Pa razlika je u kajmaku i u čiji džep idedustaban wrote:Pogazih rijec (samobanovao se) ali ovaj dramatican moment je konacno dobio pravi komentar.StupskaBitanga wrote:a dok borbe traju mi tonemo
![]()
Yebe se sviha njiha za ovu blokadu vlasti. Narod se upecao na udicu, svak za nekog navija a stadion tone sve dublje. Samo oni koji trebaju biti smjenjeni trljaju ruke, dobice jos jedan mandat do sljedecih izbora!
Volio bih da mi neko objasni kakva je reazlika u tome ko ce voditi Aluminij do sljedecih izbora?
Demokratska fronta Željko Komšić
- O'zone
- Globalni moderator
#24651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#24652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ćek još dok SDA pokaže da ima Stavpumica wrote:Ministru Bajroviću ručak preči od sjednice Vlade
Reuf Bajrović, ministar industrije energetike i rudarstva napustio je danas sjednicu Vlade Federacije BiH kako bi sa stranačkim kolegama iz Demokratske fronte prisustvovao "radnom ručku" sa američkom ambasadoricom u BiH Maureen Elisabeht Cormack.
Zajedno s njim na ručku su bili i predsjednik DF-a Željko Komšić i članovi rukovodstva ove stranke Emir Sujagić i Sifet Podžić.
U vrijeme dok je Bajrović “objedovao” trajala je sjednica Vlade FBiH na koju se ministar nije udostojio doći kako bi barem branio vlastite i stavove svoje stranke. Treba li napominjati da primanje ministarske plaće podrazumijeva, uz ostalo, i prisustvo sjednicama Vlade.
Sve ovo događalo se prije sjednice Predsjedništva DF-a nakon koje je saopćeno da ova stranka napušta vladajuću koaliciju, ali da njeni ministri ostaju u Vladi(!?).
(Faktor.ba)![]()
![]()
![]()
(Ovaj uskĺicnik i upitnik u zagradi na kraju zaista su stavili)
SDA-kmecanje na SDA-portalu![]()
- It_is_a_Leclerc
#24653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jah...
Idu godišnji, SBB će se malo nećkati, prevrtati, Bakir će tražiti nekog drugog, neće naći, pa će se vratiti SBB-u. U to će i nova godina, pa onda opet malo pregovaranja, pa eto i kampanje za lokalne. Na kraju će DF pola mandata presjediti u "opoziciji".
Idu godišnji, SBB će se malo nećkati, prevrtati, Bakir će tražiti nekog drugog, neće naći, pa će se vratiti SBB-u. U to će i nova godina, pa onda opet malo pregovaranja, pa eto i kampanje za lokalne. Na kraju će DF pola mandata presjediti u "opoziciji".
- dustaban
#24654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tamo nema vise kajmaka. Aluminij je bio ubleha bazirana na jeftinoj struji koje... vise nema.O'zone wrote:Pa razlika je u kajmaku i u čiji džep idedustaban wrote:Pogazih rijec (samobanovao se) ali ovaj dramatican moment je konacno dobio pravi komentar.StupskaBitanga wrote:a dok borbe traju mi tonemo
![]()
Yebe se sviha njiha za ovu blokadu vlasti. Narod se upecao na udicu, svak za nekog navija a stadion tone sve dublje. Samo oni koji trebaju biti smjenjeni trljaju ruke, dobice jos jedan mandat do sljedecih izbora!
Volio bih da mi neko objasni kakva je reazlika u tome ko ce voditi Aluminij do sljedecih izbora?
-
Patriotska_Liga
#24655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je napravio ono što je i govorio da će napraviti, a druga je stvar što je Bakir Izetbegović govorio kako su u DF-u 'velike patriote koje to ne bi napravile', kao da se patriotizam mjeri ostankom u truhloj koaliciji.
