Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
LBVIEW

#2476 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote:recimo Makedonci u kradji na poslu na zapadu.
Ovo je verovatno tacno.

Isto tako smo zastupljeniji u iskoriscavanju socijale nego Skandinavci ili Nemci. Istina je istina.
I da li su "nekompatibilni" kulturoloski?
AleksoMKD

#2477 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

LBVIEW wrote:
AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote:recimo Makedonci u kradji na poslu na zapadu.
Ovo je verovatno tacno.

Isto tako smo zastupljeniji u iskoriscavanju socijale nego Skandinavci ili Nemci. Istina je istina.
Kompaktibilniji od nekih ali daleko gori od recimo Ceha.
seln

#2478 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
seln wrote: Svirate kurcu... ne radi se ni o "kulturi" (smijesno je govoriti o kulturi u bilo kojoj ex-yu drzavi), ni o vjeri ni o boji koze.
Prosto, radi se o minimumu integracije: ucenju jezika i postovanju zakona.
Sve ostalo: vjera, boja koze, "kultura", nacin odjevanja... ne vrijedi bez toga.
Ne radi se o veri, ne radi se o boji koze i ne radi se o etnickom poreklu ali se i te kako radi o kulturi. Naravno i Balkan ima puno goru kulturu nego recimo skandinavija.

Fakti su fakti.

Kulture koje prakticiraju "ubistva iz casti" nisu i ne mogu biti dobre kao kulture koje to ne rade.

Kulture u kojime je zena nize bice nisu i ne mogu biti dobre kao kulture u kojima je tretirana kao jednaka.

Kulture koje prakticiraju dogovorene brakove sa maloletnom decom nisu i ne mogu biti dobre kao kulture koje to ne rade.

Sto se tice minimuma integracije, ucenju jezika i postovanju zakona se slazem u potpunosti.
Postovanje zakona valjda podrazumijeva izostanak ubistva iz casti i tretiranja zene kao roba.
Poznajem mnogo ljudi iz tih "kultura", koji su se savrseno uklopili, neki su ozenjeni Austrijankama...
naravno, poznajem i one druge. Ali razlika medju njima je upravo u postovanju zakona.
seln

#2479 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
LBVIEW wrote:
AleksoMKD wrote:
Ovo je verovatno tacno.

Kompaktibilniji od nekih ali daleko gori od recimo Ceha.
Svakom svoje... ja bih opet za jarana prije izabrao Makedonca nego Ceha.
AleksoMKD

#2480 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

seln wrote: Postovanje zakona valjda podrazumijeva izostanak ubistva iz casti i tretiranja zene kao roba.
Poznajem mnogo ljudi iz tih "kultura", koji su se savrseno uklopili, neki su ozenjeni Austrijankama...
naravno, poznajem i one druge. Ali razlika medju njima je upravo u postovanju zakona.
Poznajem i ja.

Poznajem i nase ljude gore koji su govna i koje bi ja da sam na vlasti u Svedskoj deportovao odma.
AleksoMKD

#2481 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

seln wrote:
Svakom svoje... ja bih opet za jarana prije izabrao Makedonca nego Ceha.
I ja bi pre izabrao Bosnjaka ali fakti su takvi kakvi su.

Naravno, svakog treba gledati kao pojedinca, case by case basis.

Ali neke zajednice/kulture su toliko klanovski organizovane da sami sebi oprave stetu.
seln

#2482 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
seln wrote: Postovanje zakona valjda podrazumijeva izostanak ubistva iz casti i tretiranja zene kao roba.
Poznajem i ja.

Poznajem i nase ljude gore koji su govna i koje bi ja da sam na vlasti u Svedskoj deportovao odma.
Naravno, to je do pojedinca... odlucis se koliko ces uzeti ucesca u zivotu u novoj drzavi i to je to.
Odredjenim ljudima to teze pada iz prostog razloga sto ostaju zatvoreni u vlastitu zajednicu.
AleksoMKD

#2483 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

seln wrote: Naravno, to je do pojedinca... odlucis se koliko ces uzeti ucesca u zivotu u novoj drzavi i to je to.
Odredjenim ljudima to teze pada iz prostog razloga sto ostaju zatvoreni u vlastitu zajednicu.
Narocito kod klanovskih zajednica i zajednica gde su zene podredjenije muskarcima.

Vise je Arapa uzeko Nemice za zene nego Arapkinja Nemce za muzeve.
seln

#2484 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
seln wrote: Naravno, to je do pojedinca... odlucis se koliko ces uzeti ucesca u zivotu u novoj drzavi i to je to.
Narocito kod klanovskih zajednica i zajednica gde su zene podredjenije muskarcima.

Arapkinja iz religijskih razloga ne smije uzeti Nijemaca za muza.
Arapin smije uzeti Njemicu.
AleksoMKD

#2485 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

seln wrote:
AleksoMKD wrote:

I eto tenzije.

Doduse ne bi smela ni Nemica ali je drzava sekularna a drustvo i kultura tolerantnije.

Neka zajednica ima izvestan broj "ubistva iz casti" i jednostavno su devojke pod pritiskom da ne pomisle na izlazak sa domicilnim a kamo li brak.

Manje bi bilo tenzije da Arapkinje imaju Nemacke decke u broju u kome Arapi imaju Nemice devojke.
seln

#2486 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

AleksoMKD wrote:
seln wrote:
AleksoMKD wrote:

I eto tenzije.

Doduse ne bi smela ni Nemica ali je drzava sekularna a drustvo i kultura tolerantnije.

Neka zajednica ima izvestan broj "ubistva iz casti" i jednostavno su devojke pod pritiskom da ne pomisle na izlazak sa domicilnim a kamo li brak.

Manje bi bilo tenzije da Arapkinje imaju Nemacke decke u broju u kome Arapi imaju Nemice devojke.
Ne moraju biti tenzije. Ja sam nekoliko puta dobio dvicu zato sto nisam bio pravoslavac ili katolik.
Nista, primio na znanje, rekao u sebi "tvoj jazuk, mila" i otisao.
Problem jeste kad cura hoce, a porodica joj zabranjuje.
Znam slucajeve Nijemaca i Austrijanaca koji su presli na islam (vjerovatno cisto pro forma) da bi se ozenili izabranicom svog srca.
Ali, "ubistvo iz casti" postoji i jeste problem. Ne znam kako ljudima moze biti toliko vazno s kim se guzi sestra ili kci; nije da je nevazno, ali da su zbog spremni ubiti i odlezati 20 godina, to ne kontam.
Bodkin

#2487 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Bodkin »

Poznavanje jezika je apsolutno nebitno. Ljudi cijeli zivot provedu kao expati po svijetu i ne nauce domaci jezik
CPT

#2488 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:Manje bi bilo tenzije da Arapkinje imaju Nemacke decke u broju u kome Arapi imaju Nemice devojke.
Osim kad ne pobiju nekoliko mio Jevreja i ostalih "kulturolosko nizih" naroda koji se ne uklapaju. I to.... Cudno da se sve to nije opazilo dok su trebali. :?
AleksoMKD

#2489 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote:
AleksoMKD wrote:Manje bi bilo tenzije da Arapkinje imaju Nemacke decke u broju u kome Arapi imaju Nemice devojke.
Osim kad ne pobiju nekoliko mio Jevreja i ostalih "kulturolosko nizih" naroda koji se ne uklapaju. I to.... Cudno da se sve to nije opazilo dok su trebali. :?
Ta kultura vise ne postoji u Nemackoj (na nasu srecu).

Momentalni Arapski stav oko Jevreja je sta ono bese?

Evo ostavimo Nemce po strani, koji su grehovi Svedjana? Vikinzi pre 1000 godina palili i silovali?
Last edited by AleksoMKD on 02/05/2019 14:04, edited 1 time in total.
seln

#2490 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Bodkin wrote:Poznavanje jezika je apsolutno nebitno.
Hoce li zemlja ovo izdrzati?
Sa svih strana zemljinog cetvorokuta javljaju jake zemljotrese, cunami i slicne picke materine... ostaje nam samo da vidimo hoce li ovolika glupost unistiti zemlju.
U svakom slucaju, ugasite mjesalicu i smotajte kablove: Bodkin has spoken.
AleksoMKD

