POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Merengues

#2476 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

Ma kakvi nalozi ovo je po meni bilo random odabir za isplatu jednog dijela.. a drugi dio da malo ostoji preko nove godine ... cccc
Huremika

#2477 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Merengues wrote:Ma kakvi nalozi ovo je po meni bilo random odabir za isplatu jednog dijela.. a drugi dio da malo ostoji preko nove godine ... cccc
Pa valjda smo svi radili u isto vrijeme i u isto vrijeme bismo trebali biti isplaćeni! STVARNO VIŠE NEMA SMISLA.
Merengues

#2478 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

Pa zar vam nije čundo da je baš oko pola općina iz Federacije na spisku ... Znači spremni bili da isplate samo pola .. pa odabrali i et ... to je čitava poenta priče po meni ...
Solarija

#2479 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Solarija »

Joj da smo svi pametni sutra lijepo pred Agenciju za statistiku da je zapalimo. 'ebem ti i drzavu i sve jos sad prava politika nase drzave zavadi pa vladaj kao pola cemo isplatiti a pola ne dabogda im ne trebalo... ufffff
Merengues

#2480 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

Solarija wrote:Joj da smo svi pametni sutra lijepo pred Agenciju za statistiku da je zapalimo. 'ebem ti i drzavu i sve jos sad prava politika nase drzave zavadi pa vladaj kao pola cemo isplatiti a pola ne dabogda im ne trebalo... ufffff

Pa vidiš i o tome su razmišljili.. Pola ćemo ih isplatit tako da i ako bude protesta da ne idu svi nego samo polovica... :)
rokan

#2481 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Solarija wrote:Joj da smo svi pametni sutra lijepo pred Agenciju za statistiku da je zapalimo. 'ebem ti i drzavu i sve jos sad prava politika nase drzave zavadi pa vladaj kao pola cemo isplatiti a pola ne dabogda im ne trebalo... ufffff
nije kriva Agencija za statistiku. prava adresa je federalni zavod za statistiku sa kojim su popisivaci i instruktori potpisali ugovore, vlada federacije bih i ministarstvo finansija fbih.
na personalnom nivou to su: hidajeta bajramovic (direktorica federalnog zavoda za statistiku), nermin niksic (premijer vlade federacije bih) i ante krajina (ministar finansija u vladi fbih).
Merengues

#2482 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

a vjerujte mi nikako ne vjerujem da su ovi iz PKLS-a krivi.. Pa ti ljudi rade bgti kolko vec a nisu dobili nista... A sad na njih svaljuju svu krivicu ....
Huremika

#2483 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Huremika »

Merengues wrote:a vjerujte mi nikako ne vjerujem da su ovi iz PKLS-a krivi.. Pa ti ljudi rade bgti kolko vec a nisu dobili nista... A sad na njih svaljuju svu krivicu ....
Naravno da nisu oni krivi, krivi su manipulatori, koji lažu i PKLS i nas već 2 mjeseca. Kad da očekujemo drugi krug, u martu? Za Popis su obezbjeđena sredstva, samo je pitanje gdje su??
rokan

#2484 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Merengues wrote:a vjerujte mi nikako ne vjerujem da su ovi iz PKLS-a krivi.. Pa ti ljudi rade bgti kolko vec a nisu dobili nista... A sad na njih svaljuju svu krivicu ....
da ima bar jedan covjek da hoce izaci na proteste pred vladu federacije ja bih mu se pridruzio. ljudi, kako ne shvatate, ovo nije socijalizam, nije volonterska akcija, nismo potpisali ugovore na "dodjem ti". uradili smo nas posao posteno i na vrijeme, hocemo svoje novce isto tako. meni treba da isplate oko 900 KM, to nije neka cifra ali je meni bitna jer sam mnoge druge stvari zapostavio u zivotu zbog tog popisa. ne zelim da me iko pravi budalom, meni tih 900 KM ne znaci isto u novembru 2013. ili u martu 2014., ja sam u medjuvremenu stariji 6 mjeseci, valjalo je za tih 6 mjeseci platiti rezije, jesti, obuci se za zimu... hocu svoje pare na kraju krajeva, nisam ih ukrao nego zaradio i to krvavo jer samo popisivaci i instruktori znaju kako im je bilo tokom popisa. i zato necu da dopustim da me neka fukara koja se politicki docepala pozicija pravi budalom.

ne daju ti cak ni sansu da se zaposlis na neodredjeno u nekoj drzavnoj firmi a kad ti silom prilika i daju neki bijedni, honorarni posao, onda te zajebavaju sa isplatom. pa majku im jebem vise! da li su nermin niksic, hidajeta bajramovic i ante krajina dobili svoje plate na vrijeme? da li su svi drzavni sluzbenici u fbih dobili svoje plate na vrijeme? naravno da jesu. pa u cemu je onda problem da se isplate ove crkavice ljudima koji su im odradili popis a za cije honorare novce vecim dijelom daje eu?
problem je u tome sto vlada fbih manipulise tim novcem, odnosno obrcu taj novac da bi na njemu zaradili. lakse bi mi palo da me izdzepario neko u tramvaju nego ovo sto nam rade. namjerno pisem samo o fedraciji bih jer rs vec uveliko isplacuje svoje insruktore i popisivace.
escobar__

#2485 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by escobar__ »

Naravoučenije je?