Zlatko Lagumdžija je za ovo 15-ak godina izvalio širok dijapazon budalaština, ali neki dan je rekao jednu veliku istinu - kompromis je postao ono što kaže HDZ. Ova matrica koju je SDA prihvatila za vlastiti modus operandi samo na prvu izgleda naivno od strane te iste SDA. Naime, šta god SDA prihvati od HDZ-ovih opštih uslova naplatit će višestruko ispod stola jer realno gro novca je tamo gdje SDA ima tapiju. Zato njima uopšte nije teško platiti HDZ-ove glasove ma kakvim trulim kompromisima jer ti glasovi njima otvaraju čarobna vrata, zna se i koja. Gdje su tu bošnjački nacionalni interesi? Čut ćemo krajem ljeta i početekom jeseni parnih godina, tad se prodaju skuplje nego danas.
DF nije pristao na ovo i ako ništa pokazali su principijelnost. Šta su govorili to su i radili, što je presedan u bh. politici. Mnogi ovdje kažu da ovo nije 'pametan potez' DF-a i da će 'propasti' na narednim izborima. Međutim Komšić je odavno govorio da ga nije briga za to nego da želi nešto da proba promijeniti po cijenu da sve propadne. S druge strane mislim da će se i kod nas kad-tad početi cijeniti principijelnost i da ćemo ostati zapanjeni rezultatima jednih od narednih nekoliko izbora. Možda DF tada neće ni postojati ali DF je važan jer je konačno u politiku uveo principijelnost kao realnu kategoriju. Zato je danas vrlo važan dan za bh. politiku. Tačno je da se od toga gladni neće najesti ali ovo je neka nada jer po prvi put imamo situaciju da je grupa ljudi koja ima kakav-takav izborni legitimitet, stavila princip ispred fotelja. Znači stavila, ne govorila o tome, svi govore da im fotelje nisu bitne ali ako ste primijetili uglavnom to govore iz fotelja.
Kao desno orijentisan u političkom smislu naravno da se ne slažem sa mnogim programskim načelima DF-a kao stranke lijevog centra, ali moram im aplaudirati za principijelnu politiku. Probili su led danas.
Zlatko Lagumdžija je za ovo 15-ak godina izvalio širok dijapazon budalaština, ali neki dan je rekao jednu veliku istinu - kompromis je postao ono što kaže HDZ. Ova matrica koju je SDA prihvatila za vlastiti modus operandi samo na prvu izgleda naivno od strane te iste SDA. Naime, šta god SDA prihvati od HDZ-ovih opštih uslova naplatit će višestruko ispod stola jer realno gro novca je tamo gdje SDA ima tapiju. Zato njima uopšte nije teško platiti HDZ-ove glasove ma kakvim trulim kompromisima jer ti glasovi njima otvaraju čarobna vrata, zna se i koja. Gdje su tu bošnjački nacionalni interesi? Čut ćemo krajem ljeta i početekom jeseni parnih godina, tad se prodaju skuplje nego danas.
DF nije pristao na ovo i ako ništa pokazali su principijelnost. Šta su govorili to su i radili, što je presedan u bh. politici. Mnogi ovdje kažu da ovo nije 'pametan potez' DF-a i da će 'propasti' na narednim izborima. Međutim Komšić je odavno govorio da ga nije briga za to nego da želi nešto da proba promijeniti po cijenu da sve propadne. S druge strane mislim da će se i kod nas kad-tad početi cijeniti principijelnost i da ćemo ostati zapanjeni rezultatima jednih od narednih nekoliko izbora. Možda DF tada neće ni postojati ali DF je važan jer je konačno u politiku uveo principijelnost kao realnu kategoriju. Zato je danas vrlo važan dan za bh. politiku. Tačno je da se od toga gladni neće najesti ali ovo je neka nada jer po prvi put imamo situaciju da je grupa ljudi koja ima kakav-takav izborni legitimitet, stavila princip ispred fotelja. Znači stavila, ne govorila o tome, svi govore da im fotelje nisu bitne ali ako ste primijetili uglavnom to govore iz fotelja.
Kao desno orijentisan u političkom smislu naravno da se ne slažem sa mnogim programskim načelima DF-a kao stranke lijevog centra, ali moram im aplaudirati za principijelnu politiku. Probili su led danas.
