hrvatska-more

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2476 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Cekajte malo ljudi nemozete tako pristupiti problematici. Da mi to malo rascistimo.

Kao prvo ovdje se sad prica o problemu gdje je jeftino otici na more. I rasprava ove teme vise nije HR obala nego i region a dobacuju se dokazi istog kontinenta pa cak i same Kube.

Naravno ovaj problem se pokusaje rijesoti stim sto svak se kurci da zna nesto a nije najmanje 400 knjiga procitao.

E dragi drugovi i drugarice posto ja znam nesto sto je logicno. Jeli logicno da jedan zanatliji auto mehanicaru mozda upita gdje je jefrino ove godine ici na more u rangu od 500€ ?

A da li je za ocekivati da jedan doktor pita gdje je ove godine jeftino otici na more za 5.000€ ili 16.000KM u Turku :D Kao onaj propali biznis-man.

Zato dragi moji mi nemozemo rijesiti ovaj problem zajednici nego moramo iskljucivi da ga separiramo u manje kolace, mozda je dovoljno samo da napravimo dvije polarizacije.

I to je izlaz iz problema oko jeftinog odlaska na more.

Jer vidite dragi moji ucenic kad budemo stampali ljetne i zimske brosure za siromasnje i tako posebno samo za bogate onda cete biti u stanju da izmuzete najefikasnije i naravno najvise apoena iz dzepa siromasnih i bogatih.

I tako samo mozete biti kranj.

A sada bi ja jednu sljivu da krhnem i zapalim ovu jednu kubansku :gunjastajl: a pohvale mi mozete na PP ostaviti. :D
Last edited by Zviz on 31/07/2013 16:31, edited 1 time in total.
uglavnomja

#2477 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ostavi se ti malo viskija i sljive :D
šrilančananin

#2478 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

mrAdil wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..

Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.
Što ti vrijedi biti hadžija kada nemaš ponosa. To je zapravo i razlika između Bošnjaka i Hrvata. Pravi Hrvat ne prašta, ako uzmeš u obzir da Židovi 67 godina nisu Wagnera ...treba dalje...
mrAdil

#2479 Re: hrvatska-more

Post by mrAdil »

šrilančananin wrote:
mrAdil wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Meni nije jasna jedna stvar - Hrvatski mediji zamjeraju gostima iz BiH što jedu pite, paštete i to, a istovremeno cijene u svim pristojnim ugostitetljskim objektima su previsoke i za slovenački, a kamoli bosanski standard..

Ljudi, mi nešto moramo jesti, a daleko nam je jeftinije kupiti u marketu nego "zaleći" za 200km.
U Ulcinju hadzija za trecinu love u odnosu za hr.
Što ti vrijedi biti hadžija kada nemaš ponosa. To je zapravo i razlika između Bošnjaka i Hrvata. Pravi Hrvat ne prašta, ako uzmeš u obzir da Židovi 67 godina nisu Wagnera ...treba dalje...
I gdje si ti skontao da Bosnjaci nemaju ponosa?
detroit-mercy

#2480 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Zviz wrote:Cekajte malo ljudi nemozete tako pristupiti problematici. Da mi to malo rascistimo.

Kao prvo ovdje se sad prica o problemu gdje je jeftino otici na more. I rasprava ove teme vise nije HR obala nego i region a dobacuju se dokazi istog kontinenta pa cak i same Kube.

Naravno ovaj problem se pokusaje rijesoti stim sto svak se kurci da zna nesto a nije najmanje 400 knjiga procitao.

E dragi drugovi i drugarice posto ja znam nesto sto je logicno. Jeli logicno da jedan zanatliji auto mehanicaru mozda upita gdje je jefrino ove godine ici na more u rangu od 500€ ?

A da li je za ocekivati da jedan doktor pita gdje je ove godine jeftino otici na more za 5.000€ ili 16.000KM u Turku :D Kao onaj propali biznis-man.

Zato dragi moji mi nemozemo rijesiti ovaj problem zajednici nego moramo iskljucivi da ga separiramo u manje kolace, mozda je dovoljno samo da napravimo dvije polarizacije.

I to je izlaz iz problema oko jeftinog odlaska na more.

Jer vidite dragi moji ucenic kad budemo stampali ljetne i zimske brosure za siromasnje i tako posebno samo za bogate onda cete biti u stanju da izmuzete najefikasnije i naravno najvise apoena iz dzepa siromasnih i bogatih.

I tako samo mozete biti kranj.

