Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- canvra888
#24651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
S obzirom na njegov humanitarni rad i brojne donacije koje upriličio, lično mislim da bi s njim situacija bila dosta bolja u savezu. Mislim da barem ne bismo morali strijepiti oko kotizacija i odlazaka na turnire, a teško da može gore od toga, tj. trenutne situacije.
Možda bi se preko svojih poznanstava uspio domoći i stranih konkretnih sponzora.
Možda bi se preko svojih poznanstava uspio domoći i stranih konkretnih sponzora.
- spree
#24652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Protiv Izraela +11 kad je bio na terenu dok je Sorkin na -10, dok protiv poljske balcerowski imao citava dva efficiency poena bio bolji. A ti napisao da ga prave budalom. Odigrati bolje ili tu negdje nije pravljenje budalom.auspuhc wrote: ↑14/09/2023 22:23Nurkic 7/21 20p
Sorkin 12/24 28p
Nurkic 5/15 11p
Balcerovski 5/9 14p
Nadigran oba puta. Uzasno losi procenti iz igre za centra. O ostalim glupostima koje radi na terenu da ne govorim.
Zna se kakva je drzava. Nema para jbg. Nek plati za bolje uslove iz svog dzepa. Njemu je to sitnica. Argentinci predvodjeni Ginobiliem su tako radili i osvajali medalje.
Ovo oko posuđivanja love je degutantno. Ti bi lagano u tuđi džep zavukao ruku i sve je ok? Jel kontaš da to nije ispravan put? Jel kontaš da bi trebalo da postoji sistem i ljudi u savezu koji rade. Neki sposobni ljudi? Košarka je dovoljno popularan sport da bi se moglo fine love namaci da ima neko sposoban. Ali jok jebo to nek nurkic daje lovu. On ima. Kad procitam ovakve nebuloze ja bi mu sutra dao ovu poziciju. Mada realno je besmisleno.
-
Priglavke
#24653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nekoga ko ima 32god. ne treba zvati u reprezentaciju i vracati ga u BH kosarku.Reprezentacija od njega nece imati nikakve koristi. Ali ukoliko zeli da se vrati u BH drzavljanje ne vidim nikakav problem,ukoliko je cist i ukoliko njegove namjere nisu necasne. Ali ako je momak od 15 godina uz saglasnost/pritisak svoga oca otisao i zeli da se vrati kao 22godisnjak u BH-kosarku,a namjere su mu dobre,onda ne vidim problem...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/09/2023 21:39nebitno je čije bi drzavljanstvo sutra neki košarkaš prihvatio a našeg se odrekao,treba li takve kad dodju u veteranske godine moliti da se odreknu tog drzavljanstva a kao probaju dobiti naše,a samii se odrekli našeg ,sami odredili da neće igrati za nas
Da nam situacija u drzavi nije ovakva,sigurno bi drugacije gledao,
-
kakavdanakneiskustvu
#24654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
koji će nam klinac neko,a valjda znas na koga mislim,ko je sam,svjesno,namjerno odjebao igranje za nas,odrekao se naseg i uzeo njemacko drzvaljanstvo, sad kad ja pao klincu za uši,u 34. godini ,da se savez zauzme da mu se nekako, ako nekad za godinu dvije bude moguće,omogući da dobije naše drzavljanstvo,pa time se daje poiruka i npr. Musi da može sličnu stvar uraditi,hipotettički govorećiPriglavke wrote: ↑15/09/2023 10:14Nekoga ko ima 32god. ne treba zvati u reprezentaciju i vracati ga u BH kosarku.Reprezentacija od njega nece imati nikakve koristi. Ali ukoliko zeli da se vrati u BH drzavljanje ne vidim nikakav problem,ukoliko je cist i ukoliko njegove namjere nisu necasne. Ali ako je momak od 15 godina uz saglasnost/pritisak svoga oca otisao i zeli da se vrati kao 22godisnjak u BH-kosarku,a namjere su mu dobre,onda ne vidim problem...kakavdanakneiskustvu wrote: ↑14/09/2023 21:39
nebitno je čije bi drzavljanstvo sutra neki košarkaš prihvatio a našeg se odrekao,treba li takve kad dodju u veteranske godine moliti da se odreknu tog drzavljanstva a kao probaju dobiti naše,a samii se odrekli našeg ,sami odredili da neće igrati za nas
Da nam situacija u drzavi nije ovakva,sigurno bi drugacije gledao,
-
Priglavke
#24655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa napisao sam da jednog 32 godsnjaka(Djedovic)ne treba zvati u reprezentaciju, dok sam za povratak 22godisnjaka( Biberovic).
