City tv, ima na TELEMACHU i moji tvGrean wrote:Gdje gledateBazinga1234 wrote:commendatore wrote:BTW mladi 1:1 sa Portugalom trenutnoajmo Gušteri
![]()
![]()
Gojak najgori... umislio da je Iniesta...
Cavar mnogo bolji.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#24701 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- commendatore
#24702 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
38 kanal kod mene na telemachu
danas mi pridje svicarac i pita me gdje ce se igrati utakmica je l na Bilinom Polju ili na UEFA stadionu... kad rece treba skautirat Portugal zao mi sto ne rece da hoce nekog naseg igraca kupit
da uzmem muštuluk
.... 
danas mi pridje svicarac i pita me gdje ce se igrati utakmica je l na Bilinom Polju ili na UEFA stadionu... kad rece treba skautirat Portugal zao mi sto ne rece da hoce nekog naseg igraca kupit
- commendatore
#24703 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLL

BIH PORTUGAL 2-1

BIH PORTUGAL 2-1
-
Bazinga1234
#24704 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cavar igračina, Demirović fin gol, uglavnom sasvim dobra utakmica!
Btw uzimamo ih na kontre bas kako je Marinović rekao
Gooooolll Menaloooo
Btw uzimamo ih na kontre bas kako je Marinović rekao
Gooooolll Menaloooo
- commendatore
#24705 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
GOOOOOOL 3_1 hahahahhahaha bravo djeco bravo.....
ubise ih ko mlin brasno

ubise ih ko mlin brasno
- Grean
#24706 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tek sad je steta za onaj poraz od Rumunije.
-
Bazinga1234
#24707 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vinko
Serbecic i Cavar

