Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:jel to neko mislio da cemo nakantati argentinu? dakla nastavlja se tradicija pljuvanja nakon poraza. cuj osramotili
Nije niko mislio da cemo pobjediti Argentinu,vec krivo ti bude kad vidis da ti najbolji napadac glumi Tommy Hilfiger manekena na terenu.I zadnja utakmica koju smo odlicno odigrali je protiv Grka u Zenici.Ono sa Slovacima je bio alarm da nesto ne valja.A Pape se i dalje lud pravi...
MOSALJOZE wrote:Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje
Amerika,Slovacka,Argentina.Mi bas nesto cesto dobijamo te samare.
Pa mala smo država, koji qrac hoćeš? Izgleda da nije dovoljno to smo se plasirali na SP, nego moramo mlatnut i Argentinu da bi neki bili zadovoljni
Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...
Naravno gdje 's sta reci protiv reprezentacije.Gdjes na Dzeku kritiku koju da napises kad Dzekino govno je zlatno izgleda.
CVIKERASH wrote:Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...
Naravno gdje 's sta reci protiv reprezentacije.Gdjes na Dzeku kritiku koju da napises kad Dzekino govno je zlatno izgleda.
Ne mislim ja da odlično igramo, ali treba biti realan pa reći da smo se sad probili na viši level, na kom smo realno - autsajderi... I sasvim je realno da ćemo na tom levelu doživjeti više poraza nego pobjeda... Ako bude drugačije, bit će iznenađenje... Naravno, mnogo toga može biti bolje, ali jebemu ako nećemo sad biti zadovoljni kad smo napravili historijski korak, kad hoćemo?
Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo održati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj
Last edited by cyprus on 19/11/2013 11:47, edited 1 time in total.
CVIKERASH wrote:Uz onakvu igru,necemo mi ni gola dati na SP.A ti i dalje misli kako mi odlicno igramo ... Super je sto smo mi otisli u Brazil,ne sporim to,al isto treba priznati da su nas vile pronosale u nekim utakmicama.Prva protiv Grcke,kad je Gekas promasio prazan gol,obe utakmice protiv Slovacke...
Ne mislim ja da odlično igramo, ali treba biti realan pa reći da smo se sad probili na viši level, na kom smo realno - autsajderi... I sasvim je realno da ćemo na tom levelu doživjeti više poraza nego pobjeda... Ako bude drugačije, bit će iznenađenje... Naravno, mnogo toga može biti bolje, ali jebemu ako nećemo sad biti zadovoljni kad smo napravili historijski korak, kad hoćemo?
Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo odražati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj
Mi ćemo iz ovog levela ispati vrlo brzo ko fišek, ako bude pristup utakmicama kao ovoj sinoć, kako igrača, tako i stručnog štaba sa Papetom kao glavnim odgovornim.
Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo odražati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj
Ej svjestan sam ja da mi ne mozemo parirati jakim ekipama.Al ebemu ,zasto ne izgubimo sa stilom.Uvijek djeluje da nema zalaganja kod pojedinih igraca.Spahic je lose odigrao al ne treba covjeka napadati,za njega se moze reci da je imao los dan.A ostali,nije Ciro lud bio sto nije drzao Misketa i Pjanica zajedno.I izgleda da je vrijeme doslo da samo jedan napadac igra.Dzeko i Ibisevic guse jedan drugoga.
Pa polako, ne letite pred rudo. Ni Rim nije izgradjen za jedan dan. Cemu tolika zurba?
Ja se samo nadam da ce Safet konacno uvidjeti da bez DM nemamo sanse protiv "jakih" ekipa.
Ja se sinoć nameračio da gledam. Kupio cugu, meze, al' sjeba me jedna snošaj 'tičica . Uletila neplanirano, snošaj odradjen , i ja "blento" zaspah k'o beba.. Probudih se jutros ljut k'o ljuta papričica.
Ima li gdje da se skine utakmica i pogleda na miru uz fuka i meze? Tražim po netu, al' taraba.
Gledao utakmicu. Rezultat je odraz nase realnosti iako se moze prigovoriti za nezalaganja pojedinaca te Papetu zasto mi igramo s istim kadrom protiv Liechtensteina i Argentine? Sinoc smo prakticno imali sest ofanzivnije opredijeljenih igraca a igrali smo protiv Top 5 ekipe u svijetu.
Nadrealisti bi rekli: "Smiju nam se ljudi, Reufe"!
Balkanskim narodima je uvijek s vremena na vrijeme potrebno prizemljenje u neutemeljenoj euforiji i neka ga i nama. Bolje sinoc nego u junu naredne godine iako ce poraza biti jos.
lijepo je rečeno u najavi da ova tekma služi da vidimo gdje smo nasuprot najjačih ekipa i taman smo vidjeli gdje smo
2 gola minusa, 2:1 u najboljem slučaju da je napad funkcionisao, sinoć svoju tekmu nisu imali ni Džeko ni Vedo ni Miske ni Pjana, o rupi na desnoj strani da ni ne pričam, a ni sa lijeve nije imao ko da ubaci.
ja sam zadovoljan, ipak je ovo bila ekskurzija, provod sa dijasporom, igrači su obišli sve kafane i znamenitosti i usput malo trenirali
Ide se iz krajnosti u krajnost. Prvo, selektor i igrači moraju biti meta dobronamjernih kritika, ali ne treba pljuvati jer su neki očekivali da ćemo izvući dobar rezultat iz ove utakmice. Vidjelo se da su oni klasu ispred nas, kretanje igrača, postavka igre pa sam prijem lopte to kod Argentinaca ide prirodno, fludino (barem sinoc jer smo mi izgledali krajnje smotano).
Iskreno ne bi mi smetalo da smo izgubili i vecim rezultatom, ali da se u toku utakmice vidi neki takticki plan...neko taktičko prilagođavanje protivniku, mada u toku prvog poluvremena kada su se naši držali disciplinovano na svojoj polovici sve je to izgledalo dosta ozbiljno. Kasnije raspad sistema, ni glave ni repa, sredina nefunkcionalna i odmah se ruši cijeli koncept. Što se Papeta tiče, niko dobronamjeran neće bezrazložno kritikovati, uglavnom svi mi vidimo koje se greške ponavljaju i šta bi trebalo da se promijeni, ali čovjek fura svoje i to je to...mada mi je puna kapa Vršajevića koji očigledno nema kvalitet za reprezentaciju. Edin, ko zna kakve probleme nosi i s čim mora da raskrsti, ali upravo zbog toga bih zvao trećeg napadača pa da i samom Džeki proradi inat, mozda se trzne. SEO je zvijer, igračina...kao i Begović koji nas je sinoć više puta izvlačio iz belaja. Sve će to ako Bog da bolje izgledati u Brazilu samo da nas mimoiđu povrede, a Boga molim da Safet napokon počne "čitati" protivnike i barem donekle počne taktiku prilagođavati kada igramo protiv reprezentacija koje su puno jače od nas.
Itakoto wrote:Kad vec neces da vidis da je van forme, zamjeris li mu makar nezalaganja na terenu?
A šta mu ti zamjeraš??
Zamjeraš li mu što je uspješan i što zarađuje u svom klubu??
Zamjeraš li mu što je naš najbolji strijalc svih vreena?
Zamjeraš li mu što je bio najbolji strijelac prošlih kvaifikikacija?
šta je problem?' hajde reci....ne smije odigrati loše yebenu prijateljsku protiv jedne velesile kakva je Argentina svi mogu, ali on ne smije.... jel to
nije problem sto on ne smije odigrati lose. problem je sto ga trener ne mijenja kada igra lose. na utakmici valjda igraju oni koji su u trenutku najbolji a ne oni koji su bili najbolji.
Bosna odigrala solidno, jedino je na desnoj strani duvala košava (Vršajević). Kada se tu vrati Mujdža, biće to dobra ekipa. Ne vidim čemu ovolika kuknjava...
cyprus wrote:
Nego, polako... Haj da prvo skupimo iskustva na ovom levelu i da se tu pokušamo održati (među evropskom i svjetskom elitom), pa da nakon toga realnije počnemo razmišljati o tome kako stati u kraj Argentini i Njemačkoj
Et, jednostavno!
Gubit ćemo mi još i od puno slabijih takmaca nego što je to Arđentina. Ljudi to je realnost, pa nismo mi Španija. OK je kritikovati i tražiti bolja rješenja, ali kakvih sve ogavnih postova i pljuvanja ima na zadnjim stranama, to je za zatvora
Bit će to OK do Brazila, sa oporavljenim Mujdžom i Lulićem, i sa probuđenim i fokusiranim Edinom, bit će to jebena ekipa.
I nisam mislio nikoga izdvajati posebno, ali Begović.. Još mi nismo svjesni kakvog golmana imamo
DaysleepeR wrote:lijepo je rečeno u najavi da ova tekma služi da vidimo gdje smo nasuprot najjačih ekipa i taman smo vidjeli gdje smo
2 gola minusa, 2:1 u najboljem slučaju da je napad funkcionisao, sinoć svoju tekmu nisu imali ni Džeko ni Vedo ni Miske ni Pjana, o rupi na desnoj strani da ni ne pričam, a ni sa lijeve nije imao ko da ubaci.
ja sam zadovoljan, ipak je ovo bila ekskurzija, provod sa dijasporom, igrači su obišli sve kafane i znamenitosti i usput malo trenirali
tako je Susic prije mjesec dana rekao, da je ova utakmica nagrada igracima, da nece ništa bitno mjenjati, da se vidi gdje smo sa trenutnom postavkom protiv super jakih i slicno. igraci su to bukvalno shvatili i doslovno otišli na izlet, ni trke ni želje neke posebne. Kada se izvuku protivnici za brazil i ugovore odgovarajuce prijateljske utakmice za narednu godinu siguran sam da na istim nece biti ni ovakav pristup utakmici, kao ni ova ofanzivna postavka koja protiv argentine i slicnih nema prolaza
organizatori zadovoljni, dijaspora zadovoljna, igraci se malo opustili i to je poenta ove utakmice. pravi posao za operaciju brazil pocinje od marta