A sada bi ja jednu sljivu da krhnem i zapalim ovu jednu kubansku :gunjastajl: a pohvale mi mozete na PP ostaviti. :D
Ko je procitao najmanje 400 knjiga zna da nije pokusaje nego pokusava :D . Samo mala digresija :D .
MedenoSrce

#2481 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

detroit-mercy wrote: Ko je procitao najmanje 400 knjiga zna da nije pokusaje nego pokusava :D . Samo mala digresija :D .
jesi li to svega ti procitao sta je napisao :lol:
NeenaSa

#2482 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

:facepalm:
Tito i partijo i omaTino i akcijo :facepalm:
Alfons Kauders

#2483 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Tomo82 wrote:A jeste ko djeca. Pio sam kavu u ulici do straduna, 10 kn (kao u Zg).
Jel problem, ako sumnjaš da će te oderat, pogledat cjenik prije no što naručiš. Jebote svima treba dadilja ako vas tako deru. Jel razmišljaju ti ljudi uopće svojom glavom?

BTW Dubrovnik je pun ko šipak, svi idi stopama Imp-a, Cersei i ekipe, ova stajala ovdje, ovo se ovdje snimalo, ko sekta su.

da, mnogima treba dadilja... i to se ne odnosi samo na nas narod, vec na mnoge turiste sirom svijeta... jer jednostavno ima ljudi koji su glupani, jebes ga ali tako je... :D

i onda takvi krenu grlom u jagode, oderu ih ko budale, i vrate se kuci da kukaju kako im je neko na stradunu naplatio vocnu salatu 100 kuna, espresso i sok 50 maraka u veneciji (bio sam svjedok :D) ili kako ih je neki ljubazni turcin odveo u klub kraj taksima gdje je piva 40 eura (stari fazon, jos uvijek pali)

dok je budala bice i para
P308

#2484 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

MedenoSrce wrote:
detroit-mercy wrote: Ko je procitao najmanje 400 knjiga zna da nije pokusaje nego pokusava :D . Samo mala digresija :D .
:D
detroit-mercy

#2485 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

MedenoSrce wrote:
Nisam mogao sve desifrovati, samo mi ono pokusaje bode oci :shock: . Znas ono, babo bio budza, hodalo se po svijetu a ovamo "pokusaje" ipak je to vise nego lapsus linguae :D .
NeenaSa

#2486 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Kako se @Slani neofirno pohvali sa Venecijom. :D :wink:
Otkrivam toplu vodu , :D fakat je, sva turisticka mjesta imaju nadprosjecnu cijenu u zizi.
JohnnyS

#2487 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/81331 ... nego-lani/

Unatoč visokim cijenama i činjenici da magistralu poviše grada po upisima pojedinih klixaša stranci samo koriste za put do Crne Gore. :D Premda, cijene su po meni i preniske pogotovo kad se vidi kakve su u Makarskoj, Herceg Novom ili Budvi.

Svake godine sve veći rast, najvjerojatnije će se rast i nastaviti jer se obnavljaju hoteli. Plus oduzeto vlasništvo Agrokomerca :sretan:

Inače, ne postoje dva cjenika nego konobar kad čuje dubrovački naglasak kod gosta otkuca popust od 15-50%.
Zviz

#2488 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

detroit-mercy wrote:
MedenoSrce wrote:
Nisam mogao sve desifrovati, samo mi ono pokusaje bode oci :shock: . Znas ono, babo bio budza, hodalo se po svijetu a ovamo "pokusaje" ipak je to vise nego lapsus linguae :D .

Zabora napisati da nisam knjige citao na bosanskom jeziku. I can't write and I can't spell. That's the privilege of a first-class education. :gunjastajl:
vjesticanametli

#2489 Re: hrvatska-more

Post by vjesticanametli »

MedenoSrce wrote:
Havatar wrote:
stidljiv je napisao/la:
Isao sa djevojkom prosle godine, 2 sedmice, Ulcinj...nasli apartman za 20 eura...perverzija zesca, sve novo, klima, plazma, bracni kreve, kupatilo ogromno i novo, terasa, pogled na more, blizu plaza itd...

Sto se tice grada i generalno ljudi, ne mogu vam opisati kako su ljubazni svi, jos kad cuju da ste iz BiH...cini mi se da dobijes poseban tretman jer sam ja dobio dojam da nas bas gotive...jezik, ovako svi pricaju, ovi sto su nama iznajmljivali su albanci ali znaju ovako perfektno i preljubazni su ljudi...

Guzve ima...da...albanaca ima dosta...ako nekom to smeta...neka ide negdje drugo vala ali ne znam zasto bi to nekom normalnom smetalo...gledas svoja posla i niko te nece ni pogledati vala...

Za male pare sam se proveo super i da budem iskren...mozda opet odem krajem avgusta tamo...

