Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
cindrlimindrli

#2476 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

Telemah wrote:Usput, samo zbog zapisnika: I ja sam srtetan što sam se rodio u Mostaru a ne u nekoj gore vlažnoj vukojebini.
Čuj ''vukojebine''. Jednom ćemo organizirati forumsko druženje u obliku male ekskurzije po ''vrletima'' Hercegovine. Najljepšem dijelu ove zemlje, slagali se vi ili ne.
Decko, budimo realni, nema sumnje da je to lijep krajolik kao sto su lijepi Aljaska, Himalaji, vrhovi Kilimandjara,
ali nema sumnje da se radi o nevidjenim vukojebinama u nekom modernom civilizacijskom i kulturoloskom smislu.
Nista licno, nisi ti kriv sto si se rodio `dje si se rodio, postujem taj lokalpatriotizam.
Telemah

#2477 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Telemah »

cindrlimindrli wrote:
Telemah wrote:Usput, samo zbog zapisnika: I ja sam srtetan što sam se rodio u Mostaru a ne u nekoj gore vlažnoj vukojebini.
Čuj ''vukojebine''. Jednom ćemo organizirati forumsko druženje u obliku male ekskurzije po ''vrletima'' Hercegovine. Najljepšem dijelu ove zemlje, slagali se vi ili ne.
Decko, budimo realni, nema sumnje da je to lijep krajolik kao sto su lijepi Aljaska, Himalaji, vrhovi Kilimandjara,
ali nema sumnje da se radi o nevidjenim vukojebinama u nekom modernom civilizacijskom i kulturoloskom smislu.
Nista licno, nisi ti kriv sto si se rodio `dje si se rodio, postujem taj lokalpatriotizam.
Dobro, malo je off, ali probat ću ti odgovoriti:
Pa vidiš, nisam ni ja baš neki vrli poznavatelj Gruda i šire okolice.
Međutim, svi imate nekakve čudne aršine kada mjerite pojam ''vukojebine''. Ne gleda se samo veličina mjesta, ima tu još mnogih parametara. Gdje si i što si? Koliko si od čega udaljen, a i standard. Džaba mi i Marindvor ako sam kokus i nigdje ne mičem iz njega.
Recimo, ja sam bio privatno u Maglaju prije jedno pola godine. Proveo sam dan i pol.
Hoćeš li mi vjerovati da bih prije odslužio godinu dana kazne u našoj mostarskoj ''čelovini'' nego živio gore tih godinu dana. A Maglaj po tvojim parametrima nije ''vukojebina''.
Da dalje ne potenciram, ali možeš li me otprilike otpratiti što govorim.
cindrlimindrli

#2478 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

Telemah wrote:Da dalje ne potenciram, ali možeš li me otprilike otpratiti što govorim.
Mogu, rekoh da postujem tvoju ljubav prema rodnoj grudi, ali to ne mijenja cinjenicu da se radi o teskoj
vukojebini. Nema to toliko veze sa standardom koliko sa brojem ksenofoba i krkana na jednom relativno
malom prostoru.
pemanapemani

#2479 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by pemanapemani »

Super je da smo skontali kakvi su rezultati 15 godina vladavine "patriota" i tri ko fol socijaldemokrata. Nažalost, BiH nema ni na relaciji tramvaja broj tri.
Zašto onda tražiti od Komšića da ide u Grude, Nevesinje, Čitluk, itd?

Dugogodišnji koalicioni partneri su podijelili rejone.

Kada se uzme u obzir verbalno fašističko divljanje Dodika, Čovićevi vapaji za stolnim gradom (samo da presude u Hagu budu primjerene :D ), te indiferentnost i sistemski kriminal "patriota", može se izvući zaključak da se tek trebaju stvoriti uslovi da građani Gruda i sličnih mjesta mentalno prime demokratsku političku poruku.

