Irak
- madner
#2476 Re: ISIS zauzeo Mosul
Navijac jeste, objektivan nije. 
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2477 Re: ISIS zauzeo Mosul
Svaka generalizacija je put u grešku, a ako je nasmjerna onda je dokaz loših namjera.sumirprimus wrote:mislim,bezveze pricate,nema drzave,nacije koja nema svoje radikale...![]()
zanemariv je broj tih radikalnih islamista u odnosu na ukupan broj populacije,za toliko vremena znaci zadnjih 20 i kusur godina..da bi mogli tako generalizirat i reci bosnjaci su radikalizirani,i ovo je covjece teska uvreda,i nonsens,dovodit ih u vezu sa kako ti rece polupismenim arapima...
- AleksoMKD
#2478 Re: ISIS zauzeo Mosul

Tenk ima Severno Korejski laserski nisan, najverojatnije zarobljen u Siriji posto oni koriste S.Korejsku opremu.

- arman1
#2479 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kad vidiš kako sjede na konjima očito je da im je večinu života to bilo najbolje (čitaj jedino)prevozno sredstvo. Fina gradska raja, maniri na nivou.AleksoMKD wrote:
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2480 Re: ISIS zauzeo Mosul
sjebaše si asfalt
- Fantassin
#2481 Re: ISIS zauzeo Mosul
Povratak korjenimaarman1 wrote:Kad vidiš kako sjede na konjima očito je da im je večinu života to bilo najbolje (čitaj jedino)prevozno sredstvo. Fina gradska raja, maniri na nivou.AleksoMKD wrote:
-
jiji
-
Objektivni navijac
#2483 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ja,losih konja,sta je ovoarman1 wrote:Kad vidiš kako sjede na konjima očito je da im je večinu života to bilo najbolje (čitaj jedino)prevozno sredstvo. Fina gradska raja, maniri na nivou.AleksoMKD wrote:
- mirsek
#2484 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jedan konj bosonog, drugi se pokrili da im se ne vide brade i krezavi kez, jednog boli briga za to, vazno je da sakrije prljavu kosu.Objektivni navijac wrote:Ja,losih konja,sta je ovoarman1 wrote:Kad vidiš kako sjede na konjima očito je da im je večinu života to bilo najbolje (čitaj jedino)prevozno sredstvo. Fina gradska raja, maniri na nivou.AleksoMKD wrote:![]()
Al sto jes jes konji su, i to bas losi.
- arman1
#2485 Re: ISIS zauzeo Mosul
A gospoda koju jašu su čiste pasmine koju je osmansko carstvo izuzetno cijenilo.mirsek wrote:Jedan konj bosonog, drugi se pokrili da im se ne vide brade i krezavi kez, jednog boli briga za to, vazno je da sakrije prljavu kosu.Objektivni navijac wrote:Ja,losih konja,sta je ovoarman1 wrote:
Kad vidiš kako sjede na konjima očito je da im je večinu života to bilo najbolje (čitaj jedino)prevozno sredstvo. Fina gradska raja, maniri na nivou.![]()
Al sto jes jes konji su, i to bas losi.
- daxon
#2486 Re: ISIS zauzeo Mosul
Očito niste shvatili čemu tim primitivnim seljačinama služe te kobile...
http://www.liveleak.com/view?i=160_1337341695
http://www.liveleak.com/view?i=160_1337341695
-
sarajevoxxxx
#2487 Re: ISIS zauzeo Mosul
Slavlje Iracana nakon zarobljavanja iranskog pilota u iransko- irackom ratu u osamdesetim.
https://m.youtube.com/watch?v=cwNJwozBQ ... ata_player
Danas nakon tri decenije, slike sa jucerasnje dzenaze iranskom pilotu koji je oginuo u jucerasnjem bombardiranju irackog grada Samre:
https://m.facebook.com/Iraqe.Revolution ... =notify_me
https://m.youtube.com/watch?v=cwNJwozBQ ... ata_player
Danas nakon tri decenije, slike sa jucerasnje dzenaze iranskom pilotu koji je oginuo u jucerasnjem bombardiranju irackog grada Samre:
Last edited by sarajevoxxxx on 05/07/2014 15:33, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#2488 Re: ISIS zauzeo Mosul
Oruzje i odijelo jednog od vladinih vojnika nakon epske bjezanije iz Mosula:
-
Ovran
#2489 Re: ISIS zauzeo Mosul
http://vijestiummeta.com/ekskluzivno-pr ... bagdadija/
Fotografija Bagdadija
Niko od ovih novih nece biti markantniji od sejha Osame, rahimehullah...
Fotografija Bagdadija
Niko od ovih novih nece biti markantniji od sejha Osame, rahimehullah...
-
The 51st State
#2490 Re: ISIS zauzeo Mosul
pocelo se i u saudiji kuhati...
-
Ovran
#2491 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kol'ko mogu primjetiti ovako, Bagdadi ima dosta slicnosti s onom fotografijom koja se provlacila kroz medije. Vjerovatno je to bas i bila njegova fotografija.
- mirsek
#2492 Re: ISIS zauzeo Mosul
Smije li on usmjeriti svoju vojsku na jehude ili mu treba citirati ajete gdje se spominje koga se muslimani trebaju bojati i kloniti.?pismo-nosa wrote:hutba sa jučerašnje džume koliko sam shvatio
https://www.youtube.com/watch?v=itu6NhE ... e=youtu.be
sve je lijepo što on govori, samo što je hutba na nivou jednog našeg prosječnog seoskog bosanskog hodže, Zukorlić je za njega alimul-ulemaa i šejhul-šujuh ..opet ne kontam odakle njemu legitimitet da se proglasi halifom, u hutbi citira dijelove govora Ebu Bekra kad je izabran za halifu, ''ako sam na Pravom putu slijedite me, ako u nečemu pogriješim ispravite me i opomenite'', a ne kaže kako njega izabraše ? ono skupila se raja iz njegove džamije i proglasili ga halifom ? smije li obični smrtnik i obični musliman prigovoriti halifi da svoju vojsku usmjeru na krvoloka Asada a ne na muslimane iz Nusre Islamskog Fronta i ostalih grupa koje su se prve digle protiv tog tiranina Asada prije nego je ISIS ili kako se već sada zovu ID i došao u Siriju..
-
sarajevoxxxx
#2493 Re: ISIS zauzeo Mosul
Evo pocele reakcije "finog" dijela ummeta. Onog pismenog, kulturnog, koji eto nikako nije zaostao, koji zna sve to oko halife, kad treba i ko moze biti.
Sve ummet zna, a potoci krvi teku li teku.
Sve ummet zna, a potoci krvi teku li teku.
-
sarajevoxxxx
#2494 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mislio sam na reakciju Kardavija.
Tanko je to brate moj, Kardavija niko ne slusa, ni Selmana Audu, pa ni sitske autoritete. Danas je u modi halifa, halifat, islamska drzava, dzihad, mudzahidi.
Da se organizuju izbori na nivou ummeta Bagdadi bi ih sve pomeo
Tanko je to brate moj, Kardavija niko ne slusa, ni Selmana Audu, pa ni sitske autoritete. Danas je u modi halifa, halifat, islamska drzava, dzihad, mudzahidi.
Da se organizuju izbori na nivou ummeta Bagdadi bi ih sve pomeo
- Towelie
#2495 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mozda ga ne slusaju ovi bradati imbecili, ostali normalni deo umeta smatra Karadvija velikim autoritetom.
-
sarajevoxxxx
#2496 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mozda kod nas, mislim da je drugacije raspolozenje u arapskom svijetu. Nekad je glavna furka bila otici na ders kod Selmana, danas arapska omladina svakodnevno satima vrti video snimke sa ratista u Siriji i Iraku.
- Gojeni H
#2497 Re: ISIS zauzeo Mosul
U arapskom svijetu omladina gleda svjetsko prvenstvo. Sad se posti pa nema velikih drustvenih aktivnosti, ali ganjaju curice, nove telefone ... slicno svakoj drugoj omladini.sarajevoxxxx wrote:Mozda kod nas, mislim da je drugacije raspolozenje u arapskom svijetu. Nekad je glavna furka bila otici na ders kod Selmana, danas arapska omladina svakodnevno satima vrti video snimke sa ratista u Siriji i Iraku.
Omladina iz ovih zaljevskih klijent drzava ne zna ni gdje je suplja od mahnitosti. Voznja brzih auta, drifting, sisa (nargila), noc s ruskom kurvom i viskijem ...
Omladina iz ostalih arapskih zemalja gleda da se docepi kakve skole, nadje posao da prezivi, nadje kakvu "vezu" jer bez "veze" nema nista ... eto sta arapska omladina radi.
Ovo sto se desava u Iraku i Siriji je njima daleko kao i nama.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2498 Re: ISIS zauzeo Mosul
onako izgleda smiren bagdadi
-
sarajevoxxxx
#2499 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno, rade sve to, ali dobar snimak sa nekog ratista svi ce pogledati. Nije to bas kao kod nas. Rat se desava u njihovom dvoristu, to se njih mnogo vise tice. Kod starijih je nesto drugacije, ali generalno mislim da su tradicionalni autoriteti sve manje zanimljivi cak i obicnom narodu.Gojeni H wrote:U arapskom svijetu omladina gleda svjetsko prvenstvo. Sad se posti pa nema velikih drustvenih aktivnosti, ali ganjaju curice, nove telefone ... slicno svakoj drugoj omladini.sarajevoxxxx wrote:Mozda kod nas, mislim da je drugacije raspolozenje u arapskom svijetu. Nekad je glavna furka bila otici na ders kod Selmana, danas arapska omladina svakodnevno satima vrti video snimke sa ratista u Siriji i Iraku.
Omladina iz ovih zaljevskih klijent drzava ne zna ni gdje je suplja od mahnitosti. Voznja brzih auta, drifting, sisa (nargila), noc s ruskom kurvom i viskijem ...
Omladina iz ostalih arapskih zemalja gleda da se docepi kakve skole, nadje posao da prezivi, nadje kakvu "vezu" jer bez "veze" nema nista ... eto sta arapska omladina radi.
Ovo sto se desava u Iraku i Siriji je njima daleko kao i nama.
-
Ovran
#2500 Re: ISIS zauzeo Mosul
A da sastavis sva svoja pitanja u knjigu?pismo-nosa wrote:
koliko mogu shvatiti ti podržavaš novoizabranog ''halifu'' možeš li nam objasniti po kojim to regularnim procesima i principima šuure je izabran ? pitam neki dan isto tako jednog umnog na FB, kaže tip ''pa da ali on se proglasio i tačka''![]()
pitam ja dalje, pa šta rekoh, da se proglasio Dževlani, neki lider Šebaba, lider Talibana, lider mudžahida u Maliju, lider Islamskog Fronta u Siriji ili lider Ebu Sajafa na Filipinima, kaže ''da, ali Bagdadi se prvi toga sjetio i prvi proglasio''
Last edited by Ovran on 05/07/2014 19:25, edited 1 time in total.