#2491 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

seln wrote:
Ne moraju biti tenzije. Ja sam nekoliko puta dobio dvicu zato sto nisam bio pravoslavac ili katolik.
Znam slucajeve Nijemaca i Austrijanaca koji su presli na islam (vjerovatno cisto pro forma) da bi se ozenili izabranicom svog srca.
Ali, "ubistvo iz casti" postoji i jeste problem. Ne znam kako ljudima moze biti toliko vazno s kim se guzi sestra ili kci; nije da je nevazno, ali da su zbog spremni ubiti i odlezati 20 godina, to ne kontam.
Takva im kultura.
Ko ona budala u Pakistanu sto ubi sestru jer se oblacila "zapadnjacki".
Mesecima su mu kolege na poslu svaki dan srale kako je picka sto trpi sramotu i da nije pravi muskarac ako je ne ubije. I budala je ubi.

Pritisak okoline je strasan, narocito kod klanovskih kultura.
CPT

#2492 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
CPT wrote:

Evo ostavimo Nemce po strani, koji su grehovi Svedjana? Vikinzi pre 1000 godina palili i silovali?

Ta kultura itekako postoji. I ne samo u Njemackoj. Samo je trenutno "pod kontrolom" zbog represije in zbog neke kulturoloske superiornosti. Nakon WWII pricati o losijim narodima je ... Jos kad to rade Slaveni :-) ETo njih su tamanili je se savrseno uklapaju i u nekonm novom fasizmu ce sigurno biti gornji. Jasta.
LBVIEW

#2493 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

seln wrote:
Bodkin wrote:Poznavanje jezika je apsolutno nebitno.
Hoce li zemlja ovo izdrzati?
Sa svih strana zemljinog cetvorokuta javljaju jake zemljotrese, cunami i slicne picke materine... ostaje nam samo da vidimo hoce li ovolika glupost unistiti zemlju.
U svakom slucaju, ugasite mjesalicu i smotajte kablove: Bodkin has spoken.
:lol:
CPT

#2494 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
seln wrote:
Takva im kultura.
Ko ona budala u Pakistanu sto ubi sestru jer se oblacila "zapadnjacki".
Mesecima su mu kolege na poslu svaki dan srale kako je picka sto trpi sramotu i da nije pravi muskarac ako je ne ubije. I budala je ubi.

Pritisak okoline je strasan, narocito kod klanovskih kultura.
Ja bolan... Kako neko odredjivati kako ce se ta sestra oblaciti... Nekim dekretima, zabranama.... Ti klanovi, mislim drzave?! Ono kad spinujes pricu da je u 600mio Evropi najveci problem ubistvo iz casti i oblacenje muslimanke. :roll: :roll:
LBVIEW

#2495 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by LBVIEW »

AleksoMKD wrote:
CPT wrote:

Isti, ako ne i gori je momentalni jevrejski u vezi Arapa.
A Svedjani, kako kome, imas pun kurac svedsko-iranskih, svedsko-juznoevropskih i inih brakova. Samo, nije Iranac iz Teherana isto sto sunarodnjak mu iz neke pripizdine u planini, kako obicno misle one desnicarske budale.
AleksoMKD

#2496 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote:
Ta kultura itekako postoji. I ne samo u Njemackoj. Samo je trenutno "pod kontrolom" zbog represije in zbog neke kulturoloske superiornosti. Nakon WWII pricati o losijim narodima je ... Jos kad to rade Slaveni :-) ETo njih su tamanili je se savrseno uklapaju i u nekonm novom fasizmu ce sigurno biti gornji. Jasta.
Ko prica o losim narodima?

Kultura X prihvata da se svako voli sa svakim.

Kultura Y ne prihvata.

Kultura X je u proslosti izvrsila velike zlocine i zato ko ih jebe, neka sute.

Sta su Danci uradili?
Norvezani?

Koji su njihovi gresi iz proslosti?

