Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
pepeljara

#24726 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:04
pepeljara wrote: 05/11/2021 22:58
i jopet, nisu ovo predvidili sto je Sladic :D hahah facepalm
Na osnovu čega donosiš takav zaključak?

I nije ti jasno na osnovu cega? :)
Recimo da 30 godina nisam cuo tacnu prognozu vremena, a svi mediji referiraju se na - fhmzbih.
Dodje klinac razvali sa tacnoscu.

Jednostavno ni kad pogledaju vani ne cujes tacnu prognozu. i tako..
Last edited by pepeljara on 05/11/2021 23:14, edited 1 time in total.
Naslovnica

#24727 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

pepeljara wrote: 05/11/2021 23:11
Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:04
Na osnovu čega donosiš takav zaključak?

I nije ti jasno na osnovu cega? :)
Koliko ti je godina?
I ti se interesuješ za moje godine?
Šta vam je večeras?
Ja te opet pitam šta je to Sladić "OVO" predvidio, a da FMZ nije?
pepeljara

#24728 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Ne mislim nista lose, nego kad se sjecas zadnji put prognoze tacne od nase fhmzbih...
Tacno kao da citav zivot spavaju, ne interesuje ih prognoza sad kao uvrijedjena mlada djeluju.
Momak nista nije pogrijesio, te mu je ovo samo jedan u nizu tacnih prognoza ove godine..

Sta je fhmzbih predvidjela 02-03.11 ?
Last edited by pepeljara on 05/11/2021 23:23, edited 3 times in total.
the_stick

#24729 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by the_stick »

Odakle potice tvoja iskompleksiranost titulama? Imas nekog sefa koji ima manje obrazovanja od tebe?

Pozivati se na ozbiljnost bilo kakve drzavne/federalne institucije je jednostavno… neozbiljno! Cak i za forum jbt. Prognoze su mu opasne jer nema titulu, iako su tacne. Da ima titulu, prognoze bi mu bile prihvatljive, cak i netacne?

Jebo ti nas… fakat
pepeljara

#24730 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

the_stick wrote: 05/11/2021 23:23 Odakle potice tvoja iskompleksiranost titulama? Imas nekog sefa koji ima manje obrazovanja od tebe?

Pozivati se na ozbiljnost bilo kakve drzavne/federalne institucije je jednostavno… neozbiljno! Cak i za forum jbt. Prognoze su mu opasne jer nema titulu, iako su tacne. Da ima titulu, prognoze bi mu bile prihvatljive, cak i netacne?

Jebo ti nas… fakat
Pa to....
A mi poznata drzava, sve sami strucnjaci u drzavnim firmama...
Kakva svicarska kakvi smo mi...
Naslovnica

#24731 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

pepeljara wrote: 05/11/2021 23:22 Ne mislim nista lose, nego kad se sjecas zadnji put prognoze tacne od nase fhmzbih...
Tacno kao da citav zivot spavaju, ne interesuje ih prognoza sad kao uvrijedjena mlada djeluju.
Momak nista nije pogrijesio, te mu je ovo samo jedan u nizu tacnih prognoza ove godine..

Zasto fhmzbih nije ovako nesto predivjela, ne vidim da su igdje objavili, najavili i slicno ?
Objavili su, eto na dva klika ima informacija, ali niko se obraća pažnju jer je hype oko Sladića. 8-) :lol:

https://faktor.ba/vijest/izdato-narandz ... tar/143092

https://www.hanuma.ba/fhmzbih-upozorava ... i-poplave/
pepeljara

#24732 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pepeljara »

Ma nije hype, nego mali voli to sto radi, i radi to odlicno.
Mozes naci na njegovom profilu da se ocekuju poplave jer ce padavine biti izmedju 100 i 150 mm pa i do 200mm kise, dok je fhmz naveo od 30-60 l.
Palo je preko 100mm kise...

Elem, fazon je sto ga hejtaju, i pjene sto mali bolje pogadja prognozu.... i pored toga sto ovi imaju opreme i struke i sta sve ne...

to je sve...