- canvra888
#24656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Fakat mi nije jasno kako se Đedović opet dovede u kontekst... irelevantna i neuporediva situacija sa ovom sa Biberovićem.
-
kakavdanakneiskustvu
-
Priglavke
#24658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije ni bitno,od njega vise BH kosarka nema koristi.
-
kakavdanakneiskustvu
#24659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- canvra888
-
Moenx
#24661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uskoro ce kvalifikacije za EURO
Relativno uskoro
Da li možemo do pobjede nad Hrvatskom
Samo prve dije repke cini mi se idu dalje jer Kipar je garantovan a sigurno ce biti zadnji
Relativno uskoro
Da li možemo do pobjede nad Hrvatskom
Samo prve dije repke cini mi se idu dalje jer Kipar je garantovan a sigurno ce biti zadnji
- canvra888
#24662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Skeptičan sam, ali nije da nemamo šanse.
Fino izgleda Hrvatska, iako su svi smatrali da će biti ništa specijalno, uključujući i mene.
Nadam se također da će Roberson igrati i da će Musu pustiti. Sa njima imamo šanse.
Fino izgleda Hrvatska, iako su svi smatrali da će biti ništa specijalno, uključujući i mene.
Nadam se također da će Roberson igrati i da će Musu pustiti. Sa njima imamo šanse.
-
frit_i_frut
#24663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U potrazi za plejmejkerom.....
- canvra888
#24664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://sportsport.ba/kosarka/kosarka-b ... win/464123
KSBiH želi napraviti veliki posao: Euroligaška zvijezda oblači dres Bosne i Hercegovine?
Uzeti s rezervom, ali eto nek se nađe
KSBiH želi napraviti veliki posao: Euroligaška zvijezda oblači dres Bosne i Hercegovine?
- Altsa
#24665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uh kad bi se realizovalocanvra888 wrote: ↑07/12/2023 07:13 https://sportsport.ba/kosarka/kosarka-b ... win/464123
- auspuhc
#24666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja bi vise volio da se ugledamo na Srbe i ne dovodimo naturalizovane. Iskreno mi je i glupost sto je uopce omogucena ta opcija. Kad se sjetim zenske repke i kako je ona crna bukvalno sama nosila amaterke koje ne znaju ni loptu vodit kako treba. Nidje veze.Altsa wrote: ↑07/12/2023 10:02Uh kad bi se realizovalocanvra888 wrote: ↑07/12/2023 07:13 https://sportsport.ba/kosarka/kosarka-b ... win/464123
Uzeti s rezervom, ali eto nek se nađe![]()
- Altsa
#24667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Lako je srbima kad imaju igraca kvalitetnih pa im ne treba ispomoc u vidu amera.auspuhc wrote: ↑07/12/2023 10:26Ja bi vise volio da se ugledamo na Srbe i ne dovodimo naturalizovane. Iskreno mi je i glupost sto je uopce omogucena ta opcija. Kad se sjetim zenske repke i kako je ona crna bukvalno sama nosila amaterke koje ne znaju ni loptu vodit kako treba. Nidje veze.Altsa wrote: ↑07/12/2023 10:02Uh kad bi se realizovalocanvra888 wrote: ↑07/12/2023 07:13 https://sportsport.ba/kosarka/kosarka-b ... win/464123
- auspuhc
#24668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa kao sto bi nama dobro dosao Amer kao pomoc da odemo na turnire, njima bi dobro dosao u borbi za medalje. Eto Spancima je Lorenzo Brown pomogao u tome, pa i pored uspjeha nije naislo bas na odobravanje mase. Izgleda da vise nece zvati stranca.Altsa wrote: ↑07/12/2023 11:16Lako je srbima kad imaju igraca kvalitetnih pa im ne treba ispomoc u vidu amera.
- shalla
#24669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kada budemo imali bazu koju ima Srbija, i ja ću tada biti protiv naturalizovanih...auspuhc wrote: ↑07/12/2023 10:26Ja bi vise volio da se ugledamo na Srbe i ne dovodimo naturalizovane. Iskreno mi je i glupost sto je uopce omogucena ta opcija. Kad se sjetim zenske repke i kako je ona crna bukvalno sama nosila amaterke koje ne znaju ni loptu vodit kako treba. Nidje veze.Altsa wrote: ↑07/12/2023 10:02Uh kad bi se realizovalocanvra888 wrote: ↑07/12/2023 07:13 https://sportsport.ba/kosarka/kosarka-b ... win/464123
Nego, koliko su realne priče oko Bibera i Garze?
