Cekaj bolan sto se vi DF-ovci na svako pitanje,,sta je Zeljko konkretno uradio za BiH(osim u ratu)a znamo svi da nije nista vadite na to -a sta su drugi.O drugima na njihovoj temi.Ko kad bi pitao sto Dzeko nije dao gol a neko drugi rekao a sto nije Vedo.heckler wrote:travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.
Navedi "jedan jedini kvalitatan diplomatski potez" koji je bilo koji od clanova predsjednistva povukao od dejtona ovamo da vidimo te parametre i gdje je ljestvica postavljena pa da znamo svi koliko je podbacio
Demokratska fronta Željko Komšić
- luckylaka
#2476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
rajvosa1
#2477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slazem se dobrim dijelom s ovim sto prica Travnik. Nije isto osvojiti 10 ili 1 posto hrvatskih glasova. Da je SDP, na prmjer, 2010. imao tih desetak posto glasova u Sirokom ili Posusju, drugacije bi sve teklo u postizbornim kombinacijama. Ne slazem se sa Alfonsom, mislim da stranke koje zele dobro ovoj zemlji moraju polako prodirati u dosadasnje zabrane
- shiljak
#2478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ima ih dosta, ali jedina DF će imati dosta glasova, a dosadašnje su imale vrlo malo. Ne znači da ne valjaju ako imaju malo glasova.rajvosa1 wrote:DF ili ma koja druga stranka koja se zalaze za BiH konacno mora napraviti iskorak i prema hrvatskim krajevima. Ne moze politika prema Grudama, Sirokom, Posusju biti to su ustase i fasisti i sta me bol q z njih. Ne smije se zabijati glava u pijesak i smatrati drzavom krug tramvaja. Mora se krenuti i tamo, polako, razgovarati s ljudimja, saslusati ih, dati im na znanje da su i oni dio ove drzave. Iskustvo sa poslovanjem s ljudima iz tih krajeva me uci da bi bilo nade kad bi se pokusalo. Ti ljudi su ipak pragmatici. Naravno, mozda dzaba pricam o stranci koja ukljucuje do zla Boga kompromitirane kao Hanka Vajzovic.
Ne moraš biti fašist ako živiš tamo negdje u hercegovini, valjda i tamo ima 'normalnih' ljudi.. e sa tim hoćemo, sa ovim drugim nećemo.
- Alfons Kauders
#2479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi su pragmatici - a upravo zato niko nece da trosi metar para i vremena na kampanju u tim krajevima. Da mogu napraviti bilo kakav rezultat, napravili bi taj iskorak davnih dana.rajvosa1 wrote:DF ili ma koja druga stranka koja se zalaze za BiH konacno mora napraviti iskorak i prema hrvatskim krajevima. Ne moze politika prema Grudama, Sirokom, Posusju biti to su ustase i fasisti i sta me bol q z njih. Ne smije se zabijati glava u pijesak i smatrati drzavom krug tramvaja. Mora se krenuti i tamo, polako, razgovarati s ljudimja, saslusati ih, dati im na znanje da su i oni dio ove drzave. Iskustvo sa poslovanjem s ljudima iz tih krajeva me uci da bi bilo nade kad bi se pokusalo. Ti ljudi su ipak pragmatici. Naravno, mozda dzaba pricam o stranci koja ukljucuje do zla Boga kompromitirane kao Hanka Vajzovic.
Ipak su to politicari, jebali bi se za par glasova - da je SDP mogao osvojiti 15-25% u navedenim gradovima, dan danas bi strugali njihove plakate sa zgrada.
Jebiga, al tako je.
- ultima_palabra
#2480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obojica ste u pravu... samo je jedno idealizam, a drugo pragmatizam.Alfons Kauders wrote:Svi su pragmatici - a upravo zato niko nece da trosi metar para i vremena na kampanju u tim krajevima. Da mogu napraviti bilo kakav rezultat, napravili bi taj iskorak davnih dana.rajvosa1 wrote:DF ili ma koja druga stranka koja se zalaze za BiH konacno mora napraviti iskorak i prema hrvatskim krajevima. Ne moze politika prema Grudama, Sirokom, Posusju biti to su ustase i fasisti i sta me bol q z njih. Ne smije se zabijati glava u pijesak i smatrati drzavom krug tramvaja. Mora se krenuti i tamo, polako, razgovarati s ljudimja, saslusati ih, dati im na znanje da su i oni dio ove drzave. Iskustvo sa poslovanjem s ljudima iz tih krajeva me uci da bi bilo nade kad bi se pokusalo. Ti ljudi su ipak pragmatici. Naravno, mozda dzaba pricam o stranci koja ukljucuje do zla Boga kompromitirane kao Hanka Vajzovic.
