SZBiH je najobicnija interesna skupina koja se predstavljala kao patrioti. SDP su lopovi koji kradu na crvenu foru. SDA je SDA, kategorija za sebe.Bosnolog wrote:Noz je dobila i Zagra BiH stranka,.......
SDA je zasluzila giljotinu za dvodecenijsku propast politiku,....
SDP je samo gorak slag na otrovnoj torti koju je SDA godinama pravila,....
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- svjezi_ustipak
#24676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bosnolog
#24677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svjezi_ustipak wrote:
dobar.
jos fale Zlaja i Hare i film je potpun.
srecom, Hare je odlucio pomoci Bosni...konacno je preselio u Tursku...
Jos kada bi ga i ostali slijedili ukljucujuci i Zlaju,pa da zavrse od Sibira do Aljaske,
http://www.youtube.com/watch?v=o9ICSXBC ... re=related
-
Nass
#24678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vidim da ovdje neki nisu culi za Dom Naroda.
- heckler
#24679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista Dom Naroda, ako ima zelje i volje kroz pametno postavljene izborne liste i/ili zajednicke izborne liste "pro-BiH" stranke uvijek mogu izabrati dovoljno hrvatskih delegata u dom naroda. Radikalni hrvatski secionizam uopste vise nije politicki faktor u Federaciji. Jedino sto ih drzi na zivotu je smusenost tzv pro-bih stranaka tojest otvorena i nekamuflirana veleizdaja SDA koja ne propusta priliku da dokaze sta joj je pravi ciljNass wrote:Vidim da ovdje neki nisu culi za Dom Naroda.
- nosara
#24680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sda ista kao sto je i bila oduvijek... sdp je dao legitimitet nacionalistima, u stvari, svrstao se u taj korpus...heckler wrote:Nista Dom Naroda, ako ima zelje i volje kroz pametno postavljene izborne liste i/ili zajednicke izborne liste "pro-BiH" stranke uvijek mogu izabrati dovoljno hrvatskih delegata u dom naroda. Radikalni hrvatski secionizam uopste vise nije politicki faktor u Federaciji. Jedino sto ih drzi na zivotu je smusenost tzv pro-bih stranaka tojest otvorena i nekamuflirana veleizdaja SDA koja ne propusta priliku da dokaze sta joj je pravi ciljNass wrote:Vidim da ovdje neki nisu culi za Dom Naroda.
-
Nass
#24681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazem se, heckler. Samo sam htjela odgovoriti ovima koji proturaju tezu da se kao Hrvati nista ne pitaju, pa kazu da ni 90% hrvatskh glasova ne bi pravilo nikakvu razliku. A to nije tacno, jer min. 1/3 u DN mora odobriti vladu.
- volta dzontra
#24682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
heckler wrote:Nista Dom Naroda, ako ima zelje i volje kroz pametno postavljene izborne liste i/ili zajednicke izborne liste "pro-BiH" stranke uvijek mogu izabrati dovoljno hrvatskih delegata u dom naroda. Radikalni hrvatski secionizam uopste vise nije politicki faktor u Federaciji. Jedino sto ih drzi na zivotu je smusenost tzv pro-bih stranaka tojest otvorena i nekamuflirana veleizdaja SDA koja ne propusta priliku da dokaze sta joj je pravi ciljNass wrote:Vidim da ovdje neki nisu culi za Dom Naroda.
Nek si joj objasnio tako slikovito. Da se ja ne trudim
-
Nass
#24683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma daj , nosara. Nije SDP njima dao legitimitet, vec je birajuci najmanje zlo usao u koaliciju s njima, jer nije imao izbora, ali tu SDA ipak ne moze raditi sto hoce, bez obzira sto Tihic stalno hoda okolo s Covicem i prica o rekonstrukciji federalne vlade, jer se on najmanje o tome pita. Nek' SDA suruje sa HDZ, tako ce najprije izgubiti svoje vlastite birace i nestati sa scene.
