BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Muhamed Đakmić
#2476 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Avdija je protiv Lihtenštajna odigrao bolje nego i Lulić i Salihović. Eh sad, neko dobro primijeti, nije pošteno koristiti dvostruke aršine. Ako je on bio loš, kakvi su ostali.
I što se mene tiče, nek Avdija nikad ne zaigra od prve minute više ako će Mujdža svaku biti spreman, ali haman da je Avdija proglašen glavnim krivcem za poraz protiv Slovačke u Zenici, pa Mujdža u Žilini pruži prekopiranu Avdijinu partiju iz Zenice. Dakle, da na onoj strani imaš bilo kojeg fudbalera samog, osim možda Maicona iz najboljih dana, imao bi propuh, tako da kritike Avdiji, barem u ovom momentu, ni najmanje nisu opravdane. Svaki je bek koji pokriva cijelu svoju stranu maksimalno zavaljen.
Meni je ozbiljnije pitanje, ako ćemo već utakmicu protiv Lihtenštajna uzimati kao relevantnu za nešto, zašto je Avdija pripremio više šansi našim ofanzivcima nego Lulić i Salihović zajedno?
I što se mene tiče, nek Avdija nikad ne zaigra od prve minute više ako će Mujdža svaku biti spreman, ali haman da je Avdija proglašen glavnim krivcem za poraz protiv Slovačke u Zenici, pa Mujdža u Žilini pruži prekopiranu Avdijinu partiju iz Zenice. Dakle, da na onoj strani imaš bilo kojeg fudbalera samog, osim možda Maicona iz najboljih dana, imao bi propuh, tako da kritike Avdiji, barem u ovom momentu, ni najmanje nisu opravdane. Svaki je bek koji pokriva cijelu svoju stranu maksimalno zavaljen.
Meni je ozbiljnije pitanje, ako ćemo već utakmicu protiv Lihtenštajna uzimati kao relevantnu za nešto, zašto je Avdija pripremio više šansi našim ofanzivcima nego Lulić i Salihović zajedno?
- DonVitoni
#2477 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Termini od 00:00 do 02:00moa wrote:jebacki, zavalis se, noge u lavor, bezalkoholnu pivu u jednu ruku, dzoger u drugu, meso res peceno, malo suhovine iz visokog i gledas reprezentaciju.. neprocjenjivoDonVitoni wrote:[youtube]www.youtube.com/watch?v=joVZEHeAbY4[/youtube]
Ovaki ce biti stadioni u Brazilu a abd. ovako tribine..
-
north
#2478 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Al žiku našeg doajena Hadžijahića i tog poznatog mrtvilaTRENT wrote:Jebo te koji smo mi cemer bili prije 15 godina...
Bogu hvala pa je ovo "Ancient history"
A fakat smo ovdje odron bili, ovaj Ivanauskas nas propisno iskarinđao bez vazelina
- Zmijuga loma
#2479 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Upravo tako. Postaje komično toliko kritikovati lika za kojeg se apsolutno svi slažu da ozbiljno odskače nekvalitetom od ostalih. Kritikuješ karinu od igrača iz HNL-a zato što nije Cafu a zanemariš Wiesovo demonstriranje sile nad Mujdžom ili Salihoviće projektile u prazno - igrače sa bundesligaškom reputacijom.Muhamed Đakmić wrote:Avdija je protiv Lihtenštajna odigrao bolje nego i Lulić i Salihović. Eh sad, neko dobro primijeti, nije pošteno koristiti dvostruke aršine. Ako je on bio loš, kakvi su ostali.
U mojim knjigama i Vršajević i Zahir imaju prolaznu ocjenu za ovaj ciklus. Trpiti ih dok se ne pojavi bolji i to je to. Kolašinac kuca na vrata tako da bi jedan problem trebao biti riješen, a i desni bek će se negdje iskopati.
-
LSD
#2480 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
aaaa jbt gdje iskopa ovoTRENT wrote:Jebo te koji smo mi cemer bili prije 15 godina...
