Na prvi znak čupanja stolica isprazniti tribinu. I pohapsiti počinioce i novčanu kaznu i plus vrijednost stolice da plate.Sa_u_srcu wrote:Hoce li biti cupanja stolica sada na kosevu?
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Haris.ba
#24676 Re: Sarajevski derbi
-
vryzas
#24677 Re: Sarajevski derbi
Dogurali bi do 7% 
-
vryzas
#24678 Re: Sarajevski derbi
Haris.ba wrote:Na prvi znak čupanja stolica isprazniti tribinu. I pohapsiti počinioce i novčanu kaznu i plus vrijednost stolice da plate.Sa_u_srcu wrote:Hoce li biti cupanja stolica sada na kosevu?
Naravno da ce biti
- SmokingMan
#24679 Re: Sarajevski derbi
Teško,bila bi to jedna mučna rasprava.A možda bi se kroz svađu i olešili kakvom lošom brljomvryzas wrote:Dogurali bi do 7%
-
vryzas
#24680 Re: Sarajevski derbi
Ima normala raje, pogotovo ovih nekih "starijih"..trebalo bi nabaviti bruku brljeSmokingMan wrote:Teško,bila bi to jedna mučna rasprava.A možda bi se kroz svađu i olešili kakvom lošom brljomvryzas wrote:Dogurali bi do 7%
-
LSD
#24681 Re: Sarajevski derbi
emigrazione wrote: Na Grbavicu mnogi navijaci FKS nisu krocili nogom godinama, a evo vidim i ova mladja raja se konacno opametila tako da nikakve zabrane nece biti neka tragedija, jednostavno nece dole vise niko da ide. Iskreno mislim da da dok se ne restartuje sve na staro nema derbija, a staro je da istok na Grbavici mora biti bordo kao sto je vazda bio, sve dok to ne bude imacemo problem
Što je bilo prije rata ili prije 15-20 godina - bilo je.
Istok možete samo sanjati
Da se ja pitam dobili bi pola sjevera za derbi (sa novim zapadom i citav sjever), što sam i uvijek pisao...al se ne pitam, tako da od toga nema ništa
-
lakilaka
#24682 Re: Sarajevski derbi
ovdje svako piše po svome. kada mu postaviš konkretno pitanje, ako mu ne ide u prilog, ne odgovara. gluhi telefoni. a veoma je jednostavno. na prvom mjestu je SIGURNOST svakoga ko prisustvuje utakmici. zbog stanja sa malim i neuslovnim prostorom bordo navijači su izabrali pogrešan put i počeli da gadjaju bakljama, kamenicama i topovskim udarima navijače na sjeveru, gdje su većinom stariji i djeca. uz to su uništavali i palili stolice. ponašali su se rušilački i ugrozili sigurnost navijača fk zeljeznicar na sjeveru. pitanje je da li bi tako reagirali da su tamo umjesto starijih i djece bili njihovi vršnjaci sa juga.
tako da, ISTINE radi, ima i do manjeg prostora gostujućim navijačima, ali i do ugrožavanja sigurnosti starijih i djece navijača plavih na sjeveru. uz sve to dodaš i bespotrebno i divljačko uništavanje stolica, koje su kupili navijači plavih i dobiješ sve ovo.
ako će ovih 5% spasiti nečiji život i opametiti huligane na obje strane, ja sam za tih 5%.
tako da, ISTINE radi, ima i do manjeg prostora gostujućim navijačima, ali i do ugrožavanja sigurnosti starijih i djece navijača plavih na sjeveru. uz sve to dodaš i bespotrebno i divljačko uništavanje stolica, koje su kupili navijači plavih i dobiješ sve ovo.
ako će ovih 5% spasiti nečiji život i opametiti huligane na obje strane, ja sam za tih 5%.
- Edin H.
