Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Koshpa

#2476 Re: Avionske nesrece

Post by Koshpa »

Ja vjerujem da ovi nesto kriju, i ne vjerujem da se ovaj pilot ubio, ovdje meni nesto podobro smrdi. Da bude Airbus kriv ? ma neee luftika ? ma gdje ces na svabu.
insomnia78

#2477 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

neMir wrote:Bog te vidio, pa vi ljudi kao da ste iz srednjeg vijeka izbili u današnjicu. Kao da niko aviona očima nije vidio a kamoli letio. Mislim naštancati toliko stranica raspravom o padobranima. :shock:
A i teoretičari zavjera su došli na svoje, kao na srpskim forumima. Prvo ide red Vatikana, CIA-e, CERNA pa tek onda o stvarnim uzrocima.

Evo šta kaže ovaj neki hrvatski stručnjak
U pravilu, piloti u Europi ne izlaze iz kabine za vrijeme leta, jer nuždu obave prije leta. Ovdje se, vidimo, dogodila iznimka, pilot se nije mogao vratiti, a tragedija koja je uslijedila apsolutno je neočekivana
Znači ovaj psihopata je možda godinama čekao ovu priliku da ostane sam u kabini.
Image
arslanbey

#2478 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Koshpa wrote:Ja vjerujem da ovi nesto kriju, i ne vjerujem da se ovaj pilot ubio, ovdje meni nesto podobro smrdi. Da bude Airbus kriv ? ma neee luftika ? ma gdje ces na svabu.
I meni to plasi,zao mi lika ako je to slucaj,ni kriv ni duzan a cast mu okaljase
Koshpa

#2479 Re: Avionske nesrece

Post by Koshpa »

arslanbey wrote:
Koshpa wrote:Ja vjerujem da ovi nesto kriju, i ne vjerujem da se ovaj pilot ubio, ovdje meni nesto podobro smrdi. Da bude Airbus kriv ? ma neee luftika ? ma gdje ces na svabu.
I meni to plasi,zao mi lika ako je to slucaj,ni kriv ni duzan a cast mu okaljase
Bolje okriviti dijete od 28g, neiskusan samo 650h letenja nego gigante koji vrijede milijarde i koji nece platiti silnu odstetu porodicama.
Edin H.

#2480 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Lufthansa jeste kriva cim su pustili ovu lujku da zivo :skoljka:
Koshpa

#2481 Re: Avionske nesrece

Post by Koshpa »

Edin H. wrote:

Lufthansa jeste kriva cim su pustili ovu lujku da zivo :skoljka:

Oni ce "dokazat" da je bio zdrav prav, zato odma krivica pada sa njih
Edin H.

#2482 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

Koshpa wrote:
arslanbey wrote:
Bolje okriviti dijete od 28g, neiskusan samo 650h letenja nego gigante koji vrijede milijarde i koji nece platiti silnu odstetu porodicama.

Jok, nego ce njegov babo, industrijalac tipla.

Ma ove odstete treba ukinuti ionako, vecini nesto kao vokri, zale, a samo gledaju kako da cifru zavrnu.
Cracked

#2483 Re: Avionske nesrece

Post by Cracked »

Odmah neke teorije zavjere. Lufthansa ce svakako kesirati bio kvar na avionu ili pilot, co-pilot. Zasto ljudi ne mogu da se pomire da se sra*a desavaju, da ne mora sve biti kontrolisana zavjera mocnih i uticajnih. Pricate gluposti. Samo zato sto je kod nas cjelokupno pravosudje na nivou koride ne znaci da u svijetu svi mogu uticati na sve u svakom trenutku.
insomnia78

#2484 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Koshpa wrote:
arslanbey wrote:
Ne okrivljuju oni njega zbog neiskustva
Danas kazu da je apsolutno bio sposoban upravljati avionom
gnjev

#2485 Re: Avionske nesrece

Post by gnjev »

Jes al nije ni blizu isto ako je tehnicka greska na avionu odnosno ljudski faktor u drugom slucaju u pitanju . Prvo bi donijelo mnogo vecu negativnu reputaciju lufthansi . Sizofreni pilot im dodje ko WIN situacija . Jos bolja verzija bi im bila napad teroriste , fanatika . Vidjet cemo mozda i to napakuju ako bude bilo mogucnosti i prostora . Sve se plasim da mu ne nadju tespih u onom stanu .
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2486 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

ljetos, letim Lufthansom kad pilot zenska (glavna) prvih troje ili cetvero biznisman-a se okrecu i ne ulaze u avion ja prvi uniso, pozdravio se na ulazu. Vise nego prazan avion bio. Dama uzletila i spustila, bolje nije moglo, jos pogotovo sljetanje.
apsidejzi

#2487 Re: Avionske nesrece

Post by apsidejzi »

statixx wrote:Ma onaj NG serijal je kriv sto se strah uvukao narodu u gace. Sjecam se svog prvog leta prije 10-ak godina za USA. Jebote nikakve panike i treme nije bilo, malo filmovi, casa vina, malo dekica, smekas koke, turbulencije, furkica... :D

Ovaj posljednji let bio samo 1 h. Nismo ni krenuli meni muka u zelucu. Sve one odgledane emisije se nagomilale negdje pa pocele da isplivavaju i unose nervozu.
Ja sam budala odgledao dvije sezone pred let u Kinu od 8,5 sata. Kad smo bili iznad himalaja u sred nekog oblaka i kad je pocelo tresti od turbulencija pali su mi na pamet i AirFrance i svi DC10 i matarne koje su usle u oblak i onda im otkazao uredjaj sto mjeri visinu. Rekoh, pilot misli da je na 10 km a mozda je spao na 5-6 km. Himalaji su hvala Bogu do 8KM i tu je to. Ocekuj kad ces lupit u neku planinu.

Nakon pet minuta javlja se pilot i kaze: Uletili smo u nekakav nezgodan oblak ali sad se penjemo iznad njega pa ce ubrzo turbulencije proci. Meni odmah na um pade ovaj predzadnji u Indoneziji sto se poceo dizat iznad oluje pa upao u stall i pao s neba kao kamen... :mrgreen:

Proslo pet minuta kad izbi Sunce i oblaci ostase ispod nas. Al dzaba je... Od tad, kad god imam problema sa tvrdom stolicom, sjetim se one turbulencije i problemi nestanu :lol: :lol:
insomnia78

#2488 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Francuske ekipe rade stvarno vrhunski posao gore :thumbup:
Image
Image
insomnia78

#2489 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Image
The Realist

#2490 Re: Avionske nesrece

Post by The Realist »

jefferson wrote: Ma i ja letim x puta, vecinom je OK, ali ovo je bas bilo za nepovjerovat.
I da, svi putnici su zivjeli vani, jbg, pokupili Europsku i Americku kulturu.
Ma nije da ti ne vjerujem, nego hoću reći da je to više izuzetak, nego pravilo.

Btw. mislim da bi organizacija bila manji problem, barem za one koji češće lete, jer tu se navikneš malo više na turbulencije i slične stvari, ali sve ostalo vezano za iskakanje je već problematično, ali najproblematičnije je to što bi i da sve tu funkcioniše odlično, karte koštale vjerovanto 10 puta više.
apsidejzi

#2491 Re: Avionske nesrece

Post by apsidejzi »

Zviz wrote:ljetos, letim Lufthansom kad pilot zenska (glavna) prvih troje ili cetvero biznisman-a se okrecu i ne ulaze u avion ja prvi uniso, pozdravio se na ulazu. Vise nego prazan avion bio. Dama uzletila i spustila, bolje nije moglo, jos pogotovo sljetanje.
Joj sto ja ne volim Njemacke pilote pogotovo prema Frankfurtu. Jel malo kasni sa polijetanjem on ce dati sve od sebe da stigne na vrijeme posto je svjestan da je Frankfurt cvor za presjedanje i da od njega ovisi da li ce ljudi stici na drugi avion. Naravno, i kompaniji je u cilju da stigne na vrijeme.

Ljetos kasnio lik 20 minuta sa ukrcavanjem i ja sam odmah znao da ce biti vesela voznja. Dok je isao do piste vozio je duplo brze nego sto obicno idu drugi avioni sa kojima letim. Cim je stigao na pistu, nije se ni okrenuo kako treba vec stisnuo gas. Nakon 10 sekundi u zraku, nage ga na lijevo. Pa kuces ga jaro ranije naginjat. De malo uzleti pa polahko ga okreni. A-a. Frajo ga nageo a dao mu gas. Avion dobija na visini a skrece. MOgu mislit kakvu je centrifugalnu silu razvio na krilima jer su se njihala kao da je ptica a ne avion.

Epilog: stigao budala na vrijeme.
suncica24

#2492 Re: Avionske nesrece

Post by suncica24 »

arslanbey wrote:
Koja kolicina gluposti na temi bokte (i ono bi padobran :D )

Napisah podatak nekoliko stranica prije da ovakav razvoj dogadjaja nimalo, ali ni ma lo ne pogoduje ni lufthansi ni airbusu. Prvi, nece dobiti odstetu od osiguravajuce kuce kako za avion, tako ni za "povredu brenda", dok ujedno raste premija osiguranja, a padaju dionice brenda. A ujedno ce izgleda morati placati treceg clana kokpita da sjedi... nako.
Drugi jer je mehanizam blokiranja vrata nepogodan te ce morati modificirati sve svoje avione da bi predunaprijedili moguce ponavljanje situacije za koju realno nisu nista krivi.
Uz podatak da ovakav razvoj dogadaja ne mijenja ni trunku iznos nadoknada porodicama poginulih, ostaje samo paranoooojaaaaaa.
VjecitiStudent

#2493 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

suncica24 wrote: Koja kolicina gluposti na temi bokte (i ono bi padobran :D )

Napisah podatak nekoliko stranica prije da ovakav razvoj dogadjaja nimalo, ali ni ma lo ne pogoduje ni lufthansi ni airbusu. Prvi, nece dobiti odstetu od osiguravajuce kuce kako za avion, tako ni za "povredu brenda", dok ujedno raste premija osiguranja, a padaju dionice brenda. A ujedno ce izgleda morati placati treceg clana kokpita da sjedi... nako.
Drugi jer je mehanizam blokiranja vrata nepogodan te ce morati modificirati sve svoje avione da bi predunaprijedili moguce ponavljanje situacije za koju realno nisu nista krivi.
Uz podatak da ovakav razvoj dogadaja ne mijenja ni trunku iznos nadoknada porodicama poginulih, ostaje samo paranoooojaaaaaa.
Dokaz da su kiseljačko-viteške i laktaške diplome sve brojnije, uživajmo sve blagodeti tranzicijske (ne)pameti.
insomnia78

#2494 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Image
Image
Image
Image
insomnia78

#2495 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Image
Image
Image
Image
seoBIH

#2496 Re: Avionske nesrece

Post by seoBIH »

Ne mogu da vjerujem koji se teoreticari javljaju hahaha debilno majke mi.

Jasno navedeno da se niko nije javljao 10 minuta, da nije poslan SOS poziv, da se culo normalno disanje i on kaze teorija zavjere, avion neispravan. Jebeno je u tvom mozgu.
Ljakan

#2497 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

seoBIH wrote:Ne mogu da vjerujem koji se teoreticari javljaju hahaha debilno majke mi.

Jasno navedeno da se niko nije javljao 10 minuta, da nije poslan SOS poziv, da se culo normalno disanje i on kaze teorija zavjere, avion neispravan. Jebeno je u tvom mozgu.
ko je jasno naveo ti isti sto su optuzili ovog da je namjerno srusio avion?samo im ti vjeruj niko ti ne osporava samo se dzaba pravis pametan i vrijeđas one koji tako ne misle.nije svako inteligentan ko ti.
Koshpa

#2498 Re: Avionske nesrece

Post by Koshpa »

seoBIH wrote:Ne mogu da vjerujem koji se teoreticari javljaju hahaha debilno majke mi.

Ti prisustvovao istrazi kada su slusali crnu kutiju :roll:
It_is_a_Leclerc

#2499 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Jao ljudi.

Pa valjda bi se Lufthansi više isplatilo da kažu - "Gledajte ljudi, nešto nam se aviončić pokvario. Evo, po milion svakom, i Bog te veselio" nego da ugroze ime i reputaciju, da dovedu u pitanje svaki svoj sljedeći let (već ste čuli pitanje na pressu, - "Možete li garantovati da su svi vaši piloti psihički stabilni ?")...Dugoročne posljedice po Lufthansu će biti velike. Ne bi bilo prvi put da se kompanije ne oporave od ovakvih događaja. Sjetit ćemo se svi onih iz Toronta, što su pali u šumu.

Drugo, u istrazi učestuje više od stotinu ljudi, iz najmanje pet zemalja svijeta, porodice su prisutne, advokati Lufthanse i advokati porodica. Nagovoriti sve te ljude da lažiraju nalaz crne kutije koja će se svakako emitovati više stotina puta ponovo kroz parnične procese porodica žrtava protiv kompanije, je nemoguće. Praktički, to bi bilo ravno samoubistvu.
Ljakan

#2500 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

It_is_a_Leclerc wrote:Jao ljudi.

Pa valjda bi se Lufthansi više isplatilo da kažu - "Gledajte ljudi, nešto nam se aviončić pokvario. Evo, po milion svakom, i Bog te veselio" nego da ugroze ime i reputaciju, da dovedu u pitanje svaki svoj sljedeći let (već ste čuli pitanje na pressu, - "Možete li garantovati da su svi vaši piloti psihički stabilni ?")...Dugoročne posljedice po Lufthansu će biti velike. Ne bi bilo prvi put da se kompanije ne oporave od ovakvih događaja. Sjetit ćemo se svi onih iz Toronta, što su pali u šumu.

Drugo, u istrazi učestuje više od stotinu ljudi, iz najmanje pet zemalja svijeta, porodice su prisutne, advokati Lufthanse i advokati porodica. Nagovoriti sve te ljude da lažiraju nalaz crne kutije koja će se svakako emitovati više stotina puta ponovo kroz parnične procese porodica žrtava protiv kompanije, je nemoguće. Praktički, to bi bilo ravno samoubistvu.
za hitlera se pricalo kako se ubio mnogi su vjerovali u to godinama ali...

Code: Select all

http://www.24sata.hr/news/hitler-se-nije-ubio-otisao-je-u-argentinu-i-zivio-jos-17-godina-350896
da ne skrecemo sa teme nek vjeruje ko hoce u sta hoce samo je glupo vrijeđat nekog ako isto ne misli.
Post Reply