Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Didier
#24676 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
Isto to mislim i za fudbalsku reprezentaciju. Ko je Bosanac, može igrati, ko bi radije igrao za Srbiju ili Hrvatsku, ne treba ni da preko kurca igra za nas.
Jednom smo se plasirali na fudbalsko SP, i to je bilo kad je bilo deset Bosanaca u prvoj postavi plus Vranješ koji je takođe igrao srcem za svoju zemlju. Otkako četalji rovare po reprezentaciji, sve smo gori i gori.
Isto to mislim i za fudbalsku reprezentaciju. Ko je Bosanac, može igrati, ko bi radije igrao za Srbiju ili Hrvatsku, ne treba ni da preko kurca igra za nas.
Jednom smo se plasirali na fudbalsko SP, i to je bilo kad je bilo deset Bosanaca u prvoj postavi plus Vranješ koji je takođe igrao srcem za svoju zemlju. Otkako četalji rovare po reprezentaciji, sve smo gori i gori.
-
kakavdanakneiskustvu
#24677 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Srbi ,Bošnjaci i Hrvati su tri naroda u ovoj državi
Šta su Musa ili Nurkić nego Bošnjaci?
Bariša Krasić je igrao nekada,čovjek je Hrvat
- auspuhc
#24678 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Srbi su prirodno talentovaniji, pa i njihove desete opcije imaju mjesta kod nas. Sta da se radi.Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
- Didier
#24679 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ali mu je domovina bila BiH, a ne Hrvatska, kao i Blažu Sliškoviću.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 15:52 Srbi ,Bošnjaci i Hrvati su tri naroda u ovoj državi
Nisu igrali preko kurca.
-
swanfilter
#24680 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Isli na SP jer smo imali ekipu kvalitetnih dijasporaca.Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
Osim Dzeke, Sunjica i Vrsajevica.
-
kakavdanakneiskustvu
#24681 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
misliš deset Bošnjaka?Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
-
swanfilter
#24682 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ta prica da su Hrvati i Srbi talentovaniji je glupost jaca.auspuhc wrote: ↑09/12/2023 17:47Srbi su prirodno talentovaniji, pa i njihove desete opcije imaju mjesta kod nas. Sta da se radi.Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
Pa, sve sto je valja u hrv sportu dolazi iz BiH.
Posebno u ekipnim sportovima.
Srbi nesto rade, proizvode igrace, al nista ni od njih.
Kod Bosnjaka je problem nerad. Nepostojanje sistema, zelje ...
Dzeko je bio kloc kojem su sarajevski Messiji kroz noge.
Nurkic da ne ode u Sloveniju, danas bi mistriju drzao.
Kod nas, dok je bilo love, igrala Bosna u kosarci i rukometu. Kad love nestade, zavrsi sve po sudovima.
Kada su Sparsi nesto i radili, sve prica proizvode igrace. Pogledam roster, sve djeca iz Srbije i Slovenije.
Mahumutovic je dobro radio. Necu ulaziti u pricu kasnije i u vezi para i sudova. Al, tada su selekcije radile kako dolikuje. Planski, konstantno i da bi nesto bilo na seniorskom nivou. I krenulo je to dobrim putem bilo.
Dok u nogometu, tri selektora u godinu i po. Kod mlađih uzrasta selektori po etno torovima i bez znanja. Referenca je, zovi iz ovog i onog kluba. I onog ko ce platiti.
Kod Hrvata selektori mladih Bilic i Biscan. Kod nas Slaven Musa i jos gori ..
- canvra888
#24683 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve stoji, samo nije baš da "Srbi nešto rade, al ništa ni od njih". Ljudi u najelitnijem košarkaškom ešalonu, godinama.
-
swanfilter
- Didier
#24685 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne mislim, igrao je i Misimović.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:04misliš deset Bošnjaka?Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
-
kakavdanakneiskustvu
#24686 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
onda devet bošnjaka?Didier wrote: ↑09/12/2023 18:33Ne mislim, igrao je i Misimović.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:04misliš deset Bošnjaka?Didier wrote: ↑09/12/2023 12:44 Ja sam protiv Srba u ekipi, osim eto Lazića koji je već tu.