Ipak su to politicari, jebali bi se za par glasova - da je SDP mogao osvojiti 15-25% u navedenim gradovima, dan danas bi strugali njihove plakate sa zgrada.
Jebiga, al tako je.
-
rajvosa1
#2481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda morate i vi napraviti neke korake koji bi se svidjeli normalnoj vecini. Otidjite dole, napravite neku tribinu, saslusajte ljude... Vdite koliko je u komunizmu politika integracije Zapadne Hercegovine koju je vodio Dzema Bijedic dala bolje rezultate od Rankovicevog orgijnja nakon WWII. Naravno, nemojte voditi lopinase kao Hanka, oni su u tom sportu puno bolji od nasshiljak wrote:ima ih dosta, ali jedina DF će imati dosta glasova, a dosadašnje su imale vrlo malo. Ne znači da ne valjaju ako imaju malo glasova.rajvosa1 wrote:DF ili ma koja druga stranka koja se zalaze za BiH konacno mora napraviti iskorak i prema hrvatskim krajevima. Ne moze politika prema Grudama, Sirokom, Posusju biti to su ustase i fasisti i sta me bol q z njih. Ne smije se zabijati glava u pijesak i smatrati drzavom krug tramvaja. Mora se krenuti i tamo, polako, razgovarati s ljudimja, saslusati ih, dati im na znanje da su i oni dio ove drzave. Iskustvo sa poslovanjem s ljudima iz tih krajeva me uci da bi bilo nade kad bi se pokusalo. Ti ljudi su ipak pragmatici. Naravno, mozda dzaba pricam o stranci koja ukljucuje do zla Boga kompromitirane kao Hanka Vajzovic.
Ne moraš biti fašist ako živiš tamo negdje u hercegovini, valjda i tamo ima 'normalnih' ljudi.. e sa tim hoćemo, sa ovim drugim nećemo.
-
5 0 5
#2482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ako na moje pitanje odgovoris, onda mozes doci do zakljucka da je predsjednistvo veoma "ogranicen" organ, takav kakav jeste. sto znaci, ne moze se komsicu spocitavati nesto gdje ni drugi nisu napravili ista vise. ali kredit koji mu mozes dati za razliku od predhodnika, bar mu ne vise interpolove potjernice iznad glave.Katamaran_Sa wrote:U tome sto su ih oni birali recimo, samo pali sami se ubili sto nije slucaj sa proleterom Komsicem505sCrtom wrote:moze li mi neko odgovoriti na par pitanja?
prvo, sta su znacajno komsicevi (poslijeratni) predhodnici napravili za drzavu i pogotovo, jer se to stalno ovdje povlaci, sta su napravili za hrvatski narod? ili, u cemu se tacno moze vidjeti napredak bh hrvatskog naroda iskljucivo zahvaljujuci potezima komsicevih predhodnika?
i drugo. gdje su sada ti ljudi? (bh predsjednici iz hrvatskog naroda)
sto se tice, ko je za koga glasao, meni to uopste nije bitno. ali, ako hoces, mozes to gledati sa puno strana. moje vidjenje je, da je dejtonski glasacki sistem prema bh gradjanima diskriminatorski. za komsica su glasali ljudi koji su diskriminirani u svojoj rodjenoj zemlji. drugi pozitivan argument iz te price je, da negira tvrdnje separatista o unitarnoj bosni, u kojoj ce bosnjaci, kao najbrojniji narod, uvijek preglasati druge. to ocito nije istina. jer zasto bi bosanac, srbin ili zidov iz fbih glasao za izetbegovica ili radoncica prije nego za komsica?
- O'zone
- Globalni moderator
#2483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko napisao ja se složio
Stvarno ne kontam u šta je ZK gledao? Nevjerovatno je koliko ta osoba kvari kompletnu ideju pokreta,fronte,stranke nazovite je kako hoćete.SARAJEVO – Na urednički mail portala ------ stiglo je pismo jednog Sarajlije u kojem se čitatelj osvrće na početak rada Demokratske fronte Željka Komšića i ljude koje je okupio oko sebe.
Pismo jednog razočaranog Komšićevog pristalice dovodi u pitanje moralni lik Hanke Vajzović.
