa lutalica

Post by Red Wolf »

pakica_ wrote:Image
hahahaha
kakavdanakneiskustvu

#2489 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hajvan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Evo skoro sto stranica o hotelima za čule,ko da u idealnoj zemlji živimo,ko da nemamo gladnih,nezaposlenih,hiljade ljudi koji su sve izgubili u poplavama,nebo to,nama trebaju hoteli za cuke
pazi ovo:
- za ove malo naprednije, ko fol emancipovane, slušaju stranjsku muziku i pročitali su >10 knjiga, a vole i filmove što ne dolaze iz Hollywooda (dakle za +/- max. 5% populaicje)- za njih su u kuhinji predizbornoj smislili ovu žvaku sa cukama, NGO-ima-- dimna zavjesa da odvuce pažnju od realnih problema, bla bla bla

- za ostatak populacije- tu su natezanja s inat krstovima/križevima; gradit će / rušit će; osuđivat, bla bla bla[/quote

Tako nesto
Hajvan

#2490 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

…...
TheMule

#2491 Re: Problem pasa lutalica

Post by TheMule »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Hajvan wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Evo skoro sto stranica o hotelima za čule,ko da u idealnoj zemlji živimo,ko da nemamo gladnih,nezaposlenih,hiljade ljudi koji su sve izgubili u poplavama,nebo to,nama trebaju hoteli za cuke
pazi ovo:
- za ove malo naprednije, ko fol emancipovane, slušaju stranjsku muziku i pročitali su >10 knjiga, a vole i filmove što ne dolaze iz Hollywooda (dakle za +/- max. 5% populaicje)- za njih su u kuhinji predizbornoj smislili ovu žvaku sa cukama, NGO-ima-- dimna zavjesa da odvuce pažnju od realnih problema, bla bla bla

- za ostatak populacije- tu su natezanja s inat krstovima/križevima; gradit će / rušit će; osuđivat, bla bla bla[/quote

Tako nesto
'Ebo vas izbori vise. Vi pricate ko da su nasi politicari sinovi Makavelija, a ne obicni amateri koji kravatu ne znaju stavit kako treba niti dvije recenice sastaviti
l33t

#2492 Re: Problem pasa lutalica

Post by l33t »

došlo je do toga da me zaboli q kako ce se rijesiti problem ( sklonite ih s ulica kako znate i umijete ) I dogtrust i av mau i mjau mjau organizacije pravite im hotele od svojih donacija i udomjavljajte ih van eu itd manite se supljaka....

EUTANAZIJA DA
UDOMLJAVANJE da
HOTELI od donacija DA

BMK BA nije im mjesto na ulici , zena s djetetom ide iz skole ker laje na nju, ne mora je napasti, strah i nju i dijete.-...
Cyrax

#2493 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

pakica_ wrote:
Cyrax wrote:Znaci citav svijet je glup sa uspavljivanjem tuznih oka samo smo mi pametni iz Bosne. :bih:
dvostruki arsini se ne pikaju.. ne mozete traziti prilagodbu ostatku svijeta sto se tice eutanazije, a nastavljati zmiriti na zlostavljanje i napustanje zivotinja, sto se u svijetu DEBELO kaznjava :bih: :bih:
Nahrani kerove i nista ne diraj.
zikap

#2494 Re: Problem pasa lutalica

Post by zikap »

evo apela vrle "pravnice" Dalide
Spisak dosada poznatih sintorskih vozila:
1. Fiat panda (4x4) narandzasta boja, crna linija preko krova LOKOM registarske oznake broj J52 - K - 548
2. Bijela skoda caddy - LOKOM - registarske oznake broj E83 - E - 276
3. Crvena mazda pick up - LOKOM - T82 - 0 - 623
4. Oaza bijeli caddy - DOGS TRUST/LOKOM J08 - M - 409
zikap

#2495 Re: Problem pasa lutalica

Post by zikap »