Nikad više ništa ne radit za ovu kvazi-državu.

:D
Merengues

#2486 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

escobar__ wrote:Naravoučenije je?

Žalosno ali istinito :)
hazbi

#2487 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by hazbi »

da ima bar jedan covjek da hoce izaci na proteste pred vladu federacije ja bih mu se pridruzio. ljudi, kako ne shvatate, ovo nije socijalizam, nije volonterska akcija, nismo potpisali ugovore na "dodjem ti". uradili smo nas posao posteno i na vrijeme, hocemo svoje novce isto tako. meni treba da isplate oko 900 KM, to nije neka cifra ali je meni bitna jer sam mnoge druge stvari zapostavio u zivotu zbog tog popisa. ne zelim da me iko pravi budalom, meni tih 900 KM ne znaci isto u novembru 2013. ili u martu 2014., ja sam u medjuvremenu stariji 6 mjeseci, valjalo je za tih 6 mjeseci platiti rezije, jesti, obuci se za zimu... hocu svoje pare na kraju krajeva, nisam ih ukrao nego zaradio i to krvavo jer samo popisivaci i instruktori znaju kako im je bilo tokom popisa. i zato necu da dopustim da me neka fukara koja se politicki docepala pozicija pravi budalom.

ne daju ti cak ni sansu da se zaposlis na neodredjeno u nekoj drzavnoj firmi a kad ti silom prilika i daju neki bijedni, honorarni posao, onda te zajebavaju sa isplatom. pa majku im jebem vise! da li su nermin niksic, hidajeta bajramovic i ante krajina dobili svoje plate na vrijeme? da li su svi drzavni sluzbenici u fbih dobili svoje plate na vrijeme? naravno da jesu. pa u cemu je onda problem da se isplate ove crkavice ljudima koji su im odradili popis a za cije honorare novce vecim dijelom daje eu?
problem je u tome sto vlada fbih manipulise tim novcem, odnosno obrcu taj novac da bi na njemu zaradili. lakse bi mi palo da me izdzepario neko u tramvaju nego ovo sto nam rade. namjerno pisem samo o fedraciji bih jer rs vec uveliko isplacuje svoje insruktore i popisivace.

POZDRAV IZ MANJEG BiH ENTITETA...VI TAMO IMATE MAKAR NEKAKVE INFORMACIJE MI OVAMO.NIKAKVE,,,,NE VJERUJEM DA CE POCETI ISPLATA DOK SE VI U SARAJEVU NALO NE DIGNETE...PRAVA ADRESA PO MENI JE OHR....JERBO ONI SU PARE I OBJEZBJEDILI ;-)
rokan

#2488 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

escobar__ wrote:Naravoučenije je?

sreca pa ti ova drzava cesto daje priliku da radis za nju. :roll: ovo je bilo jednom u 20 godina da se dala sansa obicnim ljudima da nesto rade za drzavu a i to je bilo pod pritiskom stranaca. da se "nas" sljam pitao nikad popisa ne bi ni bilo ili bi ga bilo ali bi na njemu radila samo njihova familija.

btw. njihova familija je vec dooooobro zbrinuta i oni stvarno rade za drzavu ali njihovi ugovori su na neodredjeno jer to je "drzava za covjeka" a ne drzava za obicnog covjeka.
Ninoz

#2489 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ninoz »

ma mi smo budale sto smo ista potpisivali bez naknade za svaki dan koji prodje nakon navedenog termina.mi ako dobijemo pare do marta evo glave a radili smo nesto sto bi trebalo koristiti drzavi :D koji paradoks.nek crknu svi
Merengues

#2490 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

I onda kaže zašto mladi žele ići iz BiH :-) Pa samo da mi se hoće pružit prilika ne bih ni trenutka razmišljo !
Ninoz

#2491 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Ninoz »

Merengues wrote:I onda kaže zašto mladi žele ići iz BiH :-) Pa samo da mi se hoće pružit prilika ne bih ni trenutka razmišljo !
a cim bih presao granicu poderao bih ovaj pasos da se ne vracam, mater im .
Merengues

