Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#24726 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

badmir wrote:Telemach imate privatnu poruku u vezi problema za d3 go pa bar odgovorite ako niste u mogucnosti otkloniti problem
Zdravo badmir,
vidjeli smo i odgovorili na PP. Nastojaćemo u najkraćem roku otkloniti problem tj. realizirati Vaš zahtjev.
Telemach

#24727 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

smartXL wrote:
dowydyenya wrote: Sve mi se cini da ne radi vise ista osoba na nicku @Telemach ni meni zadnje dvije reklamacije uopste nisu uradjene i dobijam lazna obavjestenja.
Kontaktiraj zvanicni support 1360
@dowydyenya
Ne bismo se složili s Vama, ali svakako da cijenimo Vaše mišljenje i sugestiju i nastojaćemo da budete zadovoljni kako s našim uslugama tako i podrškom na forumu.
Provjerili smo sve naše prethodne prepiske. Ukoliko nismo u mogućnosti dati preciznu informaciju bilo kojem učesniku na forumu, obavijestićemo vas i na taj način komunicirati, da nemamo precizne informacije.
U Vašem slučaju vezano za problem sa skeniranjem kanala, obavijestili smo Vas da je poruka proslijeđena nadležnom sektoru te da će Vas kontaktirati kolege iz tehničkog sektora.
Radar71

#24728 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach

#24729 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71

#24730 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
:thumbup:
Moze li tacna info za ubacivanje vaše tv šeme da tražim muštuluk od druga za Sport Klubove :D
Telemach

#24731 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fortaleza wrote:@Telemach

Russia Today i City tv nisu uvedeni u Mostaru?

City tv je svakako mostarska televizija, a nema je u Mostaru?
Jutro fortaleza,
kanali su pušteni, pozicije kanala po regijama su:
• Mostar - Velnet - VKT Bugojno
Start paket - City TV = 55
Prošireni paket - Russia Today = 160
Telemach

#24732 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Armadilo wrote:Presao sam na Telemach usluge u okviru ove akcije koju trenutno imaju.. Duo net paket sa 5 puta brzim internetom koji sam imao od BHTelecoma za iste pare a 6 mjeseci besplatan internet.. Za sad sam zadovoljan. :)

Telemach:

http://www.speedtest.net/my-result/4857477063

ADSL:

http://www.speedtest.net/my-result/2557642851
Zdravo Armadilo,
molimo Vas da nam se javite u inbox. :)
kakaljin

#24733 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Jeste li to poceli odgovarati i korisnicima HS-a??!! Jeli ovo vec zvanicno??
leon25

#24734 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Telemach wrote:
fortaleza wrote:@Telemach

Russia Today i City tv nisu uvedeni u Mostaru?

City tv je svakako mostarska televizija, a nema je u Mostaru?
Jutro fortaleza,
kanali su pušteni, pozicije kanala po regijama su:
• Mostar - Velnet - VKT Bugojno
Start paket - City TV = 55
Prošireni paket - Russia Today = 160
da li mozete reci na kojim su frekvencijama ti kanali jer sad dosta ljudi ima karticu i to im puno ne znaci jer treba ponovo sve skenirat hvala
Telemach

#24735 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

leon25 wrote: da li mozete reci na kojim su frekvencijama ti kanali jer sad dosta ljudi ima karticu i to im puno ne znaci jer treba ponovo sve skenirat hvala
Zdravo leon25,
kanali su na slijedećim pozicijama:
• Zenica: City TV 60, Russia today 162
• ArtNet/Telemach : City TV 55, Russia today 160
• Sarajevo: City TV 59, Russia today 161
• Mostar - Velnet - VKT Bugojno - City TV 55, Russia Today 160
• Vinet/Telemach - City TV 60, Russia Today 162
dowydyenya

#24736 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

@Telemach

Da na zadnje dvije poruke se i zalim.Nista nije uradjeno niti me je neko kontaktirao iz nadleznog sektorau vezi problema , uradjeno je od strane treceg lica.Eto sad cu Vas ovako javno zamoliti da mi otkljucate kanal Russia Today.City Tv je otkljucan.Inace koristim duo net grande prosireni paket ?

Hvala
crnivrag

#24737 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dowydyenya wrote:@Telemach

Da na zadnje dvije poruke se i zalim.Nista nije uradjeno niti me je neko kontaktirao iz nadleznog sektorau vezi problema , uradjeno je od strane treceg lica.Eto sad cu Vas ovako javno zamoliti da mi otkljucate kanal Russia Today.City Tv je otkljucan.Inace koristim duo net grande prosireni paket ?