Pismo premosimo u cijelosti, bez uredništkih intervencija:
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić formirao je nedavno novu stranku na političkoj sceni BiH, Demokratsku frontu. Rečeno je da njeni članovi neće moći biti kompromitirani ljudi. Međutim, već na osnivačkoj skupštini pojavile su se kontraverze. Tako je za potpredsjednicu stranke izabrana Hanka Vajzović, čiji je „bijeg“ iz SDP-a bio ključan za pad Vlade u Kantonu Sarajevu i blokade u Domu naroda Parlamenta Federacije. Upravo njen izbor izazvao je reakcije nekih Komšićevih poštovalaca.
Bila je u SDP-u, vidjela mnoge stvari, dosadilo joj da gleda kako drugi "štimaju" sebi poslove a djeci radna mjesta. Napustila tu stranku i dobro naplatila svoju lijevu ruku i desni prst.
- Učestvovala u smjenjivanju Kantonalne Vlade - postavila Damira Marjalnovića za ministra obrazovanja, predložila sina u Upravni odbopr TVSA i posao asistenta na Fakultetu poliitčkih nauka u Sarajevu... Shvatam.
- Podigla ruku u Domu naroda za povredu vitalnog nacionalnog interesa prilikom smjenjivanja Vlade FBiH - kćerka postala viceguverner Centralne banke BiH... Shvatam
- Podigla ruku za povaćanje plata kantonalnim poslanicima, nije znala .... Shvatam
- Podigla ruku u Domu naroda za vitalni nacionalni interes prilikom izbora sudija u Ustavni sud FBiH čime je direktno blokirala rad Ustavnog suda koji je trebao da utvrdi povredu vitalnog nacionalnog interesa - Ovo ti NEĆU i NE MOGU oprostiti. Svojim direktnim glasom blokirati čitav proces imenovanja Ustavnog suda ( bogami k'o da je vijeće roditelja neke osnovne skole) i tim činom izazivati pravni vakum i haos u ovoj jadnoj državi je postupak koji mogu nazvati samo kao licemjeran, izdajnički, kukavički, ...
Zato Željko, ratni druže, ako misliš da se nastavimo zajedno boriti za ovu zemlju, donesi odluku..., navedeno je u pismu.
-
bole1st
#2484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bas, ista je stvar u pitanju, ali je drugi problem.Alfons Kauders wrote: Ali rijec je o istom problemu.
I dalje ne mislim da mora biti samo jedan problem, pa da moram da izaberem jedan od dva. Za drugi da smatram da ne postoji i opsujem cim neko pomene taj drugi nepostojeci.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne zna Željko ko je Emir.....šteta a takav struĆnjak bi dobro došo svakome
- shiljak
#2486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam siguran da će ljudi glasati koji budu željeli, ne treba im ništa. Ali DF je rekla ide i na taj dio, ali neće prikupljati fašiste nego normalne.. A za ove fašiste, oni će da olabave nakon 4 godine kada vide da postoji i drugi, ljepši, bolji način da se vodi država.. ako stranka državu bude vodila prosječno, i to će biti odlično u odnosu na ovo sad. Ne moraju opet ti isti da glasaju za DF nakon 4 godine, ali mogu za neku drugu koja nije nacionalistička. Naravno mislim na to da će DF surađivati sa ostalim strankama kao što su obećali.rajvosa1 wrote:Onda morate i vi napraviti neke korake koji bi se svidjeli normalnoj vecini. Otidjite dole, napravite neku tribinu, saslusajte ljude... Vdite koliko je u komunizmu politika integracije Zapadne Hercegovine koju je vodio Dzema Bijedic dala bolje rezultate od Rankovicevog orgijnja nakon WWII. Naravno, nemojte voditi lopinase kao Hanka, oni su u tom sportu puno bolji od nasshiljak wrote:ima ih dosta, ali jedina DF će imati dosta glasova, a dosadašnje su imale vrlo malo. Ne znači da ne valjaju ako imaju malo glasova.rajvosa1 wrote:DF ili ma koja druga stranka koja se zalaze za BiH konacno mora napraviti iskorak i prema hrvatskim krajevima. Ne moze politika prema Grudama, Sirokom, Posusju biti to su ustase i fasisti i sta me bol q z njih. Ne smije se zabijati glava u pijesak i smatrati drzavom krug tramvaja. Mora se krenuti i tamo, polako, razgovarati s ljudimja, saslusati ih, dati im na znanje da su i oni dio ove drzave. Iskustvo sa poslovanjem s ljudima iz tih krajeva me uci da bi bilo nade kad bi se pokusalo. Ti ljudi su ipak pragmatici. Naravno, mozda dzaba pricam o stranci koja ukljucuje do zla Boga kompromitirane kao Hanka Vajzovic.
