Sirija vol. 2

Locked
Avetinho

#24726 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Ironmen wrote:
Avetinho wrote:
Ironmen wrote:Covjeku moras sve crtati ali bukvalno crtati majke mi tacno cu zakljuciti da su svi podrzavaoci teroristickih skupina u Siriji sa istim mentalnim sklopom.
Ironmen, dobro ti je neko maloprije rekao. Nadji jedan post gdje podrzavam teroristicke skupine ili pojedi govno koje sam maloprije servirao. Znam da ti se ne svidja poredjenje broja ubijenih pod asadom i pod najvecim zlom ISIL-om, ali brojke ne lazu. Asad je pobio mnogo mnogo mnogo vise civila, zena, djece, starace, ostalih, nego tvoj ljuti neprijatelj.

Sad, ako me ta istina u tvom mozgu kvalificira kao nekog ko podrzava daes, to vise govori o tebi nego o meni.

Ako je Turska skinula nusru sa liste teroristickih organizacija sad treba znaciti da AQ nije teroristicka organizacija ili sta ???
Citas li ti postove na koje odgovaras ili sta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24727 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Avetinho wrote: Ima ali mi mrsko. Nisam prije mislio da ce moderatori ovdje prijetiti forumasima. A za sta da mi prijete? Cudno.
Dosao Putinko po tebe zbog mokrih snova :evil:

A sto se lik usro oba mi oca :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#24728 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pazi sta se meni sad desi. Zovem starce na skaypu. Prico sa starom i sad nastavio sa ocem, djete uze telefon na sekunduvi vrati mi, kad opet cujem staru al prica isto ono sto je pricala prije nego mi je dala oca :D
Prekinem nastavim ponovo pricati sa starim kad odjednom kvrc, i cujem njega kako prica opet od pocetka
Isto ko da je snimljeno :lol: :lol:
Tako tri puta u toku razgovora :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24729 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

200 arapa iz Shadadija pristupilo SDF-u ..."Clear message to those who say YPG/SDF cannot control Arab areas"....šminka što bi rekao drug fantassin :D
Image
Avetinho

#24730 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

_BataZiv_0809 wrote:
Avetinho wrote: Ima ali mi mrsko. Nisam prije mislio da ce moderatori ovdje prijetiti forumasima. A za sta da mi prijete? Cudno.
Dosao Putinko po tebe zbog mokrih snova :evil:

A sto se lik usro oba mi oca :lol: :lol: :lol:
:thumbup:

Fakat se bobi usro, ni rijeci.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24731 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim znam da sam trol na ovoj temi, jer uletim samo da se smijem u facu ovim ljubiteljima terorista. Nista bolje nego kad legitimna vojska suverene Sirijske Arapske Republike teroristima polomi picku bezobraznu :thumbup:

Ali moze li me neko uputit ugrubo ko se roka sa kim. I sta vam znace skracenice? Znam sta su SAA, FSA i YPG :D

Zar Kurdi nisu na strani legitimne i medjunarodno priznate vlade u Damasku?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#24732 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Bato, ti kao povjesničar-hobista najbolje bi nam rastumačio sve to...imaš zadatak da sve proučiš i jednu svoju tezu napišeš :D.
Ironmen

#24733 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

_BataZiv_0809 wrote:Mislim znam da sam trol na ovoj temi, jer uletim samo da se smijem u facu ovim ljubiteljima terorista. Nista bolje nego kad legitimna vojska suverene Sirijske Arapske Republike teroristima polomi picku bezobraznu :thumbup:

Ali moze li me neko uputit ugrubo ko se roka sa kim. I sta vam znace skracenice? Znam sta su SAA, FSA i YPG :D

Zar Kurdi nisu na strani legitimne i medjunarodno priznate vlade u Damasku?
http://syria.liveuamap.com/en/2016/10-a ... airstrikes