-
kakavdanakneiskustvu
#24687 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Goran Ivanišević,Blanka Vlašić,Kostelići su valjda iz BiH,braća Sinković takođe,Mario Ančić,Duje Draganja,Sandra Perković,sve redom osvajači medalja na olimpijskim igrama i svi redom valjda porijeklom iz BiH
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 09/12/2023 18:43, edited 1 time in total.
-
swanfilter
#24688 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hahaha.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:36 Goran Ivanišević,Blanka Vlašić,Kostelići su valjda iz BiH,braća Sinković takođe
Sve sam ih nabrojao u svom postu, al izbrisah jer smo kod ekipnih sportova.
Al, imas tu Ljubicica, Dodiga i Cilica. Mada su stasali kod njih ...
-
kakavdanakneiskustvu
#24689 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
pa ja,Ivano Balić,svi vaterpolisti,Luka Modrić, Petar Metličić,Domagoj Duvnjak,sve redom porijeklom iz BiHswanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:42Hahaha.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:36 Goran Ivanišević,Blanka Vlašić,Kostelići su valjda iz BiH,braća Sinković takođe
-
swanfilter
#24690 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kolega, sad vec malo pretjerujete.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:46pa ja,Ivano Balić,svi vaterpolisti,Luka Modrić, Petar Metličić,Domagoj Duvnjak,sve redom porijeklom iz BiHswanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:42Hahaha.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:36 Goran Ivanišević,Blanka Vlašić,Kostelići su valjda iz BiH,braća Sinković takođe
Prica o talentovanijim Srbima i Hrvatima u odnosu na Bosnjake je nebuloza.
Zaboravio si Smajilagica, Saracevica, Loserta, Solu, Goluzu. Bogdanovica, Mulaomerovica, Stanica ...
No, nije to smisao.
Sto je to BiH velesila u sjedecoj odbojci, a Hrvata nista manje invalida, ratnih i kakvih vec. Jos su mnogo veceg naboja nego mi ovdje.
O vaterpolu nisam ni pomislio jer nema smisla porediti Hrv i BiH po tom pitanju.
Ocemol porediti NHL i BiH u hokeju?
Moj post se odnosi na citav sistem rada koji u BiH ne postoji.
To, da Sarajevo i Tuzla nemaju jednog i jedinog kolektiva barem u regionalnim okvirima, je problem nepostojeceg sistema.
Zdravko Mamic da sutra krene u projekat kakav, rezultat bi dosao kroz 3 godine.
Kod nas se pojavi onaj Husic sa parama. Pa, Sloboda, Tuzla City. Pa, kad dođe do propadanja, daj mu eto Slobodu. Ma, kaki, ne moze neko doci sa parama i jos da se pita.
Dok Misko kroz Megu gradi cijelu srpsku reprezentaciju u kosarci ...
-
kakavdanakneiskustvu
#24691 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakve veze Losert ima veze s BiH osim što je ovdje rođen,on,pa Goluža kao dječak otišao u Hrvatsku,Šola isto takoswanfilter wrote: ↑09/12/2023 19:10Kolega, sad vec malo pretjerujete.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:46pa ja,Ivano Balić,svi vaterpolisti,Luka Modrić, Petar Metličić,Domagoj Duvnjak,sve redom porijeklom iz BiHswanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:42
Hahaha.
Zaboravio si Smajilagica, Saracevica, Loserta, Solu, Goluzu. Bogdanovica, Mulaomerovica, Stanica ...
No, nije to smisao.
Sto je to BiH velesila u sjedecoj odbojci, a Hrvata nista manje invalida, ratnih i kakvih vec. Jos su mnogo veceg naboja nego mi ovdje.
O vaterpolu nisam ni pomislio jer nema smisla porediti Hrv i BiH po tom pitanju.
To, da Sarajevo i Tuzla nemaju jednog i jedinog kolektiva barem u regionalnim okvirima, je problem nepostojeceg sistema.