Primjeti se da su neki poprilično frustrirani činjenicom da Komšić pokazuje političku zrelost. Intervju na Dnevnik D, intervju Anadoliji, gostovanje na FACE TV, itd., pokazuju da on nije politički idiot i papak kojem se fond riječi svodi na onu famoznu "po prstima" upućenu, čini mi se, Voji Kalašnjikovu, četniku.
udrch

#2480 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by udrch »

cindrlimindrli wrote:
Telemah wrote:Da dalje ne potenciram, ali možeš li me otprilike otpratiti što govorim.
Mogu, rekoh da postujem tvoju ljubav prema rodnoj grudi, ali to ne mijenja cinjenicu da se radi o teskoj
vukojebini. Nema to toliko veze sa standardom koliko sa brojem ksenofoba i krkana na jednom relativno
malom prostoru.
kako dobra definicija vukojebine..ovo je za anale..
kako drugačije nazvati čovjeka koji više voli govno iz svoje imaginarne države od slatkih štapića izČapljine..
Hodidid

#2481 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Hodidid »

Kod nas u Krajini mi za te metropole kazemo zveka. Ja iz koje si ti zveke dosao matere ti :D .
cindrlimindrli

#2482 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by cindrlimindrli »

Prica je otisla u potpuno besmislenom smijeru. Meni Zeljko ne treba objasnjavati da je BiH moja zemlja.
Od njega ocekujem da ode u Grude, Ljubuski, Banjaluku i pokusa lokalnim neandertalicima objasniti kako
je bolje da im dolazi on nego Dudakovic. Ako ce svoj politicki angazman ograniciti na prostor na kojem vec
djeluje onda je sve djaba i opet se vracamo nasem najboljem brendu, sviranje qrcu.
FOČANSKI PROPISI

#2483 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

cindrlimindrli wrote:Prica je otisla u potpuno besmislenom smijeru. Meni Zeljko ne treba objasnjavati da je BiH moja zemlja.
Od njega ocekujem da ode u Grude, Ljubuski, Banjaluku i pokusa lokalnim neandertalicima objasniti kako
je bolje da im dolazi on nego Dudakovic. Ako ce svoj politicki angazman ograniciti na prostor na kojem vec
djeluje onda je sve djaba i opet se vracamo nasem najboljem brendu, sviranje qrcu.
Upravo tako,mjesecima mlatimo praznu slamu.
JohnnyS

#2484 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by JohnnyS »

Inače, Josipović, Nikolić, Pahor, Obama, Hollande, Assad :D stalno po medijima, barem imaš privid da nešto rade. Ja ovog našeg predsjednika ni čuo ni vidio mjesecima. A nije da ne bi imao o nečemu barem pričat. Uistinu obećavajuće :D
vatrogasac

#2485 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vatrogasac »

cindrlimindrli wrote:Prica je otisla u potpuno besmislenom smijeru. Meni Zeljko ne treba objasnjavati da je BiH moja zemlja.
Slično sam nešto ovome davno napisao i brzo je preskočeno pa da i ja ponovim. :mrgreen:
ultima_palabra

#2486 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

vatrogasac wrote:
Slično sam nešto ovome davno napisao i brzo je preskočeno pa da i ja ponovim. :mrgreen:
Ja samo ne kontam zašto ljudi to očekuju od Željka, a ne očekuju od Tihića, Bakira, Zlatka, Fahre, Harisa, petog, desetog :? Željko u tim krajevima može imati samo gori prolaz od navedenih.

Drugo, valjda bismo trebali imati neku konzistentnu politiku i očekivanja od političara, a ne ovako... uvalićemo Željku "mission impossible", a ako ne uspije onda ćemo se vratiti starim dobrim junacima :roll:

Treće, jesmo li uredili "ove slobodne teritorije" kako treba, pa da u tim plemenitim misionarskim pohodima na Banjaluku i Grude možemo "domorocima" ponuditi nešto više od apstraktne priče o domovini? Ne bih rekao...
vatrogasac

#2487 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vatrogasac »

ultima_palabra wrote:
vatrogasac wrote:
Ja samo ne kontam zašto ljudi to očekuju od Željka, a ne očekuju od Tihića, Bakira, Zlatka, Fahre, Harisa, petog, desetog :? Željko u tim krajevima može imati samo gori prolaz od navedenih.

