Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dino Djurbuzovic
#24626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne znam zasto mene niko ne spominje ... Za vasu informaciju, razgovori su odrzani vec !
- Point.
#24627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gdje pise da mora sve po kljucu? U Dejtonskom ustavu? Ako je bas tako zasto nam u reprezentaciji igra jedan Srbin i dva Hrvata? To su samo price da se zamazu oci narodu, Vahina boljka je sto je prerastao djecije bolesti koji Savez ima vec citav niz godina. Ako je jedina prepreka za prolazak na EP ili SP i dodatne milione to hoce li se Vahin pomocnik zvati Milutin ili Marko, onda je to smijesno. A zvuci mi smijesno.
- Altsa
#24628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakvih sve provala covjek ovdje nece procitati. Te Kek, te Vaha, Prosinecki i sl. Savez postavlja podobnog trenera a ne sposobnog valjda je to i pticama na grani jasno. Jedina mogucnost da nije tako je da im je ponestalo para od SP u Brazilu pa da moraju naci nekog ozbiljnog i plasirat se na EP zbog love ali i to je pitanje. Sa ozbiljnim trenerom dolaze i rezultati.
- Fudo Bosna
#24629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kiligonzales wrote:Onda nek trener bude Mulalic, on ne mumla, on urla.Point. wrote:Amar mumla kad prica, prica u bradu, kako takav moze podici ikome motivaciju? On nikakvih referenaca nema da bude uopste u krugu kandidata, kamoli glavni kandidat. Jebo ba Zelju i te tituke, pa u nasoj ligi Baka osvaja titule, jebo to onda.
Ako vec mora biti sa nasih govornih podrucja i ako se Vaha ne moze preveslati i dati mu sta zeli da postane selektor (a ne trazi puno, daj mu jebene pomocnike koje zeli) te ako se ne moze dovesti Katanec ili Robi, ne bih se dvuomio i uzeo bih tandem Sergej-Nalic. Sergej ima autoritet i legendarni status, Nalic zna fudbal, evropska skola i disciplina, vrijeme je da iskocimo iz mahalskog mentaliteta i predjemo na dokazano uspjesni disciplina, rad i kompetentnost level ako zelimo ikakvog uspijeha u narednim ciklusima.![]()
Amar je trener koji je u BiH jedan od najboljih, barem sto se tice BH. Premier Lige, tu se pokazao i dokazao. Ako bude opcija trener koji radi u BiH, nek to bude Amar ili Baka. Ostali su tankosava. Realno od ovih nasih sto rade vani, svi bi Vahu.
Ako bude neko iz regiona, pa vidjecemo sta nam je ciniti, dosta je tu imena.
A ovaj s"Svedjanin" sto bi dosao u "paketu," sa trenerski nepismenim Barbarezom, e to mi je najveca odvala...
Cuj , lik "konsultant" u reprezentaciji i to mu "preporuke", nikog zivog nije vodio i nema ni jedne trenerske titule, (a potanki npr. za Vahu, grebeni Amar, ima "samo" 11 titula kupa i prvenstava, i kazu on se pokazao "neuspjesnim", kada ?), ali zato je kao bas on , Sved, kao neki "ober strucnjak", Sergej voli Bosnu i "dobar sa rajom iz repke" i to ga cini "dobrim" selektorom?
E ako je Svedjanin napravio analizu stanja u BIH fudbalu "grebo" onda i Vahu , to je onda strucnjak kalibra Strausa Osima i Cire?
Last edited by Fudo Bosna on 09/10/2017 14:44, edited 4 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#24630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sjo kad nas iznenadeAltsa wrote:Kakvih sve provala covjek ovdje nece procitati. Te Kek, te Vaha, Prosinecki i sl. Savez postavlja podobnog trenera a ne sposobnog valjda je to i pticama na grani jasno. Jedina mogucnost da nije tako je da im je ponestalo para od SP u Brazilu pa da moraju naci nekog ozbiljnog i plasirat se na EP zbog love ali i to je pitanje. Sa ozbiljnim trenerom dolaze i rezultati.
Al mislim da bi nas najviše iznenadili novim ugovorom za Mešu
-
bosanska senzacija
#24631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Amar Osim je najvece uspjehe u Zelji ostvario prvenstveno zbog toga sto je igracima licno on isplacivao plate i premije uz to sto im je bio i trener. Kada na slican nacin bude u stanju motivisati Dzeku, Pjanica i kompaniju neka mu daju selektorsku poziciju. Do tada smatram da je njega i bilo koga drugog trenera iz nase kukuruz lige neozbiljno dovoditi u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
- DaysleepeR
#24632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakav ba Vaha? Čovjek je na svjetskom sa Japanom. Sad treba to da halali, sa našim međedima ovdje da se hrve. Kod Budnje da pripreme ima i sl.