Hvala
Duo Net Grande u svom sastavu ima Start + Osnovni paket, a kanal Russia Today se nalazi u Proširenom paketu, pa samim tim taj kanal ti nije otključan.

Duo Net Grande Family i Duo Net Grande Extra imaju uključen Prošireni paket.
dowydyenya

#24738 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

crnivrag wrote:

Hvala
Duo Net Grande u svom sastavu ima Start + Osnovni paket, a kanal Russia Today se nalazi u Proširenom paketu, pa samim tim taj kanal ti nije otključan.

Duo Net Grande Family i Duo Net Grande Extra imaju uključen Prošireni paket.
OK Hvala
dowydyenya

#24739 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

@Telemach

Hvala na kontaktu u 16h32min.

Sa televizijom je bilo sve ok do sada.Evo kako sam Vam obajsnio sta se desavalo opet je sve pocelo isto..Znaci sa Pinka BiH digitalna mi se sada

prebacuje sama na TRT analognu.Ne znam o cemu se radi isti problem kao prije par dana.Sve je pocelo sa uvodjenjem cl modula.

Da li Vi nakon poziva nesto cackate ili ne ne znam uglavnom sam Vam rekao da je sve sad oko par dana.Tv nov ispravan.

Hvala
crnivrag

#24740 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Sa televizijom je bilo sve ok do sada.Evo kako sam Vam obajsnio sta se desavalo opet je sve pocelo isto..Znaci sa Pinka BiH digitalna mi se sada

prebacuje sama na TRT analognu.Ne znam o cemu se radi isti problem kao prije par dana.Sve je pocelo sa uvodjenjem cl modula.

Da li Vi nakon poziva nesto cackate ili ne ne znam uglavnom sam Vam rekao da je sve sad oko par dana.Tv nov ispravan.

Hvala
Čim njihovi tehničari rade neke izmjene na frekvencijama TV to sam prepozna i zbrka kanale, tako je i kod mene oduvijek bilo. Telemach ti tu ne može pomoći osim što će te posavjetovati da uradiš ponovno kompletno skeniranje frekvencija.

Jeste da proces kompletnog preskeniranja traje 15-ak minuta, ali ti je to jedini "lijek" za taj problem.
dowydyenya

#24741 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

crnivrag wrote:

Hvala
Čim njihovi tehničari rade neke izmjene na frekvencijama TV to sam prepozna i zbrka kanale, tako je i kod mene oduvijek bilo. Telemach ti tu ne može pomoći osim što će te posavjetovati da uradiš ponovno kompletno skeniranje frekvencija.

Jeste da proces kompletnog preskeniranja traje 15-ak minuta, ali ti je to jedini "lijek" za taj problem.
Ok Hvala

Reci mi samo moram li mu opaliti reset na tvornicke postavke posto tu imam problem, nece da ostane na zemljama other i moram kako sam citao birati Austriju ili Svedsku ili se moze i preskenirati na zemlja Hrvatska jezik displeya takodje Hrvatski.
crnivrag

#24742 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

leon25 wrote: da li mozete reci na kojim su frekvencijama ti kanali jer sad dosta ljudi ima karticu i to im puno ne znaci jer treba ponovo sve skenirat hvala
Telemach inače ne daje podatke po specifičnim frekvencijama digitalnih kanala koji se primaju putem DVB-C tunera.

TV bi po pravilu sam trebao prepoznati nove kanale koji se dodaju na određenu frekvenciju.
Last edited by crnivrag on 26/11/2015 17:42, edited 1 time in total.
crnivrag

#24743 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dowydyenya wrote:
Ok Hvala

Reci mi samo moram li mu opaliti reset na tvornicke postavke posto tu imam problem, nece da ostane na zemljama other i moram kako sam citao birati Austriju ili Svedsku ili se moze i preskenirati na zemlja Hrvatska jezik displeya takodje Hrvatski.
Ne moraš mijenjati ni zemlju ni jezik samo idi u postavke za digitalnu TV i uradi skeniranje frekvencija. TV će uredno proći kroz cijeli frekvencijski spektar i kad završi ponovo ćeš imati kanale po redosljedu koji ti je i prije bio.
dowydyenya

#24744 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

crnivrag wrote:
dowydyenya wrote:
Ok Hvala

Ne moraš mijenjati ni zemlju ni jezik samo idi u postavke za digitalnu TV i uradi skeniranje frekvencija. TV će uredno proći kroz cijeli frekvencijski spektar i kad završi ponovo ćeš imati kanale po redosljedu koji ti je i prije bio.

