FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonVito

#24651 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

BHF_Manijak wrote:E 505 jebli te videi tvoji jarane, nadjidj'o si ih 500 na stranicu, ne moze otvorit stranicu do milog Allaha dzellesa'nuhu! Daj ba stavite samo link, jebo ga vise youtube opcija!
Potpis : DonVito
fixer

#24652 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote:
fixer wrote: Samo ti facepalmaj. Nije se Barcelona jednom zajebala sto je igrala smijesne utakmice umjesto prave. Sjeti se Guardiolinih rijeci.
Prosle godine nisu mrdnuli iz Evrope pa si mogao vidjeti kako su zavrsili sezonu sto se fizicke spreme tice. Uigravanje sa samo jednim novim igracem nema nekog smisla. Trener je tu 15 dana a izgleda da ne misli nista mijenjati, naprotiv, zeli da vrati na staro.
Ne govorim ja o fizickoj spremi. Ja govorim o tome da protiv ovakvih protivnika ekipa sporije dostize takmicarsku spremnost. Nije pravilo, ali je najizgledniji ishod.
DonVito

#24653 Re: FC Barcelona

Post by DonVito »

respo wrote:za dvije utakmice u aziji dobili 6 miliona eura :-)
6 po 6... 106 milki skuplja se novac za štopera.
kisni indijanac

#24654 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

DonVito wrote: Potpis : DonVito
king off the troll
skenderija04

#24655 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

To da, ali sad imaju 4 tekme u 10 dana. To je objektivno i zavrsni dio priprema. Ova sedmica treninzi i oporavak, i onda pocinje. Cilj je dostici takmicarski nivo za pocetak lige sampiona cija bi grupna faza mogla biti jeziva. Treci sesir BVB , Napoli,Galata a mozda i City i Milan. Kurceva sreca i eto problema.
fixer

#24656 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote:To da, ali sad imaju 4 tekme u 10 dana. To je objektivno i zavrsni dio priprema. Ova sedmica treninzi i oporavak, i onda pocinje. Cilj je dostici takmicarski nivo za pocetak lige sampiona cija bi grupna faza mogla biti jeziva. Treci sesir BVB , Napoli,Galata a mozda i City i Milan. Kurceva sreca i eto problema.
Zadnja Guardiolina sezona i zbog ovakvih utakmica ste titulu izgubili. Mislim, ne zalim se ja, ali tih 6 miliona nije sve zarada. :) Ima tu i obestecenja.
skenderija04

#24657 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:To da, ali sad imaju 4 tekme u 10 dana. To je objektivno i zavrsni dio priprema. Ova sedmica treninzi i oporavak, i onda pocinje. Cilj je dostici takmicarski nivo za pocetak lige sampiona cija bi grupna faza mogla biti jeziva. Treci sesir BVB , Napoli,Galata a mozda i City i Milan. Kurceva sreca i eto problema.
Zadnja Guardiolina sezona i zbog ovakvih utakmica ste titulu izgubili. Mislim, ne zalim se ja, ali tih 6 miliona nije sve zarada. :) Ima tu i obestecenja.
Zadnja Guardiolina je izgubljena jer je Madrid osvojio 100 bodova. :D Barcelona je odigrala pristojnu sezonu ali nije bilo dovoljno za titulu. Polufinale LS i Kup...
Ovdje je zaradjeno 6 M na utakmicama . U totalu vise sa ova dva sponzora sto je Rosell odradio. 3 septembra detalji.
fixer

#24658 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

skenderija04 wrote: Zadnja Guardiolina je izgubljena jer je Madrid osvojio 100 bodova. :D Barcelona je odigrala pristojnu sezonu ali nije bilo dovoljno za titulu. Polufinale LS i Kup...
Ovdje je zaradjeno 6 M na utakmicama . U totalu vise sa ova dva sponzora sto je Rosell odradio. 3 septembra detalji.
Izgubljena je i zato jer je Barcelona u smijesnoj formi docekala ligu, a u Spaniji svaka tekma moze znaciti da neces osvojiti ligu.
kisni indijanac

#24659 Re: FC Barcelona

ta je sezona izgubljena i zbog neigranja ville u drugom dijelu prvenstva zbog povrede u onoj smiješnoj utakmici polufinala interkontinentalnog kupa, zbog te utakmice je i villa negdje na ovim stranicama na ovoj temi proglašen propalim transferom, iako je isti imao odličnu premijernu sezonu u barceloni i u LP u najbitnijim utakmicama, pa i u finalu protiv manU, u utakmicama protiv reala npr. 5 : 0, iako je u rubrici šbbkbb i ona utakmica polufinalu protiv chelsea bi sigurno imala drugaćiji ishod da je barca imala onog villu prije povrede....
Adoxxx

#24660 Re: FC Barcelona

Post by Adoxxx »

Haman nista sto se stopera tice :D
ascari

#24661 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zatisje pred buru... Silva 84mil $ :D
kory_galaktikos

#24662 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

respo wrote:a sto odustajes?
nemas argumente pa onda standardna internet prica onda se ubace ovi ko respo pa se ne moze pisati

niko ovdje tebi ne govori da moras voliti ovaj ili onaj stil igre
neko voli autobus neko tiki taku neko kataneco total neko bosanska premijer liga stajl
sve je to super al se gleda efikasnost jer je igra u tome da se da go vise
i dzaba ti svi ovi ako ja taktikom braco gumena glava dobijem i barcu i real i bayern sa nekom prosjecnom ekipom tipa bohum

al nema veze sta ja znam glavno je da ti pokupis znanje sa nasih portala kao jos ovdje neki strucnjaci i odmah si magistar fudbala
odustajem zato sto sam pitanje postavio jednom clanu foruma,njega direktno pitao a ti se uplices,nisam magistar fudbala al imam makar malo neke kulture
zar za ukus trebaju argumenti?? ja volim b.dugme ti karleusu i ne mozes me nijednim argumentom ubjedit da je ona bolja,sve je to stvar ukusa.a ti malo prohodaj po carsiji pitaj koga i vidjet ces da tu barsinu tika taku vole samo navijaci barse (naravno sa velikim razlogom) da svi vise vole pogledat direktni fudbal tipa bvb,bayerna,madrida od prije 2 sezone(i ovo sto rade na pripremnim) itd itd..to je po meni i ima jos istomisljenika dosadan fudbal,jbt fudbal ako imas 60 min lotpu kod seve od toga je 20 minuta kod golmana,stopera i zadnji vezni i vrti se 40-50m od gola al sve je to stvar ukusa i ja to bgm postujem zato odustajem :thumbup:
LSD

#24663 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Kory zapeo za Barcinu igru koja mu smeta i obavještava nas po stoti put - kako ne voli tu igru, taj stil, ne voli indirektno, voli direktno, kako je ne poštuje i još nam porucuje da se raspitamo po čaršiji kod raje i da se uvijerimo kako ni čaršija to ne voli itd itd.....pa skontali smo te covjece i prvi put :-? ....koliko još puta planiraš nas obavjestiti kako ne voliš Barcu ni njen stil igre :?
Ne voliš i so fuckin' what :?: šta sad treba?? da te ubjeđujemo da zavoliš ili šta ? :lol: ne kontam...što se namećeš na ovoj temi kao centar price....Kory ne voli Barcinu stil, HEJ....nije ti šala, to je ozbiljan problem kojeg treba riješiti i rapsraviti :lol: ... hajmo se sad potruditi da mu ojasnimo šta i kako :lol: :lol: nevjerovatno jbt
i na koncu, koga boli q šta ti to ne voliš i ne cijeniš :? šta misliš da sad ja zaredam po temama Reala, Juventusa, Uniteda, Liverpoola, Milana itd... pa da redom objašnjavan šta mislim o njihovoj igri, šta ne volim kod njih , kako treba pravilno i šta čaršija misli o njima....pa na šta bi to licilo :? ljudi bi me prvu upozorili, pa onda poslali u neku stvar
5 0 5