Ma hajte molim vas.
Ma hajte molim vas.
-
kiligonzales
#24633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kolasinac i Sunjic su bili za titulu najgoreg u mecu sa Belgijom. Vranjes je odigrao bolje. Ali i dalje je on nedovoljno dobar za repke, kao i Sunjic. Kombinacija Vranjes, Sunjic obecavaju minimalno 1 gol u mrezi nase repke. Za neke klupe su dobri, za terena jos im valja dosta raditi.Bazinga1234 wrote:mega_mashcine wrote: Konstantno se drvlje i kamenje na Vranješa, a Vranješ je protiv Belgije odigrao bolje nego Kolašinac. U prvom poluvremenu je uz Medunjanina bio naš najbolji igrač. Ne sjecam se da je kriv i za jedan gol, a cak je jedan i spasio haman sa gol linije..![]()
Al bitno je srat po Vranjesu iako je protiv Grčke recimo bio jedan od najboljih, evo i sad po meni sasvim dobra partija. Podbacio je jedino protiv Kipra.
Doduse Sunjic je dosta toga pocistio pozadi, Kolasinac cistog dresa usao na teren i izasao sa njeg. Najaca mu je ona asistencija za 4 gol Belgijancima.
Grci i realizacija u kvalifikacijama nula bodova. 10 utakmica datih 13 golova, dali najvise svojih golova Gibraltaru.
-
Melbourne_Australia
#24634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
bosanska senzacija wrote:Amar Osim je najvece uspjehe u Zelji ostvario prvenstveno zbog toga sto je igracima licno on isplacivao plate i premije uz to sto im je bio i trener. Kada na slican nacin bude u stanju motivisati Dzeku, Pjanica i kompaniju neka mu daju selektorsku poziciju. Do tada smatram da je njega i bilo koga drugog trenera iz nase kukuruz lige neozbiljno dovoditi u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
-
kiligonzales
#24635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da sam kojim slucajem ko fudbaler ili trener obezbjedio dovoljno za zivot, poziv da vodim reprezentaciju prihvatio bih i dzaba, platu bi dao nekoj sirocadi, domu penzionera, nekome kome treba. Svako trazi izgovor zasto da ne preuzme BH. repku. Nebi me cudilo da su svi izmislili razlog vise samo da nebi vodili BiH, pa se s toga Mesa ucinio dobrim izborom. Eto Vahi bi neko odredio tim, Mesi je kao neko odredjivao ko ce igrati. Da jeste imali bi po svakoj utakmici jednog novog Jakirevica. Pa nije 1998, vec 2017 godina, dosta se promjenilo stvari u savezu. Naravno uvijek moze bolje. Stali smo nakon SP, a to nije trebalo biti tako.Point. wrote:Gdje pise da mora sve po kljucu? U Dejtonskom ustavu? Ako je bas tako zasto nam u reprezentaciji igra jedan Srbin i dva Hrvata? To su samo price da se zamazu oci narodu, Vahina boljka je sto je prerastao djecije bolesti koji Savez ima vec citav niz godina. Ako je jedina prepreka za prolazak na EP ili SP i dodatne milione to hoce li se Vahin pomocnik zvati Milutin ili Marko, onda je to smijesno. A zvuci mi smijesno.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#24636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slaven Bilic je imao strasan CV prije preuzimanja vatrenih.
#samokazem
#samokazem
- turbofolk
#24637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da ne treba žuriti sa imenovanjem novog selektora. Meši hvala na svemu i ne bih volio da mu se produži ugovor.
Možda ne bi bilo loše tražiti nekog u Srbiji. Kako se zvao Mešin protukandidat kad je Safet letio sa selektorske pozicije... Milovan Rajevac, šta je s njim? Ima neloš CV kad su u pitanju reprezentacije koje je vodio, jedino sačekati da vidimo kvalifikacijske grupe za Euro, ako budemo u grupi sa Srbijom, onda piši propalo.
Amar ili Blaž, što da ne, ja sam čak bio za Amara kad je Meša izabran.
A Prosinečki, Štimac, Katanec ili Kek, rado bih vidio bilo koga od njih na našoj klupi ali nema savez para za njih. Pogotovo za Roberta, pa taj uzima milione od Azera.