Drugo, valjda bismo trebali imati neku konzistentnu politiku i očekivanja od političara, a ne ovako... uvalićemo Željku "mission impossible", a ako ne uspije onda ćemo se vratiti starim dobrim junacima :roll:

Treće, jesmo li uredili "ove slobodne teritorije" kako treba, pa da u tim plemenitim misionarskim pohodima na Banjaluku i Grude možemo "domorocima" ponuditi nešto više od apstraktne priče o domovini? Ne bih rekao...
Neka se onda i Željko uhvati tema od čega se živi, a ostavi populističke među kojima su i one kako trebamo pričati o ekonomiji. Pa de konačno neko nešto konkretno. I on je na raznim funkcijama od svršetka rata.
ultima_palabra

#2488 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

Slažem se... vidjećemo kakva će biti imena u stranci i kampanja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2489 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Ti znas sta su ovlastenja clana predsjednistva?

Ocito je covjek imao ideale, ocekivanja od svoje bivse stranke, gdje je mislio da ce bas oni kada uzmu vlast po vertikali, pokrenuti pozitivne procese u nasem drustvu.

Kada je skontao da to bas i ne ide tako, kada je vidio u kojem pravcu vuku pojedinci i neke struje unutar SDP-a ...on je ostao na svojim stavovima i pogledima na drustvene i drzavne probleme, ali je shvatio da izlaskom iz SDP-a gdje su precizno definisane interesne i licne struje pojedinaca i grupa, jedino moze pokusati nesto vise i drugacije.

A ova prica oko odlaska u Grude i slicne floskule. Pa nije Komsic neko ko je podijelio ovu zemlju. Nije on neko ko presutno pristaje na tri etnicki precizno definisana podrucja, gdje se po etnickom principu, domicijalno vladajucoj stranci i licnim talovima, vlada..bez uplitanja ovih drugih ili trecih. Zna se na cije adrese se mozete obratiti kada se prica o toj etnicki i interesno podjeljenoj teritoriji i zemlji.

Nije nuzno za pokretanje nekih barem inicijalno pozitivnih trendova da se dobije vecina politicke podrske bas na svakom pedlju ove teritorije. Pojedinci koji imaju rezon narod-etnija-teritorija...svakako nemaju sta ocekivati od novog politickog projekta Z.K & CO.

Zastitnici takvih politickih i interesnih rezona svakako su vec na vlasti u ovoj zemlji 20 godina. Od Komsica ne mozete ocekivati da na toj matrici radi, rezonuje i bavi se politikom. Kome se ne svidja, ima cijeli spektar stranka koje se prioritetno bave etnickim i slicnim pitanjima i tematikama.

Sloboda izbora i licnih dozivljavanja prioriteta je, ipak uz sve svoje nedostatke, civilizacijsko dostignuce drustva kao takvog. :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 04/01/2013 00:50, edited 1 time in total.
Platformas

#2490 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Platformas »

Vatrogasac je SDA, nema potrebe da mu replicirate :D
vatrogasac

#2491 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by vatrogasac »

Platformas wrote:Vatrogasac je SDA, nema potrebe da mu replicirate :D
Dokaz? Da jesam, rekao bih to i ne vidim čega bih se plašio. Tebi i dalje ostaje da nagađaš čiji je @vatrogasac. :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#2492 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:Ocito je covjek imao ideale, ocekivanja od svoje bivse stranke, gdje je mislio da ce bas oni kada uzmu vlast po vertikali, pokrenuti pozitivne procese u nasem drustvu.
Kada je skontao da to bas i ne ide tako, kada je vidio u kojem pravcu vuku pojedinci i neke struje unutar SDP-a ...on je ostao na svojim stavovima i pogledima na drustvene i drzavne probleme, ali je shvatio da izlaskom iz SDP-a gdje su precizno definisane interesne i licne struje pojedinaca i grupa, jedino moze pokusati nesto vise i drugacije.
Ahh, taj jadni Željko, kako mi ga je samo žao. Pa on se samo ideološki nije slagao sa svojom dojučeršanjom sabraćom, bolje reći bračnim partnerom, ništa strašno nije u pitanju.
A kad' je dobit' glasove i Princu reći da je bio u kabinetu, onda je to čin herojstva. A kad' treba otvoreno reći o mafiji unutar SDP-a, onda se šuti. Za Boga miloga, pa nije ukusno pričati loše o partneru sa kojim si do jučer dijelio postelju. :oops:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2493 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