@crnivrag
hipija

#24745 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote:
dowydyenya wrote:
Ok Hvala

A kako recimo nekima preskenira tzv test kanale na broju 600 i 601 ako se ne varam gdje su kino tv i bbc kanal, dok kod mene te test kanale ne pronalazi a trebalo bi ako prodje kroz kompletan frekvencijski spektar?
crnivrag

#24746 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote: A kako recimo nekima preskenira tzv test kanale na broju 600 i 601 ako se ne varam gdje su kino tv i bbc kanal, dok kod mene te test kanale ne pronalazi a trebalo bi ako prodje kroz kompletan frekvencijski spektar?
Test kanali su na istoj frekvenciji kao i kanal Russia Today i ako se uradi full scan umjesto quick scan-a, ti kanali bi ti trebali biti na listi kao Test i Test 2.

Ti kanali nisu u zvaničnoj ponudi, pa krajnji korisnici nisu u mogućnosti da ih prate putem resivera, a ni putem CI modula.

Edit: Po tvojim prethodnim postovima zaključio sam da si sa područja Zenice, ovaj odgovor se odnosio na stanje u Sarajevu. Za ostale gradove nisam upućen.
AnonymousBIH

#24747 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Maharadza wrote: Još samo da krenu ubacivati live kamere sa nekakvih raskrsnica i planina i možemo stvarno reći da idu po utabanim stazama uhljeba! :-)
Njihov "nivo" je gotovo nemoguće dostići.

Još su mi jači ovi što traže te kanale, ko da je u pitanju neka ekskluziva.

Nadam se da Telemach će prekinuti ovu praksu, i da će shvatiti da je bolje da imaju 50 kanala tupavih, nego 250 samo da se broji.
Umjesto 15 loših, bolje jedan dobar da ubace.
hipija

#24748 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

crnivrag wrote:
hipija wrote: A kako recimo nekima preskenira tzv test kanale na broju 600 i 601 ako se ne varam gdje su kino tv i bbc kanal, dok kod mene te test kanale ne pronalazi a trebalo bi ako prodje kroz kompletan frekvencijski spektar?
Test kanali su na istoj frekvenciji kao i kanal Russia Today i ako se uradi full scan umjesto quick scan-a, ti kanali bi ti trebali biti na listi kao Test i Test 2.

Ti kanali nisu u zvaničnoj ponudi, pa krajnji korisnici nisu u mogućnosti da ih prate putem resivera, a ni putem CI modula.

Edit: Po tvojim prethodnim postovima zaključio sam da si sa područja Zenice, ovaj odgovor se odnosio na stanje u Sarajevu. Za ostale gradove nisam upućen.
Neko vrijeme je taj test kanal tj. Kino Tv bio fta i malo sam ga trazio i nisam ga uspio preskenirati Ponadah se da bi mogao biti dio redovne ponude, ali eto dodje Russia Today :-) Odradim ja full scan koji traje 10-15 minuta ali ne pronalazi test kanale, a to u sustini i nije vazno kad su prakticno negledljivi. U svakom slucaju hvala za info i pozrav iz Nicaze :)
hipija

#24749 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

AnonymousBIH wrote:
Maharadza wrote: Još samo da krenu ubacivati live kamere sa nekakvih raskrsnica i planina i možemo stvarno reći da idu po utabanim stazama uhljeba! :-)
Njihov "nivo" je gotovo nemoguće dostići.

Još su mi jači ovi što traže te kanale, ko da je u pitanju neka ekskluziva.

Nadam se da Telemach će prekinuti ovu praksu, i da će shvatiti da je bolje da imaju 50 kanala tupavih, nego 250 samo da se broji.
Umjesto 15 loših, bolje jedan dobar da ubace.
Hajde dobro je pa nisu napisali na zahtjev velikog broja korisnika :)
Naredna ekskluziva je vjerovatno CCTV
pepeljara

#24750 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Nista od toga. Mozda bude ppv, al to za filmove sad vec postoji (bht).
Bilo bi super kad bi se mogli birat kanali, dodjes izaberes...
Npr, neki tipa national marka, filmski dvije marke kanal. minimalno 10 kanala, i super :)
izaberem sebi i cao, ko da mi treba i bht ,i rtrs, i obn i ftv i tv i face ta ja znam.. moze samo jedan:D
Locked