Možda ne bi bilo loše tražiti nekog u Srbiji. Kako se zvao Mešin protukandidat kad je Safet letio sa selektorske pozicije... Milovan Rajevac, šta je s njim? Ima neloš CV kad su u pitanju reprezentacije koje je vodio, jedino sačekati da vidimo kvalifikacijske grupe za Euro, ako budemo u grupi sa Srbijom, onda piši propalo.
Amar ili Blaž, što da ne, ja sam čak bio za Amara kad je Meša izabran.
A Prosinečki, Štimac, Katanec ili Kek, rado bih vidio bilo koga od njih na našoj klupi ali nema savez para za njih. Pogotovo za Roberta, pa taj uzima milione od Azera.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#24638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako sam dobro cuo,kvalifikacije za EP pocinju tek nekada 2019. Prije toga ima Liga Nacija,krajem 2018. Godina dana bez utakmice reprezentacije 
- Ironman_88
#24639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pored raštimane obrane je sigurno najveći izazov motivacija igrača. Kod većine standardnih reprezentativaca je odavno prevladao mentalitet da oni čine svojim pojavljivanjem uslugu državi i donose radost i veselje u mizernu svakodnevnicu napaćenog Bošnje. I kada bi došao neki autoritet, kako prakticirati strogoću i disciplinu nekome ko je mišljenja da itako čini (dobrovoljnu) uslugu navijačima i nema šta za izgubiti? Najgore što mu se može desiti je da bude izbačen iz reprezentacije, a nisam baš siguran da bi se mnogima srušio svijet kad bi se to desilo.bosanska senzacija wrote:Amar Osim je najvece uspjehe u Zelji ostvario prvenstveno zbog toga sto je igracima licno on isplacivao plate i premije uz to sto im je bio i trener. Kada na slican nacin bude u stanju motivisati Dzeku, Pjanica i kompaniju neka mu daju selektorsku poziciju. Do tada smatram da je njega i bilo koga drugog trenera iz nase kukuruz lige neozbiljno dovoditi u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
Kao navijači/javnost snosimo isto velik dio odgovornosti za to stanje, pogotovo ovu generaciju smo razmazili samo tako. Svaki igrač koji se je pojavio, bio je instant zvijezda i gledalo se na njega kao na dlanu malo vode.
Bahatost, nezainteresovanost i umišljenost kao rezultat manjka motivacije su nažalost već dugo vremena sastavni dijelovi naše igre, trener koji bi to uspio promjeniti, učinio bi lavovski posao.
Last edited by Ironman_88 on 09/10/2017 15:17, edited 1 time in total.
- dulekrele
#24640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sta sve mi ne napisasmo a ono na kraju Meši produze mandat. E to bi tek bila smijurija. 
-
kiligonzales
#24641 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Igracemo mi prijateljske cijele godine, pogotovo pred SP sa ekipama koje budu u grupi s nekom reprezentacijom koja se progura do SP,a mozda opet budemo isli do Japana na Kirin Kup.mali_milojica wrote:Ako sam dobro cuo,kvalifikacije za EP pocinju tek nekada 2019. Prije toga ima Liga Nacija,krajem 2018. Godina dana bez utakmice reprezentacije
-
kiligonzales
#24642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mesa iz Visegrada, Pape iz Zavidovica, Baka iz Mostara, Ciro iz Travnika. Hocemo i mi selektora iz Sarajeva, Amare preuzimaj, ubise ovi sa stranePoint. wrote:Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.Melbourne_Australia wrote:
Point a sta mislis?? da ti nisi mozda zalutao u fudbal??' cuj lik da bude selektor koji bio konsultant![]()
Decko ti si bas zalutao ..I to Sarajlice kad kazes, odmah znam ko si i sta si.....mojne vise tipkati...Ovo sto si napisao je najveca bruka...Cuj da Nalic bude selektor
![]()
![]()
Jbg Bice opet "Sarajlica"
![]()
![]()
![]()
Da u Savezu imaju imalo pameti i dostojanstva pristali bi na Vahin jedini uslov (da mu ne namecu nacionalni kljuc), sacekali da zavrsi sa Japanom na ljeto i doveli ga.
