SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Hemera
#2476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nema vise na humu vatre,uspjeli su hvala bogu ugasiti
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kakav sam ja požar mogao napraviti u augustu prošle godine
to je apokalipsa mogla nastati
da mi komšija nije vatrogasac koji je došao s još trojicom vatrogasaca i vatrogasnim vozilom i sa još 3 komšija
3 sata gašenja...
jedva ugasismo

ne izgleda tako grozno kako je bilo dok sam gasio... u jednom trnutku sam bio opkoljen vatrom nadisan dima i u papučama sam ispečen po nogama sitne linije od gareži trave i niskog rastinja
da je otišlo u šumu gore... to bi bilo katastrofično...
da mi komšija nije vatrogasac koji je došao s još trojicom vatrogasaca i vatrogasnim vozilom i sa još 3 komšija
3 sata gašenja...
jedva ugasismo

ne izgleda tako grozno kako je bilo dok sam gasio... u jednom trnutku sam bio opkoljen vatrom nadisan dima i u papučama sam ispečen po nogama sitne linije od gareži trave i niskog rastinja
-
tare...
#2478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zna li neko ko je lik sto se zabio fiatom u zid na bistriku ?
-
Manijacii1987
#2479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Danas vecina ljudi ne pazi , odnosno ne dezura kada zapali vatru. Ode da popije kahvu, da se malo odmori, zaboravivsi na onu vatru koja se moze uz pomoc vjetra lako prenijeti na kucu, supu i sl. Mnogi misle ono , gorjet ce, izgorjet i to je to . Ne, stalno treba dezurati, ma koje velicine vatra bila 
- kurty
#2480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovotvoje je dzungla, kako je kod mene bilo...Black swan wrote:kakav sam ja požar mogao napraviti u augustu prošle godine
3 sata gašenja...
jedva ugasismo
trava do pola potkoljenice na pojedinim mjestima... i oko ograde je toliko visoka trava bila, ali je frka sto s druge strane ograde,komsija nekad posadio nesto i onda nesto dozidavao oko supe i taj dio je osjecen... 10tak godina sigurno niko nije tu prisao i ocistio taj dio od nekih metar sirine i 10tak metara duzine...i kako planu malo trave, tako dodje do tog i drama... ja slauf, drug slauf, al nema sanse da s eugasi...
nemoj pogresno shvatiti, sa oni dzungla, samo kazem kako je kod mene samo trava bila...kao u donjem dijelu ove slike, pa izmace kontroli... mogu misliti kako je tek ovo buknulo
- Truba
#2481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
moj je problem bio što me bodljikava žica spriječila da brzo ugasim vatru plus nismo mogli nakalemiti dva šlaufa... i nisam imao lopatu nego sam vilama gasio vatru... peh na peh 
prvi plac... vlasnik umro... 20 godina niko se ne brine o zemlji...
drugi plac... udovica jednom godišnje pokosi... također se niko ne brine o imanju
prva prednost... put između ova dva placa i sljedeće njive koji je bio ugažen sa sitnom travom...
tu sam vatru čekao i malo je ugasio dok nisu došli vatrogasci
druga prednost što vatra ne ide nizbrdo
zapravo ide nizbrdo ali toliko sporo da se može ugasiti
na ovoj slici se ne vide dvije kuće... jednoj se vatra pribrižila nekoliko metara... a od druge je bila udaljena 50 metara...
ja se derem požar... niko ne izlazi... spavaju ljudi...
kad je sve završilo lik izlazi ( vatrogasac u penziji
) kaže ja mislio djeca se igraju
vjerujte nakon 3 sata gašenja ja sam ležao pored vatre i udarao je nekim šibljem jer nisam imao snage više...
savjeti... požar gasite metlom... ili nakupite prutove grana sa lišćem
gasite požar koji ide u visinu
čekajte vatru na dijelu gdje ćete lakše gasiti...
ako palite vatru natopite svu travu oko vatre...
uvijek imajte spreman šmrk
ako ima i dašak vjetra ne palite vatru
prvi plac... vlasnik umro... 20 godina niko se ne brine o zemlji...
drugi plac... udovica jednom godišnje pokosi... također se niko ne brine o imanju
prva prednost... put između ova dva placa i sljedeće njive koji je bio ugažen sa sitnom travom...
tu sam vatru čekao i malo je ugasio dok nisu došli vatrogasci
druga prednost što vatra ne ide nizbrdo
na ovoj slici se ne vide dvije kuće... jednoj se vatra pribrižila nekoliko metara... a od druge je bila udaljena 50 metara...
ja se derem požar... niko ne izlazi... spavaju ljudi...
kad je sve završilo lik izlazi ( vatrogasac u penziji
vjerujte nakon 3 sata gašenja ja sam ležao pored vatre i udarao je nekim šibljem jer nisam imao snage više...
savjeti... požar gasite metlom... ili nakupite prutove grana sa lišćem
gasite požar koji ide u visinu
čekajte vatru na dijelu gdje ćete lakše gasiti...
ako palite vatru natopite svu travu oko vatre...
uvijek imajte spreman šmrk
ako ima i dašak vjetra ne palite vatru
- snaga_znanja
#2482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisi Bosnjo ako bar jedno nisi pokuso i svoje i susjedno selo zapalit! 
-
drugi_profil
#2483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam jucer palio kod sebe. Sve sitno grabljama na gomilu, granje rukama skupljao, i sa okolnih livada komsijskih sto ih zaboli q. za sve kupio smece u vidu papira i kesa, da ga ja ne gledam.