Ako to nije cilj DF-a, onda neću glasati naredni put možda.. a ako bude a ne krene im baš fino, glasam opet.
Last edited by shiljak on 12/04/2013 16:33, edited 3 times in total.
-
VjecitiStudent
#2487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koji crni mail, pa ovo je naš kolega ovdje neki dan napisao.O'zone wrote:Neko napisao ja se složio![]()
Stvarno ne kontam u šta je ZK gledao? Nevjerovatno je koliko ta osoba kvari kompletnu ideju pokreta,fronte,stranke nazovite je kako hoćete.SARAJEVO – Na urednički mail portala ------ stiglo je pismo jednog Sarajlije u kojem se čitatelj osvrće na početak rada Demokratske fronte Željka Komšića i ljude koje je okupio oko sebe.
...
Zato Željko, ratni druže, ako misliš da se nastavimo zajedno boriti za ovu zemlju, donesi odluku..., navedeno je u pismu.
Sad kad urednik dobije drugi mail, sa podrškom "hrabroj Hanki"
- O'zone
- Globalni moderator
#2488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam upratio kad je pisao al sam naletio na ovom portalu gdje stoji ovako.VjecitiStudent wrote:Koji crni mail, pa ovo je naš kolega ovdje neki dan napisao.O'zone wrote:Neko napisao ja se složio![]()
...
Sad kad urednik dobije drugi mail, sa podrškom "hrabroj Hanki"
Bez obzira poenta je jasna.
-
rajvosa1
#2489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bez obzira sta ko kome salje, HV je prst u oko svima koji su naivno kao ja zeljeli jednu stranku u cije moralne vrijednosti se ne moze sumnjati. Naravno, niko nema iluzija da se nece u DF uvaliti svakakvog olosa, ali kad OSNIVAC jednu takvu osobu stavi za potpredsjednicu, onda se vec zapitas ima ili ova stranka ikakvog smisla.VjecitiStudent wrote:Koji crni mail, pa ovo je naš kolega ovdje neki dan napisao.O'zone wrote:Neko napisao ja se složio![]()
...
Sad kad dobiju drugi mail uredniku, sa podrškom "hrabroj Hanki"
- shiljak
#2490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo novi info u vezi DF-a, ispod tekst:
http://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
Poštovani budući članovi DEMOKRATSKE FRONTE!
Obzirom da je veliko interesovanje za kontakte, počinjemo sa prijavama i evidencijom budućih članova. Vaša prijava i slanje podataka na jedan od navedenih mail-ova, ne znači da ste postali član, već samo kontakt na koji ćemo Vam poslati pristupnicu. Nadamo se da ćete razumjeti da je veliki broj upita i zahtjeva već stigao, tako da nismo u mogućnosti da odmah pošaljemo odgovor. Isto tako se nadamo da će registracija i kompletan proces prijave DEMOKRATSKE FRONTE biti uskoro završen. Ostali kontakti, po opštinama i kantonima, biće objavljeni u toku naredne sedmice.
KANTON SARAJEVO:
[email protected] 063-361-136
[email protected] 063-443-170
[email protected] 063-443-107
[email protected] 063-357-984
[email protected] 063-445-531
[email protected] 061-184-845
[email protected] 062-552-552
[email protected] 062-669-707

Obzirom da je veliko interesovanje za kontakte, počinjemo sa prijavama i evidencijom budućih članova. Vaša prijava i slanje podataka na jedan od navedenih mail-ova, ne znači da ste postali član, već samo kontakt na koji ćemo Vam poslati pristupnicu. Nadamo se da ćete razumjeti da je veliki broj upita i zahtjeva već stigao, tako da nismo u mogućnosti da odmah pošaljemo odgovor. Isto tako se nadamo da će registracija i kompletan proces prijave DEMOKRATSKE FRONTE biti uskoro završen. Ostali kontakti, po opštinama i kantonima, biće objavljeni u toku naredne sedmice.
KANTON SARAJEVO:

Last edited by shiljak on 12/04/2013 16:43, edited 3 times in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#2491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još da su se sjetili da napišu koje sve podatke treba poslatishiljak wrote:Evo novi info u vezi DF-a, ispod tekst:
KANTON SARAJEVO:
- shiljak
#2492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@O'zone samo im se javiš na mail i oni ti pošalju sve što treba 
- O'zone
- Globalni moderator
#2493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala, mail poslat!shiljak wrote:@O'zone samo im se javiš na mail i oni ti pošalju sve što treba
Sad se valja boriti da Hanka nađe nove jasle.
- luckylaka
#2494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto kontakti za ostale kantoneshiljak wrote:Evo novi info u vezi DF-a, ispod tekst:
KANTON SARAJEVO:
- heckler
#2495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prije su me uspjevali u istom danu zvati i SDPovce im SDA-ovcem, evo sad prvi put i DeeFovac.luckylaka wrote:Cekaj bolan sto se vi DF-ovci na svako pitanje,,sta je Zeljko konkretno uradio za BiH(osim u ratu)a znamo svi da nije nista vadite na to -a sta su drugi.O drugima na njihovoj temi.Ko kad bi pitao sto Dzeko nije dao gol a neko drugi rekao a sto nije Vedo.heckler wrote:travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.
Navedi "jedan jedini kvalitatan diplomatski potez" koji je bilo koji od clanova predsjednistva povukao od dejtona ovamo da vidimo te parametre i gdje je ljestvica postavljena pa da znamo svi koliko je podbacio
Pitanje je bilo cisto ilustracija bezveznosti funkcije clana predsjednistva i glupavih ocekivanja od pojedinih clanova.
Neodlazak u Mordor podrzavam 1000%.
- shiljak
#2496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ako ćemo reći da željko nije ništa uradio.. onda je bolje ništa nego štetu da je pravio kao što su drugi. Ovo otkako je otišao iz SDP-a, ova šestorka sada, ništa nisu uradili nit će šta moći (osim štete naravno).. već su priznali svoj poraz.. tako da ako nećeš da glasaš za šestorku, a nećeš ni za DF, za koga ćeš?

- rajv0sa
#2497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Brini se ti za demokrate i republikance, a "DF-ovace" prepusti BiH-ovcimaluckylaka wrote:Cekaj bolan sto se vi DF-ovci na svako pitanje,,sta je Zeljko konkretno uradio za BiH(osim u ratu)a znamo svi da nije nista vadite na to -a sta su drugi.O drugima na njihovoj temi.Ko kad bi pitao sto Dzeko nije dao gol a neko drugi rekao a sto nije Vedo.heckler wrote:travnik wrote:ŽK i DF na prvim izborima prolaze veoma dobro. Razlog? Isti kao i kod popularnosti ŽK, populizam koji ne donosi ništa dobro građanima BiH. Nakon toga, vjerojatno će uslijediti pad. Realno, ŽK u 7 godina kao član PBiH nije ima niti jedan jedini kvalitetan diplomatski potez, a zna se da je diplomacija ključna ovlast koju ima PBiH. U tom periodu, ne da je trebao imati jednu kvalitetnu diplomatsku inicijativu, već na desetine. Ostao je na funkciji zahvaljujući ulizivanju raji i iracionalnom populizmu. Kao što rekoh ranije, nešto slično kao i Mile i Soko.
I samo da dodam, ovo nije nikakvo prozivanje, razne su nevolje ljude tjerale iz BiH.
Last edited by rajv0sa on 12/04/2013 17:54, edited 2 times in total.
- _Reds_
#2498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I onda skontas u kakvoj banana zemlji zivis, kad je najbolji medju nama onaj koji nije ništa radio.shiljak wrote:ako ćemo reći da željko nije ništa uradio.. onda je bolje ništa nego štetu da je pravio kao što su drugi.
-
mikasa
#2499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hallo ba... Ko je, bez moje dozvole, poslao komentar o Hanki Vejzovic... Hoce odmah autorske tantijemeVjecitiStudent wrote:Neko napisao ja se složio![]()
Koji crni mail, pa ovo je naš kolega ovdje neki dan napisao.SARAJEVO – Na urednički mail portala ------ stiglo je pismo jednog Sarajlije u kojem se čitatelj osvrće na početak rada Demokratske fronte Željka Komšića i ljude koje je okupio oko sebe.
...
- shiljak
#2500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije do zemlje nego do glasača._Reds_ wrote:I onda skontas u kakvoj banana zemlji zivis, kad je najbolji medju nama onaj koji nije ništa radio.shiljak wrote:ako ćemo reći da željko nije ništa uradio.. onda je bolje ništa nego štetu da je pravio kao što su drugi.
![]()
Kad ispliva DF sa Željkom koji ništa nije uradio, još kad se dodaju druge manje stranke koje isto tako nisu ništa uradile jer nisu mogle jer su male, onda će biti nešto više od ništa.. mada u ovoj situaciji je ništa odlično.
Ne možeš gledati samo DF pojedinačno, pogledaj sve stranke pa uporedi sa DF-om (koja je stara 3 dana). Ja kad uporedim ostane samo DF.