- canvra888
#24670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za Biberovića sumnjam jer čini mi se da sam negdje pročitao da mu je otac izjavio da nema od tog ništa. Za Garzu s druge strane, nadam se da će uspjeti srediti nešto, uzdanica mi je da su uspjeli i za Alibegovića. U biti, mislim da se opet svodi na to hoće li uspjeti potkupiti ove FIBIčare, a svi znamo kakvi smo sa finansijama
A što se tiče naturalizovanja, ja sam stava da ako naturalizovani igrač čini ekipu jačom, da takav i treba da igra. Svakako jedan igrač ne oduzima identitet ekipe, a teško da može biti sam identitet ekipe (kao što je JJ bila u ženskoj) pored Nurkića, Garze i Muse. Tako da iskrene nade da će uspjeti srediti Puntera ili Baldwina
A što se tiče naturalizovanja, ja sam stava da ako naturalizovani igrač čini ekipu jačom, da takav i treba da igra. Svakako jedan igrač ne oduzima identitet ekipe, a teško da može biti sam identitet ekipe (kao što je JJ bila u ženskoj) pored Nurkića, Garze i Muse. Tako da iskrene nade da će uspjeti srediti Puntera ili Baldwina
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#24671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Citirao bih Bakira Izetbegovica: Ako ekipi ne ide, dovedes crnca 
- shalla
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#24674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Veliki broj medija u Bosni i Hercegovini i susjednim državama posljednjih dana objavilo je informaciju da bi košarkaška reprezentacija naše zemlje mogla dobiti novog naturalizovanog košarkaša.
U javnosti su se pojavila dva imena.
Radi se Wade Baldwinu (Macabbi Tel Aviv) i Kevinu Punteru (Partizan).
Također, sve veće su glasine da bi košarkaš Fenerbahčea Tarik Biberović mogao obući dres Zmajeva.
U medijskim spekulacijama se ide čak dotle da se Bosna i Hercegovina sa ovim pojačanjima pominje kao jedan od favorita za medalju na Evropskom prvenstvu.
Ima li istine u tim nagađanjima?
Nataša Bašović, izvršni sekretara KSBiH, za Faktor je istakla kako nikada nije ostvaren kontakt sa spomenutim igračima.
Poručila je da takve dezinformacije koje "isplivaju" u javnost mogu samo naštetiti KSBiH.
Što se tiče Biberovića, dolaskom u Fener promijenio je sportsko državljanstvo i postao turski igrač. Međutim, zvanično nije nastupao niti za jednu selekciju Turske.
U našu reprezentaciju ga je 2018. godine pozivao Vedran Bosnić, ali je Biberović odbio poziv tadašnjeg selektora.
Također, u medijskom prostoru objavljena je i vijest da bi Luka Garza mogao dobiti status domaćeg igrača u reprezentaciji BiH, umjesto što nastupa kao naturalizovani stranac.
Zasad od toga nema ništa, iako je KSBiH učinio sve što je u svojoj moći da košarkašu Minnesote ukine "zvjezdicu".
Zmajevi u februaru naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025.
Košarkaši BiH su smješteni u grupu sa Kiprom, Francuskom i Hrvatskom
U javnosti su se pojavila dva imena.
Radi se Wade Baldwinu (Macabbi Tel Aviv) i Kevinu Punteru (Partizan).
Također, sve veće su glasine da bi košarkaš Fenerbahčea Tarik Biberović mogao obući dres Zmajeva.
U medijskim spekulacijama se ide čak dotle da se Bosna i Hercegovina sa ovim pojačanjima pominje kao jedan od favorita za medalju na Evropskom prvenstvu.
Ima li istine u tim nagađanjima?
Nataša Bašović, izvršni sekretara KSBiH, za Faktor je istakla kako nikada nije ostvaren kontakt sa spomenutim igračima.
Poručila je da takve dezinformacije koje "isplivaju" u javnost mogu samo naštetiti KSBiH.
Što se tiče Biberovića, dolaskom u Fener promijenio je sportsko državljanstvo i postao turski igrač. Međutim, zvanično nije nastupao niti za jednu selekciju Turske.
U našu reprezentaciju ga je 2018. godine pozivao Vedran Bosnić, ali je Biberović odbio poziv tadašnjeg selektora.
Također, u medijskom prostoru objavljena je i vijest da bi Luka Garza mogao dobiti status domaćeg igrača u reprezentaciji BiH, umjesto što nastupa kao naturalizovani stranac.
Zasad od toga nema ništa, iako je KSBiH učinio sve što je u svojoj moći da košarkašu Minnesote ukine "zvjezdicu".
Zmajevi u februaru naredne godine počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025.
Košarkaši BiH su smješteni u grupu sa Kiprom, Francuskom i Hrvatskom
-
giovanni008