Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno tako
Slucajna greska u sistemu 
- BaDa
#2477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja sam odmah deaktivirao
bas da vidim hocel sljedeci racun biti opet 4km vise
-
Kralj Tvrtko I.
#2478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja sam zadovoljan uslugom telemacha, nadam se da se to nece u buducnosti pokvariti 
upravo sam aktivirao e-mail a isto tako i za hosting trebam poslati podatke i bice rijeseno...jedino sto jos uvijek nemam neke ideje koju domenu da odaberem
cak sta vise, nisam isao u telekabel i to je nepotrebno, ko god vas salje bezveze vas salje. sve sam rijesio porukama i telefonom. i to oni su mene zvali a ne ja njih...veliki + za telemach.
upravo sam aktivirao e-mail a isto tako i za hosting trebam poslati podatke i bice rijeseno...jedino sto jos uvijek nemam neke ideje koju domenu da odaberem
cak sta vise, nisam isao u telekabel i to je nepotrebno, ko god vas salje bezveze vas salje. sve sam rijesio porukama i telefonom. i to oni su mene zvali a ne ja njih...veliki + za telemach.
- ExNihilo
#2479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje si slao poruke? Zvao si 1430?Kralj Tvrtko I. wrote:ja sam zadovoljan uslugom telemacha, nadam se da se to nece u buducnosti pokvariti
- Reglan
#2480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koji je ovo racku,konekcija dolazi i nestaje svakih 5 minuta.
-
Kralj Tvrtko I.
#2481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poslao poruku sinoc na forumu ovdje, poslao pp.Ellinor wrote:
Gdje si slao poruke? Zvao si 1430?
Za email adresu dovoljno je da nazoves 1430 (zvao ja prije 15 minuta i rijesio sve vezano za mail)
A za hosting mozes isto pitati na tom broju pa ce ti reci dalje sta da uradis.
- Warashii
- HaHaHa2
#2483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3 prosireni paket - Sa
Odjavio sam D3GO mamu li vam lihvarsku
a abd i ostalo cu 
Odjavio sam D3GO mamu li vam lihvarsku
- Tiger 033
#2484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ekskluzivno: Telemach napustio AKOP!
Uskoro opširnije....
https://www.facebook.com/teveportal
NO COMMENT
Uskoro opširnije....
NO COMMENT
- harell
#2485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mozda sam idiot, ali sta je akop? i sta to znaci za korisnike, hocel biti kakvih vaznijih promjenaTiger 033 wrote:Ekskluzivno: Telemach napustio AKOP!![]()
Uskoro opširnije....
NO COMMENT
-
desktop
#2486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja da ne ukucah u googl akop nebih ni znao sta je,tolika je to ekskluziva
- anonimnaosoba
#2487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ni ja nisam znao do prije koji minut...desktop wrote:Ja da ne ukucah u googl akop nebih ni znao sta je,tolika je to ekskluziva
- Tiger 033
#2488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
(Pro)guuglaj malo krme te ubolo nece ti prsti otpast'harell wrote:Mozda sam idiot, ali sta je akop? i sta to znaci za korisnike, hocel biti kakvih vaznijih promjena
- Tiger 033
#2489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato ti vjerovatno i nije EXLUZIVNOdesktop wrote:Ja da ne ukucah u googl akop nebih ni znao sta je,tolika je to ekskluziva
-
desktop
#2490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato nam objasni šta to znači što je napustio,kako se odražava na mene krajnjeg korisnika.Ako utiče na vodostaj Miljacke onda ništa,ipak nije ekskluziva
- Warashii
#2491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta to znaci nama kao korisnicima?
