Civilna Zaštita Općine Ilidža dostavila je vodu u naselje Doglodi.
Živinice

Moderator: anex
Civilna Zaštita Općine Ilidža dostavila je vodu u naselje Doglodi.

jel i dalje na humanitarne brojeve telecom uzima marzu, a drzava naplacuje porez?saale wrote:BH Telekom 090 291 032 – donirate 2,00 KM
ko će postaviti?Not My Idea wrote:Sad ce u svim mercatorima i dp marketima stavit korpe u koje ce se moc ubacivat pomoc
Jedna osoba je stradala u obrušavanju dijela vikendice u naselju Dvorovi u Bijeljini i to je prva žrtva usljed poplava u RS. Ovo je za Fenu potvrdila glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.
Ona je pojasnila da se policijskoj stanici jutros u 09.35 sati obratio šef smjene graničnog prijelaza Rača, koji je prijavio da je dobio poziv da je u Dvorovima kod Bijeljine, u blizini šljunkare "Bijeljina-put“, na vikendici došlo do odrona zida objekta.
Tom prilikom je jedan muškarac smrtno stradao, a na krovu te vikend-kuće se nalazi ženska osoba, koja čeka čamce i pomoć jer se oko objekta nalazi velika količina vode.
"Policija trenutno ne može da priđe vikendici jer je voda jako visoka tako da je nemoguće u ovom trenutku izvršiti uviđaj", rekla je Šoja i dodala da je, nažalost, ovo prva smrtno stradala osoba u poplavama u RS.
Sava u Semberiji pred izlivanjem! Voda i dalje raste!
vanjki wrote:Info sa facebook stranice Lata Travel:
HITNO !!!
U hotelu Bešlić-Semizovac,
nalaze se smještene porodice kojima je klizište uništilo domove. Medju njima se nalaze i male bebe u pidžamici umotane samo u deku
Ljudima pomoć treba SADA!! Ne za 10 dana, ne narednog mjeseca! SADA!
Ko god može da se odrekne par komada dječije garderobe, ima viška deku-dvije, nešto hrane, pelene.isl. neka mi se javi. Mi ćemo za dva sata krenuti prema hotelu...
Tel 061 686 347
Sta znam, nije sad vrijeme za ta pitanja,,ako sumnjas u neki lopovluk uplatiti uplatnicom na racun crvenog križa...ali sada moramo biti humanijel i dalje na humanitarne brojeve telecom uzima marzu, a drzava naplacuje porez?
Dodjes kuci,popakujes,odneses do auta,odvezes do hotela. Sta ce ti posrednik za tako nestoemmir1 wrote:vanjki wrote:Info sa facebook stranice Lata Travel:
HITNO !!!
nalaze se smještene porodice kojima je klizište uništilo domove. Medju njima se nalaze i male bebe u pidžamici umotane samo u deku
Ko god može da se odrekne par komada dječije garderobe, ima viška deku-dvije, nešto hrane, pelene.isl. neka mi se javi. Mi ćemo za dva sata krenuti prema hotelu...
Tel 061 686 347
Ja bih mogao dosta toga da odvojim ali malo sam nespreman da reagujem u tom roku.
Na poslu sam , dok dođem kući dok pokapujem treba mi 2-3 sata.
Dajte nam još jedan termin.
Ide li se ujutro ??
evo ti gore više brojevi CZ-a po opštinama ...pozoviLieToMe wrote:Zna li neko molim vas kako do Semizovca onoj djecici od godinu dana sto su u pidjamama poslati garderobu, hranu, pelene...???
Ima li ista organizovano iza 5-6 da se na neki nacin iz Novog Sarajeva dobaci do tamo. Ako iko bude isao ili ako postoji ista organizovano molim vas javite mi na pp rado bih toj djecici poslala garderobu, pelene, djeciju kozmetiku...
http://www.klix.ba/forum/apel-za-pomoc- ... 25440.htmleluna wrote:evo ti gore više brojevi CZ-a po opštinama ...pozoviLieToMe wrote:Zna li neko molim vas kako do Semizovca onoj djecici od godinu dana sto su u pidjamama poslati garderobu, hranu, pelene...???
Ima li ista organizovano iza 5-6 da se na neki nacin iz Novog Sarajeva dobaci do tamo. Ako iko bude isao ili ako postoji ista organizovano molim vas javite mi na pp rado bih toj djecici poslala garderobu, pelene, djeciju kozmetiku...
usput - pouzdano znam da u masi firmi ljudi samoinicijativno organizuju prikupljanje pomoći, pa molim moderatore ako je mofuće, da na svaku stranicu ovdje postave informaciju gdje su sabirni centri ili odakle idu kamioni za ugrožena područja ....nije baš lako čitati sve postove
U Doboju izgubljena bitka sa vodom. U Doboj se helikopterom uputio ministar MUP-a RS, a sa njim i specijalna jedinica policije.Voda je blokirala grad.
saale wrote:Sta znam, nije sad vrijeme za ta pitanja,,ako sumnjas u neki lopovluk uplatiti uplatnicom na racun crvenog križa...ali sada moramo biti humanijel i dalje na humanitarne brojeve telecom uzima marzu, a drzava naplacuje porez?

Na raspolaganju sam sa autom od 2, pola 3 ako može pomoći.emmir1 wrote:
Ja bih mogao dosta toga da odvojim ali malo sam nespreman da reagujem u tom roku.
Ide li se ujutro ??
U Si Selu (ili barem odredjenom dijelu) nije nesto bolja situacija, navodno i tu je jako napetu...U POŽARNICI KLIZIŠTE ODNIJELO ŠEST KUĆA
Stanje na području Mjesne zajednice Požarnice je katastrofalno, mještani su ostali bez vode, struje, svi su putevi zatvoreni, a klizište je odnijelo šest kuća.
- Moju je kuću klizište odnijelo, Milorada Mornakovića, Miloša Savića, da ne nabrajam dalje, šest kuća je klizište odnijelo. Od jučer je stanje u Požarnici katastrofa, nema vode ni struje, a svi su putevi zatvoreni - izjavio je predsjednik Mjesne zajednice Požarnica Simika Modraković.
Kazao je da se sada poslije ovog stanja boje još više, jer, kako kaže, nema mjesta gdje se nije pojavilo klizišta.
- Od Požarnice do Visa otišao je put, preko Gojinog brda ima put, ali samo jedan dio je ostao. Na relaciji Požarnica - Vis je sav asfalt ispucan, nema od njega ništa. Ovo je katastrofa, ne znamo šta će biti. Ostaje nam da čekamo, najgoreg se tek sada bojimo - naglasio je Modraković.
Objektivni navijac wrote:Dodjes kuci,popakujes,odneses do auta,odvezes do hotela. Sta ce ti posrednik za tako nestoemmir1 wrote:vanjki wrote:Info sa facebook stranice Lata Travel:
HITNO !!!
Tel 061 686 347
Ide li se ujutro ??
ja isto ne bih nista preko telekoma. uplatio sam na racun ali nemam slikuAlfons Kauders wrote: al red je da se pita... jer znam da je o tome bilo price u par navrata, bas za humanitarne telefone, ali ne znam kako se zavrsilo...