BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dezurni_ucenik

#2476 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:jel to neko mislio da cemo nakantati argentinu? dakla nastavlja se tradicija pljuvanja nakon poraza. cuj osramotili :-)

Nije niko mislio da cemo pobjediti Argentinu,vec krivo ti bude kad vidis da ti najbolji napadac glumi Tommy Hilfiger manekena na terenu.I zadnja utakmica koju smo odlicno odigrali je protiv Grka u Zenici.Ono sa Slovacima je bio alarm da nesto ne valja.A Pape se i dalje lud pravi...
Warashii

#2477 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Warashii »

cyprus wrote:
CVIKERASH wrote:
MOSALJOZE wrote:Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje

Amerika,Slovacka,Argentina.Mi bas nesto cesto dobijamo te samare.
Pa mala smo država, koji qrac hoćeš? Izgleda da nije dovoljno to smo se plasirali na SP, nego moramo mlatnut i Argentinu da bi neki bili zadovoljni :oops:
Sta mlatnut? Ponizit, da nas mole da prestanemo :D .
Da smo barem nerjeseno al ni ovo nije propast jbga, ja vise nisam ni ocekivao.
Šveđanin

#2478 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Šveđanin »

Tek sad vidim da je sinoć bilo sijelo na forumu. :D Ja pogledao prvo, nisam mogao više. :oops:

Rezultat je solidan, pozitivna stvar ovog meča je što se vidjelo da smo dobili dobrog igrača koji će biti koristan u budućnosti.

Džeko ne bih komentarisao, idemo dalje.

Jbg, htijeli priznati ili ne, vidi se razlika u kvaliteti. A šta bi još bilo da su igrali Messi,Higuain i Lavezzi... :oops:
Partijaner

#2479 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Partijaner »

Kad su prijateljske tekme totalno nezainteresovano djeluju na terenu, slijedeci put ih necu ni gledati bude li im ovakav pristup u narednim mecevima.

Jadna li majka Dzeki bude li onako igrao na prvenstvu, ono je vec bezobrazluk postalo sta radi.
dezurni_ucenik

#2480 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

cyprus wrote:
CVIKERASH wrote:
MOSALJOZE wrote:Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje

Amerika,Slovacka,Argentina.Mi bas nesto cesto dobijamo te samare.
Pa mala smo država, koji qrac hoćeš? Izgleda da nije dovoljno to smo se plasirali na SP, nego moramo mlatnut i Argentinu da bi neki bili zadovoljni :oops:

Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...

Naravno gdje 's sta reci protiv reprezentacije.Gdjes na Dzeku kritiku koju da napises kad Dzekino govno je zlatno izgleda.
SaPnA

#2481 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by SaPnA »

Ako smo se plasirali u brazil ne moramo prestati igrat fudbal :oops:
Great Cornholio

#2482 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Great Cornholio »

SaPnA wrote:Ako smo se plasirali u brazil ne moramo prestati igrat fudbal :oops:
Trebamo ga igrati još bolje i ozbiljnije, jer plasmanom na SP smo sebi dokazali da mi znamo igrati fudbal, da smo talentovani za fudbal.
cyprus

#2483 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by cyprus »

CVIKERASH wrote:Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...

Naravno gdje 's sta reci protiv reprezentacije.Gdjes na Dzeku kritiku koju da napises kad Dzekino govno je zlatno izgleda.
Ne mislim ja da odlično igramo, ali treba biti realan pa reći da smo se sad probili na viši level, na kom smo realno - autsajderi... I sasvim je realno da ćemo na tom levelu doživjeti više poraza nego pobjeda... Ako bude drugačije, bit će iznenađenje... Naravno, mnogo toga može biti bolje, ali jebemu ako nećemo sad biti zadovoljni kad smo napravili historijski korak, kad hoćemo?

Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo održati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj :oops:
Last edited by cyprus on 19/11/2013 11:47, edited 1 time in total.
almirony

#2484 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by almirony »

cyprus wrote:
CVIKERASH wrote:Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...

Ne mislim ja da odlično igramo, ali treba biti realan pa reći da smo se sad probili na viši level, na kom smo realno - autsajderi... I sasvim je realno da ćemo na tom levelu doživjeti više poraza nego pobjeda... Ako bude drugačije, bit će iznenađenje... Naravno, mnogo toga može biti bolje, ali jebemu ako nećemo sad biti zadovoljni kad smo napravili historijski korak, kad hoćemo?

Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo odražati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj :oops:
Mi ćemo iz ovog levela ispati vrlo brzo ko fišek, ako bude pristup utakmicama kao ovoj sinoć, kako igrača, tako i stručnog štaba sa Papetom kao glavnim odgovornim.
dezurni_ucenik

#2485 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

cyprus wrote:

Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo odražati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj :oops:

Ej svjestan sam ja da mi ne mozemo parirati jakim ekipama.Al ebemu ,zasto ne izgubimo sa stilom.Uvijek djeluje da nema zalaganja kod pojedinih igraca.Spahic je lose odigrao al ne treba covjeka napadati,za njega se moze reci da je imao los dan.A ostali,nije Ciro lud bio sto nije drzao Misketa i Pjanica zajedno.I izgleda da je vrijeme doslo da samo jedan napadac igra.Dzeko i Ibisevic guse jedan drugoga.
Itakoto

#2486 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Pa polako, ne letite pred rudo. Ni Rim nije izgradjen za jedan dan. Cemu tolika zurba?
Ja se samo nadam da ce Safet konacno uvidjeti da bez DM nemamo sanse protiv "jakih" ekipa.
uglavnomja

#2487 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by uglavnomja »

eto, neprospavana noc

ukratko, dzakson se vidio kad ga je onaj zajahao na pocetku, jedna sansa i kad je mijenjao dres sa aguerom.

ostali, nako ... bezze je analizirati, svako moze imati los dan, atmosfera, opustanje , prijateljska , ...
kolasinac :thumbup:

nego, moj neki dojam da su argentinci igrali ekstra grubo i da su se nasi malo cuvali :skoljka: :run:

ps. ako je bila prica, sorry, nemrem citati sve :oops:

pps. na norveskoj tv izvjestaj sa utakmice, 2 gola i onaj ruzni udarac spahicu :|
karanana

#2488 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by karanana »

jucer se slabo ko vidio.
nije ni papeta bilo za vidit.
Šveđanin

#2489 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Šveđanin »

Image

:lol:
Dabba

#2490 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Dabba »

Ja se sinoć nameračio da gledam. Kupio cugu, meze, al' sjeba me jedna snošaj 'tičica :kiss:. Uletila neplanirano, snošaj odradjen :mrgreen:, i ja "blento" zaspah k'o beba.. :roll: Probudih se jutros ljut k'o ljuta papričica.
Ima li gdje da se skine utakmica i pogleda na miru uz fuka i meze? Tražim po netu, al' taraba.
shake69

#2491 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by shake69 »

Gledao utakmicu. Rezultat je odraz nase realnosti iako se moze prigovoriti za nezalaganja pojedinaca te Papetu zasto mi igramo s istim kadrom protiv Liechtensteina i Argentine? Sinoc smo prakticno imali sest ofanzivnije opredijeljenih igraca a igrali smo protiv Top 5 ekipe u svijetu.
Nadrealisti bi rekli: "Smiju nam se ljudi, Reufe"! :mrgreen:
Balkanskim narodima je uvijek s vremena na vrijeme potrebno prizemljenje u neutemeljenoj euforiji i neka ga i nama. Bolje sinoc nego u junu naredne godine iako ce poraza biti jos.
DaysleepeR

#2492 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DaysleepeR »

lijepo je rečeno u najavi da ova tekma služi da vidimo gdje smo nasuprot najjačih ekipa i taman smo vidjeli gdje smo

2 gola minusa, 2:1 u najboljem slučaju da je napad funkcionisao, sinoć svoju tekmu nisu imali ni Džeko ni Vedo ni Miske ni Pjana, o rupi na desnoj strani da ni ne pričam, a ni sa lijeve nije imao ko da ubaci.

ja sam zadovoljan, ipak je ovo bila ekskurzija, provod sa dijasporom, igrači su obišli sve kafane i znamenitosti i usput malo trenirali
T4h

#2493 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by T4h »

Ide se iz krajnosti u krajnost. Prvo, selektor i igrači moraju biti meta dobronamjernih kritika, ali ne treba pljuvati jer su neki očekivali da ćemo izvući dobar rezultat iz ove utakmice. Vidjelo se da su oni klasu ispred nas, kretanje igrača, postavka igre pa sam prijem lopte to kod Argentinaca ide prirodno, fludino (barem sinoc jer smo mi izgledali krajnje smotano).
Iskreno ne bi mi smetalo da smo izgubili i vecim rezultatom, ali da se u toku utakmice vidi neki takticki plan...neko taktičko prilagođavanje protivniku, mada u toku prvog poluvremena kada su se naši držali disciplinovano na svojoj polovici sve je to izgledalo dosta ozbiljno. Kasnije raspad sistema, ni glave ni repa, sredina nefunkcionalna i odmah se ruši cijeli koncept. Što se Papeta tiče, niko dobronamjeran neće bezrazložno kritikovati, uglavnom svi mi vidimo koje se greške ponavljaju i šta bi trebalo da se promijeni, ali čovjek fura svoje i to je to...mada mi je puna kapa Vršajevića koji očigledno nema kvalitet za reprezentaciju. Edin, ko zna kakve probleme nosi i s čim mora da raskrsti, ali upravo zbog toga bih zvao trećeg napadača pa da i samom Džeki proradi inat, mozda se trzne. SEO je zvijer, igračina...kao i Begović koji nas je sinoć više puta izvlačio iz belaja. Sve će to ako Bog da bolje izgledati u Brazilu samo da nas mimoiđu povrede, a Boga molim da Safet napokon počne "čitati" protivnike i barem donekle počne taktiku prilagođavati kada igramo protiv reprezentacija koje su puno jače od nas.
vee-jay

#2494 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by vee-jay »

LSD wrote:
Itakoto wrote:Kad vec neces da vidis da je van forme, zamjeris li mu makar nezalaganja na terenu?
A šta mu ti zamjeraš??

Zamjeraš li mu što je uspješan i što zarađuje u svom klubu??
Zamjeraš li mu što je naš najbolji strijalc svih vreena?
Zamjeraš li mu što je bio najbolji strijelac prošlih kvaifikikacija?

šta je problem?' hajde reci....ne smije odigrati loše yebenu prijateljsku protiv jedne velesile kakva je Argentina :? svi mogu, ali on ne smije.... jel to :?:

nije problem sto on ne smije odigrati lose. problem je sto ga trener ne mijenja kada igra lose. na utakmici valjda igraju oni koji su u trenutku najbolji a ne oni koji su bili najbolji.
Creasy

#2495 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Creasy »

Ja naroda teškog... :-)

Bosna odigrala solidno, jedino je na desnoj strani duvala košava (Vršajević). Kada se tu vrati Mujdža, biće to dobra ekipa. Ne vidim čemu ovolika kuknjava... :roll:
Pismonosa

#2496 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Pismonosa »

cyprus wrote: Ne mislim ja da odlično igramo, ali treba biti realan pa reći da smo se sad probili na viši level, na kom smo realno - autsajderi... I sasvim je realno da ćemo na tom levelu doživjeti više poraza nego pobjeda... Ako bude drugačije, bit će iznenađenje... Naravno, mnogo toga može biti bolje, ali jebemu ako nećemo sad biti zadovoljni kad smo napravili historijski korak, kad hoćemo?

Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo održati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj :oops:
Et, jednostavno! :thumbup:

Gubit ćemo mi još i od puno slabijih takmaca nego što je to Arđentina. Ljudi to je realnost, pa nismo mi Španija. OK je kritikovati i tražiti bolja rješenja, ali kakvih sve ogavnih postova i pljuvanja ima na zadnjim stranama, to je za zatvora :D

Bit će to OK do Brazila, sa oporavljenim Mujdžom i Lulićem, i sa probuđenim i fokusiranim Edinom, bit će to jebena ekipa.

I nisam mislio nikoga izdvajati posebno, ali Begović.. Još mi nismo svjesni kakvog golmana imamo :thumbup:
Kemal Malovčić

#2497 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Kemal Malovčić »

Vršajeviću treba oduzeti državljanstvo.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2498 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Admir_1984 »

DaysleepeR wrote:lijepo je rečeno u najavi da ova tekma služi da vidimo gdje smo nasuprot najjačih ekipa i taman smo vidjeli gdje smo

2 gola minusa, 2:1 u najboljem slučaju da je napad funkcionisao, sinoć svoju tekmu nisu imali ni Džeko ni Vedo ni Miske ni Pjana, o rupi na desnoj strani da ni ne pričam, a ni sa lijeve nije imao ko da ubaci.

ja sam zadovoljan, ipak je ovo bila ekskurzija, provod sa dijasporom, igrači su obišli sve kafane i znamenitosti i usput malo trenirali
tako je Susic prije mjesec dana rekao, da je ova utakmica nagrada igracima, da nece ništa bitno mjenjati, da se vidi gdje smo sa trenutnom postavkom protiv super jakih i slicno. igraci su to bukvalno shvatili i doslovno otišli na izlet, ni trke ni želje neke posebne. Kada se izvuku protivnici za brazil i ugovore odgovarajuce prijateljske utakmice za narednu godinu siguran sam da na istim nece biti ni ovakav pristup utakmici, kao ni ova ofanzivna postavka koja protiv argentine i slicnih nema prolaza

organizatori zadovoljni, dijaspora zadovoljna, igraci se malo opustili i to je poenta ove utakmice. pravi posao za operaciju brazil pocinje od marta
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2499 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by pici »

Kemal Malovčić wrote:Vršajeviću treba oduzeti državljanstvo.
treba ga Kemalizovat pod Hitno...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2500 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by pici »

Šveđanin wrote:Image

:lol:

polomit Će tebi spaHa noge kad tad...Bičakćić najbolji...samo u kost :thumbup: LOMI IH BRACO!!!!
Locked