Evo ti otprilike trenutno stanje pa vidi ko se skime roka.
Krokodajl

#24734 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Pazi sta se meni sad desi. Zovem starce na skaypu. Prico sa starom i sad nastavio sa ocem, djete uze telefon na sekunduvi vrati mi, kad opet cujem staru al prica isto ono sto je pricala prije nego mi je dala oca :D
Prekinem nastavim ponovo pricati sa starim kad odjednom kvrc, i cujem njega kako prica opet od pocetka
Isto ko da je snimljeno :lol: :lol:
Tako tri puta u toku razgovora :D
jesi ti siguran da si zvao starce, da te nije preusmjerilo na Mossad ? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24735 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Haj evo malo sam ovu kartu nazumao unazad i koliko sam uspio skontati-crveno su snage legitimne vojske, zuto Kurdi,zeleno su pobunjenici/teroristi FSA, a crno teroristi IS.

Zesce zeznuta situacija koliko vidim :-?
Krokodajl

#24736 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

_BataZiv_0809 wrote:Haj evo malo sam ovu kartu nazumao unazad i koliko sam uspio skontati-crveno su snage legitimne vojske, zuto Kurdi,zeleno su pobunjenici/teroristi FSA, a crno teroristi IS.

Zesce zeznuta situacija koliko vidim :-?
Nije to ništa zeznuto.
Što bi reko Patak, za dva posta ćeš znati svako selo u Hami :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#24737 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

Krokodajl wrote:
Nije to ništa zeznuto.
Što bi reko Patak, za dva posta ćeš znati svako selo u Hami :D
Mislim zeznuta situacija u vojnom smislu :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24738 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:
japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:zar kondom nije grijeh :mrgreen:
jes kod pape

kiki nula bodova .... šta nula, -100
ne znam gledao sam latinicu i muftija je na tu temu rekao da se samo u braku gleda kroz prste ako vec imas djece da zena ne zatrudni...eh sad mozda se ovi prije silovanja nabrzaka zene pa mecu kondom pa se ujutro razvode to ne znam...ali svako pravilo i zakon se moze izvrdati jos kad s koze na djevojčicu... ljepota
eto ti odgovor na pitanje o kondomu
a za silovanje po šerijatu je smrtna kazna, bilo sa kondomom ili bez ... isilovi teroristi haridžije će pronaći "opravdanje" za svoja nedjela i zločine, slijedeći svoju bolesnu ideologiju i izopačni pogled na svijet, pomračenog uma, bez ikakve veze sa islamom i šerijatom, i shodno tome stvarajući neku svoju realnost u kojoj žive, gdje su dozvoljene strogo zabranjene stvari i obratno
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24739 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Ironmen wrote:
Ako je Turska skinula nusru sa liste teroristickih organizacija sad treba znaciti da AQ nije teroristicka organizacija ili sta ???
dokaz ?
Novak20

#24740 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Latakija, teroristi u ofanzivi.

http://www.almasdarnews.com/?p=49443

Image

Mapa stanja uz tursku granicu

Image

isis zarobio osam "rebelsa" na sjeveru Aleppa.
Image
Grean

#24741 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Prica se na Nezavisnim da se rezimske snage i njihovi saveznici Rusi spremaju da napadnu na nase u Alepu, navodno ofanizvu vecih razmjera da okupiraju sve slobodne teritorije koje drzi FSA u tom podrucju.
Avetinho

#24742 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Sta kazes, na Nezavisnim. Mora biti da je tako onda.
Zgoljo

#24743 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Fantassin wrote:
vivaldi wrote:ispade da kiki nije najveci kurd na forumu :D

mogu misliti kako fantasinu izgedaju smjesno ove forumske bitke i strategije.