-LIBERO- wrote:Kada je skontao da to bas i ne ide tako, kada je vidio u kojem pravcu vuku pojedinci i neke struje unutar SDP-a ...on je ostao na svojim stavovima i pogledima na drustvene i drzavne probleme, ali je shvatio da izlaskom iz SDP-a gdje su precizno definisane interesne i licne struje pojedinaca i grupa, jedino moze pokusati nesto vise i drugacije.
A za ovo mu je trebalo samo 6 godina?
Aferim.. Doduše, zaboravih da je SDP "zadnja slamka spasa" i "jedina uzdanica" i "poštena stranka" da je samo KKK sa foruma opsjednuta :lol: :lol: Moš mislit dijagnoze...
nosara

#2494 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
-LIBERO- wrote:Ocito je covjek imao ideale, ocekivanja od svoje bivse stranke, gdje je mislio da ce bas oni kada uzmu vlast po vertikali, pokrenuti pozitivne procese u nasem drustvu.
Ahh, taj jadni Željko, kako mi ga je samo žao. Pa on se samo ideološki nije slagao sa svojom dojučeršanjom sabraćom, bolje reći bračnim partnerom, ništa strašno nije u pitanju.
A kad' je dobit' glasove i Princu reći da je bio u kabinetu, onda je to čin herojstva. A kad' treba otvoreno reći o mafiji unutar SDP-a, onda se šuti. Za Boga miloga, pa nije ukusno pričati loše o partneru sa kojim si do jučer dijelio postelju. :oops:
"princ" je bio u trezoru...

Mafija je na vlasti, a njegove ovlasti su simbolicne... Prije svega treba imat poluge koje ce mu omogucit da prica ne ode u havu...

Osim toga, bez obzira na sve, ima precih poslova... One milijarde donacija koje su nestale "sve po zakonu"...
ultima_palabra

#2495 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
-LIBERO- wrote:Kada je skontao da to bas i ne ide tako, kada je vidio u kojem pravcu vuku pojedinci i neke struje unutar SDP-a ...on je ostao na svojim stavovima i pogledima na drustvene i drzavne probleme, ali je shvatio da izlaskom iz SDP-a gdje su precizno definisane interesne i licne struje pojedinaca i grupa, jedino moze pokusati nesto vise i drugacije.
Aferim.. Doduše, zaboravih da je SDP "zadnja slamka spasa" i "jedina uzdanica" i "poštena stranka" da je samo KKK sa foruma opsjednuta :lol: :lol: Moš mislit dijagnoze...
Otvori temu o sebi, ova je o Komšiću :D
nosara

#2496 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
Ne dizi sebi cijenu... Nisi jedina koja je bila i ostala kriticna prema svemu i svakome...

Doduse, mahom se svi ponasate slicno... Ja pa ja... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2497 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Otvori temu o sebi, ova je o Komšiću :D
O Komšiću... samo mu je 6 godina vlasti u predsjedništvu i nekoliko na ambasadorskom i načelničkom mjestu trebalo da skonta ono o čemu @libero govori (da ne ponavljam nebuloze)..
nosara

#2498 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Otvori temu o sebi, ova je o Komšiću :D
:lol:
nosara

#2499 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
O Komšiću... samo mu je 6 godina vlasti u predsjedništvu i nekoliko na ambasadorskom i načelničkom mjestu trebalo da skonta ono o čemu @libero govori (da ne ponavljam nebuloze)..
esdepederi nisu 6 godina u vlasti...
ultima_palabra

#2500 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
Kakvih 6 godina? Od toga je 4 godine on sam bio na poziciji, a stranka u opoziciji... tek u 2012. su Lagumdžija i društvo pokazali pravo lice.
Locked