Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#24676 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ironmen wrote:
Co0l wrote:
Vidjeli smo da bas i nisi sa razmisljanjem na ti,ali zar bas moras to toliko manifestovati pisuci ovakve providne i lako opovrgljive lazi i izmisljotine!?
Hajde,citiraj me gdje sam 'dozivljao kosmicke extaze prilikom zauzimanja Palmyre od strane terorista ISILA' ili, u protivnom, pokazi da,osim sto si sporiji,da si i najobicniji lazov.

Ne samo Palmire nego i dosta puta kada god je ISIL napravio neki pomak odma si to objavio ovde na forumu da sad nenabrajam detaljno i neprelistavam dzaba temu znaju ostali forumasi dobro o tebi kako i sta :)

Na tvoje vrijedjanje mene necu dati nikakav komentar tebi na dusu, pametniji popusta :)
Konstatovanje činjenice nije vrijeđanje.

Ti si se dječak totalno pogubio.Ja uopste nemam obicaj da objavljujem na forumu nicije pomake na frontu,a pogotovo ne ISIL-ove.Nisam to radio za svo ovo vrijeme trajanja rata u Siriji jer znam,za razliku od mnogih vas,koliko ti izvjestaji mogu da budu lazni i pogresni,pogotovo kada su zasnovani na tvitovima likova sa tek malo vecom vjerodostojnoscu od takvih poput tebe koji izmisljaju a kao sto se do sada puno puta ispostavilo.

Sto se tebe tice,vec sam te izazvao da me citiras sa tim stvarima ako ne zelis da ispadnes jos jedan lazov koji izmislja.Mada je vec sada jasno da to jesi.To sto ti imas problema da shvatis neke stvari i sto sve protivnike Asadovog zlocinackog rezima i svjesno i podsvjesno percipiras kao podrzavaoce ISIL-a do te mjere da si ubjeđen da objavljuju na forumu i ono sto ne objavljuju je za malo dublje analize ali je i vec viđeno na forumu,tako da ne bih previse gubio vrijeme sa jos jednim koji ima problema.Ili dokazi svoje optuzbe,ili se ne javljaj vise sa njima.
Ironmen

#24677 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

FSA vratila sela koja je sinoc brzinskom akcijom ISILA izgubila po ko zna koji put isti scenarij.
walter kurtz

#24678 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Fantassin wrote:Mah, drago mi je da sam napokon rijesio problem sa autenticnosti :D , inace da se bojim SIPA I tih hobotnica ne bih postavio slike.. prije sam okijevao ne zbog njih nego zbog publiciteta.... ne volim da me neko spominje ili da neko me stavlja u neke medijske smecarske price.Kao sto rekoh drzavljanstvo BiH mi ne treba tako da cu ga se po potrebi I odreci... drzava u kojoj se fasisticke zurke odrzavaju na svakom koraku kao sada bi da sprovodi neki zakon o ne ucestvovanju na stranim ratistima ....... dok ekstremisti sa ISISovim majicama hodaju po bascarsiji :oops:

Bilo kako bilo nadam se da cu moci podijeliti pokoju tako da smanjimo broj pogresnih informacija o stanju na terenu.Kao sto rekoh cast mi je biti sa ovakvim ratnicima I ratnicama :) Zivot nije kvantitet nego kvalitet... mozes biti nijemi posmatrac (kao sto je vecina svijeta bila u toku rata u BiH - I pricati o toj nesreci na forumu) ili pomoci po svaku cijenu ... ja sam odlucio ovo drugo.
Mislim da je rijetko da se rat ovako cisto moze podijeliti na dobro I zlo ..
Samo se nemoj slikati sa qasimom :zoka:
Ironmen

#24679 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Co0l wrote:
Ironmen wrote:
Co0l wrote:
Vidjeli smo da bas i nisi sa razmisljanjem na ti,ali zar bas moras to toliko manifestovati pisuci ovakve providne i lako opovrgljive lazi i izmisljotine!?
Hajde,citiraj me gdje sam 'dozivljao kosmicke extaze prilikom zauzimanja Palmyre od strane terorista ISILA' ili, u protivnom, pokazi da,osim sto si sporiji,da si i najobicniji lazov.

