Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#24651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote:Russia Today nije nikakva ekskluziva SBB-a, jer mnoge kablovske i iptv kako u Srbiji tako i u regiji imaju ovaj kanal.
Nisam rekao da je ekskluziva, već da se većinom strani kanali koji se pojave u ponudi neke od članica United Grupe, pojave i u ponudi ostalih članica.
hipija

#24652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Na zalost ne drze se bas uvijek toga. Eto recimo Total Tv ima u ponudi Filmbox kanale dok SBB, odnosno Telemach nema. A da bi bilo bolje rjesenje od RT, bilo bi.
DON_eARL

#24653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

klaki wrote:hahah ma kakav telemach ba. iz nepoznatog razloga su preskocili moju zgradu. totalno neozbiljna kompanija bila i bice. nadam se da ce neko drugi doci pa da vise "presisa" ovaj telemach i bhtelecom
Ukoliko u zgradi u kojoj živite nema instalacije za Telemach kablovsku televiziju, potrebno je minimum 50% stanara zgrade da bude zainteresovano za priključenje usluge Telemach kablovske televizije. http://www.telemach.ba/Kako+postati+kor ... v_start2=0
Zatraži da ti @Telemach pošalje dokument koji možeš isprintati i kreneš fino od vrata do vrata, skupiš 50% potpisa, proslijediš im i eto Telemacha. :D Sve manje su mi jasni ljudi koji potpišu ugovor za neku uslugu i onda svakodnevno očekuju nadopunjavanje usluge novim sadržajem. :-)
crnivrag

#24654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hipija wrote:Na zalost ne drze se bas uvijek toga. Eto recimo Total Tv ima u ponudi Filmbox kanale dok SBB, odnosno Telemach nema. A da bi bilo bolje rjesenje od RT, bilo bi.
Za FilmBox kanale se pisalo po raznim forumima. Total TV te kanale ne drži na svojim transponderima, već je postignut dogovor da se na te kanale stavi i kodiranje koje Total TV koristi, da bi ih krajnji korisnici mogli pratiti.
apexovac

#24655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by apexovac »

Da li neko ima slican problem sa wireless routerom koji sam dobio od telemacha : Barem jednom dnevno pocne da ispusta neke nepodnosljive uhoparacuje visokofrekventne zvukove, i pri tome nema wireless konekcije. Nakon sto ga resetujem, sve profercera, ali je poprilicno iritantno.
NediM17

#24656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

apexovac wrote:Da li neko ima slican problem sa wireless routerom koji sam dobio od telemacha : Barem jednom dnevno pocne da ispusta neke nepodnosljive uhoparacuje visokofrekventne zvukove, i pri tome nema wireless konekcije. Nakon sto ga resetujem, sve profercera, ali je poprilicno iritantno.
Desilo mi se par puta... Ali sve je ok vec dugo.
Maharadza

#24657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

dječak sa šibicama wrote:Posto pratim neke programe na IPTV, mislim da je HBO paket definitivno precijenjen, a pravo pitanje je zasto Telemach ne uvede Cinestar Premiere kanale. Po meni puno kvalitetniji od HBO.
@avaks i ja smo ovdje MJESECIMA dosađivali i zahtjevali cinestar premiere kanale umjesto ostalog šrota što ubacuju, ali uzalud naša borba protiv vjetrenjača, oni i dalje samo ubacuju neke divlje kanale koje (gotovo) nikoga ne zanimaju! :roll:
hipija wrote:Russia Today nije nikakva ekskluziva SBB-a, jer mnoge kablovske i iptv kako u Srbiji tako i u regiji imaju ovaj kanal.
Misliš putinTV?! :mrgreen:
malwarebyte

#24658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by malwarebyte »

malwarebyte wrote:Telemaše, nedavno sam pisao da modem često počne zujati i ne prestaje dok ga ne resetuješ.
Bilo stalo par sedmica i opet počelo. Samo sad dok zuji ne radi wifi, i što duže zuji više se i čuje.
Da li postoji mogućnost zamjene modema ?
apexovac wrote:Da li neko ima slican problem sa wireless routerom koji sam dobio od telemacha : Barem jednom dnevno pocne da ispusta neke nepodnosljive uhoparacuje visokofrekventne zvukove, i pri tome nema wireless konekcije. Nakon sto ga resetujem, sve profercera, ali je poprilicno iritantno.
Da evo već par mjeseci tako. Prvi put oni iz centrale resetovali ruter, Drugi put prošle sedmice nekad došli i zamjenili adapter. Neki dan opet počelo.

