Problem je što postoji i druga strana medalje....lerdi wrote:Pa kako je počela priča o koaliciji Željko priča o vertikali. Znači DF je trebao da pristane na to da im SDA i HDZ postavljaju upravne odbore i direktore u njihovom resoru a da oni snose posljedice rada tih istih upravnih odbora i direktora? Možda da im se i sagnu pride? Ovo je jedino principijelno što su mogli uraditi i da je bilo drugačije dokazali bi da su im samo fotelje bitne. Pisao sam i ranije o razlozima ulaska u čitavu priču i siguran sam da je i Željko naučio puno iz ovoga. Ma šta stranci pričali i obečavali SDA kao i HDZ očito nikad neće biti stranke koje će boljitak države staviti ispred ličnih interesa pojedinaca i stranke.
DF je ušao u vladu, tražio za na izborima osvojeni broj glasova veći broj ministarstava i dobio ih,
sada u Vladi FBIH ima ravnopravnu poziciju za odlučivanje,
međutim - opet ne valja...... a zna se i u čemu ne valja:
Po broju glasova napravili su teatar apsurda i još kad vidim i da prijete - BiH se ne bi ni malo dobro provela sa tom partijom i tim kadrovima.....

DF pravo perverzan, posebno Željko sa pričom, koja nakon ovih slika toatlno profaniše: Englesko Njemačku inicijativu, put u EU kao i svaki pokušaj pozitivnih reformi u BiH.....
Moje lično mišljenje je da je DF sa ovim potezom ukopao svoj ugled negdje između političke smrti i političke kome....... Kada bi se svi argumenti uzeli u obzir sa njima u koaliciju ne bi ušao niko.....