I prati prognozu kod njega, prati preko fhmz-a, vidi ko bolje pogadja... sve ce ti se samo reci :)
Meni kao korisniku i gradjaninu ove zemlje ( a vjerujem i drugim) prognoza je sastavni dio zivota kad god krenem iz kuce.
Last edited by pepeljara on 05/11/2021 23:31, edited 1 time in total.
Naslovnica

#24733 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

the_stick wrote: 05/11/2021 23:23 Odakle potice tvoja iskompleksiranost titulama? Imas nekog sefa koji ima manje obrazovanja od tebe?

Jebo ti nas… fakat
Nije u pitanju moja iskompleksiranost, nisam ja za sebe rekao da sam meteorolog. ;-)
Upravo obrnuto, moj šef je itekako obrazovaniji i ima više iskustava od mene, uvijek imam nešto za naučiti od njega.
A čovjek nije škrt i lijen da prenese znanje na mene jer vidi da sam zainteresovan, inteligentan i da brzo kapiram stvari o kojima raspravljamo.
:thumbup:
drug_profi

#24734 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

_BataZiv_0809 wrote: 05/11/2021 21:57 Ali koji penicilin je Kifla za zelene štakore to nije humano :D
Ah, naprosto mu sve oprostim kad vidim kako se pjene... :mrgreen:
the_stick

#24735 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by the_stick »

Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:30

Jebo ti nas… fakat
Nije u pitanju moja iskompleksiranost, nisam ja za sebe rekao da sam meteorolog. ;-)
Upravo obrnuto, moj šef je itekako obrazovaniji i ima više iskustava od mene, uvijek imam nešto za naučiti od njega.
A čovjek nije škrt i lijen da prenese znanje na mene jer vidi da sam zainteresovan, inteligentan i da brzo kapiram stvari o kojima raspravljamo.
:thumbup:
Cestitam
last mohicans

#24736 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:26
pepeljara wrote: 05/11/2021 23:22 Ne mislim nista lose, nego kad se sjecas zadnji put prognoze tacne od nase fhmzbih...

Zasto fhmzbih nije ovako nesto predivjela, ne vidim da su igdje objavili, najavili i slicno ?
Objavili su, eto na dva klika ima informacija, ali niko se obraća pažnju jer je hype oko Sladića. 8-) :lol:

https://faktor.ba/vijest/izdato-narandz ... tar/143092

https://www.hanuma.ba/fhmzbih-upozorava ... i-poplave/
Kakav klik, evo sta vele u jednom od ovih sto si postavio. Moze doci do povecanja vodostaja ali ne i izljeva. Provala za zatvora. Ne znam da li Zeljeznicu smatraju bujičnim vodotokom vrli stručnjaci.
Prognozirana povećanja vodostaja na većim vodotocima ne bi trebala dovesti do većih problema, odnosno izlijevanja rijeka iz korita. Eventualna lokalna izlijevanja moguća su na bujičnim vodotocima na navedenom dijelu vodnog područja rijeke Save u FBiH.
Znači čisto dezavuisanje javnosti i građana. Znaš li koliku štetu su kompanije iz industrijske zone doživjele danas? Da su ljude upozorili ovi tvoji "eksperti" mozda bi se ljudi bolje pripremili i organizirali. Ti inače voliš samo u kontru, valjda ti je to neki fetiš i draž. Mi se još upecali, da bi ti imao sta replicirati.
Naslovnica

#24737 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

pepeljara wrote: 05/11/2021 23:30 Ma nije hype, nego mali voli to sto radi, i radi to odlicno.
Mozes naci na njegovom profilu da se ocekuju poplave jer ce padavine biti izmedju 100 i 150 mm pa i do 200mm kise, dok je fhmz naveo od 30-60 l.
Palo je preko 100mm kise...

Elem, fazon je sto ga hejtaju, i pjene sto mali bolje pogadja prognozu.... i pored toga sto ovi imaju opreme i struke i sta sve ne...

to je sve...