Ne samo Palmire nego i dosta puta kada god je ISIL napravio neki pomak odma si to objavio ovde na forumu da sad nenabrajam detaljno i neprelistavam dzaba temu znaju ostali forumasi dobro o tebi kako i sta :)

Na tvoje vrijedjanje mene necu dati nikakav komentar tebi na dusu, pametniji popusta :)

Ti si se dječak totalno pogubio.Ja uopste nemam obicaj da objavljujem na forumu nicije pomake na frontu,a pogotovo ne ISIL-ove.Nisam to radio za svo ovo vrijeme trajanja rata u Siriji jer znam,za razliku od mnogih vas,koliko ti izvjestaji mogu da budu lazni i pogresni,pogotovo kada su zasnovani na tvitovima likova sa tek malo vecom vjerodostojnoscu od takvih poput tebe koji izmisljaju a kao sto se do sada puno puta ispostavilo.

Sto se tebe tice,vec sam te izazvao da me citiras sa tim stvarima ako ne zelis da ispadnes jos jedan lazov koji izmislja.Mada je vec sada jasno da to jesi.To sto ti imas problema da shvatis neke stvari i sto sve protivnike Asadovog zlocinackog rezima i svjesno i podsvjesno percipiras kao podrzavaoce ISIL-a do te mjere da si ubjeđen da objavljuju na forumu i ono sto ne objavljuju je za malo dublje analize ali je i vec viđeno na forumu,tako da ne bih previse gubio vrijeme sa jos jednim koji ima problema.Ili dokazi svoje optuzbe,ili se ne javljaj vise sa njima.

Klinjo mozes pisati sta hoces mozes pisati da si ateista ali si podrzavaoc terorista i zla i vidis da nisam jedini koji je primjetio tvoje svjesno ili podsvjesno podrzavanje ISILA tako da nemoj dzaba.
dječak sa šibicama

#24680 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Patka razvlace ko jufku :D
Co0l

#24681 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Ironmen wrote:
Co0l wrote:

Klinjo mozes pisati sta hoces mozes pisati da si ateista ali si podrzavaoc terorista i zla i vidis da nisam jedini koji je primjetio tvoje svjesno ili podsvjesno podrzavanje ISILA tako da nemoj dzaba.
Znaci nemas dokaza,nemas citata iako si u prethodnom postu tvrdio da 'dosta puta kada god je ISIL napravio neki pomak odma si to objavio ovde na forumu',i pored toliko puta da sam to objavio,kako ti tvrdis,ti ne mozes naci dokaz za te svoje tvrdnje?je li to znaci da si upravo slagao da objavljujem to?Zar je toliko tesko pronaci neki dokaz sa svoje trabunjanje,bilo sta osim licnog utiska koji nije zasnovan na bilo cemu konkretnom?

Pa niko ko se iole smatra postenim covjekom, a ne najobicnijim lazovom,ne bi ostao ravnodusan na optuzbe da je lazov i potrudio bi se da nađe dokaze za svoje tvrdnje.Ti,ocito,ne spadas u tu kategoriju.
Omar500

#24682 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

sarajevoxxxx

#24683 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon južne okoline Haleba i Turkmenskih brda u Latakiji, opozicija pokrenula novi žestok napad i u regionu Hame. Do sada oslobođeni silosi u selu al Mensureh i prvi vojn punkt prema selu Hurbetu En-Nakus.
sarajevoxxxx

#24684 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lokacija sela Khirbat al-Naqus u zapadnoj okolini Hame gdje se trenutno vode žestoke borbe:
http://wikimapia.org/24200592/Khirbat-al-Naqus
vivaldi

#24685 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

ispade da kiki nije najveci kurd na forumu :D

mogu misliti kako fantasinu izgedaju smjesno ove forumske bitke i strategije.

fantasticni de nam malo prenesi iskustva i impresije ne samo o kurima nego inace o cijeloj siriji..
sarajevoxxxx

#24686 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Oslobođeno brdo Kal'ah u Latakiji.
Fantassin