#24664 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

kory_galaktikos wrote: odustajem zato sto sam pitanje postavio jednom clanu foruma,njega direktno pitao a ti se uplices,nisam magistar fudbala al imam makar malo neke kulture
zar za ukus trebaju argumenti?? ja volim b.dugme ti karleusu i ne mozes me nijednim argumentom ubjedit da je ona bolja,sve je to stvar ukusa.a ti malo prohodaj po carsiji pitaj koga i vidjet ces da tu barsinu tika taku vole samo navijaci barse (naravno sa velikim razlogom) da svi vise vole pogledat direktni fudbal tipa bvb,bayerna,madrida od prije 2 sezone(i ovo sto rade na pripremnim) itd itd..to je po meni i ima jos istomisljenika dosadan fudbal,jbt fudbal ako imas 60 min lotpu kod seve od toga je 20 minuta kod golmana,stopera i zadnji vezni i vrti se 40-50m od gola al sve je to stvar ukusa i ja to bgm postujem zato odustajem :thumbup:
samo da jednu stvar ispravim, ako dozvoljavas. uz svo postovanje tvom ukusu, barcelona 60-70% posjeda lopte drzi na protivnickoj strani. sto bi lineker rekao, "ni jedan tim koji igra na protivnickoj polovini ne moze biti dosadan." sad, mozes se sloziti s njim, a i ne moras.
dalje. mozes ukucati u google images: "barcelona heat map" pa usporedi.
ovo je npr. protiv milana.

Image

ili 2:2 protiv madrida.

barca
Image
madrid
Image

jedan primjer koji imam pri ruci je 1:1 protiv psg-a. to je ona utakmica u kojoj je xavi imao 100% (96 od 96) dodavanja.

Image

68% dodavanja koje je xavi napravio, bilo je na polovini PSG-a.

volio bih naci heat map od pikca, da vidis gdje se nalazi najveci dio vremena. a alvesa da i ne spominjem. mozda poslije.
kisni indijanac

#24665 Re: FC Barcelona

ali 505scrtom, kory tvrdi da čaršija ne misli tako kako ti argumentuješ :mrgreen:

prohodaj malo :mrgreen:
skenderija04

#24666 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Opet o stilu :( Ko je bolji, Messi ili Ronaldo :?: :(

Do kada?
TheHound

#24667 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

Glavni argumenti kory-a i likova koji gaje frustracije prema Barci samo zbog Barcinog uspjeha zadnjih godina je "dosadna" igra i zapeli toliko da prelaze u dosadu, a jedan Lineker, Neville i jos desetine istaknutih ljudi u svijetu sporta (u koje kory i slicni sigurno ne spadaju) kazu da je to prelijep nogomet i onakakav kakav bi svako trebao da igra.

Da Barca kojim slucajem igra kao Real npr. bila bi prica "kakva je to igra samo se brane i cekaju kontre, golman samo ispucava loptu pa ko stigne do nje" itd.
Kory i ekipa, dakle, besmisleno je tvrditi nesto i ubjedjivati ostale kao sumanut da je njegovo misljenje ispravno (iako na drugoj strani kao kontra tome misljenju stoji sportska svjetska elita).

