Luciano88 wrote: ↑18/12/2023 11:59
Dugokonton wrote: ↑13/12/2023 17:13
Luciano88 wrote: ↑13/12/2023 16:38
14.11. otišao kurirskom službom za Vitez, vjerovatno je tamo zaprimljen 15.11.
Zar i to da nam se poklopi, isto 14. otišao euro express-om.
Ali znam da je "ležao" u skladištu do 21. kad je primljen u radionu, to su mi potvrdili.
Znači očekivati je poziv narednih dana.
Sretno u izboru drugog modela, mislim Brenda!
Evo danas napokon sve završeno. Prodavac je bio krajnje korektan i sve je ispostovao, još samo da dovuku sutra novi TV

.
Odluka je pala na Hisense QLED 65A7KQ sa 5 godina garancije. Ovaj je malo skuplji od Philipsa koji je krepao, ali je prodavac snizio cijenu tako da smo došli do korektnog dogovara.
Prvo sretna nova godina svima na forumu.
E sad i ja da stavim tačku na ovu moju Philips sagu...u petak dobijem dokumentaciju iz KimTec-a, sa kojom odem isti dan odem u FIS po novi(isti) uređaj. Naravno više tog modela od 58" nema, kažu izaberite nešto drugo. Nije mi se svidjelo ništa, na Philips neću ni da pomišljam, a u FIS-u najviše njihovih modela! Kažem im ja finim i laganim tonom ne odgovara mi ništa, vratite mi novac nazad. E tu kreće igranka, brzo se pojaviše njih 3, ne znam više ko je šef kome, pa ovako, pa onako, gospodine ne morate uzeti Philips ima i Samsung lijepih modela, pa možete ako hoćete taj novac iskoristiti na drugom odjelu (1079KM je u pitanju). A ja ladan kao punicin pogled, ponovim da samo lova dolazi u obzir. Dok je priča i ubijeđivanje njih 3 neizmjenično trajalo ja sam lagano vadio pripremljeni list zakona o zaštiti potrošača, član 26. Te isti lagano pročitao.

Kada su vidjeli da je đavo odnjeo šalu, počeše se dogovarati koja će zvati sad još nekog šefa koji je iznad njih. Taj telefonski razgovor sa šefom je kratko trajao, na moju radost potpisa se "glavna" na originalni fiskalni račun rekavši mi da odem do kase gdje će mi biti isplaćen traženi iznos.
Direktno iz FIS-a zapalim u Gorenje po Hisense 65U7HQ, gledam ga evo 2 dana i uživam...zaista ima mnogo bolji panel od Philipsa, a da ne kažem prilikom prikaza HDR sadržaja, gdje se Philips sa svojih 300 nitsa patio, prikazivao neprirodne boje lica, ma koliko se ja trudio u postavkama, kalibracijama ali tu zelenkastu, crvenkastu boju koja je prevladavala u tamnim scenama na licima glumaca nisam mogao izbiti. Na pomenutom Hisense modelu koji ima 600 nitsa u HDR modu toga nema, čak i u standardnom modu slike, bez ikakvog podešavanja. Uglovi gledanja su takođe debelo na strani U7, a oba su VA paneli.
Eto toliko za sada od mene, a što se tiče nedaj bože nekih reklamacija samo se dobro spremite, zakon je na našoj strani!