Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
N.N. wrote:Prije 10-15 godina sam se grozio na scene kada inspektori gaze cokolade i sta se vec prodavalo po pijaci, jer su to uglavnom drzali demobilisani borci.
Ovi sada po ulici sto tuse cigare, ma obicni olosi i hahari ba. Sve hapsi i oduzimaj.
Ne mozes proci pored pijace da onaj onom ne psuje Boga, dobacuju zenama, pripiti hodaju okolo i td td.
ljeti salame prodaju na plus 30,za ne povjerovati da to neko kupi
Mislim, znam ja da smo mi seljaci, i da se o ukusima ne raspravlja, ali ova žena je za kuhinje, tehvida, pa i tezge na pijaci, ali da bude "referent za odnose s javnošću", mogla je barem obrve iščopati i naučiti koju frazu više od "brend" i "jah".
clio_dci120 wrote:Fakat ne kontam narod, po FB komentari svi stali na stranu svercera cigaretama i duhana...Hajd sto kvare sliku grada, ali fakat ispadnu debili vlasnici registrovanih firmi...
Nadam se da ce se nastaviti ovakve akcije, a ne kao do sada da se svi vrate za dva tri dana.
Uf žao ti vlasnika reg. firmi koji su veci prevaranti od tih švercera...jel trebam navesti koji navod ? Kršenja vecine radnickih prava, ne uplacivanje doprinosa, nelegalno izvlačenje dobiti...itd....itd...nek svako radi svoj posao, policija nek ganja, sverceri nek bjeze a gazde ce se snaci .
Jimmy McNulty wrote:Frcio mi kamencic na sajbu, strah me da se ne prosiri dalje, ima li gdje u nas ono da se uradi da se ne siri dalje?
..ma nema te sta bit' strah...prosirice se sigurno...
Pa ima li ko da radi to sa šajbama?
Zagledaj se malo, svako drugo auto ima neku rupicu od kamena, jedino ko je picajzla to nesto krpi kao jeftinije. Ima na Koševskom brdu zamjena, jeftino kvalitetno 100%, ono profi, inače mene je teško impresionirati ali ovo je TOP .
Ma Jimi ne mora znaciti da ce se prosiriti, ali i moze...Ja sam imao malo znacku od brisaca, bila se otkinula metlica i nosac metlice udario u sajbu, u ovlastenom Renault servisu trazili 1.200KM za sajbu, bilo mi zao policu kaska nacinjati, a i planirao mijenjati vozilo i kontam da mi budu sve iste sifre na staklima i vozio tako godinu dana nikada se nista nije prosirilo.
Pokusaj naci neku firmu sto te male znacke znaju krpiti, raja kaze da uspije to. Provjeri na forumu kod ovih automobilista, sigurno vise znaju. Zato u buduce dodaj 50,00KM na policu osiguranja AO, i osiguraj stakla. Isplati se
clio_dci120 wrote:Fakat ne kontam narod, po FB komentari svi stali na stranu svercera cigaretama i duhana...Hajd sto kvare sliku grada, ali fakat ispadnu debili vlasnici registrovanih firmi...
Nadam se da ce se nastaviti ovakve akcije, a ne kao do sada da se svi vrate za dva tri dana.
Uf žao ti vlasnika reg. firmi koji su veci prevaranti od tih švercera...jel trebam navesti koji navod ? Kršenja vecine radnickih prava, ne uplacivanje doprinosa, nelegalno izvlačenje dobiti...itd....itd...nek svako radi svoj posao, policija nek ganja, sverceri nek bjeze a gazde ce se snaci .
Da, upravu si, ti si malo kroz salu ovo napisao, ali sve je na mjestu. Treba zavesti red kod gazdi, treba zavesti i red kod svercera. Uvesti u red gazde po pitanju zastite radnickih prava, ali i sve svercere natjerati da se registruju.
Ovdje na registrovane radnje mislio sam prije svega na male piljare, pa i na one nakupce na pijaci koji uredno placaju svoje obaveze, a onda dodje neko i stavi tezgu 50 metara od njega i ne placa nista.
Nezvanicno, od dobro upucenog svercera, samo kod jednog je jucer pronadjeno oko 20.000 vrijednosti cigara. To svakako nije prehranjivnanje porodice.
Ma imaš onih narkomana, za panđuku će ti skinuti šajbu sa nekog drugog auta. Kad mogu ratkape i brisače, ne bi im to trebalo biti puno teško... Jebiga, zanat napreduje...
clio_dci120 wrote:Ja u zadnje vrijeme sve vise volim pjesaciti...Cesto znam ujutro cca. 2,5-3km do posla, a cesto i nazad pjeske. Odmoris mozak, saberes se
Ima li neko preporuku za dječijeg očnog ljekara za pregled i određivanje dioptrije? Dakle, da li u nekoj "optici" radi neki očni ljekar koji više radi s djecom (ako to uopšte ima smisla)?
clio_dci120 wrote:Ja u zadnje vrijeme sve vise volim pjesaciti...Cesto znam ujutro cca. 2,5-3km do posla, a cesto i nazad pjeske. Odmoris mozak, saberes se
I ja sam tako kad sam radio od 9
Ne mogu mrziti hodati, koliko mogu mrziti tramvaj
Radno od devet? Znam samo da su tako klizno imali u Adiko banci...
I od mene preporuke za brunu.Kada sam curicu vodio.ocnom u stacionar sestra mi.odma.rekla.cekaj kad.bruno bude radio.ovo.ostalo.ti.nebi preporucila kad je djete u pitanju.
enkoo83 wrote:I od mene preporuke za brunu.Kada sam curicu vodio.ocnom u stacionar sestra mi.odma.rekla.cekaj kad.bruno bude radio.ovo.ostalo.ti.nebi preporucila kad je djete u pitanju.
enkoo83 wrote:I od mene preporuke za brunu.Kada sam curicu vodio.ocnom u stacionar sestra mi.odma.rekla.cekaj kad.bruno bude radio.ovo.ostalo.ti.nebi preporucila kad je djete u pitanju.