- volta dzontra
#24684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Možeš pročitati detaljno što je uvaženi forumaš napisao ponovo. Za tu jednu trećinu u DN ti ne treba 10% Hrvata.Nass wrote:Slazem se, heckler. Samo sam htjela odgovoriti ovima koji proturaju tezu da se kao Hrvati nista ne pitaju, pa kazu da ni 90% hrvatskh glasova ne bi pravilo nikakvu razliku. A to nije tacno, jer min. 1/3 u DN mora odobriti vladu.
treba ti brojem i slovom 12 do 15 Hrvata, ne % nego komada
-
Nass
#24685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta mi je objasnio? Pa i ja mislim ovo isto sto i heckler, ali odgovaram na prvenstveno tvoje netocne tvrdnje da se Hrvati nista ne pitaju, jer ova tvoja teza o 90% jednostavno nije tacna. Ako 90% Hrvata glasa za jednu stranku, ne moze se dobiti cak 6 poslanika mimo njih u DN.volta dzontra wrote:Nek si joj objasnio tako slikovito. Da se ja ne trudim
- volta dzontra
#24686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ha ha ha haNass wrote:Sta mi je objasnio? Pa i ja mislim ovo isto sto i heckler, ali odgovaram na prvenstveno tvoje netocne tvrdnje da se Hrvati nista ne pitaju, jer ova tvoja teza o 90% jednostavno nije tacna. Ako 90% Hrvata glasa za jednu stranku, ne moze se dobiti cak 6 poslanika mimo njih u DN.volta dzontra wrote:Nek si joj objasnio tako slikovito. Da se ja ne trudim
@heckler zna bolje
- nosara
#24687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cuj, nije imao izbora...!?Nass wrote:Ma daj , nosara. Nije SDP njima dao legitimitet, vec je birajuci najmanje zlo usao u koaliciju s njima, jer nije imao izbora, ali tu SDA ipak ne moze raditi sto hoce, bez obzira sto Tihic stalno hoda okolo s Covicem i prica o rekonstrukciji federalne vlade, jer se on najmanje o tome pita. Nek' SDA suruje sa HDZ, tako ce najprije izgubiti svoje vlastite birace i nestati sa scene.
Rekonstrukcija je vec odavno dogovorena, ostaju tehnicka pitanja... Kako se moze branit teza o "odbrani" federacije od hadezea, kad na svim ostalim nivoima koalicija nacionalnih stranaka funkcionise besprijekorno... U interesu te funkcionalnosti rekonstrukcija se namece sama po sebi... "Drugovi" su govno vec pojeli, tako da...
I dosta o sda... Oni su beton i iz ovog svinjca koji je sdp napravila mogu izac samo jaci... O kome se prica u negativnom kontekstu...? Samo o bivsoj partiji... "Pobjednickoj", "gradjanskoj", "postenoj", "vrijednoj"...
-
Nass
#24688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo se ti smij. HDZ-ovi nisu imali 90% hrvatskih glasova, i upravo zato je Platforma uspjela doci do 6 Hrvata u DN. Bilo je tijesno, ali nije bilo nista nelegalno. Da je HDZ stvarno imao 90%, HDZ-ovi bi usli u vlast.volta dzontra wrote:ha ha ha haNass wrote:Sta mi je objasnio? Pa i ja mislim ovo isto sto i heckler, ali odgovaram na prvenstveno tvoje netocne tvrdnje da se Hrvati nista ne pitaju, jer ova tvoja teza o 90% jednostavno nije tacna. Ako 90% Hrvata glasa za jednu stranku, ne moze se dobiti cak 6 poslanika mimo njih u DN.volta dzontra wrote:Nek si joj objasnio tako slikovito. Da se ja ne trudimbaš si upućena u politički sistem...
@heckler zna bolje
-
Nass
#24689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam, nosara, meni se cini da ni ti ne kuzis trenutak u kojem se nalazimo. SDP srecom dosad nije napravio katastrofalnu gresku, a to sto si ti negdje izgubio neke privilegije, sto da ti kazem, vjerovatno si i zasluzio. Ovdje svakako ima i previse privilegovanih bez pokrica.
- nosara
#24690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nass wrote:Ne znam, nosara, meni se cini da ni ti ne kuzis trenutak u kojem se nalazimo. SDP srecom dosad nije napravio katastrofalnu gresku, a to sto si ti negdje izgubio neke privilegije, sto da ti kazem, vjerovatno si i zasluzio. Ovdje svakako ima i previse privilegovanih bez pokrica.
Ocigledno ne kuzim trenutak... Da li ga kuze ovi iz pokojne partije, vidjecemo vec ove godine...