Bogu hvala pa je ovo "Ancient history"
- Artest
#2481 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Salihovic je kriminalno ogranicen igrac, u svakom pogledu. (mentalno, brzinom, talentom) Ne pruza nista zadnjih ne par utakmica, nego zadnjih par godina. Ponekad se zaista zapitam ko ga drzi u BL sve ove godine. Nema to veze sto u Hoffi igra drugu, njemu prirodniju poziciju.Zmijuga loma wrote:Salihović polako prerasta u najprecjenjenijeg igrača u rosteru. Ima tu sreću da najčešće igra sa jednim od dvojca Vršajević - Zahirović, pa ga kritika na kraju samo okrzne. Da imamo pristojnog lijevog beka bio bi zakovan za klupu kao i Ibričić.
Nista...moliti se za Zukino zdravlje pred Svjestko. Ne doprinosi u ofanzivnom djelu posla, ofiraza protiv brzanera poput Robbena je zagarantovana, ali je u svakom slucaju korisniji igrac od ovog polu-bogalja. /covjek koristi samo jednu nogu, a i ona ga polako izdaje/
S druge strane, skoro isti problemi. Moliti se za Mujdzino zdravlje.
Problem s Mujdzom je sto ispred njega igra lazno desno krilo, Pjanic. I zato on jadan mora obavljat i ofanzivne zadatke, dolazit da centrira i slicno. Sve to bi se rjesilo kad bi Miske ispao iz postave, Hajrovic usao na desno krilo, dok bi se
Pjanic pomjerio na svoju prirodnu ulogu playmakera. Uz Hajrovic na krilu, nema potrebe da se Mujdza trosi u ofanzivi. Ili bar ne tako cesto kao sada.
Vecina reprezentacija nema idealnu kombinaciju full-bekova na obje strane - generalno je pozicija modernih bekova najoskudnija danas - pa zasto bi to bio henidkep samo za nas. Nek se mozemo pouzdat u Zuku u odbrani /nazalost ne i protiv brzih, klasnih igraca/, neka Mujdza pravi povremene izlete u ofanzivi i odradjuje rutinski posao u odbrani, i mozemo biti zadovoljni. Jasno stavljam na znanje da Kolasinca vidim samo kao zadnjeg veznog. Puno ce nam vise dobra donijeti na poziciji koja nam je rak-rana. Pod uslovom da selektor uopste zeli igrat sa zadnjim veznim. iIl cemo mozda otici u Brazil kao kamikaze gdje bi nas i Gana i Juzna Koreja razjebali na trku, a da ne pominjem jace ekipe. Bujrum neka oproba protiv Argentine u novembru, mozda bi konacno bilo neke fajde od poraza.
- noiserr
-
LSD
#2483 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Zukanović je sasvim solidan defanzivac, cak može igrati na više pozicija (stoper/lijevi bek - sasvim svejedno), ali u igri prema naprijed nije Bog zna cemu....jbg nije nivo modernih bekova koji mogu kvalitetno odigrati u napadu i ne treba prelaziti na polovinu protivnika osim u slucaju nekog prekida, kornera i slicno - gdje može skociti.
Salihović definitivno nije u formi, opasno je grohnuo što možemo vidjeti i u Hoffu, gdje sve cesce zapocinje utakmicu na klupi
Salihović definitivno nije u formi, opasno je grohnuo što možemo vidjeti i u Hoffu, gdje sve cesce zapocinje utakmicu na klupi
- Artest
#2484 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Eto ti i odgovora. Protiv Lihtenstajna.Muhamed Đakmić wrote:Avdija je protiv Lihtenštajna ...
Lulic igra na repuutaciju igraca iz Lazia. Ja ga svako malo prozivam zbog slabog doprinosa za reprezentaiju. /Rumunija i Latvija su mu jedine partije gdje je bio konkretan u ofanzivi/ Ali ako nista, preore svoju stranu.
Mujdza je bio rovit protiv Latvije, igrao je vise na zelju. Zato njegovu losiju partiju u Slovackoj ne treba uzimat kao neki pokazatelj njegovih mogucnosti. Pregrst je utakmica gdje je Mujdza dokazao klasu, raspad u Fra zbog njegove ozljede i td.
Avdija?
Grcka, Amerika, Slovacka - ponisten, direktni krivac za nekoliko golova. Pokazao klasu. Klasu ispodprosjecnog igracica.
- Logovan
- Meho Kodro
#2486 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Otprve u napad, bude li nerjeseno do pred kraj, moglo bi biti panike...
- Idemedosumom
#2487 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Zadnji put kad je Salihovic "solidno" odigrao, bila je to (cini mi se) ona prva utakmica protiv Grcke.