#24683 Re: Sarajevski derbi
Jedino ako klub bude garantovao da ce namiriti ne eventualnu, nego skoro pa sigurnu stetu ili im uzeti depozit pri kupovini ulaznica.LSD wrote:emigrazione wrote: Na Grbavicu mnogi navijaci FKS nisu krocili nogom godinama, a evo vidim i ova mladja raja se konacno opametila tako da nikakve zabrane nece biti neka tragedija, jednostavno nece dole vise niko da ide. Iskreno mislim da da dok se ne restartuje sve na staro nema derbija, a staro je da istok na Grbavici mora biti bordo kao sto je vazda bio, sve dok to ne bude imacemo problem![]()
![]()
uvijek si pokazivao smisao za humor
![]()
Istok možete samo sanjati![]()
Da se ja pitam dobili bi pola sjevera za derbi (sa novim zapadom i citav sjever), što sam i uvijek pisao...al se ne pitam, tako da od toga nema ništa
- SmokingMan
#24684 Re: Sarajevski derbi
Kažem ti,jedino bi se dogovorili oko 40 %.og alkohola.Ko zna.vryzas wrote:Ima normala raje, pogotovo ovih nekih "starijih"..trebalo bi nabaviti bruku brljeSmokingMan wrote:Teško,bila bi to jedna mučna rasprava.A možda bi se kroz svađu i olešili kakvom lošom brljomvryzas wrote:Dogurali bi do 7%
- Maharadza
#24685 Re: Sarajevski derbi
Baš će Adžo propasti bez tih 30000 KM!LSD wrote:Fočko, vi ste nama bitni ko lanjski snijegGrbavica je bila puna i protiv Slobode.
Ali sad valja polagati račune pred Očuhom i Kenchomkako objasniti svojim masterima gdje su pare od derbija
Pa bolani vidiš li da ćemo zaradu i od ovih 5% dati ženama neka zaroštiljaju malo i počaste se, zaslužile su, eto koliko su nam' bitne pare!
-
vryzas
#24687 Re: Sarajevski derbi
Bila plata a?
Sjo ocuha sto vedri i oblaci 
- emigrazione
#24688 Re: Sarajevski derbi
To se moze zavrsiti sa Mamicem, Čolom i rajom iz Sirokog, svakako je pola te tribine njihovo ne znam sta se ti gicaš i ti ides tamo sto su ti oni omogucili i dozvolili...LSD wrote:emigrazione wrote: Na Grbavicu mnogi navijaci FKS nisu krocili nogom godinama, a evo vidim i ova mladja raja se konacno opametila tako da nikakve zabrane nece biti neka tragedija, jednostavno nece dole vise niko da ide. Iskreno mislim da da dok se ne restartuje sve na staro nema derbija, a staro je da istok na Grbavici mora biti bordo kao sto je vazda bio, sve dok to ne bude imacemo problem![]()
![]()
uvijek si pokazivao smisao za humor
![]()
Istok možete samo sanjati![]()
- Raigor Stonehoof
#24689 Re: Sarajevski derbi
Pogledaj malo bolje snimak, ima sve na kameri, bilo je i na forumu.lakilaka wrote:ovdje svako piše po svome. kada mu postaviš konkretno pitanje, ako mu ne ide u prilog, ne odgovara. gluhi telefoni. a veoma je jednostavno. na prvom mjestu je SIGURNOST svakoga ko prisustvuje utakmici. zbog stanja sa malim i neuslovnim prostorom bordo navijači su izabrali pogrešan put i počeli da gadjaju bakljama, kamenicama i topovskim udarima navijače na sjeveru, gdje su većinom stariji i djeca. uz to su uništavali i palili stolice. ponašali su se rušilački i ugrozili sigurnost navijača fk zeljeznicar na sjeveru. pitanje je da li bi tako reagirali da su tamo umjesto starijih i djece bili njihovi vršnjaci sa juga.
Nije da pravdam debile sto su rusili, ali treba zaustaviti laganje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#24691 Re: Sarajevski derbi
Nikad,pa ni tadTifosi wrote:
Mozda,ali veliko mozda,dobijete Sjever bez zdenki koje ce biti tampon zona.
I to kad bude stadion gotov.
Mozda.
Opet kazem,samostalna kupovina karte za Istok od pojedinih navijaca Sarajeva je moguca,neiskljucujem.
Ali da od Zelje dobijete jednu stolicu na Istoku je malo vjerovatna.
Barem 10 narednih godina.
- Edin H.
#24692 Re: Sarajevski derbi
Pa da, na Zapadu se cesto na istoj tribini pomjesaju navijaci jednog I drugog kluba, ne vidim zasto ne bi mogli i kod nas. 