Stajao i preznojavao se 3 sata dok nije izgorilo. Nakon toga pepeo razgrnuo da sve dobro izgori, a onda na kraju kad je sve ispuhalo zalio dobro slaufom.
I nema sanse da bih odmakao od te vatre ni 20 metara. Svo vrijeme slauf u borbenoj gotovosti, lopata, grablje.
Ne shvatam nikog ko odmakne da odmori. To je ozbiljan posao koji trazi planiranje i odgovornost. Stetu koju mozes napraviti sebi i drugome ne mozes ni pretpostaviti. Da te dobro zaboli glava zbog trenutka ljenosti.
Stajao i preznojavao se 3 sata dok nije izgorilo. Nakon toga pepeo razgrnuo da sve dobro izgori, a onda na kraju kad je sve ispuhalo zalio dobro slaufom.
I nema sanse da bih odmakao od te vatre ni 20 metara. Svo vrijeme slauf u borbenoj gotovosti, lopata, grablje.
Ne shvatam nikog ko odmakne da odmori. To je ozbiljan posao koji trazi planiranje i odgovornost. Stetu koju mozes napraviti sebi i drugome ne mozes ni pretpostaviti. Da te dobro zaboli glava zbog trenutka ljenosti.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja zapalio sijeno...ne bi to bio problem da ja nisam kresno ono u sredini 10 metara od kuce...snaga_znanja wrote:Nisi Bosnjo ako bar jedno nisi pokuso i svoje i susjedno selo zapalit!
- Truba
#2485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
a moj tata benzinom ili naftom polijeva hrpe kad neće da se zapale
fakat smo piromani
fakat smo piromani
- Don Zivconi
#2486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jah piromana na forumu sto ce vas traziti sad radi Huma 
- Logovan
#2487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Neko je od ovih kriv za požar na Humu, sad ko je to, ja ne znam.Don Zivconi wrote:Jah piromana na forumu sto ce vas traziti sad radi Huma
-
zipoo
#2488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I tako nastane pozar pa ode pola Jablanice i Konjica. Svaka vam cast ljudikurty wrote:sad je vakat kad se basce ciste...
neki ljuti sve sto pociste, "strpaju" na kamaru pa to zapale i paze na to...
neki samo potpale, pa nek se samo siri i "cisti"...
ja sam prosle godine cistio svoju bascu... ja i jos dvojica momaka pola "ocistili" i na kamaru pa zapalili, a drugu polovicu samo zapalili i "dezurali"... vatrica zahvati neku komsinu truhlovinu, pretvori se u vatru i zapalim dva roga na supi... prvo sto smojedva ugasili vatru, drugo sto sam morao sav krov sa supe dizati, pa nove rogove stavljati i sve ponovo vratiti... kakav sam belaj napravio, dobro sam prosao..
ovo su ceste pojaveu ovo doba godine... ne znam kako ljudi smiju njivu zapaliti, koja je blizu sume recimo i otici kuci... ti mi fakat nije jasno...
brate mili, planulo jednom..vatrogasci jedva ugasili... organi nek nadju krivca i nek nadoknadi svu,ama bas svu stetu... pa da vidimo sljedece godine koji ce stisnuti pa tako zapaliti
- Kal El
#2489 Re: AW: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja kad god palim pazim da se ne širi 
- kurty
#2490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
obracas se pogresnom...zipoo wrote:
I tako nastane pozar pa ode pola Jablanice i Konjica. Svaka vam cast ljudi![]()
ja nisam zapalio 5 duluma trave, blizu sume...
neko sam zapalio 100njak kvadrata basce...
kad sam napravio neku stetu, popravio sam je... nisam pobjegao...
- O'zone
- Globalni moderator
#2491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bio budan ali ništa nisam čuo
NEMA POVRIJEĐENIH OSOBA: U sarajevskoj općini Centar aktivirana eksplozivna naprava, pričinjena materijalna šteta
Ponedjeljak | 22.04.2013.
Noćas oko 00.50 sati, obaviještena je Prva Policijska uprava (I PU) da je u ulici Urijan Dedina, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba aktivirala nepoznatu eksplozivnu napravu u dvorištu kuće vlasništvo B.M. iz Sarajeva
bomba naslovnaTom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na objektu.
O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca
-
miki.ba
#2492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U zadnjih pet dana svaku noc neki belaj, šta li je rec...kriza utjeruju se dugovi?
- Don Zivconi
#2493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Promjena vremenamiki.ba wrote:U zadnjih pet dana svaku noc neki belaj, šta li je rec...kriza utjeruju se dugovi?
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
pathyeshme
#2494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Evo jaranica mi veli na chatu da je na Alipašinom čula neki rafal 
- Neradnik
#2495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
cuj imas jaranicu na alipasinom eeee 
- Truba
#2496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
biće seksa 
- vjesticanametli
#2498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
sta je to bilo u bazi u rajlovcu..........murije na sve strane...........bjezali cura i momak........ona uhvacena
-
Bodkin
#2499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ima li negdje vijest?vjesticanametli wrote:sta je to bilo u bazi u rajlovcu..........murije na sve strane...........bjezali cura i momak........ona uhvacena
- vjesticanametli
#2500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nema sve se desilo prije ca. 20 min
murija je tu ali niko ne konta sta je
bila bjezanija oni za njima i curu uhvatise
murija je tu ali niko ne konta sta je
bila bjezanija oni za njima i curu uhvatise