Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#2476 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

:mrgreen:
BHF_Manijak

#2477 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Dobro je, vidim vratio ti se osmjeh na lice. :mrgreen:
LSD

#2478 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Gdje nestadose postovi, ja dok se okrenuh propustih sta je bilo nakon moje replike... :mrgreen: LSD moze i PM! :mrgreen:
Ma nema se tu šta puno pricati...Burek je odmah pocistio klice koje su se trebale razviti u novu raspravu.
BHF_Manijak

#2479 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Gdje nestadose postovi, ja dok se okrenuh propustih sta je bilo nakon moje replike... :mrgreen: LSD moze i PM! :mrgreen:
Ma nema se tu šta puno pricati...Burek je odmah pocistio klice koje su se trebale razviti u novu raspravu.
Sasijeci u korjenu! :mrgreen:
BHF_Manijak

#2480 Re: Sarajevski derbi

Post by BHF_Manijak »

Pitari-CHWIILA wrote: To je zaista suplja i ubleha nevidjena sa tvoje strane.
Jednostavno tata i sin su imali interesa da uloze odredjenu cifru (koliko god ona bila) a za taldziju su uzeli zuju koji je isto tako morao doci sa nekom cifrom. Krenulo je kako je krenulo i na tome kapa dole.Sve ostalo je suplja nevidjena.
Bodete se nozevima na jugu , prodajete transove (sad reci da su pojedinci ali su vasi sa juga)...amar vedri i oblaci , djelo je tu ikebana a zujo je neki pozadinac koji prica onoliko koliko mu se dozvoli. Znaci ili ste DJL ili ste STR..samo sa jednim vlasnikom , u svakom slucaju.
Da nije ovako ,to jest da je ljubav u pitanju , nikad vas ne bi TUZIO za cifru od 100 milja. Dobio poziciju , tata ulozio nesto para a tuzba povucena iako je skoro do kraja doslo na sudu i dobio bi presudu u svoju korist milion %
Zivjeli ste u srednjem vijeku od Litexa...nigdje vas nije bilo i nema potrebe da nam vi prenosite svoja iskustva. Btw , imate i vi (jos uvijek) kvalitetan dug za vratom oko 1 500 000 KM , tako da vam i sa te strane ne cvjetaju ruze...a KLOCEVIH para je sve manje (cifra vam je kompletna isplacena).....!!
Ovi su mi najbolji, sto bolje stanje u nasem klubu znaju od nas samih.

1.Bold: Kakvog Bogati to interesa su imali tata i sin? Da se obogate na Zelji?! :roll:

2.Bold: Dobro kakve veze ima to sa Zeljeznicarom, ovdje govorimo o radu kluba a ne tribini.

3.Bold: Ja i? Bar kad "vedri i oblaci" to radi kako treba i ima rezultate iza sebe, rado bi vi da i vama neko vedri i oblaci a da se titule redaju. Mozes ti sad meni ovdje suplju bacit o nekom ponoso i kako ti nikad ne bi volio da ti je neko takav u klubu, ali to je opet suplja i ubleha. :wink:

4.Bold: Jeste, sve je to tacno, zato smo sad miljama ispred vas, rezultatski i uspjesima.

5.Bold: Mi smo itekako spremni otplatiti taj du, za razliku od ostalih, no medjutim problem je zatezna kamata, za koju se ne zna jos da li ce biti svima oprostena tj. da se ona nikako ne vraca vec samo da se dug postojeci vrati. Ne zelimo da levati ispadnemo i da mi sve otplatimo da bi se nekad sutra ostalima dio duga oprostio! :wink:

I za kraj, 6.Bold: ne sekiraj se ti za nase pare, mi i ne zivimo od KLOCEVIH(jel te stid za ovo :roll: ) para, mi sa transferima poslujemo i od toga dolaze ogromne pare za nase uslove u klub, a Bogami i od para za osvojene titule, tako da nismo na infuziji od Dzekinih para kako bi mnogi ovdje volili da jeste tako. Dzeko je samo bila jedna od injekcija za naprijed. :wink: A sve dok se KLOC bude prodavo mi cemo hajrovati, o cemu vi mozete sanjati naravno, i jos tu kad dodas prodaju igraca, o cemu takodjer mozete sanjati, dobijes da smo finansijski daleko ispred vas i ostatka lige.
veljaca

#2481 Re: Sarajevski derbi

Post by veljaca »

