Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Mutivoda

#2476 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Civilna Zaštita Općine Ilidža dostavila je vodu u naselje Doglodi.
:thumbup:

Živinice :( :( :(

Image

Image
muha_sa

#2477 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by muha_sa »

raja se satraše i lutaju tražeci CPCD u Gradačačkoj ulici :-) ne znam ko postavi tu adresu kad je to samo u komšiluku Gradačačke :-)

Image
saale

#2478 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by saale »

BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM :bih:
Alfons Kauders

#2480 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

saale wrote:BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM :bih:
jel i dalje na humanitarne brojeve telecom uzima marzu, a drzava naplacuje porez?

(ne podjebavam, ozbiljno pitam)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2481 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

Not My Idea wrote:Sad ce u svim mercatorima i dp marketima stavit korpe u koje ce se moc ubacivat pomoc
ko će postaviti?

i kako si ti? :)
Mutivoda

#2482 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Jedna osoba je stradala u obrušavanju dijela vikendice u naselju Dvorovi u Bijeljini i to je prva žrtva usljed poplava u RS. Ovo je za Fenu potvrdila glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.

Ona je pojasnila da se policijskoj stanici jutros u 09.35 sati obratio šef smjene graničnog prijelaza Rača, koji je prijavio da je dobio poziv da je u Dvorovima kod Bijeljine, u blizini šljunkare "Bijeljina-put“, na vikendici došlo do odrona zida objekta.

Tom prilikom je jedan muškarac smrtno stradao, a na krovu te vikend-kuće se nalazi ženska osoba, koja čeka čamce i pomoć jer se oko objekta nalazi velika količina vode.
"Policija trenutno ne može da priđe vikendici jer je voda jako visoka tako da je nemoguće u ovom trenutku izvršiti uviđaj", rekla je Šoja i dodala da je, nažalost, ovo prva smrtno stradala osoba u poplavama u RS.
:( :cry:
StupskaBitanga

#2483 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by StupskaBitanga »

Sava u Semberiji pred izlivanjem! Voda i dalje raste!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2484 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

emmir1

#2485 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

vanjki wrote:Info sa facebook stranice Lata Travel:

HITNO !!!
U hotelu Bešlić-Semizovac,
nalaze se smještene porodice kojima je klizište uništilo domove. Medju njima se nalaze i male bebe u pidžamici umotane samo u deku
Ljudima pomoć treba SADA!! Ne za 10 dana, ne narednog mjeseca! SADA!
Ko god može da se odrekne par komada dječije garderobe, ima viška deku-dvije, nešto hrane, pelene.isl. neka mi se javi. Mi ćemo za dva sata krenuti prema hotelu...
Tel 061 686 347

Ja bih mogao dosta toga da odvojim ali malo sam nespreman da reagujem u tom roku.

Na poslu sam , dok dođem kući dok pokapujem treba mi 2-3 sata.

Dajte nam još jedan termin.

Ide li se ujutro ??
saale

#2486 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by saale »

jel i dalje na humanitarne brojeve telecom uzima marzu, a drzava naplacuje porez?
Sta znam, nije sad vrijeme za ta pitanja,,ako sumnjas u neki lopovluk uplatiti uplatnicom na racun crvenog križa...ali sada moramo biti humani :bih:
Last edited by saale on 16/05/2014 12:57, edited 1 time in total.
WildRedRose

#2487 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

o Boze :(

Mještani Željeznog Polja odsječeni su od svijeta, a kako se aktiviraju nova klizišta, primorani su da bježe prema šumi. Jedini spas bi im bila evakuacija helikopterom, ali su zasad prepušteni sami sebi. Fena saznaje da među njima devet beba mlađih od godinu, te 47 djece do sedam godina, tri trudnice i brojni bolesni, stari i iznemogli. Selo je poplavljeno sa tri strane, a mještani pješače prema planini s jedine strane sela s koje voda ne dolazi. Selo je u brdima, udaljeno je 10-15 km od magistralnog puta M-17 i većina kuća je na strmom terenu. Nekoliko ih je već uništeno.

Apel nam stiže i iz Donjih Bradića kod Maglaja, gdje su kuće u selu popucale, a klizišta pokrenuta na više lokacija. Ljudi bježe u šumu, a selo je puno male djece i starih osoba.

I Sanski Most je od sinoć pod vodom. Rijeka Sana se izlila i poplavila mnoge kuće.
Objektivni navijac

#2488 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Objektivni navijac »

emmir1 wrote:

HITNO !!!
nalaze se smještene porodice kojima je klizište uništilo domove. Medju njima se nalaze i male bebe u pidžamici umotane samo u deku
Ko god može da se odrekne par komada dječije garderobe, ima viška deku-dvije, nešto hrane, pelene.isl. neka mi se javi. Mi ćemo za dva sata krenuti prema hotelu...
Tel 061 686 347

Ja bih mogao dosta toga da odvojim ali malo sam nespreman da reagujem u tom roku.