Fakt je da bi bilo manje tenzije kada bi ovi sto imigriraju prihvatili da im cerke/sestre mogu imati decka ili muza Danca/Norvezana (nikako Nemca, oni su zli jelde) kao sto Danci i Norvezani prohvacaju da njihove sestre/cerke mogu imate decka Arapa/Bosnjaka/Makedonca.
CPT

#2497 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by CPT »

AleksoMKD wrote:
CPT wrote:
Ko prica o losim narodima?

Kultura X prihvata da se svako voli sa svakim.

Kultura Y ne prihvata.

Kultura X je u proslosti izvrsila velike zlocine i zato ko ih jebe, neka sute.

Sta su Danci uradili?
Norvezani?

Koji su njihovi gresi iz proslosti?

Fakt je da bi bilo manje tenzije kada bi ovi sto imigriraju prihvatili da im cerke/sestre mogu imati decka ili muza Danca/Norvezana (nikako Nemca, oni su zli jelde) kao sto Danci i Norvezani prohvacaju da njihove sestre/cerke mogu imate decka Arapa/Bosnjaka/Makedonca.

Procitaj zadnjih nekoliko stranica, sigurno ces pronaci "kulture koje se ne uklapaju" :wink: To da kultura X prihvate nesto ili Y ne prihvate nesto je glupa generalizacija. Kod kulture X se itekako pazi ko koga "moze voljeti". Od toga su napravili citavu znanost. Pogotovo u Njemackoj gdje su za nekoliko generacija nazad provjeravali ko je koga "volio". Sigurno bi bilo manje tenzija, 100%. Kao sto je u BIH zbog toga bilo sve super i fanastasticno. Jel tako?
AleksoMKD

#2498 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote: Ja bolan... Kako neko odredjivati kako ce se ta sestra oblaciti... Nekim dekretima, zabranama.... Ti klanovi, mislim drzave?! Ono kad spinujes pricu da je u 600mio Evropi najveci problem ubistvo iz casti i oblacenje muslimanke. :roll: :roll:
Oblacenje nikad nisam spomenuo, mozda si pomesao. Niti sam rekao o dekretima ponasanja.

Ubistvo iz casti je najcesce kod Indijaca Hindusa.

Znaci zene iz Somalije, Avganistana, Indije i Jemena su sve samovoljno prostale da ne izlaze sa Dancima ili Estoncima i sta znam kao i da prihvate dogovorene brakove. OK.
Nikakvog pritiska okoline i kulture, nema sanse.
LBVIEW wrote: Isti, ako ne i gori je momentalni jevrejski u vezi Arapa.
A Svedjani, kako kome, imas pun kurac svedsko-iranskih, svedsko-juznoevropskih i inih brakova. Samo, nije Iranac iz Teherana isto sto sunarodnjak mu iz neke pripizdine u planini, kako obicno misle one desnicarske budale.
Ljudi, mi smo se ovde ljutili kada nam neko ko nije iz komsiluka smuva najbolju curu kad smo bili mladji, normalno da ima tenzije kada Y moze setat X curu a X ne moze Y curu.

Muska priroda, plus dodaj ko sto kazete zatucane ljude i evo municije.

Ja samo kazem da bi bilo manje tenzija.

Mozda gresim, ali za sada je to jedna od tacaka. Ne najvaznija no ne i nebitna.
AleksoMKD

#2499 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by AleksoMKD »

CPT wrote: Kod kulture X se itekako pazi ko koga "moze voljeti". Od toga su napravili citavu znanost. Pogotovo u Njemackoj gdje su za nekoliko generacija nazad provjeravali ko je koga "volio". Sigurno bi bilo manje tenzija, 100%. Kao sto je u BIH zbog toga bilo sve super i fanastasticno. Jel tako?
Dokle se u proslost treba vracati?
Pre 400 godina su se Protestanti i Katolici cerecili.
LBVIEW wrote: Isti, ako ne i gori je momentalni jevrejski u vezi Arapa.
Tocno.
seln

#2500 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Jebi ga, ljudi, vi odmah odete u "blut und boden".
Koga boli ljuti li se neki njemacki redneck (ima i takvih bukadar) zbog toga sto mu je neki sarmantni Iranac maznuo curu... toliko dugo dok ne pokusa da to sprijeci nasiljem.
Dakle, opet smo na istom: postovanje zakona i poznavanje jezika.
Post Reply