Kod nas se pojavi onaj Husic sa parama. Pa, Sloboda, Tuzla City. Pa, kad dođe do propadanja, daj mu eto Slobodu. Ma, kaki, ne moze neko doci sa parama i jos da se pita.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#24692 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fudbalski klubovi redovno u ligi prvaka, liga im medju 15-20 najboljih, koja vec. Nabili koeficijent da skoro pola lige igra u europi. Reprezentacija se plasirala na europski, bili na svjetskom. Redovno velike transfere iz lige prave.swanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:30U ovom slucaju pomislih na nogomet. Kosarka je svijet za sebe ...
Nista od njih..
Ps. Na ove budalastine o talentovanoj/netalentovanoj naciji se samo nasmijati..kakve su to gluposti...
- Edin H.
#24693 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tanko je to.izvrsni direktor wrote: ↑09/12/2023 19:17Fudbalski klubovi redovno u ligi prvaka, liga im medju 15-20 najboljih, koja vec. Nabili koeficijent da skoro pola lige igra u europi. Reprezentacija se plasirala na europski, bili na svjetskom. Redovno velike transfere iz lige prave.swanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:30U ovom slucaju pomislih na nogomet. Kosarka je svijet za sebe ...
Nista od njih..
Ps. Na ove budalastine o talentovanoj/netalentovanoj naciji se samo nasmijati..kakve su to gluposti...
-
swanfilter
#24694 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Reprezentacija ...izvrsni direktor wrote: ↑09/12/2023 19:17Fudbalski klubovi redovno u ligi prvaka, liga im medju 15-20 najboljih, koja vec. Nabili koeficijent da skoro pola lige igra u europi. Reprezentacija se plasirala na europski, bili na svjetskom. Redovno velike transfere iz lige prave.swanfilter wrote: ↑09/12/2023 18:30U ovom slucaju pomislih na nogomet. Kosarka je svijet za sebe ...
Nista od njih..
I to se sve desava zadnjih godina jer Vucic to gura kao drzavni projekat.
Da, igrace su oduvijek pravili. Strasne karijere individualno.
Koliko znam, jedan Vidic ili Ivanovic nisu vidjeli takmicenje neko ...
Repka se plasirala zadnje SP i nadolazeci Euro.
Gdje su bili od onih 6:0 protiv Argentine ...
Last edited by swanfilter on 09/12/2023 20:11, edited 2 times in total.
-
swanfilter
#24695 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 19:15Kakve veze Losert ima veze s BiH osim što je ovdje rođen,on,pa Goluža kao dječak otišao u Hrvatsku,Šola isto takoswanfilter wrote: ↑09/12/2023 19:10Kolega, sad vec malo pretjerujete.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/12/2023 18:46
pa ja,Ivano Balić,svi vaterpolisti,Luka Modrić, Petar Metličić,Domagoj Duvnjak,sve redom porijeklom iz BiH
No, nije to smisao.
Ako govorimo o talentu ovih i onih, a toga smo se dotakli, onda ima. Druga stvar je brusenje istog gdje god.
I Dzeko je sa 19 otisao u Cesku. Da nije bilo onog Ceha, ostao bi u Zelji do 20 i koje. Sta bi danas bio, bog zna.
Mozda bi mu vrhunac bio kakav Bajramspor ...
-
kakavdanakneiskustvu
#24696 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ja nisam ni govorio o talentu
-
swanfilter
#24697 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pricali smo o tome ...
-
kakavdanakneiskustvu
- Logovan
#24699 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://sportsport.ba/kosarka/reprezent ... sak/466716
Edin Atić (Igokea), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Gran Canaria, Španija), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Spartak Subotica, Srbija), Amar Alibegović (Bodrumspor, Turska), Ajdin Penava (Juventus, Litvanija), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Evreux, Francuska), Miralem Halilović (Galatasaray, Turska), Kosta Kondić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Haris Delalić (Igokea), Markus Lončar (Al-Taawon, Saudijska Arabija), Emir Ahmedović (TED Ankara, Turska), Njegos Sikiraš (Rogaška, Slovenija), Adnan Arslanagić (Ilirija, Slovenija), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Obrad Tomić (Ratla, Estonija), Zinedin Mulić (Spars), Darko Talić (Borac Čačak), Vojin Ilić (Bosna Sarajevo), Ibrahim Durmo (Pecs, Mađarska) i Harun Zrno (Valmiera, Latvija).
- Altsa
#24700 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da je pozvao sve sto valja osim Vrabca