#24687 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

vivaldi wrote:ispade da kiki nije najveci kurd na forumu :D

fantasticni de nam malo prenesi iskustva i impresije ne samo o kurima nego inace o cijeloj siriji..
Pa da pokusam ukratko o par stvari... SDF ne postoji, SDF je ustvari YPG sa mozda 100 ili 200 Arapa u nekakvim formacijama cudnih imena koje YPG koristi kao kartu kako bi zatvorio usta Turskoj I kako bi se izbjegla neka slika kako Kurdi osvajaju Arapska podrucija.Vidio sam ih u Al Hawl operaciji kada smo se vracali (30 ak nekih kao FSA ili nesh na 2 auta) 5 dana nakon zavrsetka operacije,u operaciji prema Tishrinu sam vidio cijeli bus FSA kako izlazi da se slika blizu Eufrata.... to je 7 dana nakon osvajanja same brane I napokon vidio sam iste te arapske formacije u sadadiju I dosli su u isto vrijeme kada I novinari... zajedno sa njima 3 dana nakon pada grada.
Sada Kurdi osvajaju Arapska podrucija ali iskreno.. nisam mogao ni zamisliti da su toliko korektni prema lokalnom stanovnistvu (mozda zbog cinjenice da seljaci I dosta populacije ustvari vise I ne mari ko dolazi a ko prolazi - ili kako jedan rece " najsretniji sam bio u doba Assada .. ovce su bile najjeftinije") znaci nikada nisam vidio bilo kakvo maltretiranje civila od strane YPGa (ne govorim ovo zato sto pripadam istoj formaciji - iskreno vam kazem...) Postuje se imovina lokalnog stanovnistva koliko je to moguce.
YPG I Rezim su na nekoj " ne diras me ne diram te" relaciji .. iako se rezi :oops: mada dosta trgovine I proizvoda dolazi sa rezimskih podrucija tako da nije neki posebno neprijateljski odnos... nasi ranjenici se lijece u rezimskim bolnicama u Hassaki I Qamislu.
Daesh kao borce prilicno postujem... ali imaju veliku oscilaciju kvaliteta... znaci neke jedinice su veoma dobre .. a neke katastrofalne - takodje broj stranih boraca u daesu je enorman I oni vode show,lokalni borci su loseg kvaliteta I koriste ih kao cannon fodder.Takodje dosta prica o daesu nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima kuce u kojima su silovali djecu (to sam zakljucio po krevetima sa lancima ... haljinama za djevojcice od mozda 10 god na podovima I masom kondoma razbacanim svuda) I vidio sam takodje svojim ocima biceve koji se mogu naci u skoro svakoj spavacoj sobi gdje su boravili sa porodicama I koje su koristili da "edukuju" svoje zene..o stvarima koje rade onim koji se ne slazu sa njima necu ni pocinjati.
Sa druge strane YPG stvarno je nevjerovatno otvoren I tolerantan.... kao sto rekoh.. zarobili smo u nekoliko slucajeva daese na spavanju itd... niti jedan nije pogubljen... sto u ovakvom tipu rata je prakticno nenormalno.
Vecina napada koje radimo su ili nocne infiltracije ili juris sa transporterima ... ww2 tip strategije ;-) svi su motivisani.. to je nevjerovatno kakav mentalni sklop kurdi imaju... pa otimaju se ko ce ici u napad :lol:
Ajde pa pisem opet ... dok ne odletim na sledecu operaciju... za sada odmaram u pozadini, na srecu pripadam jednom napadackom taboru tako da nema linijasenja.. nego pozadina I odmor do operacije :)
sarajevoxxxx

#24688 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Gaziantep: Pokušaj likvidacije Zaher Sharqata, novinara portala "Halab Today". Teško je ranjen u glavu i ljekari mu se trenutno bore za život.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4765351236

Assassination attempt of Sheikh "Zaher Sharqat" in Gaziantep.
Sheikh Zaher Sharqat was exposed to an assassination attempt nearby Bin Olabi in the Turkish city of Gaziantep by a shot in the head by a suppressed gun. Witnesses said that the a 15 years old young man executed the operation . Activists say that ISIS is most likely behind it, and especially that it a had a previous famous experience with Sharqat before it took over Bab city where Sharqat was an Imam for Abu Bakr Sadiq mosque.
Sharqat was one of the first to revolute against Assad's regime in the city, and he was the head of the local council, and one of the founders of Bab coordination room and Luwaa Abu Bakr Sadiq. He participated in the battles of liberating Aleppo city. Activists said that he's in a critical condition, while Turkish police didn't issue any statement regarding the incident. It's worth to mention that Sharqat works for Halap Alyaoum channel as a presenter for the "Min Khanadeq" program. He presented also a "ISIS in FSA point of view", which shed the light on FSA opinion about ISIS.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#24689 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Fantassin wrote:

Pa da pokusam ukratko o par stvari... SDF ne postoji, SDF je ustvari YPG sa mozda 100 ili 200 Arapa u nekakvim formacijama cudnih imena koje YPG koristi kao kartu kako bi zatvorio usta Turskoj I kako bi se izbjegla neka slika kako Kurdi osvajaju Arapska podrucija.Vidio sam ih u Al Hawl operaciji kada smo se vracali (30 ak nekih kao FSA ili nesh na 2 auta) 5 dana nakon zavrsetka operacije,u operaciji prema Tishrinu sam vidio cijeli bus FSA kako izlazi da se slika blizu Eufrata.... to je 7 dana nakon osvajanja same brane I napokon vidio sam iste te arapske formacije u sadadiju I dosli su u isto vrijeme kada I novinari... zajedno sa njima 3 dana nakon pada grada.
Sada Kurdi osvajaju Arapska podrucija ali iskreno.. nisam mogao ni zamisliti da su toliko korektni prema lokalnom stanovnistvu (mozda zbog cinjenice da seljaci I dosta populacije ustvari vise I ne mari ko dolazi a ko prolazi - ili kako jedan rece " najsretniji sam bio u doba Assada .. ovce su bile najjeftinije") znaci nikada nisam vidio bilo kakvo maltretiranje civila od strane YPGa (ne govorim ovo zato sto pripadam istoj formaciji - iskreno vam kazem...) Postuje se imovina lokalnog stanovnistva koliko je to moguce.
YPG I Rezim su na nekoj " ne diras me ne diram te" relaciji .. iako se rezi :oops: mada dosta trgovine I proizvoda dolazi sa rezimskih podrucija tako da nije neki posebno neprijateljski odnos... nasi ranjenici se lijece u rezimskim bolnicama u Hassaki I Qamislu.
Daesh kao borce prilicno postujem... ali imaju veliku oscilaciju kvaliteta... znaci neke jedinice su veoma dobre .. a neke katastrofalne - takodje broj stranih boraca u daesu je enorman I oni vode show,lokalni borci su loseg kvaliteta I koriste ih kao cannon fodder.Takodje dosta prica o daesu nisam vjerovao dok nisam vidio svojim ocima kuce u kojima su silovali djecu (to sam zakljucio po krevetima sa lancima ... haljinama za djevojcice od mozda 10 god na podovima I masom kondoma razbacanim svuda) I vidio sam takodje svojim ocima biceve koji se mogu naci u skoro svakoj spavacoj sobi gdje su boravili sa porodicama I koje su koristili da "edukuju" svoje zene..o stvarima koje rade onim koji se ne slazu sa njima necu ni pocinjati.
Sa druge strane YPG stvarno je nevjerovatno otvoren I tolerantan.... kao sto rekoh.. zarobili smo u nekoliko slucajeva daese na spavanju itd... niti jedan nije pogubljen... sto u ovakvom tipu rata je prakticno nenormalno.
Vecina napada koje radimo su ili nocne infiltracije ili juris sa transporterima ... ww2 tip strategije ;-) svi su motivisani.. to je nevjerovatno kakav mentalni sklop kurdi imaju... pa otimaju se ko ce ici u napad :lol:
Ajde pa pisem opet ... dok ne odletim na sledecu operaciju... za sada odmaram u pozadini, na srecu pripadam jednom napadackom taboru tako da nema linijasenja.. nego pozadina I odmor do operacije :)
Nek te ne brine SIPA rusi su to dogovorili sa Assadom. Ima neka fora.
insomnia78

#24690 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

:lol:
Fantassin

#24691 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Eto mnogo si me uplasio :lol:
sarajevoxxxx

#24692 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Lagano prema Selmi uz Božiju pomoć. Karta Latakije i lokacije koje su danas oslobođene. Selo Al Bayda i brdo Kal'ah.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
Last edited by sarajevoxxxx on 10/04/2016 20:13, edited 1 time in total.
vivaldi

#24693 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

Fantassin wrote:

sretno covjece, ne znam sta drugo da ti kazem...drago mi je sto ti tamosnja zvjerstva nisu psihu sjebala, ako si vec odlucio to sto si odlucio..
insomnia78

#24694 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kurd d’un jour, Kurd toujours :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24695 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

zar kondom nije grijeh :mrgreen:
Avetinho

#24696 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Troll alert! Nekako sumnjam da je prica istinita. Kao on je fin pa mu treba kondom, da djevojcice od 10 godina ne zatrudne. I to jos od ISIL-a.

Lik valjda nije imao pametnija posla u Bosni, nogo u rat kao placenik. Troll ili istina, kako god okrenes, fuj!
Last edited by Avetinho on 10/04/2016 20:37, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#24697 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Black swan wrote:zar kondom nije grijeh :mrgreen:
jes kod pape

kiki nula bodova .... šta nula, -100
Fantassin

#24698 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Avetinho wrote:Troll alert! Nekako sumnjam da je prica istinita. Kao on je fin pa mu treba kondom, da djevojcice od 10 godina ne zatrudne. I to jos od ISIL-a.

Lik valjda nije imao pametnija posla u Bosni, nogo u rat kao placenik. Troll ili istina, kako god okrenes, fuj!
Nazalost ljudima kao tebi je tesko objasniti.... ja sam ti opisao scenu koju sam zatekao.... Jednako tome zar nije grijeh silovati zenu ? Pociniti samoubistvo ? Jel ti stvarno mislis da daes radi sve po serijatu ? Imaju svoj bolesni pogled na zivot... dok ti tu sjedis na stolici I pametujes djevojke od 17 godina se ovdje bore protiv najgore vrste ljudi ako ih se tako moze nazvati .. jel te to cini makar malo postidjenim... sto djevojka od 16-17 godina uzme oruzije I bori se dok ti pametujes po forumu ? Mozda da mozda ne ali ja ti mogu samo odgovoriti na to "placenik" ... placen nisam, vecinu opreme osim oruzija sam sam donio, cigare I hrana je besplatna - :) Arden sipi :D
Omar500

#24699 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

Fantassin wrote:
Avetinho wrote:Troll alert! Nekako sumnjam da je prica istinita. Kao on je fin pa mu treba kondom, da djevojcice od 10 godina ne zatrudne. I to jos od ISIL-a.

Nazalost ljudima kao tebi je tesko objasniti.... ja sam ti opisao scenu koju sam zatekao.... Jednako tome zar nije grijeh silovati zenu ? Pociniti samoubistvo ? Jel ti stvarno mislis da daes radi sve po serijatu ? Imaju svoj bolesni pogled na zivot... dok ti tu sjedis na stolici I pametujes djevojke od 17 godina se ovdje bore protiv najgore vrste ljudi ako ih se tako moze nazvati .. jel te to cini makar malo postidjenim... sto djevojka od 16-17 godina uzme oruzije I bori se dok ti pametujes po forumu ? Mozda da mozda ne ali ja ti mogu samo odgovoriti na to "placenik" ... placen nisam, vecinu opreme osim oruzija sam sam donio, cigare I hrana je besplatna - :) Arden sipi :D
Svaka cast i sretno, to samo mogu reci. Ako budes mogao, s vremena na vrijeme, daj nam jos neki osvrt na desavanja dole. I cuvaj se :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24700 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

japin_mutapi wrote:
Black swan wrote:zar kondom nije grijeh :mrgreen:
jes kod pape

kiki nula bodova .... šta nula, -100
ne znam gledao sam latinicu i muftija je na tu temu rekao da se samo u braku gleda kroz prste ako vec imas djece da zena ne zatrudni...eh sad mozda se ovi prije silovanja nabrzaka zene pa mecu kondom pa se ujutro razvode to ne znam...ali svako pravilo i zakon se moze izvrdati jos kad s koze na djevojčicu... ljepota
Locked