- O'zone
- Globalni moderator
#24656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ostaje lokacija, postrojenja, inventar, ma ostaje i beton koji se nekome može uvaliti....A vjerujem kad bi zainteresovana gospoda se dočepala Aluminija našla bi se i struja...kad se male nacionalisti slože sve se može...dustaban wrote: Tamo nema vise kajmaka. Aluminij je bio ubleha bazirana na jeftinoj struji koje... vise nema.
- JThomas
#24657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije kompromis ono što kaže HDZ, nego je kompromis nama naša javna preduzeća, a vama vaša, da i jedni i drugi nesmetano uzimaju kajmak.
i zlaja je onomad u pola mandata pokušao izbaciti SDA i uvesti HDZ u vladu (šta je to nego - njemu ostaje "naša" EP, a njima "njihova"), samo ga je budimir zajeb'o, tako da nije neka vertikala da o tome priča.
i zlaja je onomad u pola mandata pokušao izbaciti SDA i uvesti HDZ u vladu (šta je to nego - njemu ostaje "naša" EP, a njima "njihova"), samo ga je budimir zajeb'o, tako da nije neka vertikala da o tome priča.
-
Patriotska_Liga
#24658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista ne želim da se nađem u poziciji da branim SDP i pogotovo Lagumdžiju, ali...JThomas wrote:nije kompromis ono što kaže HDZ, nego je kompromis nama naša javna preduzeća, a vama vaša, da i jedni i drugi nesmetano uzimaju kajmak.
Kao prvo na samom početku HDZ imao ponuđena 4 ministarstva od 5 što nije prihvaćeno i ostali su u opoziciji.
Kao drugo veliko je pitanje šta bi HDZ dobio što od ministarstava što od preduzeća u onom drugom pokušaju formiranja vlasti, tj. da Budimir nije blokirao proces. Mi sad možemo nagađati da bi bilo 'tebi tvoje, meni moje', ali ovaj primjer gore kaže da to možda i ne bi bilo tako.
S druge strane SDA je brže-bolje pristala da HDZ ima svih 5 hrvatskih pozicija pa još vršila pritisak na DF da se HDZ-u pokloni i ta jedna srpska pozicija. Tako da ne možemo reći da je Lagumdžija bio široke ruke kao Izetbegović. Da je bio, radio bi potpuno isto kao što sada radi Izetbegović, jer je to mogao. A nije radio tako.
-
megaman4
#24659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Df=SDP SDP i dalje vlada FBiH iako nije njihov premijer, nego SDA... Kao što sam i ranije govorio, teško će neko u ovom trenu skinuti kadrove SDP-a sa direktorskih funkcija, jer je DF izričito protiv toga. Dosta je konfuzije u ovom trenu, a kako će se sve riješiti to samo dragi Bog zna. Sve mi ovo miriše na Bonske ovlasti Inzka koji jedini može nešto učiniti ako to bude htio...
- JThomas
#24660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
razloga za rušenje koalicije koju si pravio i sklapao skoro godinu dana na federalnom nivou nije bilo. osim ovog koji sam naveo.
-
Android Knego
#24661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patriotska_Liga wrote: DF nije pristao na ovo i ako ništa pokazali su principijelnost. Šta su govorili to su i radili, što je presedan u bh. politici. Mnogi ovdje kažu da ovo nije 'pametan potez' DF-a i da će 'propasti' na narednim izborima. Međutim Komšić je odavno govorio da ga nije briga za to nego da želi nešto da proba promijeniti po cijenu da sve propadne. S druge strane mislim da će se i kod nas kad-tad početi cijeniti principijelnost i da ćemo ostati zapanjeni rezultatima jednih od narednih nekoliko izbora. Možda DF tada neće ni postojati ali DF je važan jer je konačno u politiku uveo principijelnost kao realnu kategoriju. Zato je danas vrlo važan dan za bh. politiku. Tačno je da se od toga gladni neće najesti ali ovo je neka nada jer po prvi put imamo situaciju da je grupa ljudi koja ima kakav-takav izborni legitimitet, stavila princip ispred fotelja. Znači stavila, ne govorila o tome, svi govore da im fotelje nisu bitne ali ako ste primijetili uglavnom to govore iz fotelja.
