BAKIRE ODLAZI

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2476 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

MnogoJaki wrote:Evo malo dokaza oko one "Jedne vreće zlata za mog Bakira". Stvarno moraš biti praznoglav da vjeruješ špiju Radončiću, a ne vlastitm očima i ovim dokazima!!!!!!

http://www.stop-avaz.com/dokazujemo-med ... snu-osobu/
svojim ocima vjerujem 92-95, a bila sam legitiman vojni cilj/ Tek kad vidim koju paniku imate od FahrA, glasacu ga u nedjelju. Ionako nisam znala koga bih za Prdsjednistvo. Mozda samo narkodiler i moze saa SDA kleptomanskom mafijom
XXS

#2477 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by XXS »

MnogoJaki wrote:Evo malo dokaza oko one "Jedne vreće zlata za mog Bakira". Stvarno moraš biti praznoglav da vjeruješ špiju Radončiću, a ne vlastitm očima i ovim dokazima!!!!!!

Ovi politicki angazovani kreteni misle da smo svi za jednoga ili drugoga.
Ne kontaju da obojica mogu biti vidgeni kao kreteni i prevaranti.

Kako je Fahro dobio svoj prvi ili drugi milion???

Svi znamo da je milione dobio od Izetbegovica.
Pitanje je odakle Izetbegovicima million???

Zasto nam Bakir ne kaze koliko je Fahro dobio za pocetak i cije su to pare bile???
HM 2011

#2478 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

GoldenSpoon wrote:
HM 2011 wrote: ja pak tvrdim da je lik 25 godina znanja i iskustva stavio na raspolaganje svom narodu i da ovaj narod nema bolje od njega...
jeli mozda znas da li mu se onaj staz u trezoru vodi kao beneficirani ili?
moguce moguce ipak je nije bilo lako biti u kontinuiranoj pratnji oca u to vrijeme - znas on HWT i slicno..
HM 2011

#2479 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
mirsek wrote: Zara ce da nas spasava a ni na tv duel ne smije da ode. :-)
Mrsko mi pisati ozbiljan post o SDA kriminalnoj organizaciji. Ovo je sasvim dovoljno!
Heroj iz trezora ima konekcije, ugled, porijeklo i rjesenje za sve nase probleme.

Pa, Rambo, sto mi se ranije nisi javio, prije nego si 20 godina u trezoru prespavao?

Pa sta je kreten, lopov, radio zadnjih 20 godina na minderu sa kojeg se odlucivalo o sudbini i stanju u ovoj zemlji.
Gdje su te konekcije, veze i rjesenja u zadnjih 20 godina minderovanja?
Gdje su rezultati?

Na kraju dolazimo do ogromnih para, deviza, za koji se zna da je 'familija' skupila ili raspolagala u ime svih nas.
Gdje je racun o potrosnji nasih Para? 20 godina cekamo izvjestaj i razduzenje?
Kakav obraz trebas imati da trazis jos 4 godine bez poravnanja racuna iz zadnjih 20?

Moras Imati SDA, Izetbegovicev, obraz i pobjeci sa svih debata jer te mogu pitati za racun.

pisi ti koliko zelis o stranci SDA a to krim org bome moras nekom drugome prodati.....

Ako Bakir Izetbegović ne bude clan predsjednistva nego neko drugi - izmakla dobit BIH ce se muci cak i novcano pokazati.....

zato a i iz bezbroj drugih razloga Glasati za SDA U jedinstvu je snaga
weredsf

#2480 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:

svojim ocima vjerujem 92-95, a bila sam legitiman vojni cilj/ Tek kad vidim koju paniku imate od FahrA, glasacu ga u nedjelju. Ionako nisam znala koga bih za Prdsjednistvo. Mozda samo narkodiler i moze saa SDA kleptomanskom mafijom

Ti si uvijek i podrzavala njega,kroz plenume, kroz paljenje i razbijanje zgrade predsjednistva...
Ali nece to biti dovoljno, ni blizu :D
Samo mojne vise ti o postenju, borbi protiv korupcije i kriminala..
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2481 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by prljavi Hare »

HM 2011 wrote:
XXS wrote:
mirsek wrote: Zara ce da nas spasava a ni na tv duel ne smije da ode. :-)
Mrsko mi pisati ozbiljan post o SDA kriminalnoj organizaciji. Ovo je sasvim dovoljno!
Heroj iz trezora ima konekcije, ugled, porijeklo i rjesenje za sve nase probleme.

Pa, Rambo, sto mi se ranije nisi javio, prije nego si 20 godina u trezoru prespavao?

Pa sta je kreten, lopov, radio zadnjih 20 godina na minderu sa kojeg se odlucivalo o sudbini i stanju u ovoj zemlji.
Gdje su te konekcije, veze i rjesenja u zadnjih 20 godina minderovanja?
Gdje su rezultati?

Na kraju dolazimo do ogromnih para, deviza, za koji se zna da je 'familija' skupila ili raspolagala u ime svih nas.
Gdje je racun o potrosnji nasih Para? 20 godina cekamo izvjestaj i razduzenje?
Kakav obraz trebas imati da trazis jos 4 godine bez poravnanja racuna iz zadnjih 20?

Moras Imati SDA, Izetbegovicev, obraz i pobjeci sa svih debata jer te mogu pitati za racun.

pisi ti koliko zelis o stranci SDA a to krim org bome moras nekom drugome prodati.....

Ako Bakir Izetbegović ne bude clan predsjednistva nego neko drugi - izmakla dobit BIH ce se muci cak i novcano pokazati.....

zato a i iz bezbroj drugih razloga Glasati za SDA
U jedinstvu je snaga
Image :lol: :lol: :lol:
zambaklija

#2482 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zambaklija »

neće bakir nikada otići jedino da umre,Capo di Capi se samo smrću prestaje biti.... :run:
lua

#2483 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by lua »

HM 2011 wrote:
Velike traume... toliko velike da ljiljana treba oduzeti zeljki i dodjeliti bakiru za sutnju....
Interesantno. Nisam znala da se najveće vojno odlikovanje dodjeljuje za šutnju. Ipak je šutnja, doista, najviši oblik hrabrosti. Zlatnog ljiljana za Bakira!!!
wolf07

#2484 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

Ja uopste ne razumijem ovu galamu oko polozaja BiH spram ostatka Evrope. Da pojasnim, bivsa Jugoslavija je i u periodu kad je bila kraljevina a i prije nego sto je formirana bila evropsko dno po pismenosti, industrijalizaciji, nauci, kulturi, umjetnosti itd. To sto smo se malo oteli u doba SFRJ imamo zahvaliti cinjenici da su Poljska, Cehoslovacka, Madjarska, Istocna Njemacka, Bugarska i Rumunija bile pod Staljinovom cizmom a pribalticke i neke druge zemlje direktno u sastavu SSSR-a, a ne zato sto smo mi bili narocito pametni i vrijedni.
Dakle, ni u to doba SFRJ nije bila neka konkurencija Francuskoj, Holandiji, Norveskoj ili V.Britaniji vec smo samo bili ekonomski jaci od onih koje je Rusija crpila na slamku. A onda se padom berlinskog zida stvari u Evropi vracaju na normalan kolosijek i narodi koji su imali proizvodnju auta i prije 80 godina (Skoda u Ceskoj), koji su dali Evropi i svijetu jednog Sopena (Poljska), koji su vojskom cuvani u komunistickom bloku (Ist.Njemacka) i sl. dolaze na svoje, a kod nas se i ona mala prednost koju smo stekli gubi ratnim razaranjima i poslijeratnom pljackom.
Kad vec pominjem poslijeratnu pljacku onda bi trebalo biti do kraja korektan pa se zapitati sta je sa modelima privatizacije koji su bili na stolu. Odmah u startu je odbacena ideja da se firme koje su bile u drzavnom odnosno drustvenom vlasnistvu privatizuju na nacin da se npr. "Soko" Mostar, ili "Jelsingrad" Banja Luka, ili bilo koja druga firma privatizuju na nacin da se od privatizacije okoristi cijela drzava. Taj model nije odgovarao srpsko-hrvatskom politickom lobiju jer bi na taj nacin bili onemoguceni u pljackanju onog blaga koje je ostalo na teritoriji koju su vojno prisvojili. U tome su zdusno podrzani od Zagreba i Beograda. Ono sto su kontrolisali Bosnjaci vec je bilo ili unisteno ili opljackano i odvuceno u Srbiju uz nekoliko fabrika koje su mogle ici u normalnu privatizaciju. I onda na scenu stupa medjunarodni faktor i zakiva zadnji ekser u sanduk u kome ce sahraniti BiH. Staju na stranu onog modela koji su htjeli Srbi i Hrvati i konacna pljacka ono malo privrednih potencijala koje smo imali mogla je da pocne po istom modelu - ko je jamio-jamio. Otud se i ne treba cuditi silnom bogatstvu jednog Covica (koji je i dalje prvi u Hrvata), Dodika koji jos samo nije prodao zrak u BH entitetu RS i sl. Kod Bosnjaka jedan dio se jeste obogatio ali je to sve skupa smijesno malo u usporedbi s hrvatskim i srpskim politicarima. Medjutim, preko medija koji su kontrolisani iz razlicitih centara moci stvorena je slika da svu odgovornost za kriminalnu privatizaciju treba svaliti na ledja Bakira Izetbegovica i SDA. Rat kao da se nije ni desio, Srbija kao da nije sleperima izvlacila masine i bogatstvo BiH tokom 4 godine rata, Hrvatska kao da nije preko HDZ-a BiH otela silno bogatstvo, placala uvozni lobi i saucestvovala u gusenju BH privrednih potencijala. Za sve treba okriviti Bakira i SDA.

No i pored toga, ostala je kakva-takva bioloska masa Bosnjaka koja moze kontrolisati dio vlasnickog paketa nad BiH. To se narocito pokazalo kad je dva puta izabran Zeljko Komsic bosnjackim glasovima. Formalno-pravno tim izborom nije prekrsen ni jedan zakon jer nigdje i ne pise da Hrvati biraju svog, Srbi svog a Bosnjaci svog clana Predsjednistva vec GRADJANI RS-a biraju Srbina a GRADJANI F BiH biraju Bosnjaka i Hrvata! Ali, sad ni to ne valja pa su Bosnjacima preko noci osvanuli desetorica kandidata za clana Predsjednistva. Ko u tome ne vidi ono sto je Ratko Mladic nazvao "razvlacenje pameti" taj je slijep kod ociju. Zasto su Covic i Dodik i dalje prihvatljivi kao bitne politicke figure a danas Bakir I. (isto kao juce Haris Silajdzic) to nije? Zar iko normalan misli da se nakon sljedece cetiri godine ista stvar nece desiti recimo Radoncicu ako slucajno ne bude jos jace radio na razgradnji BiH (a i ovo sto je do sad uradio je previse)? Svijet je ozbiljno zaglibio u islamofobiju i samo bi nam trebao bivsi reis kao Predsjednik, jedva bi cekali da nas proglase ISIL-narodom, ista stvar i sa Halilovicem. Zar je Bakir H. ta slamka spasa Bosnjacima? Covjek koji je u dresu novinara (naravno "objektivnog i nezavisnog") punio godinama glavu ovog naroda o SDA lopovima a sad konacno skinuo masku i rekao - evo mene u SDP-u, i to ni manje ni vise nego kao kandidat za Predsjednistvo. Emir Suljagic od svih poteza koje ima kao politicar ostace zapamcen kao neko ko je u SA kantonu htio ukinuti vjeronauk, napisao ep o Zlatku Lagumdziji i angazovao se da se ljudi ne izjasnjavaju kao Bosnjaci!!! Nije Bakir Izetbegovic ni izbliza dobar koliko treba da bude da bi nam bilo znatno bolje, ali kad pogledam sta je ostalo u ponudi jedino mogu konstatovati da mi po ko zna koji put na izbore izlazimo tek zato da izaberemo ko je manje los! I sto je najgore od svega, tako cesto i tu fulamo (kao sto je zadnji put bilo sa SDP-om pa nam se to obija o glavu i danas).

P.S.
I za kraj, odlucite se sta mi to u stvari biramo - ratnog heroja, najboljeg pjevaca, clana Predsjednistva BiH, najboljeg efendiju, miss jogurta, kajmaka i kiselog mlijeka.... jer cim se krene o politici i politickoj strukturi koja stoji iza Bakira I. vi krenete o trezoru, kad se pomene Fahrina kesa s kojom je dosao u Sarajevo vi okrenete na uvlacenje Turcima, kad se pomene ratni put Bakira H. vi podjete o nekoj privatizaciji, kradji i sve tako u krug. Dame i gospodo, sta vi u stvari hocete?
biske

#2485 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by biske »

wolf07 wrote:Dame i gospodo, sta vi u stvari hocete?
da ne bude bakir! je li to teško za shvatiti? uostalom, priča iz tvog posta počinje relativno kasno jer, u najmanju ruku, treba početi od kulina bana. :roll:
Država

#2486 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Država »

KatarinaKosaca wrote:Tek kad vidim koju paniku imate od FahrA, glasacu ga u nedjelju.

Ketrin bona, polako...

Nemoj ljutiš, ali ja ne bih baš volio da mi Šaja bude ministar odbrane, a Zika da bude ministar za ljudska prava.

Razmisli još jednom, udahni duboko...

:sax:
madner

#2487 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Fakat, sto ste protiv ratnog profitera? :D

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/9031 ... tifikatima
ultima_palabra

#2488 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

Država wrote:
KatarinaKosaca wrote:Tek kad vidim koju paniku imate od FahrA, glasacu ga u nedjelju.

Ketrin bona, polako...

Nemoj ljutiš, ali ja ne bih baš volio da mi Šaja bude ministar odbrane, a Zika da bude ministar za ljudska prava.

Šaja je Bakirov dugogodišnji jaran, a Zika "sused" od generalnog sekretara SDA...
MuaDib

#2489 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MuaDib »

wolf07 wrote:Ja uopste ne razumijem ovu galamu oko polozaja BiH spram ostatka Evrope. Da pojasnim, bivsa Jugoslavija je i u periodu kad je bila kraljevina a i prije nego sto je formirana bila evropsko dno po pismenosti, industrijalizaciji, nauci, kulturi, umjetnosti itd. To sto smo se malo oteli u doba SFRJ imamo zahvaliti cinjenici da su Poljska, Cehoslovacka, Madjarska, Istocna Njemacka, Bugarska i Rumunija bile pod Staljinovom cizmom a pribalticke i neke druge zemlje direktno u sastavu SSSR-a, a ne zato sto smo mi bili narocito pametni i vrijedni.
Dakle, ni u to doba SFRJ nije bila neka konkurencija Francuskoj, Holandiji, Norveskoj ili V.Britaniji vec smo samo bili ekonomski jaci od onih koje je Rusija crpila na slamku. A onda se padom berlinskog zida stvari u Evropi vracaju na normalan kolosijek i narodi koji su imali proizvodnju auta i prije 80 godina (Skoda u Ceskoj), koji su dali Evropi i svijetu jednog Sopena (Poljska), koji su vojskom cuvani u komunistickom bloku (Ist.Njemacka) i sl. dolaze na svoje, a kod nas se i ona mala prednost koju smo stekli gubi ratnim razaranjima i poslijeratnom pljackom.
Kad vec pominjem poslijeratnu pljacku onda bi trebalo biti do kraja korektan pa se zapitati sta je sa modelima privatizacije koji su bili na stolu. Odmah u startu je odbacena ideja da se firme koje su bile u drzavnom odnosno drustvenom vlasnistvu privatizuju na nacin da se npr. "Soko" Mostar, ili "Jelsingrad" Banja Luka, ili bilo koja druga firma privatizuju na nacin da se od privatizacije okoristi cijela drzava. Taj model nije odgovarao srpsko-hrvatskom politickom lobiju jer bi na taj nacin bili onemoguceni u pljackanju onog blaga koje je ostalo na teritoriji koju su vojno prisvojili. U tome su zdusno podrzani od Zagreba i Beograda. Ono sto su kontrolisali Bosnjaci vec je bilo ili unisteno ili opljackano i odvuceno u Srbiju uz nekoliko fabrika koje su mogle ici u normalnu privatizaciju. I onda na scenu stupa medjunarodni faktor i zakiva zadnji ekser u sanduk u kome ce sahraniti BiH. Staju na stranu onog modela koji su htjeli Srbi i Hrvati i konacna pljacka ono malo privrednih potencijala koje smo imali mogla je da pocne po istom modelu - ko je jamio-jamio. Otud se i ne treba cuditi silnom bogatstvu jednog Covica (koji je i dalje prvi u Hrvata), Dodika koji jos samo nije prodao zrak u BH entitetu RS i sl. Kod Bosnjaka jedan dio se jeste obogatio ali je to sve skupa smijesno malo u usporedbi s hrvatskim i srpskim politicarima. Medjutim, preko medija koji su kontrolisani iz razlicitih centara moci stvorena je slika da svu odgovornost za kriminalnu privatizaciju treba svaliti na ledja Bakira Izetbegovica i SDA. Rat kao da se nije ni desio, Srbija kao da nije sleperima izvlacila masine i bogatstvo BiH tokom 4 godine rata, Hrvatska kao da nije preko HDZ-a BiH otela silno bogatstvo, placala uvozni lobi i saucestvovala u gusenju BH privrednih potencijala. Za sve treba okriviti Bakira i SDA.

No i pored toga, ostala je kakva-takva bioloska masa Bosnjaka koja moze kontrolisati dio vlasnickog paketa nad BiH. To se narocito pokazalo kad je dva puta izabran Zeljko Komsic bosnjackim glasovima. Formalno-pravno tim izborom nije prekrsen ni jedan zakon jer nigdje i ne pise da Hrvati biraju svog, Srbi svog a Bosnjaci svog clana Predsjednistva vec GRADJANI RS-a biraju Srbina a GRADJANI F BiH biraju Bosnjaka i Hrvata! Ali, sad ni to ne valja pa su Bosnjacima preko noci osvanuli desetorica kandidata za clana Predsjednistva. Ko u tome ne vidi ono sto je Ratko Mladic nazvao "razvlacenje pameti" taj je slijep kod ociju. Zasto su Covic i Dodik i dalje prihvatljivi kao bitne politicke figure a danas Bakir I. (isto kao juce Haris Silajdzic) to nije? Zar iko normalan misli da se nakon sljedece cetiri godine ista stvar nece desiti recimo Radoncicu ako slucajno ne bude jos jace radio na razgradnji BiH (a i ovo sto je do sad uradio je previse)? Svijet je ozbiljno zaglibio u islamofobiju i samo bi nam trebao bivsi reis kao Predsjednik, jedva bi cekali da nas proglase ISIL-narodom, ista stvar i sa Halilovicem. Zar je Bakir H. ta slamka spasa Bosnjacima? Covjek koji je u dresu novinara (naravno "objektivnog i nezavisnog") punio godinama glavu ovog naroda o SDA lopovima a sad konacno skinuo masku i rekao - evo mene u SDP-u, i to ni manje ni vise nego kao kandidat za Predsjednistvo. Emir Suljagic od svih poteza koje ima kao politicar ostace zapamcen kao neko ko je u SA kantonu htio ukinuti vjeronauk, napisao ep o Zlatku Lagumdziji i angazovao se da se ljudi ne izjasnjavaju kao Bosnjaci!!! Nije Bakir Izetbegovic ni izbliza dobar koliko treba da bude da bi nam bilo znatno bolje, ali kad pogledam sta je ostalo u ponudi jedino mogu konstatovati da mi po ko zna koji put na izbore izlazimo tek zato da izaberemo ko je manje los! I sto je najgore od svega, tako cesto i tu fulamo (kao sto je zadnji put bilo sa SDP-om pa nam se to obija o glavu i danas).

P.S.
I za kraj, odlucite se sta mi to u stvari biramo - ratnog heroja, najboljeg pjevaca, clana Predsjednistva BiH, najboljeg efendiju, miss jogurta, kajmaka i kiselog mlijeka.... jer cim se krene o politici i politickoj strukturi koja stoji iza Bakira I. vi krenete o trezoru, kad se pomene Fahrina kesa s kojom je dosao u Sarajevo vi okrenete na uvlacenje Turcima, kad se pomene ratni put Bakira H. vi podjete o nekoj privatizaciji, kradji i sve tako u krug. Dame i gospodo, sta vi u stvari hocete?
Kratko i jasno ne pričaj gluposti.
zippoo87

#2490 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zippoo87 »

sto je bakir coban i sto su to glave na SDA plakatima telece - - j3su li razlicite od ostalih glava nisu - jesu li to glave iz drugih naroda - nisu - samo sipas uvrede bez ikakvog osnova eno Radjo ce u federalnom parlamentu pomoci ah ja samo sebi...

bake se pojavljuje u debatnim emisijama tacno onoliko koliko se pojavljuju ostali kandidati - evo radarom trazim radoncica i suljagica na bht1 - i nema ih...

i komsic stoji na standu kako da ne.... clan predsjednistva stoji na standu kako da ne - sigurnosna prijetnja broj 1 - nije mu dopusteno....

sto sam dno dna - nisam proizvod SDA nego svojih roditelja i socijalnog okruzenja...

od tih 500000 nezaposlenih slobodno odbij 100000 radnika na crno....

a kad smo kod tajkuna - sve sdaovi tajkuni zar ne ? sve ih SDA proizvela.....j3st al u k......

proizvod svih pausalnih tvrdnji koje si naveo moze i mora biti samo stvaranje ljubavi kod mene i svakog imalo razumnog covjeka prema svakom pa i provjereno najgorem SDA kandidatu - nemas argumenata samo sipas uvrede.....

stavljas brojeve gladnih i nezaposlenih sa Fahrinog pamfleta lazi - a ako se taj covjek bavi takvim aktivnostima u predizbornoj sta ce raditi u vlasti ne pitas se....

vrijedas sve unaokolo i zelis rezultat ja samo vidim da je opozicija SDA puno gora od same SDA kroz tebe i takve kao ti.....

i iz tog razloga tebi i tvojim bliznjima preporucujem da svi glasaju za SDA .....

Bakire - DOLAZI SA SVOJIM MEDJUNARODNIM UGLEDOM SA SVOJIM VEZAMA SA ISKUSTVOM SA SVOJOM STRANKOM I SVOJIM PORIJEKLOM.....

BAKIRE DOLAZI NAROD TE TREBA A NIJE NITI SVJESTAN KOLIKO....
[/quote]
ove gore gluposti nema potrebe replicirati,vidi se sve
nego ovo zadnje,boldirano,da te pitam...
ODAKLE TO DA BAKIR DODJE,CEKAJ,ZAR TO ON NIJE VEC CLAN PREDSJEDNISTVA I POTREPDSJEDNIK SDA ?
o cemu buncas ti opet,ko ga treba,koji narod i odakle da dodje...eto Bakira na funkciji,vec 4 godine ?
kume,da na tebe nisu kakve sihire bacili...ti si totalno pogubljen

a sto se tice ovog gore,da ipak malo komentarisem...tvoj najveci problem je sto gledate sta radi sljam i SDPa i sa njima se poredite...kao eto SDP nije nesto,jest...spasio je SDA i vratio vas u zivot...naravno na stetu gradjana
ti si vise naporan sa ovim nebuloznim "argumentima";nisam ti ja kriv sto ne vidis ,tj.vidis ali za pare si spreman braniti i neodbranjivo
i ja necu glasati ni za SDA,ni SDP,ni DF,ni SBB,...jos uvijek ima ljudi-gradjana koji su osnovali normalnu stranku i normalne politike propagiraju
ako i oni izdaju,onda cu i o njima pisati i gore nego sto pisem o SDA...pozdrav
lua

#2491 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by lua »

wolf07 wrote: I za kraj, odlucite se sta mi to u stvari biramo - ratnog heroja, najboljeg pjevaca, clana Predsjednistva BiH, najboljeg efendiju, miss jogurta, kajmaka i kiselog mlijeka.... jer cim se krene o politici i politickoj strukturi koja stoji iza Bakira I. vi krenete o trezoru, kad se pomene Fahrina kesa s kojom je dosao u Sarajevo vi okrenete na uvlacenje Turcima, kad se pomene ratni put Bakira H. vi podjete o nekoj privatizaciji, kradji i sve tako u krug. Dame i gospodo, sta vi u stvari hocete?
Zaboravio si Poljine, zaboravio si BH Telecom, zaboravio si niz kriminalnih aktivnosti SDA-ovih dužnosnika po USK, zaboravio si da je Budimir umalo pupio u zatvoru jer je po drugi put rehabilitirao za isto krivično djelo jednog od SDA-ovih pulena, gospodina Hazima (prezimena se ne sjećam, oprostit ćeš, jer me kriminalci baš toliko ne zanimaju). Nije krivično djelo ne glasati za SDA. Nije krivično djelo ne pristajati na njegovu priču i selamanje na predizbornim skupovima, k'o da je mekteb. Nije krivično djelo ne slagati se sa politikom SDA, HDZ, SDP, SNSD, SDU, DF ili bilo kojom drugom strankom. U suštini Bake treba bit' reis, a ne preSJEdnik države. Vjeruj mi, tu bi se snaš'o perfektno.
Last edited by lua on 07/10/2014 10:58, edited 1 time in total.
SmokingMan

#2492 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SmokingMan »

XXS wrote: Svi znamo da je milione dobio od Izetbegovica.
Pitanje je odakle Izetbegovicima million???
Pa iz djela onoga što je skupljano po Turskoj,arapskom svijetu tokom rata,ali je i vjerovatno da je i dio novca stekao lihvarenjem direktora pojedinih velikih sarajevskih firmi,ako mene pitaš,teško da će ikada biti dokaza za ovo drugo.Ali ta praksa lihvarenja u cilju stjecanja vlastitog bogatstva te financijskih interesa stranke je dobro uhodana praksa,ne samo Bakira,nego i njemu sličnim.Naravno i neupitno je da sve te "šeme" zna i gospodih Radončić,jer je i sam bio dio istih talova,ali na kraju krajeva niko neće priznati da je kurvin sin.To je princip na kojem opstaju stranke.
Last edited by SmokingMan on 07/10/2014 10:57, edited 1 time in total.
GoldenSpoon

#2493 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by GoldenSpoon »

ridjavi mora da je skontao da je najbolje da se ne pojavljuje u debatama jer je u svakoj od njih donji

ultima_palabra

#2494 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by ultima_palabra »

MuaDib wrote:Kad vec pominjem poslijeratnu pljacku onda bi trebalo biti do kraja korektan pa se zapitati sta je sa modelima privatizacije koji su bili na stolu. Odmah u startu je odbacena ideja da se firme koje su bile u drzavnom odnosno drustvenom vlasnistvu privatizuju na nacin da se npr. "Soko" Mostar, ili "Jelsingrad" Banja Luka, ili bilo koja druga firma privatizuju na nacin da se od privatizacije okoristi cijela drzava. Taj model nije odgovarao srpsko-hrvatskom politickom lobiju jer bi na taj nacin bili onemoguceni u pljackanju onog blaga koje je ostalo na teritoriji koju su vojno prisvojili. U tome su zdusno podrzani od Zagreba i Beograda. Ono sto su kontrolisali Bosnjaci vec je bilo ili unisteno ili opljackano i odvuceno u Srbiju uz nekoliko fabrika koje su mogle ici u normalnu privatizaciju. I onda na scenu stupa medjunarodni faktor i zakiva zadnji ekser u sanduk u kome ce sahraniti BiH. Staju na stranu onog modela koji su htjeli Srbi i Hrvati i konacna pljacka ono malo privrednih potencijala koje smo imali mogla je da pocne po istom modelu - ko je jamio-jamio. Otud se i ne treba cuditi silnom bogatstvu jednog Covica (koji je i dalje prvi u Hrvata), Dodika koji jos samo nije prodao zrak u BH entitetu RS i sl. Kod Bosnjaka jedan dio se jeste obogatio ali je to sve skupa smijesno malo u usporedbi s hrvatskim i srpskim politicarima. Medjutim, preko medija koji su kontrolisani iz razlicitih centara moci stvorena je slika da svu odgovornost za kriminalnu privatizaciju treba svaliti na ledja Bakira Izetbegovica i SDA. Rat kao da se nije ni desio, Srbija kao da nije sleperima izvlacila masine i bogatstvo BiH tokom 4 godine rata, Hrvatska kao da nije preko HDZ-a BiH otela silno bogatstvo, placala uvozni lobi i saucestvovala u gusenju BH privrednih potencijala. Za sve treba okriviti Bakira i SDA.
Srbija i Hrvatska nikako nisu mogli izvlačiti bogatstvo sa područja koje je kontrolisala Armija RBiH. Da bi uvozni lobi postojao, potrebno je bilo "nahraniti" i bošnjačke predstavnike u vlasti (pogodi iz koje stranke).

I tačno je da su stranci forsirali model privatizacije koji omogućuje da tri nacionalne elite pljačkaju "svako svoje". I u tom pljačkanju bošnjački predstavnici nisu nimalo zaostajali, čak štaviše. Da ne govorimo da je u bošnjački dio Federacije došao najveći dio međunarodnih donacija za obnovu, sredstvima za povratak su upravljali kadrovi SDA, a i novcem za naoružavanjem u ratu.
madner

#2495 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Kratka hronologija:
Glavni odbor Stranke demokratske akcije nedavno je donio hitne zaključke na hitno održanoj sjednici - da agencije za provođenje zakona, tužilaštva i sudovi u BiH "prioritetno procesuiraju najočitije i najeklatantnije slučajeve korupcije, sumnjive privatizacije i organizovanog kriminala". Naložili su Predsjedništvu stranke: hitno započeti s donošenjem zakona o reviziji privatizacije.

Zaključio je to Glavni odbor SDA, onaj u kome je i Alija Budnjo, beg. Prijeratni električar, danas vlasnik hotela na sarajevskoj Ilidži. I džamije u sarajevskoj Hrasnici. Kompleks vrijedan 28 miliona maraka kupio je za million i 800 hiljada. Kažu, samo 700 hiljada bilo je u gotovini, ostatak u certifikatima. Ustvari, Budnjo nije kupio hotele. Kupila ih je njegova firma "Kuvet". Koja je nakon rata popravljala kuće i stanove. Pomogao mu je Bakir Izetbegović, koji je sa Budnjinim bratom gradio tunel ispod piste. Pomogao je i Sulejman Garib, nekadašnji federalni ministar za povratnike. Jer su se Budnjo i Garib oženili dvjema sestrama. Pa je Budnjo imao kuveta da Garibovom ministarstvu proda milionski vrijedan gradjevinski materijal. I još malo kuveta da dobije kredit Razvojne banke. A onda se ima dovoljno kuveta za kupovinu hotela u kojima se danas liječe uglavnom osobe AA porijekla.

Tuzla je gorjela i zbog prijatelja i zbog bliskih suradnika potpredsjednika SDA. Premijer ovoga kantona Bajazit Jašarević bio je SDA. Bili su tu kada su uništavani Aida, Polihem, Guming, Lukavactrans... SDA su uvijek bili i Senad Šahinpašić Šaja, i Alija Delimustafić. Oni su uništili Frigos iz Čelića. Radnici su ga sačuvali u ratu, a onda su došli Delimustafići - braća Cenex čije je poslovno carstvo raslo uporedo sa SDA. Oni nisu imali prepreka niti granica. Njima su leđa čuvali Ismet Bajramović i Naser Orić. Delimustafićeva "BH Banka" preuzima poslovanje Frigosa, njima ostavlja samo dugove. Kasnije, počinje dokapitalizacija. U igru ulazi Fabrika Duhana Sarajevo, i tada svemoćni Timur Numić. Godinama kasnije Frigos je propao, cijeli je slučaj na sudu gdje Cenex od Fabrike duhana Sarajevo potražuje deset miliona maraka - navodnih ulaganja.

Nedavno je gorjela i Krajina. Tamo je godinama vladao Mirsad Veladžić. I on je bio SDA. Vladao je jer je bio Hadžijin rođak - rođak Halida Čengića, čiji je sin Hasan u Krajinu godinama dovodio investitore. Uspješne poduzetnike. Zetovi Veladžić i Čengić vladali su privredom USK-a. I uništili Krajinametal.

Uništili su i Polietilenku. Prije 13 godina Čengić i Veladžić su u Polietilenku doveli uglednog investitora iz Pakistana Muhameda Kurešija. Na Sarajevskom aerodromu graničari su tražili da im pokaže koliko novaca ima za boravak u zemlji. U džepu mu je nađeno 30 dolara. Tako su zetovi doveli i turski Kombasan da privatizira bihaćku industriju mlijeka. Firmu vrijednu 13 miliona Turci su kupili za desetak hiljada maraka. Pokrenuta istraga vodila je ka pranju novca, no Turci su na vrijeme pobjegli iz Krajine. Na svu sreću, umjesto njih stigli su Nijemci.

Gorjelo je i Sarajevo, nedaleko od mjesta na kojem je danas zmajevo gnijezdo. A tu je nekada bio Alhos. I tu je je SDA dovodila strateške partnere - pakistance bez marke u džepu. Obavezali su se uložiti milione, ali su rasprodali robu i nakon godinu dana netragom nestali. Tu je bio i Magros, koji je imao robne kuće, skladišta, odmarališta na moru. Tu je sada Al-Shidi.

Gorjela je i Zenica. Hljeba je nestalo jer je nestalo Inpeka. Nestao je i Dom štampe. I Konfekcija Borac je nestala.

Nestalo je i Azota u Goraždu. Nestalo je još na desetine firmi u BiH. Nestalo je i Energopetrola. Njega je 2006. godine prodao tadašnji federalni premijer Ahmed Hadžipašić, s dopremijerom Draganom Vrankićem. Prodali su zgradu u centru Sarajeva i 50 pumpi za deset miliona maraka. Nije pomogao ni Hadžipašićev nasljednik Nedžad Branković. I oni su bili SDA.

Tranzicija plus privatizacija. Trebala je to biti država blagostanja. Dvadeset godina kasnije, postala je to država za zla čovjeka. Pustošenje je počelo granatama, dokrajčeno je certifikatima
Banksy

#2496 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

madner wrote:Fakat, sto ste protiv ratnog profitera? :D

Ovo je trebalo puštati jednom sedmično, tokom cijele godine ...
GoldenSpoon

#2497 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by GoldenSpoon »

Banksy wrote:
madner wrote:Fakat, sto ste protiv ratnog profitera? :D

Ovo je trebalo puštati jednom sedmično, tokom cijele godine ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2498 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Država wrote:

Ketrin bona, polako...

Koliko znam privatno radis kao i ja. Znas sta j trzist, znas sta je prije 05. trcati u poresku, znas da ogulise, za sta? za koga?
Da netko ko nije vidio privrede poklanja zeni NASU bolnicu kao izraz ljubavi. Da se skloni SDA-SDP bagra koja se sva na isti nacin dovukla, glasacu crnog djavola, mada, u pravu si, ne znam hocu li imati stomaka bas FahrA. Povuce me ovaj SDA fanatizam, koji je prije bio privilegija crvenih. Pozz
Maystor

#2499 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:

Naučnici su nedavno dokazali da se karcinom uspješno liječi - zmijskim otrovom.
Novak20

#2500 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

biske wrote:
wolf07 wrote:Dame i gospodo, sta vi u stvari hocete?
da ne bude bakir! je li to teško za shvatiti? uostalom, priča iz tvog posta počinje relativno kasno jer, u najmanju ruku, treba početi od kulina bana. :roll:
Trudim se da u životu ne gledam unazad nego unaprijed. Zato hoću da živim u pravnoj državi i sistemu koji će da mi omogući kvalitetan život a ne patnju od dana do dana sa trendom nazadovanja.
Eto bio je B.I. četiri godine član Predsjedništva a SDA u vlasti F BiH, pojedinim kantonima i 40 općina. Bila je SDA u vlasti praktično kontinuirano 20 godina. Hej, 20 godina mog života i onda neko pita "šta hoćeš", bilo ovo-ono.
Hoću pasoš da mi ne treba viza za većinu zemalja na svijetu, hoću za svoje pare bolju zdravstvenu uslugu, hoću da mi na vrata ne pokucaju svaki dan dva-tri prosjaka, hoću pristojnim vozom na more, hoću da mi plata prati troškove života, hoću da neko odgovara za kriminal i korupciju, hoću da se cijeni i plati rad i kvalifikacija,........

Da li tražim puno?
Vjerovatno tražim jer onaj koji sve ovo redovno obećava, redovno i slaže. Niko nikoga ne tjera da nešto obeća pa za 4 godine ispuni 3-4% obećanog. Pa mi 20 godina puštamo ljude da ponavljaju isti razred i da se vježbaju na nama mišleći da se mogu nečemu naučiti. Ne mogu. Imaju svoje šeme po kojim funkcionišu.

Dosta više. Četiri a ne 24 godine povjerenja i fajrunt.
Post Reply