#2492 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

Et nismo dali pakete dok ne dobijemo ugovore, sad imamo ugovore al šta ćemo s njima :D
SunshineM

#2493 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by SunshineM »

Ma imaju oni preca posla sa nasim parama. Mozete misliti sta znaci drzati nekih 20-tak miliona samo jedan dan, a kamoli ovoliko vremena koliko nas prave budalama. Ima vaznijih rupa koje lopovi treba da zakrpe. Koga briga za sirotinjom rajom koja svakako nije imala sta pametnije od popisa da radi u zivotu. Mi smo idioti sto smo i pomislili da bi ova drzava mogla nesto normalno da napravi. Pametni su oni sto su odustali u startu u onolikom broju, zato su nam i povecali na 2.20 koje, btw, niko nikad nece dobiti, zivi bili pa vidjeli. :-?
Russki

#2494 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

SunshineM wrote:Ma imaju oni preca posla sa nasim parama. Mozete misliti sta znaci drzati nekih 20-tak miliona samo jedan dan, a kamoli ovoliko vremena koliko nas prave budalama. Ima vaznijih rupa koje lopovi treba da zakrpe. Koga briga za sirotinjom rajom koja svakako nije imala sta pametnije od popisa da radi u zivotu. Mi smo idioti sto smo i pomislili da bi ova drzava mogla nesto normalno da napravi. Pametni su oni sto su odustali u startu u onolikom broju, zato su nam i povecali na 2.20 koje, btw, niko nikad nece dobiti, zivi bili pa vidjeli. :-?
.
Last edited by Russki on 19/12/2013 23:46, edited 1 time in total.
rokan

#2495 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

i evo sad citam hoce neki da svi popisivaci i instruktori izadju 23.12 pred svoje opstine, kao da su opstine krive sto nema para. :roll: pa na ovom forumu smo citali kako se ljudi iz opstine novi grad-sarajevo zale sto nisu potpisali naloge iako je novo sarajevo to zavrsilo prije 15 dana. a sad kazu da ce u prvoj turi isplata biti novi grad dok novog sarajeva nema na mapi. ocito je da lazu i da ne postoje kriteriji osim kriterija "zavadi pa vladaj".

ja pozivam popisivace i instruktore da se organizujemo preko ovog foruma i da 23.12. svi izadjemo na proteste u sarajevu i to pred zgradom vlade federacije. kakve opstine kad su PKLS u istim govnima kao i mi.
Merengues

#2496 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

rokan wrote:i evo sad citam hoce neki da svi popisivaci i instruktori izadju 23.12 pred svoje opstine, kao da su opstine krive sto nema para. :roll: pa na ovom forumu smo citali kako se ljudi iz opstine novi grad-sarajevo zale sto nisu potpisali naloge iako je novo sarajevo to zavrsilo prije 15 dana. a sad kazu da ce u prvoj turi isplata biti novi grad dok novog sarajeva nema na mapi. ocito je da lazu i da ne postoje kriteriji osim kriterija "zavadi pa vladaj".

ja pozivam popisivace i instruktore da se organizujemo preko ovog foruma i da 23.12. svi izadjemo na proteste u sarajevu i to pred zgradom vlade federacije. kakve opstine kad su PKLS u istim govnima kao i mi.

Ma koje crne općine .. Nemaju općine veze s ovim. Znam sigurno za ljudi iz PKLS-a nisu nista zabrljali, a i što bi bgti i oni čekaju novac isto kao i mi. A ko ne čeka novac, ko novac dobija. Agencija za statistiku i federalni zavod za statistiku te naravno vlada i ostale picke materine, ne moze ih covjek ni pobrojat kolko ih ima. E oni su ovim smjestili lagano da mi svalimo na PKLS pa da se oni izvlače s našim novcem !!!
Russki

#2497 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

ma ja, standard shema, zavedi pa vladaj, al nacu ja njima shemu i troduplo naplatit majku im :D
Merengues

#2498 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Merengues »

Russki wrote:ma ja, standard shema, zavedi pa vladaj, al nacu ja njima shemu i troduplo naplatit majku im :D

A taj se još nije naš'o da je njima u kraj stao :D
Russki

#2499 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Russki »

Merengues wrote:
Russki wrote:ma ja, standard shema, zavedi pa vladaj, al nacu ja njima shemu i troduplo naplatit majku im :D

.
Last edited by Russki on 19/12/2013 23:46, edited 1 time in total.
rokan

#2500 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by rokan »

Merengues wrote:

treba pisati avazu, radoncic je sad raskinuo koaliciju sa vladajucim garniturama i jedva ce docekati da im opali samarcinu.
pazi kad mi je radoncic ostao jedina nada. :roll: :D
Post Reply