BHF_Manijak wrote:
Pitari-CHWIILA wrote: To je zaista suplja i ubleha nevidjena sa tvoje strane.
Jednostavno tata i sin su imali interesa da uloze odredjenu cifru (koliko god ona bila) a za taldziju su uzeli zuju koji je isto tako morao doci sa nekom cifrom. Krenulo je kako je krenulo i na tome kapa dole.Sve ostalo je suplja nevidjena.
Bodete se nozevima na jugu , prodajete transove (sad reci da su pojedinci ali su vasi sa juga)...amar vedri i oblaci , djelo je tu ikebana a zujo je neki pozadinac koji prica onoliko koliko mu se dozvoli. Znaci ili ste DJL ili ste STR..samo sa jednim vlasnikom , u svakom slucaju.
Da nije ovako ,to jest da je ljubav u pitanju , nikad vas ne bi TUZIO za cifru od 100 milja. Dobio poziciju , tata ulozio nesto para a tuzba povucena iako je skoro do kraja doslo na sudu i dobio bi presudu u svoju korist milion %
Zivjeli ste u srednjem vijeku od Litexa...nigdje vas nije bilo i nema potrebe da nam vi prenosite svoja iskustva. Btw , imate i vi (jos uvijek) kvalitetan dug za vratom oko 1 500 000 KM , tako da vam i sa te strane ne cvjetaju ruze...a KLOCEVIH para je sve manje (cifra vam je kompletna isplacena).....!!
Ovi su mi najbolji, sto bolje stanje u nasem klubu znaju od nas samih.

1.Bold: Kakvog Bogati to interesa su imali tata i sin? Da se obogate na Zelji?! :roll:

2.Bold: Dobro kakve veze ima to sa Zeljeznicarom, ovdje govorimo o radu kluba a ne tribini.

3.Bold: Ja i? Bar kad "vedri i oblaci" to radi kako treba i ima rezultate iza sebe, rado bi vi da i vama neko vedri i oblaci a da se titule redaju. Mozes ti sad meni ovdje suplju bacit o nekom ponoso i kako ti nikad ne bi volio da ti je neko takav u klubu, ali to je opet suplja i ubleha. :wink:

4.Bold: Jeste, sve je to tacno, zato smo sad miljama ispred vas, rezultatski i uspjesima.

5.Bold: Mi smo itekako spremni otplatiti taj du, za razliku od ostalih, no medjutim problem je zatezna kamata, za koju se ne zna jos da li ce biti svima oprostena tj. da se ona nikako ne vraca vec samo da se dug postojeci vrati. Ne zelimo da levati ispadnemo i da mi sve otplatimo da bi se nekad sutra ostalima dio duga oprostio! :wink:

I za kraj, 6.Bold: ne sekiraj se ti za nase pare, mi i ne zivimo od KLOCEVIH(jel te stid za ovo :roll: ) para, mi sa transferima poslujemo i od toga dolaze ogromne pare za nase uslove u klub, a Bogami i od para za osvojene titule, tako da nismo na infuziji od Dzekinih para kako bi mnogi ovdje volili da jeste tako. Dzeko je samo bila jedna od injekcija za naprijed. :wink: A sve dok se KLOC bude prodavo mi cemo hajrovati, o cemu vi mozete sanjati naravno, i jos tu kad dodas prodaju igraca, o cemu takodjer mozete sanjati, dobijes da smo finansijski daleko ispred vas i ostatka lige.
:thumbup:

ali, dzaba pises - oni ce opet po svome ..... kao i mi po svome ....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2482 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

Mislim da je vec vakat da se pocne o derbiju :D
LSD

#2483 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

rashtiman wrote:Mislim da je vec vakat da se pocne o derbiju :D
Mojne još talasati ;-) dok prođe još ovo naredno kolo, pa onda aktivirati ovu temu... ako sad krenemo, znamo da ce se tema pretvoriti u sataraš jer ce se preci mjera u provokacijama i šukovima, bice uvreda na licnoj bazi, banovi ce se dijeliti i tako to....znaš i sam kako to ide- vec viđeno 100 puta ;-)

Bolje sacekati još ovo jedno kolo, pa onda aktivirati ovu temu i krenuti sa standardnim provokacijama.
bordo gandalf

#2484 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

LSD wrote:
Mojne još talasati ;-) dok prođe još ovo naredno kolo, pa onda aktivirati ovu temu... ako sad krenemo, znamo da ce se tema pretvoriti u sataraš jer ce se preci mjera u provokacijama i šukovima, bice uvreda na licnoj bazi, banovi ce se dijeliti i tako to....znaš i sam kako to ide- vec viđeno 100 puta ;-)

Bolje sacekati još ovo jedno kolo, pa onda aktivirati ovu temu i krenuti sa standardnim provokacijama.
Niko ne garantuje da nece se nece pretvoriti u sataras i nakon iduceg kola...nekad se o derbiju pricalo mjesec danan prije sad se na dva tri dana prije pomene derbi i to je to :roll: ....ko provocira zna se gdje mu je mjesto ha ja...sve po zasluzi
ganjeta

#2485 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Ma poderaćemo vas k'o siroče napolitanku :mrgreen: .

Muamer Svraka tika-taka...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2486 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

7-0

0-0 garant
todd_smith

#2487 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Cija strana ima vise moderatora? :evil: :mrgreen: :skoljka:
burek_in_space

#2488 Re: Sarajevski derbi

Post by burek_in_space »

:oops:
ganjeta

#2489 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Vala ako na ovom derbiju ne bude golova i svega što ide uz to, ne znam kad će. Mi oćemo obezbjediti titulu, vi evropu...svi preduslovi za dobru tekmu su tu.

Znači, deranje :mrgreen: :dance: .
LSD

#2490 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

rashtiman wrote:
LSD wrote:

Niko ne garantuje da nece se nece pretvoriti u sataras i nakon iduceg kola...nekad se o derbiju pricalo mjesec danan prije sad se na dva tri dana prije pomene derbi i to je to :roll: ....ko provocira zna se gdje mu je mjesto ha ja...sve po zasluzi
Eh sad ...nekad je derbi bio praznik grada Sarajeva i države, kao 6. April ili ko Prvi Maj....po mjesec dana priprema, iscekivanja, provokacija (ali onih kulturnih) , smišljanja raznih opklada, citav grad brujao oko toga itd...to ove starije generacije naših roditelja znaju najbolje, ali to je nekad bilo.....a danas moraš pozivati, moliti i još za rukav vuci da se ide na derbi....fali ovdje citava propaganda, markering i reklama da vrati sjaj starog derbija, a klubovi ne micu qurcem da se to vrati.

Što se tice provokacija, dovoljno je da slete par padobranaca (nebitno sa koje strane) zapocnu provokacije i odmah je lancana reakcija koja uvijek vodi do Banovića....znaš i sam sve, nemoj se praviti naivan sad :D :) ;-)
todd_smith

#2491 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

koja je kvota da ce Kemal/Salle zapoceti put ka Banovicima :lol: :lol:
matematicar_teski

#2492 Re: Sarajevski derbi

Post by matematicar_teski »

mislim da ce biti 0:0 :x
ultima_palabra

#2493 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Ne znam što bi bilo 0:0... ako obje ekipe odrade utakmice do derbija kako treba, ostvariće svoje ciljeve u prvenstvu. Onda će se igrati bez pritiska... znam da je Amar govorio da mu se ne sviđaju 0:0 derbiji, eto sad prilike da se odigra za gol više.
LSD

#2494 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Mi ako mlatnemo Slaviju - ovjeravamo titulu i matematicki....što znaci da na derbi idemo kao šampioni i totalno rastereceni od rezultatskog imperativa....i to ce biti tekma za nas Manijake, gdje ce ekipa napadati i tražiti što više golova.
Nece sigurno ni A.Osim dozvoliti da tek tako olako shvatimo derbi i da budemo neozbiljni u pristupu...jako je bitno pobjedom u derbiju ovjeriti titulu...mislim, mi smo svakako dominirali ovom ligom i u potpunosti zaslužili titulu ,ali je pobjeda u derbiju najbolji pečat i ovjera ove fenomenalne sezone....ne bi valjalo da nas uzmu u ovakvom naletu i nizu.

Šteta što je ova zabrana navijacima na snazi :x
smurf

#2495 Re: Sarajevski derbi

Post by smurf »

Lagano, bez srkleta i neke potrebe, kao jaci trening, ocekujem da bordo pristalice vec nakon sezdesete minute pocnu napustati tribine :D
bordo gandalf

#2496 Re: Sarajevski derbi

Post by bordo gandalf »

smurf wrote:Lagano, bez srkleta i neke potrebe, kao jaci trening, ocekujem da bordo pristalice vec nakon sezdesete minute pocnu napustati tribine :D
Uz pjesmu zabio IH (3 gola) Matko zelji joj nano nanice :D
LSD

#2497 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

smurf wrote:Lagano, bez srkleta i neke potrebe, kao jaci trening, ocekujem da bordo pristalice vec nakon sezdesete minute pocnu napustati tribine :D
Ma jok to...ništa lagano, vec samo jako i brutalno ;-) ....mora se pobjediti u derbiju iz više razloga, bez obzira što cemo najvjerovatnije i prije derbija ovjeriti titulu....jer ako nas pobjede bice prica da nismo pravi šampioni, da smo izgubili derbi, ovo ono...a to ne treba nikako...ne smije biti mrlje na ovoj fenomenalnoj polusezoni i ovakvom nizu....oderati ih i zacepiti usta svim tim eventualnim pricama...prestiž je sad u pitanju.
johnny_blazze

#2498 Re: Sarajevski derbi

Post by johnny_blazze »

ma opet ce se pjevati ona "plavo oko plakalo je" :D
Šibicar

#2499 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

:oops: :mrgreen:
smurf

#2500 Re: Sarajevski derbi

Post by smurf »

Ama nema potrebe za jako i brutalno, prvo sto nisu ekipa za toga, drugo sto nakon toga imamo jaku i vaznu tekmu, pa opet bitnu tekmu sa kojom se oprastamo od Doline cupova za ovu sezonu, pa onda valja do Dubrovnika dok klinci budu ganjali loptu u Trebinju... Gusu ostaviti na golu a djecu izvesti na teren pa neka se Matko raspucava do mile volje :D

Sibicar :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply