O'zone wrote:
Imam ja Viziju kako stvoriti pare.
Tvojim šefovima skinuti platu na maksimalno 2x prosječnu platu u BiH
Ukinuti naknade za odovjeni život
Naknade za komisije
Dat Vam kupone za gradski prevoz a prodat vozne parkove
i još nekih hejbet načina i eto para za bar 1000 radnih mjesta
Uhljebašu jedan
Ok, zahebani revolucionaru.
Imas li kakve brojke - koliko je to para potrebno za 1000 radnih mjesta - i kakvih mjesta ako govorimo o odrzivim mjestima koja ne zavie od trzista,.. - i koliko je to plata politicara.
Blage veze nemate o cemu pricate, veca plata nekog drugog je osnovna i jedina pomisao u glavi. Ljudi su ovdje detaljno obrazlozili budzete i da sve pokradeno i sve plate nisu dovoljne ni za 0,1% prohtjeva revolucionara.
Da sam barem cuo ijednu stretegiju boljeg naplacivanja poreza i raspidjele budzeta, ekonomske strategije ulaganja u ovo ili ono isplativo,.. - ama nista - sva je prica sto neko ima 5000 marona.
Stvarno mislite da se radi o milijardama koje bi kao preporodile zemlju. A uhljebas, rezimska protuha, podrepna muha,..... i slicno vam je plafon u svemu ovome. Da vas modertor upozori na rijecnik - vristali bi o diskriminaciji, rezimu, totalitarizmu,...
Malo destrukcije i uvreda je krajnji domet. Niste ni do koljena nekadasnjim revolucionarima koji su mijenjali svijet - oni su barem imali bolji plan, bolje informacije, bolje ljude u rezervi, bolju strategiju i viziju,... vama je samo necijih 5000 km plate u glavi.