Sto se tice mojih privilegija izgubio sam jednu i jedinu koju sam imao, a to je da svakih par godina biram ljude za koje sam mislio da dijele moj svjetonazor... I nije neka privilegija, jebat je...
- volta dzontra
#24691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne tvrdim da jesu. HDZ može imati i 99% a ne ući u vlast. Je li ovo izazovno za razumjeti?Samo se ti smij. HDZ-ovi nisu imali 90% hrvatskih glasova, i upravo zato je Platforma uspjela doci do 6 Hrvata u DN. Bilo je tijesno, ali nije bilo nista nelegalno. Da je HDZ stvarno imao 90%, HDZ-ovi bi usli u vlast.
Računaj ponovo.
Da ti olakšam. Izbori za Dom Naroda su posredni. Zastupnici u Domu Naroda se biraju unutar kantonalnih skupština. Da bi neki Hrvat bio u kantonalnoj skupštini ne mora uopće dobiti glas nijednog Hrvata. Mora samo biti Hrvat ili se izjasniti kao Hrvat.
Ako vodeće bošnjačke stranke odluče da HDZ više nikad ne uđe vlast u FBIH mogu to provesti jednostavno.
Znači HDZ više u FBIH ne postoji kao politički faktor što se tiče formiranja Vlasti u FBIH.
HDZ jednostavno više nije problem. Može vječno ostati izvan izvršne vlasti
Raspitaj se
- nosara
#24692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
hdz ne moze ostat izvan kad je vec u... Raspitaj se...volta dzontra wrote:Ne tvrdim da jesu. HDZ može imati i 99% a ne ući u vlast. Je li ovo izazovno za razumjeti?Samo se ti smij. HDZ-ovi nisu imali 90% hrvatskih glasova, i upravo zato je Platforma uspjela doci do 6 Hrvata u DN. Bilo je tijesno, ali nije bilo nista nelegalno. Da je HDZ stvarno imao 90%, HDZ-ovi bi usli u vlast.![]()
![]()
Računaj ponovo.
Da ti olakšam. Izbori za Dom Naroda su posredni. Zastupnici u Domu Naroda se biraju unutar kantonalnih skupština. Da bi neki Hrvat bio u kantonalnoj skupštini ne mora uopće dobiti glas nijednog Hrvata. Mora samo biti Hrvat ili se izjasniti kao Hrvat.
Ako vodeće bošnjačke stranke odluče da HDZ više nikad ne uđe vlast u FBIH mogu to provesti jednostavno.
Znači HDZ više u FBIH ne postoji kao politički faktor što se tiče formiranja Vlasti u FBIH.
Raspitaj se
- volta dzontra
#24693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veliko pitanje....želje postoje s obje strane ali nije lako ni izvjesno...nosara wrote:hdz ne moze ostat izvan kad je vec u... Raspitaj se...volta dzontra wrote:Ne tvrdim da jesu. HDZ može imati i 99% a ne ući u vlast. Je li ovo izazovno za razumjeti?Samo se ti smij. HDZ-ovi nisu imali 90% hrvatskih glasova, i upravo zato je Platforma uspjela doci do 6 Hrvata u DN. Bilo je tijesno, ali nije bilo nista nelegalno. Da je HDZ stvarno imao 90%, HDZ-ovi bi usli u vlast.![]()
![]()
Računaj ponovo.
Raspitaj se
- seln
#24694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA je najgore sto je BiH ikada dala.svjezi_ustipak wrote:SDA je SDA, kategorija za sebe.
- seln
#24695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako ne bude rekonstrukcije, hoces li opet primiti jedinu pravu vjeru i klanjati se jedinom istinskom faraonu?nosara wrote: Rekonstrukcija je vec odavno dogovorena, ostaju tehnicka pitanja..
- nosara
#24696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nikad... Jebe mi se za federalnu vladu... Ja sam puc'o na sasvim drugo mjesto...seln wrote:Ako ne bude rekonstrukcije, hoces li opet primiti jedinu pravu vjeru i klanjati se jedinom istinskom faraonu?nosara wrote: Rekonstrukcija je vec odavno dogovorena, ostaju tehnicka pitanja..