Ide li se ujutro ??
Dodjes kuci,popakujes,odneses do auta,odvezes do hotela. Sta ce ti posrednik za tako nesto :?
eluna

#2489 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

LieToMe wrote:Zna li neko molim vas kako do Semizovca onoj djecici od godinu dana sto su u pidjamama poslati garderobu, hranu, pelene... :( ???
Ima li ista organizovano iza 5-6 da se na neki nacin iz Novog Sarajeva dobaci do tamo. Ako iko bude isao ili ako postoji ista organizovano molim vas javite mi na pp rado bih toj djecici poslala garderobu, pelene, djeciju kozmetiku...
evo ti gore više brojevi CZ-a po opštinama ...pozovi

usput - pouzdano znam da u masi firmi ljudi samoinicijativno organizuju prikupljanje pomoći, pa molim moderatore ako je mofuće, da na svaku stranicu ovdje postave informaciju gdje su sabirni centri ili odakle idu kamioni za ugrožena područja ....nije baš lako čitati sve postove
Mutivoda

#2490 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

@ružo - "Danas su uspješno evakuisane dvije porodice iz Topčić polja, a među članovima porodice bilo je i troje djece, javlja nam čitatelj Imran Kasumović.

Helikopter Oružanih snaga BiH je porodice odvezao u Zenicu na sigurno te nastavlja spašavanje ugroženih u Željeznom polju. "

Ne znam ima li novijih informacija.
WildRedRose

#2491 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by WildRedRose »

eluna wrote:
LieToMe wrote:Zna li neko molim vas kako do Semizovca onoj djecici od godinu dana sto su u pidjamama poslati garderobu, hranu, pelene... :( ???
Ima li ista organizovano iza 5-6 da se na neki nacin iz Novog Sarajeva dobaci do tamo. Ako iko bude isao ili ako postoji ista organizovano molim vas javite mi na pp rado bih toj djecici poslala garderobu, pelene, djeciju kozmetiku...
evo ti gore više brojevi CZ-a po opštinama ...pozovi

usput - pouzdano znam da u masi firmi ljudi samoinicijativno organizuju prikupljanje pomoći, pa molim moderatore ako je mofuće, da na svaku stranicu ovdje postave informaciju gdje su sabirni centri ili odakle idu kamioni za ugrožena područja ....nije baš lako čitati sve postove
http://www.klix.ba/forum/apel-za-pomoc- ... 25440.html
Mutivoda

#2492 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

U Doboju izgubljena bitka sa vodom. U Doboj se helikopterom uputio ministar MUP-a RS, a sa njim i specijalna jedinica policije.Voda je blokirala grad.
Alfons Kauders

#2493 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

saale wrote:
Sta znam, nije sad vrijeme za ta pitanja,,ako sumnjas u neki lopovluk uplatiti uplatnicom na racun crvenog križa...ali sada moramo biti humani :bih:
Image

vec uplaceno shefe :)

al red je da se pita... jer znam da je o tome bilo price u par navrata, bas za humanitarne telefone, ali ne znam kako se zavrsilo...
Zovem se Zelena

#2494 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Zovem se Zelena »

emmir1 wrote:

Ide li se ujutro ??
Na raspolaganju sam sa autom od 2, pola 3 ako može pomoći.
guber90

#2495 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

U POŽARNICI KLIZIŠTE ODNIJELO ŠEST KUĆA

Stanje na području Mjesne zajednice Požarnice je katastrofalno, mještani su ostali bez vode, struje, svi su putevi zatvoreni, a klizište je odnijelo šest kuća.

- Moju je kuću klizište odnijelo, Milorada Mornakovića, Miloša Savića, da ne nabrajam dalje, šest kuća je klizište odnijelo. Od jučer je stanje u Požarnici katastrofa, nema vode ni struje, a svi su putevi zatvoreni - izjavio je predsjednik Mjesne zajednice Požarnica Simika Modraković.

Kazao je da se sada poslije ovog stanja boje još više, jer, kako kaže, nema mjesta gdje se nije pojavilo klizišta.

- Od Požarnice do Visa otišao je put, preko Gojinog brda ima put, ali samo jedan dio je ostao. Na relaciji Požarnica - Vis je sav asfalt ispucan, nema od njega ništa. Ovo je katastrofa, ne znamo šta će biti. Ostaje nam da čekamo, najgoreg se tek sada bojimo - naglasio je Modraković.
U Si Selu (ili barem odredjenom dijelu) nije nesto bolja situacija, navodno i tu je jako napetu...
Mutivoda

#2496 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mutivoda »

Ima li iko da je negdje blizu Doboja? Da ima neke informacije?
archi_a

#2497 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/in ... rom-regije.
Ovo sam pronasao. Daje neki realan pregled i karta kao orjentacija.
LieToMe

#2498 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by LieToMe »

Objektivni navijac wrote:
emmir1 wrote:

HITNO !!!
Tel 061 686 347

Ide li se ujutro ??
Dodjes kuci,popakujes,odneses do auta,odvezes do hotela. Sta ce ti posrednik za tako nesto :?
:roll: ja se iskreno nadam da ne zajebajes ovdjepopsten svijet koli zeli da da sve od sebe da djecica dobiju sto im treba...nismo svi u mogucnosti da upalimo auto i odemo u semizovac.
Neki od nas imaju malu djecu koju nema ko pricuvati jer supruznici radeu suprotnim smjenama, neki nemaju auto...
Emmir1 ja sam u kontaktu sa nekim forumasima ako se sta organizuje javim ti na pp :thumbup:
Bodkin

#2499 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote: al red je da se pita... jer znam da je o tome bilo price u par navrata, bas za humanitarne telefone, ali ne znam kako se zavrsilo...
ja isto ne bih nista preko telekoma. uplatio sam na racun ali nemam sliku :evil: :thumbup:
Bodkin

#2500 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bodkin »

i koliko vidim doboj je skroz otisao u kur**...jebote ne smijem ni pomisliti koliko ce stete biti. ne daj Boze bolesti iza ovoga i novih minskih polja od pomjeranja zemlje
Post Reply