- jeza u ledja
#24693 Re: Sarajevski derbi
Kako ono bi...."ja u svojoj kafani mogu odredjivat kako ja hocu. moja kafana, moji uslovi, kraj price".
Fino covjek ispod ukratko objasnio:
A ja bih da dodam, s obzirom na ovu pricu o Istoku iznad. Cijeli problem se svodi na neuslovnost stadiona Grbavica. Deset godina niste u stanju da rijesite pitanje gostujucih navijaca na derbiju. Imate zdenku, niste uspjeli napraviti barijeru sa ostatkom Sjevera. Imate sad Istok, i opet nista niste poduzeli sto se tice gostiju, cak naprotiv. Boli vas kurac, jel tako?
E kad se pricalo o 5% pred derbi na Grbavici, mnogi od vas su likovali ili se sprdali. Eto vam sad, svi sretni.
Fino covjek ispod ukratko objasnio:
shbc wrote:Upravo je u ovome fazon. Prije smo kod vas imali zdenku i istok, pa ste istok ukinuli. Ok, neuslovan, novi propisi. Nismo se bunili. Prihvatili smo. Pa ste jedne godine namjerno odstampali visak karata za nas sektor i doveli nas do toga da se gusimo tamo. Pa ste nakon toga odlucili jos i da smanjite taj sektor, usput provocirajuci sa "nasa kafana, kraj price". Sve ovo smo ispratili sa davanjem standardnog komfora vasim navijacima. Nikada vam uslove nismo promijenili. Ali ne, morali ste nas jos vise testirati. Nakon toliko godina patnje i nehumanih uslova vi dodajete sol na ranu i pored povecanja kapaciteta smanjujete broj mjesta za nase navijace. Da ste bar ostavili isto pa da covjek proguta. Jok, vi ste jos smanjili. Pa sta ocekujete? Da cemo dovijeka sutiti i glumiti gospodu?
I nemojte da ulazimo u price oko divljanja na stadionu. Mozemo dovijeka pricati o nasem cupanju i paljenju stolica, vasem unistavanju toaleta, cupanju stolica i ulijetanjima na teren. Nijedna grupa po tom pitanju nije nevina i ovaj vas nacin "borbe" protiv toga apsolutno nicemu ne doprinosi.
Ako nista, ovaj put cete barem donekle osjetiti kakvi su nama uslovi kod vas. Kada budete nabijeni jedni na druge, bez sokova i vode sa jednim wc-om na vas toliko. Nadam se da cete tada imati obraza da barem sebi kazete, nama ne morate, mozda su Pitari bili upravu.
A ja bih da dodam, s obzirom na ovu pricu o Istoku iznad. Cijeli problem se svodi na neuslovnost stadiona Grbavica. Deset godina niste u stanju da rijesite pitanje gostujucih navijaca na derbiju. Imate zdenku, niste uspjeli napraviti barijeru sa ostatkom Sjevera. Imate sad Istok, i opet nista niste poduzeli sto se tice gostiju, cak naprotiv. Boli vas kurac, jel tako?
E kad se pricalo o 5% pred derbi na Grbavici, mnogi od vas su likovali ili se sprdali. Eto vam sad, svi sretni.
- relativno84
- MOSALJOZE
- armin071
#24696 Re: Sarajevski derbi
Jos se likuje 5%, 7% alal vjera. Jos niko nije skontao da derbija vise nema. kako kaze ona stara moj grade sta ti papci rade....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24697 Re: Sarajevski derbi
Derbi je pokvario onaj vas, necemo tako.
-
Nadzorna_ploca
#24698 Re: Sarajevski derbi
Bolje da zena kvari nego raspasani modni boem.
- kakotakonikako
#24699 Re: Sarajevski derbi
Jedini spas za derbi je vodoinstalater Ferid

ako uradi svoj posao na vrijeme i popravi "pokvarene" WC-e na jugu Koseva.
ako uradi svoj posao na vrijeme i popravi "pokvarene" WC-e na jugu Koseva.
- Charuga
- Globalni moderator
#24700 Re: Sarajevski derbi
Peljto sudi derbi.