fantasticni de nam malo prenesi iskustva i impresije ne samo o kurima nego inace o cijeloj siriji..
Pa da pokusam ukratko o par stvari... SDF ne postoji, SDF je ustvari YPG sa mozda 100 ili 200 Arapa u nekakvim formacijama cudnih imena koje YPG koristi kao kartu kako bi zatvorio usta Turskoj I kako bi se izbjegla neka slika kako Kurdi osvajaju Arapska podrucija.Vidio sam ih u Al Hawl operaciji kada smo se vracali (30 ak nekih kao FSA ili nesh na 2 auta) 5 dana nakon zavrsetka operacije,u operaciji prema Tishrinu sam vidio cijeli bus FSA kako izlazi da se slika blizu Eufrata.... to je 7 dana nakon osvajanja same brane I napokon vidio sam iste te arapske formacije u sadadiju I dosli su u isto vrijeme kada I novinari... zajedno sa njima 3 dana nakon pada grada.
Sada Kurdi osvajaju Arapska podrucija ali iskreno.. nisam mogao ni zamisliti da su toliko korektni prema lokalnom stanovnistvu (mozda zbog cinjenice da seljaci I dosta populacije ustvari vise I ne mari ko dolazi a ko prolazi - ili kako jedan rece " najsretniji sam bio u doba Assada .. ovce su bile najjeftinije") znaci nikada nisam vidio bilo kakvo maltretiranje civila od strane YPGa (ne govorim ovo zato sto pripadam istoj formaciji - iskreno vam kazem...) Postuje se imovina lokalnog stanovnistva koliko je to moguce.
YPG I Rezim su na nekoj " ne diras me ne diram te" relaciji .. iako se rezi :oops: mada dosta trgovine I proizvoda dolazi sa rezimskih podrucija tako da nije neki posebno neprijateljski odnos... nasi ranjenici se lijece u rezimskim bolnicama u Hassaki I Qamislu.
Daesh kao borce prilicno postujem... ali imaju veliku oscilaciju kvaliteta... znaci neke jedinice su veoma dobre .. a neke katastrofalne - takodje broj stranih boraca u daesu je enorman I oni vode show,lokalni borci su loseg kvaliteta I koriste ih kao cannon fodder.Takodje dosta prica o daesu nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima kuce u kojima su silovali djecu (to sam zakljucio po krevetima sa lancima ... haljinama za djevojcice od mozda 10 god na podovima I masom kondoma razbacanim svuda) I vidio sam takodje svojim ocima biceve koji se mogu naci u skoro svakoj spavacoj sobi gdje su boravili sa porodicama I koje su koristili da "edukuju" svoje zene..o stvarima koje rade onim koji se ne slazu sa njima necu ni pocinjati.
Sa druge strane YPG stvarno je nevjerovatno otvoren I tolerantan.... kao sto rekoh.. zarobili smo u nekoliko slucajeva daese na spavanju itd... niti jedan nije pogubljen... sto u ovakvom tipu rata je prakticno nenormalno.
Vecina napada koje radimo su ili nocne infiltracije ili juris sa transporterima ... ww2 tip strategije ;-) svi su motivisani.. to je nevjerovatno kakav mentalni sklop kurdi imaju... pa otimaju se ko ce ici u napad :lol:
Ajde pa pisem opet ... dok ne odletim na sledecu operaciju... za sada odmaram u pozadini, na srecu pripadam jednom napadackom taboru tako da nema linijasenja.. nego pozadina I odmor do operacije :)
:lol: :lol:
A reci jaraniko,jesmo li mi ovdje sigurni od neustrasivih kurdskih boraca i koliko fore imamo da nagulimo dok nije dosao Kurdistan? :D
astala_vistala

#24744 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

shatro narkoman sa dobrinje..frajer prasi orke :izet: fantassin :thumbup: i pisi nam cesce jer kad kiki vidi da SDF ne postoji... :lol:
sarajevoxxxx

#24745 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Sunday, April 10, 2016, LCC has documented the fall of 51 martyrs, including 4 children and 2 women.
18 martyrs were reported in #Aleppo, 9 in #Damascus_and_its_Suburbs, 9 in #Idlib, 6 in #Hama, 5 in #Deir_Ezzour, 3 in #Latakia, and 1 in #Daraa.
Co0l

#24746 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

E ovo je reć' spavač :D :thumbup:
insomnia78

#24747 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ustani Alija da ja legnem
Opetja033

#24748 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

:lol: :lol: :lol: