Inicijativa Prvi Mart
- madner
#2476 Re: Inicijativa Prvi Mart
Sto jest jest, kriv je Prvi Mart sto se drzno zastupati jednu takvu ideju.
- Banksy
#2477 Re: Inicijativa Prvi Mart
Moraćeš naći neke ozbiljnije argumente.Corto Maltese wrote: Živio sam u galaksiji u kojoj se još od '96 gore navedeni niz nije dešavao u tri dana.
Politika stvaranja krize očito daje rezultate.
Sve u svemu, mjera uspjeha se krije u odgovoru na ovo pitanje:
Da li je povratnicima u RS bilo bolje ili gore prije nego je 1. Mart počeo da ih brani?
''Navedeni niz'' ima isključivo veze s predstojećim izborima, nikako s IPM, to znaš i sam. ''Gore im je'' zato što predstoje vrlo važni Opći izbori na kojima se očekuje gubitak vlasti SNSD-a, zato će ovakvih ''nizova'' biti još i više kako se izbori budu približavali, a vlast u RS-u osjećala da gubi tlo pod nogama.
-
Drinski
#2478 Re: Inicijativa Prvi Mart
Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
"A sa druge strane, mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama. - veli srpski patrijarh."
- ILVIIR
#2479 Re: Inicijativa Prvi Mart
meni se u stvarnom zivotu vrlo cesto desavalo/desava, da ljudi o meni govore kakav sam, a ustvari je to manje vise njihova tipicna osobina, a moja ustvari uopste nije. ne znam je li se to jos kome desavalo...Drinski wrote:Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
"A sa druge strane, mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama. - veli srpski patrijarh."
ne zelim u ovom slucaju (a ni inace) cijeli narod za bilo sta optuziti, nego cu eto samo u ovom slucaju da "vratim" irineju moju pretpostavku, da je vjerovatno bas on takav, pa zato tako nesto tvrdi.
to da on cijelu filozofiju jedne religije blati je ni mani ni vise nego degutantno!
-
bole1st
#2480 Re: Inicijativa Prvi Mart
Dobro je rekao Irinej, jedino nije napomenuo da je to filozofija svih monoteistickih religija, sto vise vjernika, to vise novaca i moci. Broj leseva nije vazan.Drinski wrote:Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
-
Drinski
#2481 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pa Irnej se i slaze sa tobom, on hoce da vjernika bude sto manje, da ne dizu glavu, doduse on govori o muslimanima al koga briga.bole1st wrote:Dobro je rekao Irinej, jedino nije napomenuo da je to filozofija svih monoteistickih religija, sto vise vjernika, to vise novaca i moci. Broj leseva nije vazan.Drinski wrote:Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
-
155_mm
#2482 Re: Inicijativa Prvi Mart
evo sa cim srpska pravoslavna crkva truje svoj narod i stvara monstrume koji su poslije spremni da pale zive muslimane, sjecu im usi i tjeraju ih da pojedu svoje usi prije nego ih prekolju, siluju 10-godisnju djecu i ostale zlocine koje ni zivotinje ne rade izmedju sebe. pa nije ni cudo sto onaj monstrum onako svirepo zakla muslimana u kozluku cak 20 godina poslije rata. danas je vise krvolocniji monstruma u srpskom narodu nego sto iha je bilo 1992.Drinski wrote:Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
-
155_mm
#2484 Re: Inicijativa Prvi Mart
sta je problem?Banksy wrote:Usporite malo ...
- Corto Maltese
#2485 Re: Inicijativa Prvi Mart
U pravu si. Da je prave vjere, onda bi on to ekonomično i dostojanstveno, k'o naš Arnes. Dvoje staraca jednim udarcem:155_mm wrote:evo sa cim srpska pravoslavna crkva truje svoj narod i stvara monstrume koji su poslije spremni da pale zive muslimane, sjecu im usi i tjeraju ih da pojedu svoje usi prije nego ih prekolju, siluju 10-godisnju djecu i ostale zlocine koje ni zivotinje ne rade izmedju sebe. pa nije ni cudo sto onaj monstrum onako svirepo zakla muslimana u kozluku cak 20 godina poslije rata. danas je vise krvolocniji monstruma u srpskom narodu nego sto iha je bilo 1992.Drinski wrote:Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:It_is_a_Leclerc wrote:Zaključak je da Bošnjaci u RS-u ni u kojem slučaju ne bi trebali artikulisati svoje političke interese, ili se baviti politikom uopće. Bošnjaci u RS-u treba da budu tihi i pokorni, da svojim postojanjem slučajno ne iziritiraju svoje ljupke genocidne komšije i natjeraju ih (iako su dobre komšije učinile sve da to toga ne dođe) da ponove slučajeve ubistava povratnika.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140423083
-
155_mm
#2486 Re: Inicijativa Prvi Mart
izjednacavanje krivicnog djela klanjem sjekirom i teskog premlacivanja. jeli ti to radis iz mrznje prema jednom narodu ili ti je bas ono isto zaklat i pretuci. stvarno me to interesuje.Corto Maltese wrote:U pravu si. Da je prave vjere, onda bi on to ekonomično i dostojanstveno, k'o naš Arnes. Dvoje staraca jednim udarcem:155_mm wrote:evo sa cim srpska pravoslavna crkva truje svoj narod i stvara monstrume koji su poslije spremni da pale zive muslimane, sjecu im usi i tjeraju ih da pojedu svoje usi prije nego ih prekolju, siluju 10-godisnju djecu i ostale zlocine koje ni zivotinje ne rade izmedju sebe. pa nije ni cudo sto onaj monstrum onako svirepo zakla muslimana u kozluku cak 20 godina poslije rata. danas je vise krvolocniji monstruma u srpskom narodu nego sto iha je bilo 1992.Drinski wrote: Sta se cudis?!. Evo sta kaze Irinej:
- Corto Maltese
#2487 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ne izjednačavam, zar to nije jasno iz boldiranog?155_mm wrote:izjednacavanje krivicnog djela klanjem sjekirom i teskog premlacivanja. jeli ti to radis iz mrznje prema jednom narodu ili ti je bas ono isto zaklat i pretuci. stvarno me to interesuje.Corto Maltese wrote:U pravu si. Da je prave vjere, onda bi on to ekonomično i dostojanstveno, k'o naš Arnes. Dvoje staraca jednim udarcem:155_mm wrote:
evo sa cim srpska pravoslavna crkva truje svoj narod i stvara monstrume koji su poslije spremni da pale zive muslimane, sjecu im usi i tjeraju ih da pojedu svoje usi prije nego ih prekolju, siluju 10-godisnju djecu i ostale zlocine koje ni zivotinje ne rade izmedju sebe. pa nije ni cudo sto onaj monstrum onako svirepo zakla muslimana u kozluku cak 20 godina poslije rata. danas je vise krvolocniji monstruma u srpskom narodu nego sto iha je bilo 1992.
-
Basvod
#2488 Re: Inicijativa Prvi Mart
A ti jedva docakao da jedan Nikola iscijepa Ahmeda pa da otvoris dusu. Da je Almir Ahmeda to bi za tvoj mozak bilo ok.155_mm wrote:izjednacavanje krivicnog djela klanjem sjekirom i teskog premlacivanja. jeli ti to radis iz mrznje prema jednom narodu ili ti je bas ono isto zaklat i pretuci. stvarno me to interesuje.Corto Maltese wrote:U pravu si. Da je prave vjere, onda bi on to ekonomično i dostojanstveno, k'o naš Arnes. Dvoje staraca jednim udarcem:155_mm wrote:
evo sa cim srpska pravoslavna crkva truje svoj narod i stvara monstrume koji su poslije spremni da pale zive muslimane, sjecu im usi i tjeraju ih da pojedu svoje usi prije nego ih prekolju, siluju 10-godisnju djecu i ostale zlocine koje ni zivotinje ne rade izmedju sebe. pa nije ni cudo sto onaj monstrum onako svirepo zakla muslimana u kozluku cak 20 godina poslije rata. danas je vise krvolocniji monstruma u srpskom narodu nego sto iha je bilo 1992.
-
Lug
#2489 Re: Inicijativa Prvi Mart
koje omalovazavanje zrtve, kakav rijecnik..iscjepa.. kao drva mislis?! FUJJ....Basvod wrote: Nikola iscijepa Ahmeda
na osnovu cega si ovo zakljucio?Basvod wrote: Da je Almir Ahmeda to bi za tvoj mozak bilo ok.
-
155_mm
#2490 Re: Inicijativa Prvi Mart
stvarno bolesna tvrdnja. nije bilo potrebe za cekanjem ovog kozluckog "nikole" takvih monstruma ima u srpskom narodu na hiljade i to vec decenijama. ovdje je to malo opsirnije dokumentovano.Basvod wrote:A ti jedva docakao da jedan Nikola iscijepa Ahmeda pa da otvoris dusu. Da je Almir Ahmeda to bi za tvoj mozak bilo ok.
ono sto mene interesuje je sta to proizvodi toliki broj monstruma u srpskom narodu i da ostatak srpskog naroda na to ne reaguje. vjerovatno ili iz straha ili zbog tog sto podrzava takve monstrume.
misljenja sam da ovakve izjave od strane srpske pravoslavne crkve upravo stvaraju takve monstrume. ovu bolesnu izjavu irineja se moze lako protumaciti kao "jedini spas nas srba je da pokoljemo, spalimo, protjeramo muslimane do te mjere da budu u manjem broju jer jedino tako se muslimani umeju da ponasaju". covjece koja bolesna dusa."A sa druge strane, mi znamo šta je otprilike filozofija i psihologija islama. Oni kada su u manjem broju umeju da se ponašaju i da budu korektni. Kada postanu ravni po broju, onda oni već dižu glavu, a kada postanu nadmoćni i superiorni, čine pritisak ili da se isele ili da se priđe njima. To je filozofija islama. - veli srpski patrijarh."
i da stvar bude gora irinej je samo prenio ono sto su njega ucili. i tako to iz generacije u generaciju se prenosi mrznja. pa dokle vise?!