Serbecic i Cavar
- DaysleepeR
#24708 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koji je naš selektor posljednji nekoga uzeo iz mlade selekcije za neku utakmicu kvalifikacija i koga?
Čini mi se da su Safet, a posebno Meša apsolutno propustili afirmisati nekog od mladih...
Čini mi se da su Safet, a posebno Meša apsolutno propustili afirmisati nekog od mladih...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24709 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ma imamo mi nekih igrača koji su plod naše lige, ali upravo što ti kažeš i jeste činjenica da smo mi tu gdje jesmo zahvaljujući izbjeglicama (žao mi je na izrazu, ali je tako).JoseMujica wrote:
mi već sada živimo i imamo repku samo zahvaljujući dijaspori
naša liga neće zadugo proizvesti barem solidnog igrača jer je komplet sportski sisterm baziran na sadaki i korupciji.....još od mladih kategorija postoji negativna selekcija talenata jer ne igraju djeca koja znaju već djeca čiji roditelji imaju i vodaju trenere po kafanama
a onda na to, ako kojim slučajem i prođe kakav vanserijski talenat kojeg ne mogu sjebat, i taj ako ne izađe iz BiH do 18te u neko normalno i profesionalno radno okruženje, zaostat će u razvoju i postati mahalski dribler a ne fudbaler
toliko naših igrača je otišlo da igra za hrvatsku i srbiju, pa i za švicarsku, austriju itd. a naši uhljupi ni sa jednim nisu ni razgovor obavili i pokušali ih prebaciti da igra za bih.
od broja, ne znam ni ja koliki je broj tih igrača, da su sa svakim razgovarali, pregovarali, možda bi 10% njih pristalo. i neka je u tih 10% makar jedan igrač koji valja, to je nama veliki plus.
ali nama je taj jebeni nacionalizam ušao u sve pore, pa i u sport i ti nemaš ljude koji hoće da se bore protiv toga ili makar da pokušaju, već se po defoltu uklapaju u sistem.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24710 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
[quote]"Spominje se ime Amara Osima za novog selektora BiH, vjerovatno ćemo novog selektora imati između Amara Osima i Duška Bajevića"
[/quote]
http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/44987 ... a-Bajevica
čuj između osima i bajevića. mislim, valjda ova dvojica u isti koš ne mogu niti će ikada moći.
kod nas je smjena generacija. odlazi jedna koliko toliko uspješna generacija i novi kostur u reprezentaciji se mora praviti. u ovom trenutku bajević je možda i najbolje rješenje za selektora. da napravi kostur, da pokuša izvući maksimum i jedan kvalifikacioni ciklus je sasvim dovoljno.
valjda toliko može pomoći svojoj voljenoj reprezentaciji.
[/quote]
http://--- NO LINKS ---/clanak/Haris/44987 ... a-Bajevica
čuj između osima i bajevića. mislim, valjda ova dvojica u isti koš ne mogu niti će ikada moći.
kod nas je smjena generacija. odlazi jedna koliko toliko uspješna generacija i novi kostur u reprezentaciji se mora praviti. u ovom trenutku bajević je možda i najbolje rješenje za selektora. da napravi kostur, da pokuša izvući maksimum i jedan kvalifikacioni ciklus je sasvim dovoljno.
valjda toliko može pomoći svojoj voljenoj reprezentaciji.
- Point.
#24711 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako je izmedju Bajevica i onog kloca, Dusko every day. 
- leškarenje
- Idemedosumom
#24713 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Amar Bajević alee
- Logovan
#24714 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Čuj Osim ili Bajević. Baš teška odluka. 
- pepeljara
-
bjelave
#24716 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Klasicna providna igranka. Zna to ovaj Bikic koji vrhunski mahalaner.
Bajevic se tu spominje tek onako, da zamaze oci. Da se kao nesto bira i radi. Bajevic ce kao biti prvi izbor Saveza ali posto nece prihvatiti bice Amar.Sta se moze.
Kao sto je Vaha bio prvi izbor Saveza ali posto nije htio nije imao niko drugi osim Mese.
Vec vidjeno a takav ili gori ce biti ucinak. Mesa je ipak trenirao francuske drugoligase. Amar nikad nije dobacio ni blizu.
Bajevic se tu spominje tek onako, da zamaze oci. Da se kao nesto bira i radi. Bajevic ce kao biti prvi izbor Saveza ali posto nece prihvatiti bice Amar.Sta se moze.
Kao sto je Vaha bio prvi izbor Saveza ali posto nije htio nije imao niko drugi osim Mese.
Vec vidjeno a takav ili gori ce biti ucinak. Mesa je ipak trenirao francuske drugoligase. Amar nikad nije dobacio ni blizu.
- Jack Be Nimble
#24717 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nadati se da ce trece zemlje praviti solidne igrace koji ce za dlaku gubiti mjesto u njihovoj repki, pa tako jedina opcija im je Bosna ako zele upisati barem jedan nastup na prvenstvu. Al opet drugi problem u tom scenariju je ko su roditelji. Ako oba roditelja vuku vise ka Srbiji/Hrvatskoj prva opcija je jedna od te dvije drzave.malakh wrote:ma imamo mi nekih igrača koji su plod naše lige, ali upravo što ti kažeš i jeste činjenica da smo mi tu gdje jesmo zahvaljujući izbjeglicama (žao mi je na izrazu, ali je tako).JoseMujica wrote:
mi već sada živimo i imamo repku samo zahvaljujući dijaspori
naša liga neće zadugo proizvesti barem solidnog igrača jer je komplet sportski sisterm baziran na sadaki i korupciji.....još od mladih kategorija postoji negativna selekcija talenata jer ne igraju djeca koja znaju već djeca čiji roditelji imaju i vodaju trenere po kafanama
a onda na to, ako kojim slučajem i prođe kakav vanserijski talenat kojeg ne mogu sjebat, i taj ako ne izađe iz BiH do 18te u neko normalno i profesionalno radno okruženje, zaostat će u razvoju i postati mahalski dribler a ne fudbaler
toliko naših igrača je otišlo da igra za hrvatsku i srbiju, pa i za švicarsku, austriju itd. a naši uhljupi ni sa jednim nisu ni razgovor obavili i pokušali ih prebaciti da igra za bih.
od broja, ne znam ni ja koliki je broj tih igrača, da su sa svakim razgovarali, pregovarali, možda bi 10% njih pristalo. i neka je u tih 10% makar jedan igrač koji valja, to je nama veliki plus.
ali nama je taj jebeni nacionalizam ušao u sve pore, pa i u sport i ti nemaš ljude koji hoće da se bore protiv toga ili makar da pokušaju, već se po defoltu uklapaju u sistem.
Ne bi ulazio ko bi trebao ili ne trebao biti trener sada, mislim da to uopste nije toliko bitno. Bitnije je uvesti strane ili "ozbiljnije" trenere da vode malisane/akademiju. Da sve ne ovisi ko koga voda po kafanama ili da li ce igrac imati srece naci dom u ozbiljnoj evropskoj akademiji sa svoji 16 godina.
-
solo2
#24718 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nesto maloprije gledam ko nam ostaje kad se "stara garda povuce" u svim linijama - svi su mladji od 27 godina
------------------------Kodro/Hodzic/BIlbija/Zakaric------------------------
Duljevic--------------------Krunic/Prcic/Pjanic-------------Visca/Hajrovic
---------------------------------Cimirot/Besic-----------------------------------
Kolasinac---------Simunovic/Sunjic/Dumic/Bicakcic-------Susic/Vranjes
---------------------------------------Piric-----------------------------------------
Dopunite ako sam nesto fulio -
Ima stofa ali treba strucnjak da to slozi - nadati se Bajevicu i ako moze A. Osim kao asistent
------------------------Kodro/Hodzic/BIlbija/Zakaric------------------------
Duljevic--------------------Krunic/Prcic/Pjanic-------------Visca/Hajrovic
---------------------------------Cimirot/Besic-----------------------------------
Kolasinac---------Simunovic/Sunjic/Dumic/Bicakcic-------Susic/Vranjes
---------------------------------------Piric-----------------------------------------
Dopunite ako sam nesto fulio -
Ima stofa ali treba strucnjak da to slozi - nadati se Bajevicu i ako moze A. Osim kao asistent
- animus
#24719 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
BHFanaticosi konacno se bude. 
- muha_sa
#24720 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
imaju igru, al im sreca okrenula ledja
- salik79
#24721 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kako ba-evo vodimomuha_sa wrote:imaju igru, al im sreca okrenula ledja
- muha_sa
#24722 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
plod odlicne igresalik79 wrote:kako ba-evo vodimomuha_sa wrote:imaju igru, al im sreca okrenula ledja
- salik79
#24723 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sreca prati hrabremuha_sa wrote:plod odlicne igresalik79 wrote:kako ba-evo vodimomuha_sa wrote:imaju igru, al im sreca okrenula ledja
- muha_sa
#24724 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
tugo moja
- BarbaDue
#24725 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi se moramo pomiriti s tim da imamo reprezentaciju klase III i da budemo sretni kada pobjedimo Estoniju, Gibraltar, Farske otoke i sl. reprezentacije