I smatram da nije fer kriviti Avdiju za lose partije protiv USA i Slovacke u Zenici. Protiv USA je bila prijateljska. A kada izvrsis trostruku izmjenu, tesko je ocekivat kompaktnost (+Sunjic
). Protiv Slovacke u gostima je igrao Mujdža, pa je isti propuh vladao desno.
I ja bih volio vidjeti Hajrovica na desnom krilu umjesto Misketa na sredini. Ali Pape valjda zna sta radi.
I smatram da nije fer kriviti Avdiju za lose partije protiv USA i Slovacke u Zenici. Protiv USA je bila prijateljska. A kada izvrsis trostruku izmjenu, tesko je ocekivat kompaktnost (+Sunjic
I ja bih volio vidjeti Hajrovica na desnom krilu umjesto Misketa na sredini. Ali Pape valjda zna sta radi.
Last edited by Idemedosumom on 14/10/2013 17:56, edited 1 time in total.
- DonVitoni
#2488 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Znaci pocelo je skupljanjeLogovan wrote:
- Edin H.
#2489 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Jedva cekam da Sven pokaze raskos svog talentaItakoto wrote:Pape ce vec s Argentinom testirati neke nove momke poput Tin Sven Susica.
- luckylaka
#2490 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
A sutra ovdje Ludilo ABD

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2491 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Je l' ono Konjić na zidu?
-
Dr_dre
#2492 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ja sam vec pod tremom,mrtvi optimista kojem je fasada pesimizam 
- dinty2
#2493 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
ima bruka naših navijača koji jedu svinjetinuTRENT wrote:Jes citao kako Litvanci spremaju posebnu hranu bez svinjetine za nase navijace ? Pizza - BH Fanatikos.LSD wrote:Malo sam proguglao....ovaj stadion u Litvaniji prima svega 5.500 , a naših navijaca ce biti preko 6.000cak i bajram namaz su organizovali tamo....znaci, pun stadion naših navijaca koji ce izbaciti domace, ako bude potrebno.....igramo prakticno na domacem terenu, pred svojom publikom.
šta serete ba...jebala vas vjera i bošanjaštvo,,hrvatsvo,,srbstvo..mršš
- Artest
#2494 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nista se ne brini. Sigurno propadamo.Dr_dre wrote:Ja sam vec pod tremom,mrtvi optimista kojem je fasada pesimizam
-
Labirint
#2495 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Sve se promjenilo samo je "slika" na Bht ostala istaLSD wrote:aaaa jbt gdje iskopa ovoTRENT wrote:Jebo te koji smo mi cemer bili prije 15 godina...
Bogu hvala pa je ovo "Ancient history"![]()
uživam u komentarima legendarnog Hadžijahića
-
Dr_dre
#2496 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nista se ne brini. Sigurno propadamo.
- JThomas
#2497 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
ako nije i gora.
-
Dr_dre
#2498 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Mrs ti.Svacije zelje treba postovati.Sto bi ja kao vjernik koji je dosao na utakmicu morao jesti svinjetinuima bruka naših navijača koji jedu svinjetinu
Imas dosta ateista koji je ne jedu kao niti bilo kakvo meso i ja to postujem,kao i tudje vjere a Boga mi na svoju nedam.
- Edin H.
#2499 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Ma dobro to je business bolan, neko im rekao kako mogu zaraditi.dinty2 wrote:ima bruka naših navijača koji jedu svinjetinuTRENT wrote:Jes citao kako Litvanci spremaju posebnu hranu bez svinjetine za nase navijace ? Pizza - BH Fanatikos.LSD wrote:Malo sam proguglao....ovaj stadion u Litvaniji prima svega 5.500 , a naših navijaca ce biti preko 6.000cak i bajram namaz su organizovali tamo....znaci, pun stadion naših navijaca koji ce izbaciti domace, ako bude potrebno.....igramo prakticno na domacem terenu, pred svojom publikom.
Neko jede, neko ne jede, uglavnom kako su ljudi kuci naucili.
Sjecam se u Frankfurtu utakmice, raja se piva nadrmala (sto je specificnost osmanlijskog Islama
- luckylaka
#2500 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH
Nije nemam Konjica na drugi zid idu legende Hasan,Barba,Balja....leet wrote:Je l' ono Konjić na zidu?