-
HM 2011
#24662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Android Knego wrote:Patriotska_Liga wrote: DF nije pristao na ovo i ako ništa pokazali su principijelnost. Šta su govorili to su i radili, što je presedan u bh. politici. Mnogi ovdje kažu da ovo nije 'pametan potez' DF-a i da će 'propasti' na narednim izborima. Međutim Komšić je odavno govorio da ga nije briga za to nego da želi nešto da proba promijeniti po cijenu da sve propadne. S druge strane mislim da će se i kod nas kad-tad početi cijeniti principijelnost i da ćemo ostati zapanjeni rezultatima jednih od narednih nekoliko izbora. Možda DF tada neće ni postojati ali DF je važan jer je konačno u politiku uveo principijelnost kao realnu kategoriju. Zato je danas vrlo važan dan za bh. politiku. Tačno je da se od toga gladni neće najesti ali ovo je neka nada jer po prvi put imamo situaciju da je grupa ljudi koja ima kakav-takav izborni legitimitet, stavila princip ispred fotelja. Znači stavila, ne govorila o tome, svi govore da im fotelje nisu bitne ali ako ste primijetili uglavnom to govore iz fotelja.
Pošto vidim generacija bi da podržava pa samo da podsjetim na jednu činjenicu.
Komšić nije želio promjenu, nego je zbog promjene NAPUSTIO VLADU.
prijašnja uredba odgovorala na način da Reuf Bajrović imenuje, smjenjuje, postavlja i slično...
Donjeli novu uredbu kojom Vlada FBiH tj. Koalicija imenuje, smjenjuje, postavlja i slično i DF napušta vladu.....
Promjena se ogleda u tome da umjeto da jedno lice caruje određenim resorom - caruje kompletna vlada i svi su uključeni u sve - međutim to se DF-u nije sviđalo - a ako se gleda po bilo kojem normativu - to je pravednije od ovoga prije - posebno u društevnom sistemu u kojem živimo.....
Budete li se zalijetali i dalje tako neće od Bosne ostati ništa, jer treba i novim generacijama političara dolmiti džepove - a evo kao što vidimo - ljudi bi raskinuli koaliciju ali bi ostali u vladi.....
iz tog razloga ponavljam:
Podržite samo SDA, na svim nivoima, pokažite odgovornost, tražite odgovornost - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Last edited by HM 2011 on 04/06/2015 19:45, edited 1 time in total.
-
Patriotska_Liga
#24663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto se ti baviš time? Šta ti imaš od toga čiji će direktori biti na funkcijama? Zašto bi sad SDA/HDZ postavili svoje direktore na sve moguće funkcije?megaman4 wrote:Df=SDP SDP i dalje vlada FBiH iako nije njihov premijer, nego SDA... Kao što sam i ranije govorio, teško će neko u ovom trenu skinuti kadrove SDP-a sa direktorskih funkcija, jer je DF izričito protiv toga. Dosta je konfuzije u ovom trenu, a kako će se sve riješiti to samo dragi Bog zna. Sve mi ovo miriše na Bonske ovlasti Inzka koji jedini može nešto učiniti ako to bude htio...
Ništa to, nego samo da se gledaju revizorski izvještaji. K'o posluje loše da ide, ko posluje dobro da ostane. I doviđenja.
Onog dana kad se direktorske funkcije odvoje od dnevne politike onda možeš očekivati i da se stranke počnu baviti politikom, zbog čega i jesu tu gdje jesu. Stranke funkcionišu kao biroi za zapošljavanje vlastitog kadra i u tom silnom zapošljavanju ne mogu ni voditi bilo kakvu politiku, krojiti bilo kakve strategije i slično.
Mi sad možemo ovdje pričati priču kako je DF-u, čiji je predsjednik brutalno otjeran iz SDP-a, u interesu da čuva direktorske pozicije tog istog SDP-a, ali postavlje se logično pitanje zašto? Ne vjerujem u mazohizam članova DF-a.
- JThomas
#24664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zato što je to svrha političkog organizovanja kod nas.
- agent_zero
#24665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svaka čast DFu
Što prije formirati ujedinjenu ljevicu i potjerati ovo nacionalističko-neofašističko-krmininalnu i mafijašku bandu, zelene SDA kmere i KRA DE ZE.
Od izbora zemlju u propast vode, najveći kriminal se sprovodi otkako su na vlasti, po njima dobro poznatom receptu od 90te, pa na ovamo.
Što prije formirati ujedinjenu ljevicu i potjerati ovo nacionalističko-neofašističko-krmininalnu i mafijašku bandu, zelene SDA kmere i KRA DE ZE.
Od izbora zemlju u propast vode, najveći kriminal se sprovodi otkako su na vlasti, po njima dobro poznatom receptu od 90te, pa na ovamo.
-
HM 2011
#24666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek zbog promjene raskinuo koaliciju.Patriotska_Liga wrote:Zašto se ti baviš time? Šta ti imaš od toga čiji će direktori biti na funkcijama? Zašto bi sad SDA/HDZ postavili svoje direktore na sve moguće funkcije?megaman4 wrote:Df=SDP SDP i dalje vlada FBiH iako nije njihov premijer, nego SDA... Kao što sam i ranije govorio, teško će neko u ovom trenu skinuti kadrove SDP-a sa direktorskih funkcija, jer je DF izričito protiv toga. Dosta je konfuzije u ovom trenu, a kako će se sve riješiti to samo dragi Bog zna. Sve mi ovo miriše na Bonske ovlasti Inzka koji jedini može nešto učiniti ako to bude htio...
Ništa to, nego samo da se gledaju revizorski izvještaji. K'o posluje loše da ide, ko posluje dobro da ostane. I doviđenja.
Onog dana kad se direktorske funkcije odvoje od dnevne politike onda možeš očekivati i da se stranke počnu baviti politikom, zbog čega i jesu tu gdje jesu. Stranke funkcionišu kao biroi za zapošljavanje vlastitog kadra i u tom silnom zapošljavanju ne mogu ni voditi bilo kakvu politiku, krojiti bilo kakve strategije i slično.
Mi sad možemo ovdje pričati priču kako je DF-u, čiji je predsjednik brutalno otjeran iz SDP-a, u interesu da čuva direktorske pozicije tog istog SDP-a, ali postavlje se logično pitanje zašto? Ne vjerujem u mazohizam članova DF-a.
YES WE CAN ! što bi se reklo.....
Last edited by HM 2011 on 04/06/2015 19:52, edited 1 time in total.
-
megaman4
#24667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa šta je onda rješenje? Već se kasni sa reformama...Ja se nadam da će sve ovo uskoro proći i da će ova VLADA konačno raditi onako kako treba. Pa mi svi zajedno ispaštamo.Patriotska_Liga wrote:Zašto se ti baviš time? Šta ti imaš od toga čiji će direktori biti na funkcijama? Zašto bi sad SDA/HDZ postavili svoje direktore na sve moguće funkcije?megaman4 wrote:Df=SDP SDP i dalje vlada FBiH iako nije njihov premijer, nego SDA... Kao što sam i ranije govorio, teško će neko u ovom trenu skinuti kadrove SDP-a sa direktorskih funkcija, jer je DF izričito protiv toga. Dosta je konfuzije u ovom trenu, a kako će se sve riješiti to samo dragi Bog zna. Sve mi ovo miriše na Bonske ovlasti Inzka koji jedini može nešto učiniti ako to bude htio...
-
HM 2011
#24668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zajedno u promjene.
Došla prva promjena - DF-u ne odgovara - DF napušta koaliciju......

I što je najsmiješnije u svemu - još prijete...
Došla prva promjena - DF-u ne odgovara - DF napušta koaliciju......
I što je najsmiješnije u svemu - još prijete...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#24669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Grijesis.omega369 wrote:Pa to i jeste problem, sto je ZNAO. sad je uletio u vladu, pokupio funkcije i ispario se, mozda on misli da je napravio mudar potez, ali mislim da ce na sljedecim izborima potonuti brze nego fahro. na zalost-LIBERO- wrote:Izlazi Zeljko iz te mafijaske hobotnice, i u borbu za slijedece izbore....lokalne, pa opste.
Sa ovom bagrom, u startu se znalo, da nema bilo sta. Ni u pogledu promjena, a ni drzave. Samo talovi, lobiji, rasprodaja resursa i ta 'drzavotvorna'orica.
Odje-bi bagru. A treb'o si to znati u startu, i uraditi.
Mozda jos veci problem je to sto je iskreno vjerovao, da se sa SDA i HDZ, ipak, moze u neke promjene, i da se uz njih moze staviti interes drzave na prvo mjesto.
Prije par mjeseci i na ovoj temi, i na nekim srodnim ovoj, prije formiranje ove kao vlasti, govorio sam i uporno pisao, da DF., narocito sa ovim brojem ruku, moze biti samo izmanipulisana i preglasavana, a nikako pokretac reformi. Zeljko je vjerovao da ce moci nesto uraditi, i sada je definitivno i spoznao da u vrhovima SDA-HDZ nema reformskog potencijala.
I to je to.
-
Patriotska_Liga
#24670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rješenje je da se odma počne s reformama i da se ostave direktori da rade svoj posao dok ne stignu revizorski izvještaji.megaman4 wrote: Pa šta je onda rješenje? Već se kasni sa reformama...Ja se nadam da će sve ovo uskoro proći i da će ova VLADA konačno raditi onako kako treba. Pa mi svi zajedno ispaštamo.
Čemu se ti nadaš od vlade kojoj je prva tačka dnevnog reda smjena direktora i dovođenje svojih kadrova? To ti je najbolji dokaz da se nemaš čemu nadati.
Bošnjaci trebaju ozbiljnu alternativu SDA. To naravno ne može biti SBB sve sa svojim utemeljiteljem. Formiranje bošnjačkog i probosanskog patriotskog bloka ujedinjenjem svih onih koji žele da budu alternativa izdajničkoj i lopovskoj SDA politici mora biti jedina politička agenda u narednom periodu kako bi se barem na izbore 2018. godine došlo sa ozbiljnom alternativom.
Potpuno je jasno da su naredne 4 godine izgubljene, u to više niko ozbiljan ne sumnja.
- Edin H.
#24671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gigantski potez, da ovo nije napravio, poglaubali bi ga na sljedecim izborima kao Nick Clegg i Liberal-demokrati nedavno u Engleskoj.
-
HM 2011
#24672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa zar ovo nije bio reformski potez - Vlada kao organ kolektivnog odlučivanja, demokratski kapacitet, odgovornost, najbolji od najboljih ?-LIBERO- wrote:Grijesis.omega369 wrote:Pa to i jeste problem, sto je ZNAO. sad je uletio u vladu, pokupio funkcije i ispario se, mozda on misli da je napravio mudar potez, ali mislim da ce na sljedecim izborima potonuti brze nego fahro. na zalost-LIBERO- wrote:Izlazi Zeljko iz te mafijaske hobotnice, i u borbu za slijedece izbore....lokalne, pa opste.
Sa ovom bagrom, u startu se znalo, da nema bilo sta. Ni u pogledu promjena, a ni drzave. Samo talovi, lobiji, rasprodaja resursa i ta 'drzavotvorna'orica.
Odje-bi bagru. A treb'o si to znati u startu, i uraditi.
Mozda jos veci problem je to sto je iskreno vjerovao, da se sa SDA i HDZ, ipak, moze u neke promjene, i da se uz njih moze staviti interes drzave na prvo mjesto.![]()
![]()
Prije par mjeseci i na ovoj temi, i na nekim srodnim ovoj, prije formiranje ove kao vlasti, govorio sam i uporno pisao, da DF., narocito sa ovim brojem ruku, moze biti samo izmanipulisana i preglasavana, a nikako pokretac reformi. Zeljko je vjerovao da ce moci nesto uraditi, i sada je definitivno i spoznao da u vrhovima SDA-HDZ nema reformskog potencijala.
I to je to.
DF je puno gori od bilo koje forme SDA ili HDZ-a - velika je strka na temu kako nadolmit džepove, pošto nema ništa od dolmljenja i trgovanja mandatima u upravnim i nadzornim odborima, lagano, po sistemu uvrijeđene mlade, raskinuli koaliciju ali zadržali mandate......
Šta u svemu ovome ima nejasno ? i gdje u svemu ovome ima mjesta za podršku DF-u kao nekom uber pravednom junaku pravedniku ?
Evo Edin.H kaže gigantski potez ? u čemu ? I dalje su u vladi ?
-
megaman4
#24673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Džaba onda britansko-njemačka inicijativa.Patriotska_Liga wrote:Rješenje je da se odma počne s reformama i da se ostave direktori da rade svoj posao dok ne stignu revizorski izvještaji.megaman4 wrote: Pa šta je onda rješenje? Već se kasni sa reformama...Ja se nadam da će sve ovo uskoro proći i da će ova VLADA konačno raditi onako kako treba. Pa mi svi zajedno ispaštamo.
Čemu se ti nadaš od vlade kojoj je prva tačka dnevnog reda smjena direktora i dovođenje svojih kadrova? To ti je najbolji dokaz da se nemaš čemu nadati.
Bošnjaci trebaju ozbiljnu alternativu SDA. To naravno ne može biti SBB sve sa svojim utemeljiteljem. Formiranje bošnjačkog i probosanskog patriotskog bloka ujedinjenjem svih onih koji žele da budu alternativa izdajničkoj i lopovskoj SDA politici mora biti jedina politička agenda u narednom periodu kako bi se barem na izbore 2018. godine došlo sa ozbiljnom alternativom.
Potpuno je jasno da su naredne 4 godine izgubljene, u to više niko ozbiljan ne sumnja.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#24674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako bih ja volio popiti kahvu s tobom
. Mislim, prosto ne vjerujem koje 'sljepilo', i tolerancija spram zelene profiterske mafije.
- pumica
#24675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li vi iz SDA imate namjeru svaki mandat mijenjati uredbe kako vam bude potrebno obzirom na izborni rezultat?HM 2011 wrote:
Pošto vidim generacija bi da podržava pa samo da podsjetim na jednu činjenicu.
Komšić nije želio promjenu, nego je zbog promjene NAPUSTIO VLADU.
prijašnja uredba odgovorala na način da Reuf Bajrović imenuje, smjenjuje, postavlja i slično...
Donjeli novu uredbu kojom Vlada FBiH tj. Koalicija imenuje, smjenjuje, postavlja i slično i DF napušta vladu.....
Promjena se ogleda u tome da umjeto da jedno lice caruje određenim resorom - caruje kompletna vlada i svi su uključeni u sve - međutim to se DF-u nije sviđalo - a ako se gleda po bilo kojem normativu - to je pravednije od ovoga prije - posebno u društevnom sistemu u kojem živimo.....
Budete li se zalijetali i dalje tako neće od Bosne ostati ništa, jer treba i novim generacijama političara dolmiti džepove - a evo kao što vidimo - ljudi bi raskinuli koaliciju ali bi ostali u vladi.....
iz tog razloga ponavljam:
Podržite samo SDA, na svim nivoima, pokažite odgovornost, tražite odgovornost - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Uredbu koju danas ukidate/mijenjate ste prosli mandat vi predlozili i svojim rukicama izglasali.
Vas ministar Ramic na FTV kaze da vam je tada tako odgovaralo (zastita od SDPa) a sada vam vise ne odgovara (zastita od DFa).
I kako se ti (i tvoji) usudjujes bilo kome dijeliti lekcije?
SDA je lopovska stranka, sada kada je Bake zajahao i sa pecatom, i ako Bog da doci ce vama KRAJ.
I da ... prosli mandat SDA nije bila u parlamentarnoj vecini a sjedila je u vladi ... UPORNO.
ZGAZITE SDA, NA SVIM NIVOIMA, POKAZITE I TRAZITE ODGOVORNOST ... ZGAZITE SDA, U JEDINSTVU JE SNAGA.