BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Litvanija-BiH

Pobjeda Litvanije
20
9%
Nerjeseno
16
8%
Pobjeda Bosne i Hercegovine
177
83%

Total votes: 213

Muhamed Đakmić

#2476 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Avdija je protiv Lihtenštajna odigrao bolje nego i Lulić i Salihović. Eh sad, neko dobro primijeti, nije pošteno koristiti dvostruke aršine. Ako je on bio loš, kakvi su ostali.

I što se mene tiče, nek Avdija nikad ne zaigra od prve minute više ako će Mujdža svaku biti spreman, ali haman da je Avdija proglašen glavnim krivcem za poraz protiv Slovačke u Zenici, pa Mujdža u Žilini pruži prekopiranu Avdijinu partiju iz Zenice. Dakle, da na onoj strani imaš bilo kojeg fudbalera samog, osim možda Maicona iz najboljih dana, imao bi propuh, tako da kritike Avdiji, barem u ovom momentu, ni najmanje nisu opravdane. Svaki je bek koji pokriva cijelu svoju stranu maksimalno zavaljen.

Meni je ozbiljnije pitanje, ako ćemo već utakmicu protiv Lihtenštajna uzimati kao relevantnu za nešto, zašto je Avdija pripremio više šansi našim ofanzivcima nego Lulić i Salihović zajedno?
DonVitoni

#2477 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoni »

moa wrote:
DonVitoni wrote:[youtube]www.youtube.com/watch?v=joVZEHeAbY4[/youtube]

Ovaki ce biti stadioni u Brazilu a abd. ovako tribine.. :izet:
jebacki, zavalis se, noge u lavor, bezalkoholnu pivu u jednu ruku, dzoger u drugu, meso res peceno, malo suhovine iz visokog i gledas reprezentaciju.. neprocjenjivo
Termini od 00:00 do 02:00 :mrgreen: ali fakat Litvanija (112. Fifa rang.l) pa makar na guzove 0-1 a ako ne mozemo neka nas kod kuce i opet cemo gledati diviti svabama, spancima, talijanima i neke simpatije prema afro zemljama.
north

#2478 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by north »

TRENT wrote:Jebo te koji smo mi cemer bili prije 15 godina...

Bogu hvala pa je ovo "Ancient history" :D
Al žiku našeg doajena Hadžijahića i tog poznatog mrtvila :lol: ....kakav kralj je to bio :thumbup:

A fakat smo ovdje odron bili, ovaj Ivanauskas nas propisno iskarinđao bez vazelina :-) ....E sutra će biti samo obrnut scenario aBd :bih:
Zmijuga loma

#2479 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Zmijuga loma »

Muhamed Đakmić wrote:Avdija je protiv Lihtenštajna odigrao bolje nego i Lulić i Salihović. Eh sad, neko dobro primijeti, nije pošteno koristiti dvostruke aršine. Ako je on bio loš, kakvi su ostali.

I što se mene tiče, nek Avdija nikad ne zaigra od prve minute više ako će Mujdža svaku biti spreman, ali haman da je Avdija proglašen glavnim krivcem za poraz protiv Slovačke u Zenici, pa Mujdža u Žilini pruži prekopiranu Avdijinu partiju iz Zenice. Dakle, da na onoj strani imaš bilo kojeg fudbalera samog, osim možda Maicona iz najboljih dana, imao bi propuh, tako da kritike Avdiji, barem u ovom momentu, ni najmanje nisu opravdane. Svaki je bek koji pokriva cijelu svoju stranu maksimalno zavaljen.

Meni je ozbiljnije pitanje, ako ćemo već utakmicu protiv Lihtenštajna uzimati kao relevantnu za nešto, zašto je Avdija pripremio više šansi našim ofanzivcima nego Lulić i Salihović zajedno?
Upravo tako. Postaje komično toliko kritikovati lika za kojeg se apsolutno svi slažu da ozbiljno odskače nekvalitetom od ostalih. Kritikuješ karinu od igrača iz HNL-a zato što nije Cafu a zanemariš Wiesovo demonstriranje sile nad Mujdžom ili Salihoviće projektile u prazno - igrače sa bundesligaškom reputacijom.