Svaka im cast stvarno...10 puta bolje i 10 puta ljubazniji ljudi nego u HR... :thumbup:

ma sta kazes :lol:
kaze se bračnO kreve :lol:
Alfons Kauders

#2490 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

NeenaSa wrote:Kako se @Slani neofirno pohvali sa Venecijom. :D :wink:
Otkrivam toplu vodu , :D fakat je, sva turisticka mjesta imaju nadprosjecnu cijenu u zizi.

hahaha ma nisam ja zagino, :wink: vec profesor na ekskurziji... odma iza rata, sjeo gospodin u najgotivniju bastu na markovom trgu, uzeo kafu, sokic... muzika mu dosla za sto, on svalercina uziva... i na kraju paaaf 50 milja lira :D

ja i moja ekipa u tom trenutnu nismo imali ni dinara vise, grebali se za cigare :lol:
Alfons Kauders

#2491 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Zviz wrote: Zabora napisati da nisam knjige citao na bosanskom jeziku. I can't write and I can't spell. That's the privilege of a first-class education. :gunjastajl:
Most people who were privileged enough to enjoy a first-class education don't like to brag about it... :D
detroit-mercy

#2492 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Zviz wrote:
detroit-mercy wrote:
MedenoSrce wrote:

Zabora napisati da nisam knjige citao na bosanskom jeziku. I can't write and I can't spell. That's the privilege of a first-class education. :gunjastajl:
Btw, na kom jeziku pricas sa babom i mamom u Danskoj :D ?
Alfons Kauders

#2493 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote: Btw, na kom jeziku pricas sa babom i mamom u Danskoj :D ?
nego da te pitam nesto, ovo detroit bio u vijestima...

citam neki dan na netu da je vidjen bijelac u centru grada... jel moguce? :D
detroit-mercy

#2494 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Alfons Kauders wrote:

Ma jok, ispostavilo se gresak, bio albino crnac :D .
Alfons Kauders

#2495 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ma jok, ispostavilo se gresak, bio albino crnac :D .
hahaha dobar :thumbup:
Zviz

#2496 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

Alfons Kauders wrote:
Zviz wrote: Zabora napisati da nisam knjige citao na bosanskom jeziku. I can't write and I can't spell. That's the privilege of a first-class education. :gunjastajl:
Most people who were privileged enough to enjoy a first-class education don't like to brag about it... :D
And as if on cue, here comes Alfons Kauders! I was once taught that the impression a person makes on television depends mainly on his or her image, 55%. With the voice and body language accounting for 38% of the individuals impact, only 7% depends on what the individual is actually saying. Therefore, I can guarantee to improve your appearance through a personal and confidential image consultation. You will learn if you need a new hair style, and where to get it and the type of glasses to suite your face. Quiet spectacularly so. :kakoste:
ultima_palabra

#2497 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Zviz wrote:And as if on cue, here comes Alfons Kauders! I was once taught that the impression a person makes on television depends mainly on his or her image, 55%. With the voice and body language accounting for 38% of the individuals impact, only 7% depends on what the individual is actually saying. Therefore, I can guarantee to improve your appearance through a personal and confidential image consultation. You will learn if you need a new hair style, and where to get it and the type of glasses to suite your face. Quiet spectacularly so.
Kendžo mandžo boni keribo fju?
Zviz

#2498 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

detroit-mercy wrote:

Btw, na kom jeziku pricas sa babom i mamom u Danskoj :D ?[/quote]

:mrgreen: Upravo ste postavili jako kvalitativno pitanje. Vidite, mi smo odlucili da medjusbono komuniciramo jako harmonicno, jer smo akademski zakljucili da ako nije moguce negativne rijeci izbaciti iz samog jezika onda te iste bar mozemo pronaci u sastavima melodicnijeg tona. I rezultat je bio italijanski jezik :kakoste:
NeenaSa

#2499 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

Alfons Kauders wrote:hahaha ma nisam ja zagino, :wink: vec profesor na ekskurziji... odma iza rata, sjeo gospodin u najgotivniju bastu na markovom trgu, uzeo kafu, sokic... muzika mu dosla za sto, on svalercina uziva... i na kraju paaaf 50 milja lira :D

ja i moja ekipa u tom trenutnu nismo imali ni dinara vise, grebali se za cigare :lol:
GOnjo 'ladovinu , k'o i muzicari. :D

Vjerujem da niste imali. :wink:
No ukoliko niste obisli sve , Murano, Burano, Lido, ... sve ulicice Venecije , ... mostice, etc. vrijedi obici, naknadno.
Bez obaveza i termina. :)
Last edited by NeenaSa on 31/07/2013 18:00, edited 1 time in total.
uglavnomja

#2500 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

ボードを変更する

:D
Post Reply