I prati prognozu kod njega, prati preko fhmz-a, vidi ko bolje pogadja... sve ce ti se samo reci :)
Meni kao korisniku i gradjaninu ove zemlje ( a vjerujem i drugim) prognoza je sastavni dio zivota kad god krenem iz kuce.
Image
A ne mogu da pronađem informaciju koliko je zaista palo u proteklih 24h.
Jeste hype, kako nije.
A nisam primijetio da ga neko hejta, zaista.
Što se tiče Sladića, ne pratim ga, a ne pratim ni fhmz.
Dok se Sladić javljao na radiju M, sa onim pričicama vezanim za klimu i godišnja doba, redovno sam mijenjao stanicu. Priznam, do mene je. Ja samo muziku podnosim.
Inače, pogledam dvije - tri online prognoze, uporedim i zaključim. Bar to nije neka mudrost.
made_in_sarajevo

#24738 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Gdje ste.sda.junaci,.zove vas covjek da pomognete za promjenu. Login ce prvi u cizmama biti zajedno sa veprom
Naslovnica

#24739 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 05/11/2021 23:51
Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:26

https://faktor.ba/vijest/izdato-narandzasto-upozorenje-ocekuju-se-intenzivne-padavine-i-olujni-vjetar/143092

https://www.hanuma.ba/fhmzbih-upozorava-ocekuju-nas-snazni-udari-vjetra-moguce-i-poplave/
Kakav klik, evo sta vele u jednom od ovih sto si postavio. Moze doci do povecanja vodostaja ali ne i izljeva. Provala za zatvora. Ne znam da li Zeljeznicu smatraju bujičnim vodotokom vrli stručnjaci.
Prognozirana povećanja vodostaja na većim vodotocima ne bi trebala dovesti do većih problema, odnosno izlijevanja rijeka iz korita. Eventualna lokalna izlijevanja moguća su na bujičnim vodotocima na navedenom dijelu vodnog područja rijeke Save u FBiH.
Znači čisto dezavuisanje javnosti i građana. Znaš li koliku štetu su kompanije iz industrijske zone doživjele danas? Da su ljude upozorili ovi tvoji "eksperti" mozda bi se ljudi bolje pripremili i organizirali. Ti inače voliš samo u kontru, valjda ti je to neki fetiš i draž. Mi se još upecali, da bi ti imao sta replicirati.
Ko veli? Prenesi sve, ne vadi iz konteksta.

Agencija za vodno područje rijeke Save saopćila je da je prognozirano povećanje vodostaja na skoro svim vodotocima na cijelom vodnom području Save u Federaciji BiH (sliv Une i Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i neposredni sliv rijeke Save).

Padavine koje se prognoziraju u narednim danima uslovile su potrebu za pojačanim praćenjem vodostaja na svim vodotocima na vodnom području Save u Federaciji BiH.

Bujični vodotoci na kojima može doći do povećanja vodostaja u ovom periodu su na području gornjeg toka sliva rijeke Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Spreče i Drine.

;-)

Da, ja volim samo kontru. I zgoditak.
A vi se upecali k'o oni glavoči iz plićaka, zaista nemoguće promašiti. ;-) :thumbup:
Nije do mene, sry.
last mohicans

#24740 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 05/11/2021 23:57
last mohicans wrote: 05/11/2021 23:51

Ko veli? Prenesi sve, ne vadi iz konteksta.

Agencija za vodno područje rijeke Save saopćila je da je prognozirano povećanje vodostaja na skoro svim vodotocima na cijelom vodnom području Save u Federaciji BiH (sliv Une i Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i neposredni sliv rijeke Save).

Padavine koje se prognoziraju u narednim danima uslovile su potrebu za pojačanim praćenjem vodostaja na svim vodotocima na vodnom području Save u Federaciji BiH.

Bujični vodotoci na kojima može doći do povećanja vodostaja u ovom periodu su na području gornjeg toka sliva rijeke Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Spreče i Drine.