U mojim knjigama i Vršajević i Zahir imaju prolaznu ocjenu za ovaj ciklus. Trpiti ih dok se ne pojavi bolji i to je to. Kolašinac kuca na vrata tako da bi jedan problem trebao biti riješen, a i desni bek će se negdje iskopati.
LSD

#2480 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by LSD »

aaaa jbt gdje iskopa ovo :shock: :lol: uživam u komentarima legendarnog Hadžijahića 8-)
Artest

#2481 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Artest »

Zmijuga loma wrote:Salihović polako prerasta u najprecjenjenijeg igrača u rosteru. Ima tu sreću da najčešće igra sa jednim od dvojca Vršajević - Zahirović, pa ga kritika na kraju samo okrzne. Da imamo pristojnog lijevog beka bio bi zakovan za klupu kao i Ibričić.
Salihovic je kriminalno ogranicen igrac, u svakom pogledu. (mentalno, brzinom, talentom) Ne pruza nista zadnjih ne par utakmica, nego zadnjih par godina. Ponekad se zaista zapitam ko ga drzi u BL sve ove godine. Nema to veze sto u Hoffi igra drugu, njemu prirodniju poziciju.

Nista...moliti se za Zukino zdravlje pred Svjestko. Ne doprinosi u ofanzivnom djelu posla, ofiraza protiv brzanera poput Robbena je zagarantovana, ali je u svakom slucaju korisniji igrac od ovog polu-bogalja. /covjek koristi samo jednu nogu, a i ona ga polako izdaje/

S druge strane, skoro isti problemi. Moliti se za Mujdzino zdravlje.

Problem s Mujdzom je sto ispred njega igra lazno desno krilo, Pjanic. I zato on jadan mora obavljat i ofanzivne zadatke, dolazit da centrira i slicno. Sve to bi se rjesilo kad bi Miske ispao iz postave, Hajrovic usao na desno krilo, dok bi se
Pjanic pomjerio na svoju prirodnu ulogu playmakera. Uz Hajrovic na krilu, nema potrebe da se Mujdza trosi u ofanzivi. Ili bar ne tako cesto kao sada.

Vecina reprezentacija nema idealnu kombinaciju full-bekova na obje strane - generalno je pozicija modernih bekova najoskudnija danas - pa zasto bi to bio henidkep samo za nas. Nek se mozemo pouzdat u Zuku u odbrani /nazalost ne i protiv brzih, klasnih igraca/, neka Mujdza pravi povremene izlete u ofanzivi i odradjuje rutinski posao u odbrani, i mozemo biti zadovoljni. Jasno stavljam na znanje da Kolasinca vidim samo kao zadnjeg veznog. Puno ce nam vise dobra donijeti na poziciji koja nam je rak-rana. Pod uslovom da selektor uopste zeli igrat sa zadnjim veznim. iIl cemo mozda otici u Brazil kao kamikaze gdje bi nas i Gana i Juzna Koreja razjebali na trku, a da ne pominjem jace ekipe. Bujrum neka oproba protiv Argentine u novembru, mozda bi konacno bilo neke fajde od poraza.
noiserr

#2482 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by noiserr »

LSD

#2483 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by LSD »

Zukanović je sasvim solidan defanzivac, cak može igrati na više pozicija (stoper/lijevi bek - sasvim svejedno), ali u igri prema naprijed nije Bog zna cemu....jbg nije nivo modernih bekova koji mogu kvalitetno odigrati u napadu i ne treba prelaziti na polovinu protivnika osim u slucaju nekog prekida, kornera i slicno - gdje može skociti.
Salihović definitivno nije u formi, opasno je grohnuo što možemo vidjeti i u Hoffu, gdje sve cesce zapocinje utakmicu na klupi :-?
Artest

#2484 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Artest »

Muhamed Đakmić wrote:Avdija je protiv Lihtenštajna ...
Eto ti i odgovora. Protiv Lihtenstajna. :D

Lulic igra na repuutaciju igraca iz Lazia. Ja ga svako malo prozivam zbog slabog doprinosa za reprezentaiju. /Rumunija i Latvija su mu jedine partije gdje je bio konkretan u ofanzivi/ Ali ako nista, preore svoju stranu.

Mujdza je bio rovit protiv Latvije, igrao je vise na zelju. Zato njegovu losiju partiju u Slovackoj ne treba uzimat kao neki pokazatelj njegovih mogucnosti. Pregrst je utakmica gdje je Mujdza dokazao klasu, raspad u Fra zbog njegove ozljede i td.

Avdija?

Grcka, Amerika, Slovacka - ponisten, direktni krivac za nekoliko golova. Pokazao klasu. Klasu ispodprosjecnog igracica.
Logovan

#2485 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Logovan »

Meho Kodro

#2486 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Meho Kodro »

Otprve u napad, bude li nerjeseno do pred kraj, moglo bi biti panike...
Idemedosumom

#2487 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Idemedosumom »

Zadnji put kad je Salihovic "solidno" odigrao, bila je to (cini mi se) ona prva utakmica protiv Grcke.