-
Melbourne_Australia
#24643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve same Sarajlice bili selektorikiligonzales wrote:Mesa iz Visegrada, Pape iz Zavidovica, Baka iz Mostara, Ciro iz Travnika. Hocemo i mi selektora iz Sarajeva, Amare preuzimaj, ubise ovi sa stranePoint. wrote:Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.Melbourne_Australia wrote:
Point a sta mislis?? da ti nisi mozda zalutao u fudbal??' cuj lik da bude selektor koji bio konsultant![]()
Decko ti si bas zalutao ..I to Sarajlice kad kazes, odmah znam ko si i sta si.....mojne vise tipkati...Ovo sto si napisao je najveca bruka...Cuj da Nalic bude selektor
![]()
![]()
Jbg Bice opet "Sarajlica"
![]()
![]()
![]()
Da u Savezu imaju imalo pameti i dostojanstva pristali bi na Vahin jedini uslov (da mu ne namecu nacionalni kljuc), sacekali da zavrsi sa Japanom na ljeto i doveli ga.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24644 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je istina druže, ko je iole pratio PLBiH u tom vremenu zna te stvari.Melbourne_Australia wrote:bosanska senzacija wrote:Amar Osim je najvece uspjehe u Zelji ostvario prvenstveno zbog toga sto je igracima licno on isplacivao plate i premije uz to sto im je bio i trener. Kada na slican nacin bude u stanju motivisati Dzeku, Pjanica i kompaniju neka mu daju selektorsku poziciju. Do tada smatram da je njega i bilo koga drugog trenera iz nase kukuruz lige neozbiljno dovoditi u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.![]()
![]()
![]()
Jbt sta sve covjek ovde nece procitati
![]()
Zamisli lik licno isplacivao igracima i zbog toga su oni sve zivo osvajali
![]()
Placem ali fakat
![]()
-
Melbourne_Australia
#24645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bolan znas li ti?? kakve je igrace Zeljo imao tad?? Muratovic, Beslija i Muharemovic.....Ova prva dvojica igrali za repre bruku puta..Zeljo je tad imao najboljeg trenera a i najbolje igrace...Cuj razlog je sto su osvajali jer su bili placeniJimmy McNulty wrote:To je istina druže, ko je iole pratio PLBiH u tom vremenu zna te stvari.Melbourne_Australia wrote:bosanska senzacija wrote:Amar Osim je najvece uspjehe u Zelji ostvario prvenstveno zbog toga sto je igracima licno on isplacivao plate i premije uz to sto im je bio i trener. Kada na slican nacin bude u stanju motivisati Dzeku, Pjanica i kompaniju neka mu daju selektorsku poziciju. Do tada smatram da je njega i bilo koga drugog trenera iz nase kukuruz lige neozbiljno dovoditi u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.![]()
![]()
![]()
Jbt sta sve covjek ovde nece procitati
![]()
Zamisli lik licno isplacivao igracima i zbog toga su oni sve zivo osvajali
![]()
Placem ali fakat
![]()
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#24646 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobro 'aj. To i Željini navijači znaju da je tako, samo ti nešto pametuješ iz zemlje kengura.
-
kiligonzales
#24647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vala nek je svi otimaju samo da budemo repka lijepe igre i redovni na velikim smotrama .Melbourne_Australia wrote:Sve same Sarajlice bili selektorikiligonzales wrote:Mesa iz Visegrada, Pape iz Zavidovica, Baka iz Mostara, Ciro iz Travnika. Hocemo i mi selektora iz Sarajeva, Amare preuzimaj, ubise ovi sa stranePoint. wrote: Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.
Da u Savezu imaju imalo pameti i dostojanstva pristali bi na Vahin jedini uslov (da mu ne namecu nacionalni kljuc), sacekali da zavrsi sa Japanom na ljeto i doveli ga.![]()
Hem oteli reprezentaciju Zenici i sad hocemo da Sarajlija bude trener
Bilo je troje selektora iz sa Smajlovic, Musovic, Hadzibegic. Neka ih nek poste jos malo. Ako vec mora biti Sarajlija nek bude Petkovic, normalno to je samo zelja koja nema mnogo veze s realnoscu, svakako bi on trebao Svicarce odvesti u Rusiju.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jebo te meho kodro.luckylaka wrote:na osnovu cega mislis da Amar nije los izbor...rezultata,igara,karijere.Tip nema nista od toga.Amar moze biti samo nastavak cirkusa poslije Safeta i Meshe.Stvarno mislim na osnovu cega nekome uopste padne na pamet ovakav prijedlog.Gospodin koji bi u noralnim okolnostima zasluzio jos jednu sansu je Meho Kodro.Covjek od ugleda,autoriteta,znanja ali drugi se tu pitaju.malakh wrote:ne mislim uopće da je amar osim loš izbor za selektora.
sada ima tu onih međusobnih peripetija tipa željovac, mutav, smotan itd.
ali sam nekako ubijeđen da bi to bilo bolje nego sada, jer gore od mešine formacije i igre ne može.