- Arsenal Royal
#2491 Re: Inicijativa Prvi Mart
Očekujem krimski scenario uskoro...Pasivnost OHR-a oko jednostranog usvajanja zakona od strane PC-a me zabrinjava. Ja mislim da će ovi izbori i sve ovo što se izdešavalo 2014 biti samo uvod u nešto veće..
- Danguba
#2492 Re: Inicijativa Prvi Mart
Vidi se da si mlad.Arsenal Royal wrote:Očekujem krimski scenario uskoro...Pasivnost OHR-a oko jednostranog usvajanja zakona od strane PC-a me zabrinjava. Ja mislim da će ovi izbori i sve ovo što se izdešavalo 2014 biti samo uvod u nešto veće..
Mi smo Krim imali 1991 i 1992. god. a ovo sto Dodik i ekipa rade ''traze gujci cepa''.
- Arsenal Royal
#2493 Re: Inicijativa Prvi Mart
Uh pravo sam mlad hahahahhaha reci to mojim leđima hahahahahahaDanguba wrote:Vidi se da si mlad.Arsenal Royal wrote:Očekujem krimski scenario uskoro...Pasivnost OHR-a oko jednostranog usvajanja zakona od strane PC-a me zabrinjava. Ja mislim da će ovi izbori i sve ovo što se izdešavalo 2014 biti samo uvod u nešto veće..![]()
Mi smo Krim imali 1991 i 1992. god. a ovo sto Dodik i ekipa rade ''traze gujci cepa''.
-
oakville
#2494 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ovdje je krim i istočna ukrajina završena 95, pri čemu je bih ostala fola jedinstvena "država", dok je rs postala defakto teritorija pod kontrolom srbije putem koje se ostvaruje uticaj u sarajevu kao glavnom gradu autonomnog bošnjačkog entiteta unutar dvije srpske državeArsenal Royal wrote:Očekujem krimski scenario uskoro...Pasivnost OHR-a oko jednostranog usvajanja zakona od strane PC-a me zabrinjava. Ja mislim da će ovi izbori i sve ovo što se izdešavalo 2014 biti samo uvod u nešto veće..
-
unix
#2495 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pogledajte gostovanje Emira Suljagića u dnevniku TV1 : https://www.youtube.com/watch?v=y6XcobiojMk
-
RahatHurmašica
-
bole1st
#2497 Re: Inicijativa Prvi Mart
Europa ipak ne kuzi BiH, jer ovdje nista ne smije bit tacno i onako kako je, zato je provjera tacnosti podataka antidejtonska.
-
Granichar Dobrinjski
#2498 Re: Inicijativa Prvi Mart
Pogledao,lik vjerovatno nije sav svoj.unix wrote:Pogledajte gostovanje Emira Suljagića u dnevniku TV1 : https://www.youtube.com/watch?v=y6XcobiojMk
- Danguba
#2499 Re: Inicijativa Prvi Mart
Ko je gledao Dodika na RTRS-u sa Bosicem, on jasno kaze da je po njemu povratak zavrsena stvar, da Federacija BiH ''protiv zakonito'' stimulise povratak raseljenih...poslije toga jasno je da oni zele da zabetoniraju etnicko ciscenje i da manji entitet bude samo srpski.
Mislim da nece moci i treba im na sve nacine pomrsiti racune.
To sto oni sada rade nastavak je politike osudjenih ratnih zlocinaca a i onih koji cekaju presudu za najteze zlocine.
Treba sve uraditi da genocidni brlog ne postane ratni plijen.
Mislim da nece moci i treba im na sve nacine pomrsiti racune.
To sto oni sada rade nastavak je politike osudjenih ratnih zlocinaca a i onih koji cekaju presudu za najteze zlocine.
Treba sve uraditi da genocidni brlog ne postane ratni plijen.
-
unix
#2500 Re: Inicijativa Prvi Mart
Apsolutno je jasno da se trenutno u RS-u desava apartheid. Takodjer izdali smo saopstenje na tu temu : http://www.prvimart.ba/vijesti/svi-koji ... titucijama
Pa ovom zakonu "decki" iz RS-a smatraju zakljuciti Annex 7. Nazalost, dok je građanske koalicije "Prvi mart" tesko ce uspijeti u tim svojim namjerama.
Pa ovom zakonu "decki" iz RS-a smatraju zakljuciti Annex 7. Nazalost, dok je građanske koalicije "Prvi mart" tesko ce uspijeti u tim svojim namjerama.