-
Canton
#24697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cak i bez zajednickih listi moze se izabrati dovoljno delegata iz Hrvatskog naroda. Problem bi se javio kada se nebi izabrao dovoljan broj delegata.heckler wrote:Nista Dom Naroda, ako ima zelje i volje kroz pametno postavljene izborne liste i/ili zajednicke izborne liste "pro-BiH" stranke uvijek mogu izabrati dovoljno hrvatskih delegata u dom naroda. Radikalni hrvatski secionizam uopste vise nije politicki faktor u Federaciji. Jedino sto ih drzi na zivotu je smusenost tzv pro-bih stranaka tojest otvorena i nekamuflirana veleizdaja SDA koja ne propusta priliku da dokaze sta joj je pravi ciljNass wrote:Vidim da ovdje neki nisu culi za Dom Naroda.
- Nacionalniid_BOSANCI
#24698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Džombić: Kontinuitet RS nije prekinut u distriktu
SRNA - 08.03.2012 16:31
BRČKO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas da kontinuitet Republike nije prekinut u Brčko distriktu, jer je ova lokalna zajednica susvojina dva entiteta, zbog čega je Srpska izuzetno zainteresovana da stanje u distriktu bude dobro.
"Naši građani mogu slobodno da se kreću kroz distrikt i u njemu mogu da ostvaruju svoja prava. Mi imamo veze u privrednom, kulturnom i obrazovnom smislu i definitivno Republika Srpska neće odustati od distrikta, zato što na to ima međunarodno pravo i zbog toga što je međunarodna arbitražna odluka na njenoj strani", rekao je Džombić nakon ceremonije proslave Dana distrikta.
Džombić je ocijenio da je u obraćanju lokalnih zvaničnika na centralnoj svečanosti izneseno previše problema kada je riječ o distriktu, dodavši da je jedini optimističan govor bio obraćanje gradonačelnika Brčkog Miroslava Gavrića.
"Neki su čak prizivali ostanak supervizije, neki 'čekić u vazduhu', ali mislim da nam svima u BiH treba da bude jasno da se moramo dogovoriti, jer samo kompromisnim rješenjima možemo obezbijediti razvoj društva u cjelini", rekao je Džombić novinarima.
Govoreći o uslovima za okončanje supervizije u distriktu, Džombić je podsjetio da je Republika Srpska ispunila sve zahtjeve međunarodne zajednice u vezi s tim.
BRČKO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić izjavio je danas da kontinuitet Republike nije prekinut u Brčko distriktu, jer je ova lokalna zajednica susvojina dva entiteta, zbog čega je Srpska izuzetno zainteresovana da stanje u distriktu bude dobro.
"Naši građani mogu slobodno da se kreću kroz distrikt i u njemu mogu da ostvaruju svoja prava. Mi imamo veze u privrednom, kulturnom i obrazovnom smislu i definitivno Republika Srpska neće odustati od distrikta, zato što na to ima međunarodno pravo i zbog toga što je međunarodna arbitražna odluka na njenoj strani", rekao je Džombić nakon ceremonije proslave Dana distrikta.
Džombić je ocijenio da je u obraćanju lokalnih zvaničnika na centralnoj svečanosti izneseno previše problema kada je riječ o distriktu, dodavši da je jedini optimističan govor bio obraćanje gradonačelnika Brčkog Miroslava Gavrića.
"Neki su čak prizivali ostanak supervizije, neki 'čekić u vazduhu', ali mislim da nam svima u BiH treba da bude jasno da se moramo dogovoriti, jer samo kompromisnim rješenjima možemo obezbijediti razvoj društva u cjelini", rekao je Džombić novinarima.
Govoreći o uslovima za okončanje supervizije u distriktu, Džombić je podsjetio da je Republika Srpska ispunila sve zahtjeve međunarodne zajednice u vezi s tim.
-
kv99
#24699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sta je babi milo to joj se i snilo. Cuj to, sada nije problem jer je strateski najvaznije mjesto zajednicka svojina tj nije pod apsolutnom kontrolom cetnickih fasista a citava politika i ideologija se bazira na etnickoj podjeliNacionalniid_BOSANCI wrote:Džombić: Kontinuitet RS nije prekinut u distriktu
![]()
Koliko nam premijer pokusava da opravda jedini potez predsednika koji je napravio a koji je fizicki i pravno podjelio genocidni entitet na dva nepovezana dijela on negira potrebu za postojanjem tog istog entiteta. Izgleda da je predcednik vazniji od entiteta
-
condy
#24700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoćeli biti povećanja PDV-a ?