najbolji dokaz da je meša rinaka od trenera je usporedba igre protiv kipra i grčke na jednoj i belgije na drugoj stranci. zabili smo belgijancima tricu i znači da možemo, ali očito da u prethodnim utakmicama nam je falilo nešto da im zabijemo tricu.
u baraž se ne ide pobjedom nad najjačom ekipom, moraju se pobijediti i one slabije i najslabije. to mi nismo mogli i ne možemo kriviti igrače zbog toga.
ja stvarno ne razumijem pratiš li ti istu reprezentaciju kao i ja i živiš li ti u istoj državi kao i ja. pratiš li našu ligu, pratiš li odakle dolaze naši igrači, pratiš li ovu katastrofu od saveza?
ti favorizuješ neke igrače i trenere koji nas u crno zaviju i pratim tvoje postove i uvijek se slatko nasmijem tvoj tikovima i idejama.
prvo moraš da shvatiš da savez nema više od 250 hiljada godišnje da odvoji na trenera. kako, zašto, zbog čega, ali tako je. niti jedan trener srednje kvalitete ne bi pristao na takvu platu, a o boljima da ne govorimo. dakle odma ti otpadaju jača trenerska imena, pa čak otpadaju i trenerska imena koja posjeduju predispozicije i potencijal da postanu vrhunski treneri.
padne mi na pamet ovakav prijedlog zato što se čovjek šetao našom ligom, otac mu je trenersko ime u svijetu i ima trenerskog iskustva, a i puno ne košta, a i nikada ga nismo gledali da trenira neku reprezentaciju, tako niko ga ne može unaprijed ocijeniti kakav bi selektor bio.
meho kodro je bio selektor i meni se čini da nas je tada japan dobro natamburao i čovjek je odma i otišao. da li je kodro bolji od osima, ili osim od njega, ja to ne bi komentarisao, ali je činjenica da smo kodru imali priliku vidjeti kao selektora, a osima ne.
i da, osim može biti JEDNO od rješenja, a budući da se kod nas najviše gledaju pare, onda je on i idealan.
- ultima_palabra
#24649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Drugi mandat da. Prvi nije imao veze sa finansijama.Jimmy McNulty wrote:Dobro 'aj. To i Željini navijači znaju da je tako, samo ti nešto pametuješ iz zemlje kengura.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#24650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a ti si 100% uvjeren da naši nisu pristali na vahin jedini uslov, u prošlosti. to što vaha priča su priče za malu djecu. nacionalni ključ, ovo ono. kada su došli osim, kajtaz i bajević, ja sam tada 100% bio uvjeren da će vaha biti selektor, ali kada je tad odbio bosnu isto tako sam uvjeren da ta njegova priča je samo alibi za nešto drugo i da jednostavno neće nikada biti selektor.Point. wrote: Pa jeste zalutali u fudbal kad vam je najbitnije je li selektor pitar ili strumf. Da bi ko suknuli konama. I takve ljude uzimati za ozbiljno? Amarov jedini plus je sto je sin od Ivice. I nista vise. Neozbiljno je reprezentaciju davati u ruke nekome ko je vec dokazao da nije taj kalibar. Pa prije bi je dao u ruke tipovima poput Buvaca. Nalica sponinjem jer ste eto zapeli da mora biti bosanac. I zato sto bi dosao u paketu sa Sergejom. I zato sto su zeljni dokazivanja. Moj prvi pik je Vaha, iza njega neko iz trija Prosinecki, Katanec i onaj iz Rijeke.
svaki selektor ima svoje uslove i to je sasvim normalno i svakodnedno gledamo kako se treneri obračunavaju sa igračima i upravom. ništa strano, ništa novo.
prije bih rekao da je vaha preponosan lik koji ne može trpiti da mu neki điber sa tribina psuje sve po spisku, jer reprezentacija ima loš dan. to su dočekali svi naši selektori, sem ćire i svjestan je vaha našeg mentaliteta i toga da ga danas dižemo u zvijezde a sutra ga pljujemo na ulici.
i što bi on to sve trpio, kada isti posao može raditi u japanu, obali slonovače, alžiru, trabzonu itd. bolja plata, bolja klima, prihvaćen i ako izgubi i sroza reprezentaciju, nije ga toliko ni briga i samo promijeni posao. dok sa bosnom nije tako.
i da, uvijek je vahi problem taj nacionalni ključ. treba pogledati sastav reprezentacije kada je ćiro vodio i sve dileme oko nacionalnog ključa će biti rješene.