Mozes misliti sta hoces ali ne mozes druge ubjedjivati da si u pravu, pogotovo kad kao kontra argumente imas komentare ljudi kao sto je Lineker ili Neville. Dakle kolega kory, besmisleno je.
5 0 5

#24668 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:Opet o stilu :( Ko je bolji, Messi ili Ronaldo :?: :(

Do kada?
pa i jeste a i nije o stilu. ono sto je meni zaparalo uho prije neki dan, tvrdnja postovanog kolege, da se barcelona najvise vremena dodaje izmedju valdesa, pikca i mascherana, valjda. sto nije ni blizu istini. najveci dio vremena barcelona igra na protivnickog strani. najvise mrzim kad neko postavi tezu koja nije tacna. i prije nego sto se to ustanovi da li je istinita, koristi je vec kao argument u prilog "barcinoj dosadnoj igri". (nisam mu mogao 2 puta preskociti, jebaji ga). :)
skenderija04

#24669 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:

Do kada?
pa i jeste a i nije o stilu. ono sto je meni zaparalo uho prije neki dan, tvrdnja postovanog kolege, da se barcelona najvise vremena dodaje izmedju valdesa, pikca i mascherana, valjda. sto nije ni blizu istini. najveci dio vremena barcelona igra na protivnickog strani. najvise mrzim kad neko postavi tezu koja nije tacna. i prije nego sto se to ustanovi da li je istinita, koristi je vec kao argument u prilog "barcinoj dosadnoj igri". (nisam mu mogao 2 puta preskociti, jebaji ga). :)
Pa to slusas(citas) vec pet godina i ne znam sta te cudi. Od svih uspjeha, pobjeda, titula najvise boli stil. Jer kad neko kaze tiki taka svi znamo o cemu se govori. Stil koji je prepoznatljiv a ima vlasnika autorskih prava. U drugoj deceniji dvadesetprvog vijeka u sportu koji igra citava planeta imati pecat..............
Last edited by skenderija04 on 12/08/2013 20:38, edited 1 time in total.
kisni indijanac

#24670 Re: FC Barcelona

Barcelona sprema novu ponudu za Luiza. Ovaj put ponuda će iznositi oko 30 miliona i krajnji iznos koji je Barcelona spremna platiti je 35 miliona + 5 miliona u raznim bonusima. Chelsea traži najmanje 50 miliona.
kisni indijanac

#24671 Re: FC Barcelona

505sCrtom wrote:

Do kada?
pa da je istina to da se barca najviše dodaje između ta tri odbrambena igrača to bi išlo u prilog nekoj tezi da barcelonina igra koncipirana na odbrani, pa u napadu šta urade, što nema veze s pameću i to i laici i diletanti znaju, osim onih koji neće da znaju ili ne žele....
skenderija04

#24672 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Novosti:

Sutra sastanak sportske komisije sa Tatom na celu

FCB je poslao dvije ponude jednu u Liverpool i drugu u London

Danas je Liverpool u pismenoj formi saopstio da ne prodaje

Chelsea bi se cjenkao

Tata odlucuje, ili po Luiza ili nista do januara
suncica24

#24673 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:Novosti:

Chelsea bi se cjenkao

Valjda nece opet sapunjaru rezirati...
skenderija04

#24674 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

suncica24 wrote:

Chelsea bi se cjenkao

Valjda nece opet sapunjaru rezirati...
Nece, ako hoce 30 miliona ok ako ne zavrsena prica.
LSD

#24675 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Chelsea bi se cjenkao

Ma Chelsea se nece cjenkati uopšte....fino je Mourinho neki dan porucio da Luiz nije na prodaju i još savjetovao Barcu da ne gubi bezveze vrijeme oko brazilca, vec da pojacanja traže negdje drugo.

Barca nece nikoga dovoditi jer je njima pozicija stoper najmanje bitna stvar u razmišljanjima (to je vec godinama praksa).
Ovo fore sa Marqinhosom, Silvom, Luizom su samo mazanje ociju navijacima i valjanje šuplje price...ko fol da se ostavi lažni utisak da se nešto radi i pokušava....a niti jedan taj igrac nije završio u Barcu, svi su ih odyebali ili otišli u druge klubove...i sad ce se vaditi na Bartri i Mascheranu.
Za Neymara bi se zadužili i kod Vatikana ako treba, samo da ga dovedu... a kad je stoper u pitanju, to je nebitna stvar.
Post Reply