- Tiger 033
#2492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
AKOP BiH omogućava svojim članovima da putem tijela Asocijacije - Skupštine, Upravnog odbora i Suda časti, rješavaju sva bitna pitanja iz okvira svoga djelovanja, od autorskih prava do kreiranja, poštivanja i provođenja legislative iz oblasti telekomunikacija.desktop wrote:Zato nam objasni šta to znači što je napustio,kako se odražava na mene krajnjeg korisnika.Ako utiče na vodostaj Miljacke onda ništa,ipak nije ekskluziva
I da AKOP ima jedini ugovore sa AGICOA sto znaci dosta kanala moze doci u pitanje kao sto je npr. NovaTV
- harell
#2493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj samo da mi do neta diraju, u zjenicu oka nek zbarnu al u net JOK
-
desktop
#2494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baš,ukinu npr. novutv ja pravac odjavim uslugu. Oni baš sad našli odstupati iz akopa kad telecom uvodi poboljšanja. Ovo je zaključak na osnovu tvog posta da bi mogli ukuniti neke kanale
- harell
#2495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma dobro s obzirom na sve nije mi bas logicno da ce sad sjebat uslugu totalno, koliko vidim dobro im ide, sto bi sami sebi pucali u nogu pa izgubili bi pola korisnika
-
semir1988
#2496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danas je u Sarajevu održana 12. skupština Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH. Pored standardnih tačaka dnevnog reda, na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora i predsjednik, predsjednik Skupštine i potpredsjednik te izbor za Sud časti Asocijacije. 12. skupštini prisustvovalo je 36 od 48 članica Asocijacije.
Novi Upravni odbor AKOP-a čine Enes Hajdarević iz grupacije M&H Company-HS-HKBnet, zatim Aco Kabanica iz Elta Kabela, Erna Bećirević iz TXTV-a Tuzla, zatim Igor Bokoč iz Aneksa te predstavnik takozvanih malih operatera Senad Isić iz Velneta te ispred telekom operatera Slađana Aleksić iz Telekoma Srpske i Zdenko Rosić iz HT Eroneta.
Zanimljivo da Skupštini nije prisustvovao niko od predstavnika BH Telecoma, koji je, pored Telekoma Srpske i HT Eroneta, novi član AKOP-a. Za predsjednika UO imenovan je Igor Bokoč. Predsjednik Skupštine Asocijacije je Nedim Sirbubalo iz Logosofta, a Radovan Radovanović potpredsjednik.
Ono što je bitno istači jeste da je kablovski operater Telemach istupio iz Asocijacije kablovskih operatera u našoj zemlji. Halil Kahrica je Asocijaciji, 7. decembra prošle godine, podnio zahtjev za opoziv iz članstva u UO te povukao imenovanje svog zamjenika Željka Batistića kojeg je imenovao 9. avgusta 2012. godine. Kahrica je ujedno povukao zahtjev za opoziv svog članstva u UO kao dopredsjednika i predstavnika firme Telemach zaključno s datumom 7. decembra 2012. godine. Dakle, Telemach više nije član AKOP-a.
Na Skupštini se raspravljalo i o problemima s kojima se susreću bh. TV operateri. Jedan od njih je i takozvani card sharing, na koji se žalilo nekoliko operatera. Teško je očekivati da se ovaj problem riješi preko noći ali ga svakako treba riješiti, istakli su članovi Asocijacije. Policija Republike Srpske je od pojedinih operatera potraživala određene informacije po pitanju ilegalne distribucije kanala, ali rezultati nisu poznati. Istaknuto je da operateri znaju ko se bavi ovim ilegalnim poslovima na osnovu podataka iz svoje mreže. Ovaj problem nije zanemariv i već sada utiče na poslovanje kablovskih i drugih operatera u našoj zemlji. Moguće je i formiranje tijela unutar Asocijacije koji bi u saradnji sa OSA-om i SIPA-om radilo na ovom problemu.
Također, pojedini članovi Aoscijacije upozorili su na pokušaje destabilizacije bh. tv tržišta od strane određenih lobija iz Srbije. Pojedini inostrani kanali nameću operaterima uslove od kojih, kako kažu, glava zaboli. Kablovski operateri ističu da je potrebna fer i poštena saradnja sa TV kanalima koji trebaju omogućiti prihvatljive uslove i prije svega cijene.
