PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#2476 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Sarlo Akrobata wrote:
arnes_king wrote:Koji je najjednostavniji nacin kupovanja preko PSN ukoliko sam iz Bosne? ne zelim da mi neko lupa porez na bonove i te stvari, postoji li ikakva mogucnost da uvezem nekako svoju karticu preko trecih usluga, jer je PSN nece primiti?

ja kupujem bonove u Njemackoj (Amazon, McGame) ili Americi isto preko (Amazona) placam ili karticom ili paypalom, oboje prolazi bez problema.
Sada usao u amazon pa kako vam se to isplati? PSN kartica 10$ vrijednosti kosta 15$. Pa isplatnije preko OLX kupovati manje naplacuju.
diablobih

#2477 Re: PlayStation 4 - all about

Post by diablobih »

Jeftiniji su na amazonskom njemackom, imas i preko ebaya isto normalna cijena.
r_faruk

#2478 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

arnes_king wrote:
Sarlo Akrobata wrote:
arnes_king wrote:Koji je najjednostavniji nacin kupovanja preko PSN ukoliko sam iz Bosne? ne zelim da mi neko lupa porez na bonove i te stvari, postoji li ikakva mogucnost da uvezem nekako svoju karticu preko trecih usluga, jer je PSN nece primiti?

ja kupujem bonove u Njemackoj (Amazon, McGame) ili Americi isto preko (Amazona) placam ili karticom ili paypalom, oboje prolazi bez problema.
Sada usao u amazon pa kako vam se to isplati? PSN kartica 10$ vrijednosti kosta 15$. Pa isplatnije preko OLX kupovati manje naplacuju.
ja jos nikada nisam platio skuplje, uvijk 19.99$ za karticu od 20 $, ili 9.99$ za karticu od 10$

http://www.amazon.com/gp/product/B004RM ... =UTF8&th=1
Rampage

#2479 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

arnes_king wrote:
Sarlo Akrobata wrote:

Mora da si pogriješio prilikom pretrage?

20$ košta 20$.

Kao što možeš vidjeti na linku koji je @faruk postavio.
arnes_king

#2480 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Hvala vam puno. Idem se reg na amazon pa napraviti US PSN account. Koju drzavu i adresu da odaberem, znam da ima nekih drzava gdje je manji neki porez ili cak ga nema kako sam citao...

Evo pocela snizenja pred bozic https://blog.eu.playstation.com/2017/11 ... fer-today/

EDIT: Mozete li mi reci kako nadjete te kartice s tim cijenama? Kada udjem preko linka sve OK dostupno, mogu kupiti, kada rucno kucam u trazilicu nikako mi taj ne izbacuje, i ako izbaci neke kaze da je nedostupno....
ifus

#2481 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ifus »

arnes_king wrote:Hvala vam puno. Idem se reg na amazon pa napraviti US PSN account. Koju drzavu i adresu da odaberem, znam da ima nekih drzava gdje je manji neki porez ili cak ga nema kako sam citao...

Evo pocela snizenja pred bozic https://blog.eu.playstation.com/2017/11 ... fer-today/

EDIT: Mozete li mi reci kako nadjete te kartice s tim cijenama? Kada udjem preko linka sve OK dostupno, mogu kupiti, kada rucno kucam u trazilicu nikako mi taj ne izbacuje, i ako izbaci neke kaze da je nedostupno....
U drzavi Delaware se ne placa porez, a kartice kupuj u zvanicnoj SCEA radnji.
eventide

#2482 Re: PlayStation 4 - all about

Post by eventide »

Poz.
Interesuje me mogu li se igrati u single modu ofline igrice kupljene na cd-u preko olx-a ili sl. na ps4?
Mislio sam da uzmem ovaj PlayStation 4 500GB Slim E chassis White ali za pocetak bi furao samo ofline pa kontam da li mi se isplati,da ne uzimam igrice preko naloga?
Vertig0

#2483 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Vertig0 »

Moze.
arnes_king

#2484 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

eventide wrote:Poz.
Interesuje me mogu li se igrati u single modu ofline igrice kupljene na cd-u preko olx-a ili sl. na ps4?
Mislio sam da uzmem ovaj PlayStation 4 500GB Slim E chassis White ali za pocetak bi furao samo ofline pa kontam da li mi se isplati,da ne uzimam igrice preko naloga?
Ja igram samo sp offline. Imas mali broj izuzetaka koje su samo online ali ti to pise i na kutiji.
erotica

#2485 Re: PlayStation 4 - all about

Post by erotica »

Imaju li za ove konzole nove generacije ps i Xbox kakve igre za Split screen za 4 igrača kao što je Sonic transformer, little big planet karting ili f1 Race stars sto su bile za ps3 da se moze baciti ovako neobavezno kad dođe raja. Ja po netu sto sam gledao nisam bas našao.
Rampage

#2486 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Ja sam do sada naišao na par igara koje imaju opciju split screen za 4 igrača.

Borderlands Handsome Collection; Black Ops 3; Everbody's Golf; Lara Croft; Diablo 3; PES (vjerovatno i Fifa:D) i Trials.

I nije neka ponuda, po meni nastavak politike ukidanja split screen opcije koja je uzela maha još na prošloj generaciji konzola.
Mustang1

#2487 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Je'l iko radio hard reset konzole? :D
arnes_king

#2488 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Nabavio sam Horizon Zero Dawn Complete edition koji sadrzi i Frozen wilds.

Sada ponovo uzivam sa Aloy i to sam nastavio na Ultra hard, nevjerovatno kako su teski protivnici iako sam lvl 51 sa shield viewer oklopom.
Rampage

#2489 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

Evo na Amazonu odlična ponuda, godišnja pretplata za PS Plus za samo 40$ (ušteda od 20$:)):

https://www.amazon.com/gp/product/B004R ... x_2_w?th=1

______
Mustang1 wrote:Je'l iko radio hard reset konzole? :D
Kako prođe "operacija", pacijent živ :D ?
Mustang1

#2490 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ma jeste samo nisam postigao ono sto sam htio :D
salocha

#2491 Re: PlayStation 4 - all about

Post by salocha »

Pozdrav,

Ima li ko da igra GT Sport na US acc-u?
Da se povežemo...onako....zbog usporedbe vremena, trofeja i sl. Zanimljivije je kad se s nekim porediš, a da je sa iste planete kao i ti.
arnes_king

#2492 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

salocha wrote:Pozdrav,

Ima li ko da igra GT Sport na US acc-u?
Da se povežemo...onako....zbog usporedbe vremena, trofeja i sl. Zanimljivije je kad se s nekim porediš, a da je sa iste planete kao i ti.
Idi na ovu temu na bug.hr:

https://www.bug.hr/forum/topic/igrace-k ... x?page=721

Tu dosta raje igra pa se pridruzi i dosta je aktivnija tema negdje ovdje, jedno 100x :D
Mustang1

#2493 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Koliko se moze prodati ovaj ventilator :D Mislim na ps4 cijeli, i je'l slim manje zuji?
Ironmen

#2494 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironmen »

Dobio sam na poklon od druga iz Hr ps+ karticnu prplatu na godinu dana, i morao sam napraviti racun sa hr adresom da bi ukucao i otkljucao kod logicno, e sada vidim ima popust za DIRT raly oko 110 kuna imali na amazonu psn kartice u bonovima od 150 kn ??? ili na nekoj drugoj stranici da se kupe u kunama..??
arnes_king

#2495 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Mustang1 wrote:Koliko se moze prodati ovaj ventilator :D Mislim na ps4 cijeli, i je'l slim manje zuji?
Zavisi koji model, koliki HDD sta sve dodje uz njega i kakvo je stanje. Pogledaj po olx pa sam procijeni.

Da, slim bi trebao biti manje glasan.

Zavrsio sam i Frozen Wilds nastavak od HZD, u nastavku sam ukupno imao 21 sat na hard iako sam pozurik da zavrsim cim prije jer sam dobio ponudu za zamjenu.

Sada sam poceo AC Origins, izgleda da ce i ovdje biti bar 100 sati :D jucer upalio da probam i zavrsio na oko 3 sata igranja, ne znam ni kad proleti vrijeme.
r_faruk

#2496 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

ima li kakva vantura za preporuciti....
Odigrao sam:

last of us
heavy rain
beyound two souls (igram)
Soma-u cu uzeti kada zavrsim beyound two souls)
until dawn...

ima li ista da je izaslo u skorije vrijeme, ili nesto starije za ps 4?
Ironman_88

#2497 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

r_faruk wrote:ima li kakva vantura za preporuciti....
Odigrao sam:

last of us
heavy rain
beyound two souls (igram)
Soma-u cu uzeti kada zavrsim beyound two souls)
until dawn...

ima li ista da je izaslo u skorije vrijeme, ili nesto starije za ps 4?
Ako tii leže igrice tipa Heavy Rain i Beyond Two Souls, isprobaj The Wolf Among Us i The Walking Dead (u vezi The Walking Dead neka te ne odbije ako imaš negativno mišljenje o seriji, igrica nema skoro ništa zajedničko sa serijom).
nepass1

#2498 Re: PlayStation 4 - all about

Post by nepass1 »

pozdrav ljudi, do sad sam kupovao igrice u fizickom obliku. sad hocu online da kupim iz ps store. problem paypal ne funkcionira nikako, ne mogu dodati acc. (samo kaze da je pogreasan user i pass od paypala) kreditna kartica isto ne moze, reg sam ps u USA sad kad dodajem karticu uvijek neki problem javlja. kako ste vi to rijesili?
salocha

#2499 Re: PlayStation 4 - all about

Post by salocha »

nepass1 wrote:pozdrav ljudi, do sad sam kupovao igrice u fizickom obliku. sad hocu online da kupim iz ps store. problem paypal ne funkcionira nikako, ne mogu dodati acc. (samo kaze da je pogreasan user i pass od paypala) kreditna kartica isto ne moze, reg sam ps u USA sad kad dodajem karticu uvijek neki problem javlja. kako ste vi to rijesili?
Registruj se na amazonu i kupi preko paypalla kupon. Dobijes digitalni kod na mail za 1 sec ili ga mozes odmah vidjeti na amazon profilu.
nepass1

#2500 Re: PlayStation 4 - all about

Post by nepass1 »

salocha wrote:
nepass1 wrote:pozdrav ljudi, do sad sam kupovao igrice u fizickom obliku. sad hocu online da kupim iz ps store. problem paypal ne funkcionira nikako, ne mogu dodati acc. (samo kaze da je pogreasan user i pass od paypala) kreditna kartica isto ne moze, reg sam ps u USA sad kad dodajem karticu uvijek neki problem javlja. kako ste vi to rijesili?
Registruj se na amazonu i kupi preko paypalla kupon. Dobijes digitalni kod na mail za 1 sec ili ga mozes odmah vidjeti na amazon profilu.
mozda glupo pitanje, sa tim kodom napunim onaj novcanik na ps?
Post Reply