;-)

Da, ja volim samo kontru. I zgoditak.
A vi se upecali k'o oni glavoči iz plićaka, zaista nemoguće promašiti. ;-) :thumbup:
Nije do mene, sry.
Čovječe još gore cijeli tekst. Pa čitaš li? Čuj padavine su uslovile vece praćenje, valjda natjerale na obavezno pracenje i blagovremeno izvjestavanje građana. Naveli su da može doci do povecanja vodostaja, a ne da i ce i doci, a itekako se očekivalo da ce doci. Apsolutno isključili izljevanje vecih rijeka iz korita. Ovo kad pročitaš pomislis bit malo više kiše, uprskat ce nas gdje koje auto, ne beri brigu. Ovakvo "upozorenje" je za otkaza nadređenim. A ovo glavici, smanji doživljaj. Mogao bi odmoriti malo.
Naslovnica

#24741 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Naslovnica »

Zašto bih mogao odmoriti? :roll:
Znaš li ti šta je glavoč?
Kakvi glavići bolan, bolan.
:lol: :lol: :run:
Thorgerson

#24742 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Thorgerson »

Na Ilidzi strucni ljudi ostavili ogromnu obalu, gdje je bila zabranjena gradnja. Zasto, pa zato sto znaju sta je Zeljeznica. Da se pitalo ove SDA stoke koja je vladala Ilidzom oni bi to suzili na kanal. Daj ti stavi hrpu restorana, zgrada, dzamiju nasred obale.

Nedavno radili korito rijeke Bosne. Pa jel ima iko strucan da je tada razmisljao o nekoj prirodnoj brani da se izgradi, pa pobogu svake, ali svake godine im to plavi. I svako 2-3 godine se dese ove malo vece poplave.

Sad se mogu samo slikati, al bukvalno. Jer ti sad ne mozes nista uraditi. Sad je kasno.
made_in_sarajevo

#24743 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Bosna je juce bila mogao je brod ploviti komotno. Kakva brana kad je ovakva bosna samo bi gore sranje prije brane napravio. Rade korito bosne ali nisu stigli sve odraditi. Radi se korito ima vec 2 godine, ali je fazon sto je sad palo toliko kise da je poplavilo gdje nikad nije. Eno ima slika u Reljevu Steta stoji sa nskim iz civilne zastite, kad su zadnje poplave bile ja od Reljeva prosao prema Dobrosevicima kombijem. Sad je na tom istom mjestu voda dosla do pola prvog sprata kuca. Nikad nije bilo da je kasarna pod vodom,.eto ovaj dio messer, dhl gdje su. Bude polje i bude robot i to je to. Sad je voda dosla do ona prva dva otpada poslije megamixa. Ove godine nam je kisa jebala majku kroz majku da valja. Nek nam i snijeg ljuljne jos i taman.
DaffyDuck

#24744 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DaffyDuck »

made_in_sarajevo wrote: 06/11/2021 08:18 Bosna je juce bila mogao je brod ploviti komotno. Kakva brana kad je ovakva bosna samo bi gore sranje prije brane napravio. Rade korito bosne ali nisu stigli sve odraditi. Radi se korito ima vec 2 godine, ali je fazon sto je sad palo toliko kise da je poplavilo gdje nikad nije. Eno ima slika u Reljevu Steta stoji sa nskim iz civilne zastite, kad su zadnje poplave bile ja od Reljeva prosao prema Dobrosevicima kombijem. Sad je na tom istom mjestu voda dosla do pola prvog sprata kuca. Nikad nije bilo da je kasarna pod vodom,.eto ovaj dio messer, dhl gdje su. Bude polje i bude robot i to je to. Sad je voda dosla do ona prva dva otpada poslije megamixa. Ove godine nam je kisa jebala majku kroz majku da valja. Nek nam i snijeg ljuljne jos i taman.
Ama sta NIKAD NIJE?
Odakle takav sebicluk u ljudima da gleda u proslost 10-20 godina. Ne posmatraju se prirodne pojave tako :-)
Sve sa Jahorine, Trebevica, Bjelasnice, Igmana, Sarajevski potoci, sve rijeke i rjecice se slijevaju u isto vrijeme u to Sarajevsko polje, u tu Bosnu i sad cudo sto je poplavilo mjesto gdje se kroz historiju nije gradilo vec ravnica koristena za poljoprivredu. Baaas cudno :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#24745 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

stoka sdOvska poslije 2014 i poplava nista nisu ucinili da se saniraju klizista i nasipi korita... samo su tenderali, minderali i krali... pandemiju su pod mariom koji je radio pet poslova zato sto su ministri bili u ostavci... mislili samo minderat i tenderat... gade mi se... trojka je za vaske abuzenze... prvi put izadje premijer forto i kaze IMA SE PARA... dok su vase vlade trazile sadaku i kredite da bi pokraki boga oca i gradili hacijende i vikendice...MRŠ
pici