Telemaše, rekoše ovi što su dolazili ako opet počne da se javim, da će doći i zamjeniti. Pa evo javljam se opet
Registarska oznaka

#24659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Registarska oznaka »

Moze li se na d3go sport klubovi 2 i 3 prebaciti sa hrvatskog na sk srbija?
Dupli_skalp

#24660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@Telemach

još uvijek nisam dobio odgovor na poruku koju sam poslao putem PM-a 17.11.2015. :wink:

@ostali

kod mene je zaključan taj novi kanal russia today, kod vas?
crnivrag

#24661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

eyesburn wrote:@Telemach

još uvijek nisam dobio odgovor na poruku koju sam poslao putem PM-a 17.11.2015. :wink:

@ostali

kod mene je zaključan taj novi kanal russia today, kod vas?
Možda kanal nije u Start paketu. Ja imam sve pakete pa mi radi normalno, evo sad sam provjerio. Ako koristiš CI modul, možda nije još uvijek automatski autorizovan za dekodiranje tog kanala.
doff

#24662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Telemach

Možete li otklonit problem sa unifi-Kamberovića polje i željeznička stanica/Zenica. Već nekoliko dana nije se moguće spojit.
Dupli_skalp

#24663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

crnivrag wrote:Možda kanal nije u Start paketu. Ja imam sve pakete pa mi radi normalno, evo sad sam provjerio. Ako koristiš CI modul, možda nije još uvijek automatski autorizovan za dekodiranje tog kanala.
da, CAM modul je u pitanju,,, ali je zaključan.
dembele

#24664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Telemach i BHT vode mrtvu utrku ko ce u svoju ponudu uvrstiti sto bezvezniji kanal.
crnivrag

#24665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

eyesburn wrote:
crnivrag wrote:Možda kanal nije u Start paketu. Ja imam sve pakete pa mi radi normalno, evo sad sam provjerio. Ako koristiš CI modul, možda nije još uvijek automatski autorizovan za dekodiranje tog kanala.
da, CAM modul je u pitanju,,, ali je zaključan.
Probaj isključiti TV kabal iz utičnice, ili izvaditi CI modul pa ga vratiti da se ponovo autorizuje. Ako ti ni tada ne uspije, vjerovatno će ti Telemach odgovoriti na ovaj problem.
SHTEVELEC

#24666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

Desava li se nekome da sa cam modulom neki kanali povremeno nestanu s liste pa morate uraditi scan da ih opet nadje? Bas cudno, k'o da mijenjanu frekvencije na kojima se kanali nalaze
crnivrag

#24667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

SHTEVELEC wrote:Desava li se nekome da sa cam modulom neki kanali povremeno nestanu s liste pa morate uraditi scan da ih opet nadje? Bas cudno, k'o da mijenjanu frekvencije na kojima se kanali nalaze
I kod mene TV također zbrka frekvencije na kojima rade izmjene, i sad kad su ubacivali City TV i Russia Today, morao sam ponovo uraditi skeniranje.
dale cooper

#24668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

Danas gledam poštanski sandučići u mojoj zgradi puni ovih reklamnih flajera od Telemacha.
Je li to Telemach ulazi na Tuzlansko tržište? :zoka:
crnivrag

#24669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dale cooper wrote:Danas gledam poštanski sandučići u mojoj zgradi puni ovih reklamnih flajera od Telemacha.
O ovom je bilo govora na prethodnim stranicama. Telemach je preuzeo kompaniju BHB Cable koja djeluje u Tuzli i okolnim mjestima.

Uskoro kreću sa ponudom Telemach usluga u okviru ovog kablovskog operatera.
Telemach

#24670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

doff wrote:Telemach

Možete li otklonit problem sa unifi-Kamberovića polje i željeznička stanica/Zenica. Već nekoliko dana nije se moguće spojit.
Hvala na informacijama, provjerićemo sve što je potrebno.
dale cooper

#24671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dale cooper »

crnivrag wrote:
dale cooper wrote:Danas gledam poštanski sandučići u mojoj zgradi puni ovih reklamnih flajera od Telemacha.
O ovom je bilo govora na prethodnim stranicama. Telemach je preuzeo kompaniju BHB Cable koja djeluje u Tuzli i okolnim mjestima.

Uskoro kreću sa ponudom Telemach usluga u okviru ovog kablovskog operatera.
Ok, hvala. Nisam imao pojma o ovome. Čak nisam znao da BHB Cable uopšte djeluje u Tuzli. Znam da su iz Lukavca.
crnivrag

#24672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

dale cooper wrote:
Ok, hvala. Nisam imao pojma o ovome. Čak nisam znao da BHB Cable uopšte djeluje u Tuzli. Znam da su iz Lukavca.
Ovako stoji na njihovoj zvaničnoj web stranici:

BHB CABLE TV ima u svom sastavu kablovsku distribuciju tv programa u slijedećim gradovima:
Tuzla,
Lukavac,
Kladanj,
Gračanica,
Doboj Istok,
Novi Travnik,
Jajce,
Mrkonjić Grad,
Sanski Most,
Brčko District.
Juve4Life

#24673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Juve4Life »

Svaka čast za ove nove kanale. Bitno je da uvodite novitete a vremenom ce biti sigurno i boljih i atraktivnijih kanala. Samo tako nastavite :thumbup:
MTV

#24674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Da BHB Cable zahvata samo frtalj Tuzle ,kroz skoro cijelu Tuzlu je provucena kablovska TXTV koja je podruznica vece Elte MT. Da kupe TXTV bilo bi to odlicno jer im internet i TV nisu za pohvaliti, ali znajuci odnose vlasnika Elte i Telemacha nece Telemach kroz cijelu Tuzlu jos jako dugo.
zagordark

#24675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zagordark »

Šta je sa fiksnom mrežom? U subotu nije radila telefonska linija jedno vrijeme a danas čitav dan ne radi.
Locked