Image

pogledajte samo ko nam sve radi po televizijama..... FUJJJJJ
Logovan

#2496 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

Cyrax wrote:
pakica_ wrote:
Cyrax wrote:Znaci citav svijet je glup sa uspavljivanjem tuznih oka samo smo mi pametni iz Bosne. :bih:
dvostruki arsini se ne pikaju.. ne mozete traziti prilagodbu ostatku svijeta sto se tice eutanazije, a nastavljati zmiriti na zlostavljanje i napustanje zivotinja, sto se u svijetu DEBELO kaznjava :bih: :bih:
Nahrani kerove i nista ne diraj.
Napuštanje pasa je nebitno? Ne treba ljude kažnjavati što izbace psa na ulicu?
pakica_

#2497 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

ChanelSuspendovani wrote:Uspalila se barcina ljepotica ko da hoce k*rca al ne zna kak' da ga prihvati.... :mrgreen: :lol:

Btw kao sto rekoh,za problem velikog broja pasa na Sarajevskim ulicama kao i u ostalim gradovima (Boga mi ima ih hebet) odgovoran je covjek i on to mora ispravit.Neko pametan jednom rece,eutanazija nije grijeh niti nekakvo zlo.Grijeh je pustit te zivotinje da se nemilice pate na razne nacine.Gladuju,bivaju napadnuti od bolesnih budaletina (kamenjem,letvama,staklenim flasama,petardama-magnumkama,''pistoljcicima'' itd),crkavaju na zimi i u snijegu,''lete'' pod auta,kamione itd itd :cry: .Al jasno je da doticnom i divnom domacem DT-u,koji ''obozava'' pse i zalaze se za njihovu dobrotu,ovakvo stanje zapravo itekako odgovara.Dzepovi se pune - ulice se pune.Ovo drugo cukama naravno.Odu na sjednicu,nakupe se para.Izadju malo na ulicu (puste suzu kobajagi) i ne daju na pse ovo ono.Ja nisam za mucenje psa (k'o sto bi jedan debil htio to ciglom rijesit jbt),al sigurno je vrijeme da se prihvati rjesenje koje ionako postoji.Azil i 15 dana roka.Jos bolje i internet reklamiranje da budu vece sanse za udomljavanje.Ako ne uspije onda fino nek pavaju.Humano da humanije ne moze bit.Zaista psu nije mjesto na ulici,pa to se zna jbt.Mislim ej.....zar nismo davno ukapirali stanje i problem u ovoj drzavi kad su ti psi u pitanju?Kao sto smo procitali i one koji rade na tome da ostane tako.A vala ionako plivamo u govnima svakakvih problema,cudo ne smrdimo dosad :roll:
za prvo napisano- haj' sjasi, sevapa ti.. nemoj biti tuzni braco, dat ce i tebi neko nekad...

a za ovo drugo, nevjerovatno ali dobrim dijelom isto razmisljamo :lol:
Cyrax

#2498 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

Logovan wrote: Napuštanje pasa je nebitno? Ne treba ljude kažnjavati što izbace psa na ulicu?
Sintori, eutanazija i drasticno smanjivanje populacije keretine na ulicama treba da je prioritet.
Za sve ostalo tu je paypal
Cyrax

#2499 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyrax »

TheMule wrote:
Mene svijet ne interesuje
Radi takvog razmisljanja nam je drzava tu gdje jeste odnosno nije.
TheMule

#2500 Re: Problem pasa lutalica

Post by TheMule »

Cyrax wrote:
TheMule wrote:
Mene svijet ne interesuje
Radi takvog razmisljanja nam je drzava tu gdje jeste odnosno nije.
Ne, da svi razmisljaju ko ja, BiH bi bila super sila medju ovim smijesnim banana republikama. Ja zelim uraditi pravu stvar, ostali me ne interesuju.

Ljudi ko ti imaju neke komplekse nize vrijednosti, i uvjek gledaju prvo sta Srbi i Hrvati rade, pa onda Slovenci, pa onda malo dalje ako se od komsija nemoze prepisati neka ideja. Evropa radi eutanizaciju, odmah bi i vi; a da sutra Evropljani pocnu jesti macke, i vi bi. Ni jedne originalne ideje nemate, zato je drzava kakva jeste
Locked