#24746 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

made_in_sarajevo wrote: 05/11/2021 23:53

Gdje ste.sda.junaci,.zove vas covjek da pomognete za promjenu. Login ce prvi u cizmama biti zajedno sa veprom
:thumbup: gazije se posakrivale po kOncelarijama i vikendicama, a neki otisli i na godisnji... fOdilj pored mladog grla koje ga voda a ukocko se koda ce na prijem kos sebije na svadbu... upamti im dobro ovo republiko sarajevo... nikad vise sdO u šeheru....NIKAD...MRŠ
pici

#24747 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Thorgerson wrote: 06/11/2021 01:38 Na Ilidzi strucni ljudi ostavili ogromnu obalu, gdje je bila zabranjena gradnja. Zasto, pa zato sto znaju sta je Zeljeznica. Da se pitalo ove SDA stoke koja je vladala Ilidzom oni bi to suzili na kanal. Daj ti stavi hrpu restorana, zgrada, dzamiju nasred obale.

Nedavno radili korito rijeke Bosne. Pa jel ima iko strucan da je tada razmisljao o nekoj prirodnoj brani da se izgradi, pa pobogu svake, ali svake godine im to plavi. I svako 2-3 godine se dese ove malo vece poplave.

Sad se mogu samo slikati, al bukvalno. Jer ti sad ne mozes nista uraditi. Sad je kasno.
efendijice vide dulum zemlje slobodan i odma u opstinu da se to uzurpira... nikakvog plana, urbanistike, poslovnih rjesenja... kako kad ti primi u opstinu bilmeta sa kiseljacko-travnickom diplomom a ovaj gleda kako da mu legne koverta u dzep...
invincible1921

#24748 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by invincible1921 »

Na stranu zayebancija al iskreno ne znam kako neko moze osporavat potez vlade sto su izasli na teren...jbg makar su pokazali da im je stalo pa sad nebitno jel fkt il glume...niko nije branio ni zahiragicu devicu i ostalim da se odu "slikat"..Nemaju ljudi carobni stapic, uradili su sto su mogli u datom trenutku.

Ne treba od ovoga praviti sad neki mega giga potez al idotiski je osporavat ga.

Sto se tice konkretnog rada on ce se vidjeti na sanaciji stete i planovima da se ovo ne ponovi vise
last mohicans

#24749 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 06/11/2021 00:17 Zašto bih mogao odmoriti? :roll:
Znaš li ti šta je glavoč?
Kakvi glavići bolan, bolan.
:lol: :lol: :run:
Perfidan si, koristiš personifikacije da uvrijedis sagovornike. Konstatno kontriraš svemu i svačemu, vrlo često bez valjanih argumenata, samo da bi se pojedni "upecali".Valjda ti to čini neko zadovoljstvo, fetiš, satisfakciju, sta li već, ne znam šta je u pitanju, skrivenije trolanje. Ne interesuje me plaho. Nisi korektan sagovornik i ideš na foe, jer mi duže vrijeme ideš na neku stvar.
Hakiz

#24750 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

invincible1921 wrote: 06/11/2021 12:29 Na stranu zayebancija al iskreno ne znam kako neko moze osporavat potez vlade sto su izasli na teren...jbg makar su pokazali da im je stalo pa sad nebitno jel fkt il glume...niko nije branio ni zahiragicu devicu i ostalim da se odu "slikat"..Nemaju ljudi carobni stapic, uradili su sto su mogli u datom trenutku.

Ne treba od ovoga praviti sad neki mega giga potez al idotiski je osporavat ga.

Sto se tice konkretnog rada on ce se vidjeti na sanaciji stete i planovima da se ovo ne ponovi vise
To ti je kao sa humanitarnim radom i donacijama.

Možeš dati pomoć anonimno, da niko ne zna.

Možeš je dati i onda iskoristiti za samopromociju, a ponegdje i da ti se umanji porez.

U oba slučaja si dao pomoć.

Razlika je u "okusu".
Locked