I smatram da nije fer kriviti Avdiju za lose partije protiv USA i Slovacke u Zenici. Protiv USA je bila prijateljska. A kada izvrsis trostruku izmjenu, tesko je ocekivat kompaktnost (+Sunjic :D ). Protiv Slovacke u gostima je igrao Mujdža, pa je isti propuh vladao desno.

I ja bih volio vidjeti Hajrovica na desnom krilu umjesto Misketa na sredini. Ali Pape valjda zna sta radi.
Last edited by Idemedosumom on 14/10/2013 17:56, edited 1 time in total.
DonVitoni

#2488 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by DonVitoni »

Logovan wrote:
Znaci pocelo je skupljanje :mrgreen:
Edin H.

#2489 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Edin H. »

Itakoto wrote:Pape ce vec s Argentinom testirati neke nove momke poput Tin Sven Susica. :oops:
Jedva cekam da Sven pokaze raskos svog talenta :oops:
luckylaka

#2490 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by luckylaka »

A sutra ovdje Ludilo ABD :bih: :bih: Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2491 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Velkoski »

Je l' ono Konjić na zidu?
Dr_dre

#2492 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Dr_dre »

Ja sam vec pod tremom,mrtvi optimista kojem je fasada pesimizam :D
dinty2

#2493 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by dinty2 »

TRENT wrote:
LSD wrote:Malo sam proguglao....ovaj stadion u Litvaniji prima svega 5.500 , a naših navijaca ce biti preko 6.000 :P cak i bajram namaz su organizovali tamo....znaci, pun stadion naših navijaca koji ce izbaciti domace, ako bude potrebno.....igramo prakticno na domacem terenu, pred svojom publikom.
Jes citao kako Litvanci spremaju posebnu hranu bez svinjetine za nase navijace ? Pizza - BH Fanatikos. :D
ima bruka naših navijača koji jedu svinjetinu
šta serete ba...jebala vas vjera i bošanjaštvo,,hrvatsvo,,srbstvo..mršš
Artest

#2494 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Artest »

Dr_dre wrote:Ja sam vec pod tremom,mrtvi optimista kojem je fasada pesimizam :D
Nista se ne brini. Sigurno propadamo.
Labirint

#2495 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Labirint »

LSD wrote:

aaaa jbt gdje iskopa ovo :shock: :lol: uživam u komentarima legendarnog Hadžijahića 8-)
Sve se promjenilo samo je "slika" na Bht ostala ista :D
Dr_dre

#2496 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Dr_dre »

Nista se ne brini. Sigurno propadamo.
:D :thumbup:
JThomas

#2497 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by JThomas »

ako nije i gora.
Dr_dre

#2498 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Dr_dre »

Mrs ti.Svacije zelje treba postovati.Sto bi ja kao vjernik koji je dosao na utakmicu morao jesti svinjetinu :roll:
Imas dosta ateista koji je ne jedu kao niti bilo kakvo meso i ja to postujem,kao i tudje vjere a Boga mi na svoju nedam.
Edin H.

#2499 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by Edin H. »

dinty2 wrote:
TRENT wrote:
LSD wrote:Malo sam proguglao....ovaj stadion u Litvaniji prima svega 5.500 , a naših navijaca ce biti preko 6.000 :P cak i bajram namaz su organizovali tamo....znaci, pun stadion naših navijaca koji ce izbaciti domace, ako bude potrebno.....igramo prakticno na domacem terenu, pred svojom publikom.
Jes citao kako Litvanci spremaju posebnu hranu bez svinjetine za nase navijace ? Pizza - BH Fanatikos. :D
Ma dobro to je business bolan, neko im rekao kako mogu zaraditi.
Neko jede, neko ne jede, uglavnom kako su ljudi kuci naucili.
Sjecam se u Frankfurtu utakmice, raja se piva nadrmala (sto je specificnost osmanlijskog Islama :D) , a samo prodaju svinjske virsle, oni sto ne jedu crkli od gladi, jer nije bilo nista drugo.
luckylaka

#2500 Re: BiH - Lihtenštajn / Litvanija - BiH

Post by luckylaka »

leet wrote:Je l' ono Konjić na zidu?
Nije nemam Konjica na drugi zid idu legende Hasan,Barba,Balja....
Locked