MasaAllah !
DzezakAllah hajr! Drago mi je da sam imao prilike ugostiti ga ili biti gost kod , hadzihafiza Halid ef Hadzimulica !

Amin ja Rabb, dobri moj Fudo, i tebe i sve one koji se na Bozijem putu trude ici stopama ovih nasih velikana Islama k.s. .Fudo Bosna wrote:salik79 wrote:
![]()
DzezakAllah hajr! Da te Allah Uzviseni nagradi za ovu prelijepu fotografiju, ovih uzora i velikana nase Bosne k.s. rahmetullahi alejhi !
Fudo Bosna wrote:
MasaAllah !
DzezakAllah hajr! Drago mi je da sam imao prilike ugostiti ga ili biti gost kod , hadzihafiza Halid ef Hadzimulica !

Fudo Bosna wrote:Bilo bi korektno spomenuti nesto mladjeg alima ali ne manje bitnog i znacajnog za Sarajevo i nasu Bosnu u cjelini...
Sejh Midhat ef Celebic, ucenik Sejh Halid ef Salihagica ks, a potom i Sejh Salih ef Ibrisevica !
salik79 wrote:Ako ikako mozes do knjige "Risala - sufijski pogledi" autora Sejh Salih ef. Ibrisevica, toplo preporucujem. U njoj ces naci i odgovore i objasnjenja na tvoja pitanja. Knjigu, koliko god puta da citam, uvijek "nadjem" nesto novo:)
Cuj to.dadinjo33 wrote:Ma nije to Halladž rek'o, to su slagali na njeg.
dadinjo33 wrote:Ma nije to Halladž rek'o, to su slagali na njeg.
Ne znam, osim da je Halladž ispunio obećanje sa te slike i zašutio.Nero Histrion wrote:dadinjo33 wrote:Ma nije to Halladž rek'o, to su slagali na njeg.
Ja ko je onda rek'o?
Više "sufijski" pogled, nego sufijski "pogled"-Bog postaje vid kojim on gledaHorcrux wrote:Ima li neki sufijski "pogled" na pitanje zasto smo stvoreni?
Da ponovim moj post koji je izgleda pobrisan, ne znam zbog čega jer u njemu nije bilo ničeg uvredljivog niti protiv pravila foruma ...Towelie wrote:Ako Al Haladz nije rekao ovo i ako uzmemo u obzir da je ono sto je receno istina, ostaje samo jedna opcija ko bi to mogao biti.
Sve se može kad se 'oće!dadinjo33 wrote:A ima i onaj što, kad poželi vidjeti starog prijatelja, naredi Allahu da naredi tom prijatelju da ga pozove u goste.
"Ne postoji ništa što hoćete, a da to neće i Allah"fatamorgana wrote:
Sve se može kad se 'oće!