Prema procjenama u BiH postoji oko 400.000 TV domaćinstava.
Novi Upravni odbor AKOP-a čine Enes Hajdarević iz grupacije M&H Company-HS-HKBnet, zatim Aco Kabanica iz Elta Kabela, Erna Bećirević iz TXTV-a Tuzla, zatim Igor Bokoč iz Aneksa te predstavnik takozvanih malih operatera Senad Isić iz Velneta te ispred telekom operatera Slađana Aleksić iz Telekoma Srpske i Zdenko Rosić iz HT Eroneta.
Zanimljivo da Skupštini nije prisustvovao niko od predstavnika BH Telecoma, koji je, pored Telekoma Srpske i HT Eroneta, novi član AKOP-a. Za predsjednika UO imenovan je Igor Bokoč. Predsjednik Skupštine Asocijacije je Nedim Sirbubalo iz Logosofta, a Radovan Radovanović potpredsjednik.
Ono što je bitno istači jeste da je kablovski operater Telemach istupio iz Asocijacije kablovskih operatera u našoj zemlji. Halil Kahrica je Asocijaciji, 7. decembra prošle godine, podnio zahtjev za opoziv iz članstva u UO te povukao imenovanje svog zamjenika Željka Batistića kojeg je imenovao 9. avgusta 2012. godine. Kahrica je ujedno povukao zahtjev za opoziv svog članstva u UO kao dopredsjednika i predstavnika firme Telemach zaključno s datumom 7. decembra 2012. godine. Dakle, Telemach više nije član AKOP-a.
Na Skupštini se raspravljalo i o problemima s kojima se susreću bh. TV operateri. Jedan od njih je i takozvani card sharing, na koji se žalilo nekoliko operatera. Teško je očekivati da se ovaj problem riješi preko noći ali ga svakako treba riješiti, istakli su članovi Asocijacije. Policija Republike Srpske je od pojedinih operatera potraživala određene informacije po pitanju ilegalne distribucije kanala, ali rezultati nisu poznati. Istaknuto je da operateri znaju ko se bavi ovim ilegalnim poslovima na osnovu podataka iz svoje mreže. Ovaj problem nije zanemariv i već sada utiče na poslovanje kablovskih i drugih operatera u našoj zemlji. Moguće je i formiranje tijela unutar Asocijacije koji bi u saradnji sa OSA-om i SIPA-om radilo na ovom problemu.
Također, pojedini članovi Aoscijacije upozorili su na pokušaje destabilizacije bh. tv tržišta od strane određenih lobija iz Srbije. Pojedini inostrani kanali nameću operaterima uslove od kojih, kako kažu, glava zaboli. Kablovski operateri ističu da je potrebna fer i poštena saradnja sa TV kanalima koji trebaju omogućiti prihvatljive uslove i prije svega cijene.
Prema procjenama u BiH postoji oko 400.000 TV domaćinstava.
- jazzer
#2497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zivopisno neko udruzenjesemir1988 wrote:Danas je u Sarajevu održana 12. skupština Asocijacije kabel operatera i distributera mrežnih usluga u BiH. Pored standardnih tačaka dnevnog reda, na Skupštini su izabrani članovi Upravnog odbora i predsjednik, predsjednik Skupštine i potpredsjednik te izbor za Sud časti Asocijacije. 12. skupštini prisustvovalo je 36 od 48 članica Asocijacije.
...
- Frtalj_Duše
#2498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možda sad Telemach osnuje svoje udruženje i konačno emituje kanale bez zatamnjivanja a znamo da im keša ne fali!? 
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
kakavdanakneiskustvu
#2499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Frtalj_Duše wrote:Možda sad Telemach osnuje svoje udruženje i konačno emituje kanale bez zatamnjivanja a znamo da im keša ne fali!?
tvrdili su da moraju zatamnjivati neke kanale na zahtjev i ACOP-a
- harell
#2500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa eto mozda je ovo nesto pozitivno, ko ce ga znat